Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Arabieren regelden geheime ontmoeting Trump- en Poetin-vertrouwelingen'

  •  
03-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Anse Royale, Mahe

© You may reuse this image on the web provided you credit us with link back to our website www.seychelles.org . For print use please contact us at www.seychelles.org/contact

De Washington Post onthult dat de Verenigde Arabische Emiraten een geheime ontmoeting hebben opgezet tussen Erik Prince, oprichter van het beruchte huurlingenbedrijf Blackwater, en vertrouwelingen van Poetin. De tweedaagse bijeenkomst vond kort voor de inauguratie van Trump plaats op de Seychellen in de Indische Oceaan. Het doel zou zijn geweest om langs een achterdeur een communicatiekanaal op te zetten tussen Trump en Poetin.
Prince heef geen directe functie binnen de regering Trump maar er wel nauwe banden mee. Hij onderhoudt contact met Witte Huis strateeg Steve Bannon. De zus van Prince, Betsy DeVos, is minister van onderwijs. Hij doneerde ook een kwart miljoen dollar aan de campagne van Trump.
Prince, die Blackwater verkocht nadat het bedrijf in opspraak raakte wegens de moord op Iraakse burgers, leidt nu Frontier Services Group, een organisatie die bedrijven in lastige gebieden helpt met beveiliging en ‘logistiek’. Prince heeft ruime ervaring met het opzetten van illegale activiteiten. Vanwege juridische problemen in de VS woont hij in de Emiraten.
Eerder vonden al ontmoetingen in New York plaats tussen mensen van Trump, Russen en vertegenwoordigers van de Emiraten. De kroonprins van Abu Dhabi zou daar overlegd hebben met Bannon, veiligheidsadviseur Flynn and Trumps schoonzoon Kushner. Flynn werd later gedwongen af te treden omdat hij had gelogen over zijn contacten met Moskou. Tegen het protocol in werd de regering Obama niet officieel op de hoogte gesteld van het bezoek van de kroonprins. De Emiraten proberen Poetin al langer over te halen zijn steun aan Iran stop te zetten en samen te werken met Saoedi-Arabië. Die strategie sluit aan bij de wensen van Trump.
De Seychellen zeggen niet van de geheime ontmoeting te weten, tegenover de Washington Post, maar dat wil niks zeggen, erkennen ze.
"“Het zou me totaal niet verrassen”, zegt Barry Faure, de minister van Buitenlandse Zaken van de Seychellen. “De Seychellen zijn de plek waar je een goede tijd kunt hebben zonder pottenkijkers van de media. Dat staat zelfs gedrukt in onze toerisme-brochures. Maar ik geloof dat je nu wat geroken hebt.”"
De kroonprins van Abou Dhabi bezit op de Seychellen een aantal luxueuze vakantievilla’s aan een afgelegen strand.
cc-foto: So Seychelles
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.