Joop

'Apeldoorn' tv-moment van het jaar

  •    •  
31-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hermans
De aanslag op de koninklijke familie, waarbij Karst T. tegen De Naald in Apeldoorn reed, is door het Nederlandse publiek verkozen tot Hét TV-moment van 2009. Dit bleek donderdagavond tijdens de gelijknamige uitzending op SBS6. De zender organiseerde de verkiezing voor de eerste keer, nadat de VARA besloot de show na twee edities te stoppen.
Op de tweede plaats eindigde een fragment uit het Veronica-programma Down met Johnny. Hierin is te zien hoe Johnny de Mol samen met de verstandelijk gehandicapte Marika pannenkoeken bakt en praat over haar toekomst. Op de derde plaats eindigde een filmpje van Schooltv Weekjournaal over het zware leven van de 14-jarige Walter uit Guatemala die dagelijks steen tot gruis moet hakken. Hij geeft het geld aan zijn moeder en koestert grote dromen voor de toekomst.
In de SBS6-show, die werd gepresenteerd door Viktor Brand, kwamen alle bijzondere tv-momenten van het afgelopen jaar aan bod. De show bestond uit in totaal vijftien fragmenten die de meeste stemmen van het publiek hadden vergaard. De uitslag van deze internetstemming is getoetst door het onderzoeksbureau Intomart/GfK.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

UrcodeRufter
UrcodeRufter31 dec. 2009 - 20:56

Ik vond het met name voor mezelf een vervelend moment, omdat ik na een nachtje doorzakken, 's morgens vroeg mijn roes uitslapend op de bank, gewekt werd door een telefoontje van een naaste. Of ik kennis had genomen van een aanslag? Ik antwoordde dat ik druk bezig was en even geen tijd had. Dit moet niet te vaak op voor mij onmogelijke momenten gebeuren, anders ontsteek ik in woede.

kwelwater
kwelwater31 dec. 2009 - 20:56

HAHAHAA.. is dit waar...Dit is dus het TV moment van het jaar, een spontaan stukje gekte. nou dat zegt heel veel over het Nederlandse publiek. wat dat zal ik maar niet zeggen (want dan komt mijn woedende kind te veel naar boven, en wordt ik absoluut gecensureerd ). TV moment van het jaar Wat een raar ding.

CemileMerhamet
CemileMerhamet31 dec. 2009 - 20:56

Nogal ziek om het incident in Apeldoorn *tv moment van het jaar* te noemen.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil31 dec. 2009 - 20:56

SBS 6 is ook een zieke omroep, als het maar scoort