© This handout released and taken on April 20, 2021 by Apple inc. shows Apple CEO Tim Cook posing next to the redesigned iMac featuring the company's new in-house M1 chip during a special event
iHypocrite. En daarom heb ik een hekel aan woke kapitalisten. Mooie sier geven waar het veilig is, je mond dichthouden of zelfs onderdrukking faciliteren waar het al onveilig is om jezelf te kunnen zijn.
Ik vraag mij af waar die homo vriendelijke apps uit bestaan. Prachtfoto's van jonge mannen die fraai duiken in een zwembad. Mooi bruin getint. Dat herinner ik mij tenminste van de keer dat ik door een vriendelijke jongeman uitgenodigd was in zijn appartement. Helaas voor hem konden die plaatjes geen verlangen bij mij oproepen. Ik was 17 en ook op dat gebied volledig onontwikkeld. Dus ik ben gewoon een liefhebber van vrouwen gebleven en spoedig daarna besefte ik voor mij die homowereld absoluut geen aantrekkingskracht heeft. Ook nu vind ik dat hele pride gedoe een show waar ik mij ver van houdt. Dus vraag mij af waarom er zo nodig een app zou moeten zijn.
Uuh, dus omdat het niet in je eigen belevingswereld past is het niet nodig? News flash; voor kinderen en adolescenten is het heel belangrijk dat ze zich (o.a.) kunnen identificeren met rolmodellen, en een veelheid aan informatie tot hun beschikking hebben, zodat ze hun identiteit kunnen ontdekken en ontwikkelen. Dat jij meteen aan blote mannen denkt bij een lhbti-app ligt trouwens aan je eigen vooroordelen
Apple is een commerciële organisatie en past zich daarom aan aan de mores die in een bepaald land gebruikelijk zijn. Apple moet zich ook houden aan de lokaal geldende wetgeving. Apple heeft de keus tussen een principiële opstelling of zaken doen. Ze kiezen voor het laatste. In dat geval kunnen ze beter geen goede sier maken met regenboogvlaggen en horlogebandjes.
Tuurlijk kunnen ze ook hier goede sier maken. Ook hier is nog genoeg winst te behalen.
De wereld moet als één in liefde, tolerantie, eenheid en verdraagzaamheid onder de regenboogvlag samenkomen. We zijn samen 1 wereld waarin iedereen gelijk is en liefde verdiend, enge natiestaten moeten worden opgeheven zodat we als één verder kunnen in de wereld.
Als ergens een wet bestaat die dit verbied, dan kan Apple daar verder weinig aan doen behalve hun waar in dat gebied niet meer aanbieden. Dan ontzeg je iedereen een mogelijk vitaal communicatie middel. Daar is uiteindelijk niemand mee geholpen.
Dat Apple braaf regeltjes volgt van homo-onvriendelijke regimes is wel wat anders dat dat Apple zelf LHBTI onderdrukt, lijkt me?
In diverse landen staat de doodstraf op homoseksualiteit en in veel landen gevangenisstraf. Apple-CEO Tim Cook komt er overigens openlijk voor uit dat hij gay is, dus aan hem zal het niet liggen.
Het heeft volgens mij veelal te maken met of je houdt je aan onze regels of we sluiten je af. Geld is het belangrijkste principe blijkt.
Geld en principes, wat weegt zwaarder?