Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Apeldoorn' tv-moment van het jaar

  •  
31-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hermans
De aanslag op de koninklijke familie, waarbij Karst T. tegen De Naald in Apeldoorn reed, is door het Nederlandse publiek verkozen tot Hét TV-moment van 2009. Dit bleek donderdagavond tijdens de gelijknamige uitzending op SBS6. De zender organiseerde de verkiezing voor de eerste keer, nadat de VARA besloot de show na twee edities te stoppen.
Op de tweede plaats eindigde een fragment uit het Veronica-programma Down met Johnny. Hierin is te zien hoe Johnny de Mol samen met de verstandelijk gehandicapte Marika pannenkoeken bakt en praat over haar toekomst. Op de derde plaats eindigde een filmpje van Schooltv Weekjournaal over het zware leven van de 14-jarige Walter uit Guatemala die dagelijks steen tot gruis moet hakken. Hij geeft het geld aan zijn moeder en koestert grote dromen voor de toekomst.
In de SBS6-show, die werd gepresenteerd door Viktor Brand, kwamen alle bijzondere tv-momenten van het afgelopen jaar aan bod. De show bestond uit in totaal vijftien fragmenten die de meeste stemmen van het publiek hadden vergaard. De uitslag van deze internetstemming is getoetst door het onderzoeksbureau Intomart/GfK.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.