Joop

AOC: coronapatiënten snel weer aan het werk zetten is sociopatisch

  •  
16-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
aoc
Alexandria Ocasio-Cortez zit in quarantaine na een positieve covid-19-test. Het linkse lid van het Huis van Afgevaardigden schrijft dat de ziekte “geen grap” was. “Ik heb al een tijdje gezegd dat de term ‘mild’ misleidend is wanneer ziekenhuisopname en overlijden de lat zijn. Zelfs ‘milde’ gevallen kunnen leiden tot long covid, dat gepaard kan gaan met aandoeningen zoals cognitieve stoornissen, POTS en chronische vermoeidheid.”
Ze pleit er daarom voor om goed uit te rusten bij een besmetting. “Het voorstel om mensen vijf dagen na het begin van de symptomen te dwingen om weer aan het werk te gaan is sociopatisch en 100% ingegeven door een cultuur waarin het normaal is om mensenlevens op te offeren aan winstmarges.”
De Amerikaanse politica meent dat bij de coronamaatregelen – vaccineren, een mondkapje dragen – te veel de nadruk wordt gelegd op het eigenbelang: hoe zorg ik ervoor dat ik niet ziek word? Volgens haar nemen we de maatregelen ook “omdat we om andere mensen geven: onze invalide buren, onze collega’s die niet hebben verteld (en zich niet verplicht zouden moeten voelen om te vertellen) dat ze immuungecompromitteerd zijn etc.”
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Le Chat Botté
Le Chat Botté17 jan. 2022 - 7:48

If you didn't care what happened to me And I didn't care for you We would zigzag our way through the boredom and pain Occasionally glancing up through the rain Wondering which of the buggers to blame And watching for pigs on the wing (Pink Floyd, Pigs on the Wing (Part One))

Sonic2
Sonic217 jan. 2022 - 0:39

Ik heb in mijn werk veel met kwetsbare mensen gewerkt en wat de regering in Amerika en ook hier doet is het levens van mensen verwoesten. Zoek de definitie van kwetsbaar of. Of dat het anders met woord fragiel. Het staat er om een reden. Mensen met een kwetsbaarheid werk op dringen staat gelijk aan die mensen richting een burnout sturen. Dat is misdadig. Dat heeft niets met links en rechts te maken, maar alles met kwetsbare mensen niet nog verder naar de klote helpen

Robert Follon
Robert Follon16 jan. 2022 - 11:21

AOC ligt binnen haar eigen district (14de) steeds meer onder vuur. De klacht is dat ze zich voor iedereen inzet, en voor alles uitspreekt, behalve de kiezers in Queens. Dat ze Corona opliep tijdens een vakantie in Miami zal haar ook niet veel populairder maken. https://www.miaminewtimes.com/news/coincidence-aoc-tests-positive-for-covid-after-partying-in-miami-beach-13691079

4 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman16 jan. 2022 - 13:09

[AOC ligt binnen haar eigen district (14de) steeds meer onder vuur.] Heb je daar informatie over? Komt dat vanuit haar eigen achterban of vanuit rechtse opposanten? Hoe groot is die onvrede over haar?

Fabius
Fabius16 jan. 2022 - 15:01

'AOC ligt binnen haar eigen district (14de) steeds meer onder vuur.' Of dit zo is kan ik niet beoordelen, maar wat wel duidelijk is, is dat deze intelligente en gedreven vrouw onder een vergrootglas ligt van enorme proporties,

watcher3
watcher316 jan. 2022 - 17:41

Heb je ook iets inhoudelijks?

Le Chat Botté
Le Chat Botté17 jan. 2022 - 8:02

Beste Robert, Je kunt natuurlijk ook gewoon reageren op de inhoud van AOC's boodschap. Maar misschien besef je niet dat iemand die jij of anderen niet lief vinden toch sterke argumenten kunnen hebben. Tribale gevoelens kunnen (deze) logica helaas troubleren. Met nare gevolgen. Tribalisme kan van pas komen in primitieve samenlevingen, maar helpt je rechtstreeks naar de afgrond in een complexe, moderne maatschappij. Daarom: schiet geen gaten in mensen, groepen, culturen, maar in ideeën en in waarneembaar gedrag.

Juppé🎗
Juppé🎗16 jan. 2022 - 10:52

Heel soms zijn dingen misschien simpel. Als je je na 5 dagen kiplekker voelt, niet meer besmettelijk bent en je even bij de huisarts laat onderzoeken kun je gewoon gaan werken. Is dat niet zo, dan moet je niet verplicht worden. Het is niet zo’n goed idee om je eigen ervaring met iets op de hele mensheid te projecteren. Ook gaat niet alles alleen om geld. Hier dreigen bepaalde diensten door het grote aantal zieken onderuit te gaan. Handig om mensen die zich prima voelen weer te laten werken.

6 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman16 jan. 2022 - 13:12

[Het is niet zo’n goed idee om je eigen ervaring met iets op de hele mensheid te projecteren.] Uit bovenstaand artikel begrijp ik dat er een voorstel ligt dat mensen dwingt om weer na 5 dagen aan het werk te gaan. Het lijkt me dat je tegen zo’n voorstel wel degelijk eigen ervaringen in kunt brengen.

Juppé🎗
Juppé🎗16 jan. 2022 - 13:30

« Uit bovenstaand artikel begrijp ik dat er een voorstel ligt dat mensen dwingt om weer na 5 dagen aan het werk te gaan. Het lijkt me dat je tegen zo’n voorstel wel degelijk eigen ervaringen in kunt brengen.« ……..ja daar ben ik net als U tegen, maar ik vind haar werkwijze geen goed idee. Er zullen objectievere meningen van artsen en cijfers zijn die aantonen dat je dat beter niet kunt doen.

Mark Huysman
Mark Huysman16 jan. 2022 - 15:57

[Er zullen objectievere meningen van artsen en cijfers zijn die aantonen dat je dat beter niet kunt doen.] Ik vermoed dat ze daar ook wel vaker naar verwezen heeft. Ze stelt immers, “For a while I’ve noted the term “mild" is misleading when the bar is hospitalisation and death. Even “mild” cases can result in long COVID, which includes a range of conditions like cognitive impairment, POTS & chronic fatigue”. Ik vind kritiek op de verwijzing naar haar eigen besmetting eerlijk gezegd een beetje gezocht. Het zou vreemd zijn als ze daar niks over zegt.

Juppé🎗
Juppé🎗16 jan. 2022 - 18:03

« Ik vind kritiek op de verwijzing naar haar eigen besmetting eerlijk gezegd een beetje gezocht. Het zou vreemd zijn als ze daar niks over zegt. »……Wij tegen elkaar zou ik ook de normaalste zaak van de wereld vinden. Bij politieke discussies over wetten en regels maak je zo je positie niet sterker. Er zijn ook mensen die er gelukkig weinig last van hebben en er ook niets aan overhouden, die zijn hard nodig bij sommige diensten en bedrijven. Bouw je verhaal evenwichtig op vanuit wat er aan de hand is. Je eigen verhaal zal daar ongetwijfeld ergens binnen passen.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl17 jan. 2022 - 11:14

Waar halen jullie vandaan dat er een wet zou zijn die mensen dwingt na een besmetting weer te werken? Het enige dat veranderd is, is dat je niet meer 2 weken in quarantaine moet maar slechts 5 dagen. Om te voorkomen dat er alleen nog maar tumbleweed door de straten rolt daar. Verder moet je overleggen met je werk. Er is geen wet voor ziekteverzuim. Mevrouw Cortez focust hier heel erg op een bepaalde groep en probeert wat het beste is voor hun weer te projecteren op de volledige bevolking. Een "one-size-fits-all" benadering waar de rek inmiddels wel uit is. Als je de cijfers van het RIVM over long covid erbij pakt zijn ze helaas van September. Toen had 1 op de 5 kans op long covid. In NL zijn dit de gevallen die na 4 weken nog steeds last hebben. Daarvan is het overgrote deel de (hoog)bejaarden, de mensen die het meeste kans hebben op ziekenhuisopname en de dood. Een klein percentage zal dus ook echt werkende zijn en met Omikron, neem ik aan, is dit percentage nog verder gedaald. Andere landen houden 14-15% aan die na 12 weken nog last hebben. Daar ook nog niet berekend voor Omikron voor zover ik kon zien.

Mark Huysman
Mark Huysman17 jan. 2022 - 12:35

[Waar halen jullie vandaan dat er een wet zou zijn die mensen dwingt na een besmetting weer te werken?] Dat haal ik uit bovenstaand artikel: “Het voorstel om mensen vijf dagen na het begin van de symptomen te dwingen om weer aan het werk te gaan is sociopatisch en 100% ingegeven door een cultuur waarin het normaal is om mensenlevens op te offeren aan winstmarges.” [Verder moet je overleggen met je werk. Er is geen wet voor ziekteverzuim.] Er bestond de mogelijkheid om twee weken doorbetaald te krijgen. De bazen konden die doorbetaling terugkrijgen via belastingkorting. Die wet is niet langer geldig en ik neem aan dat -gezien de opmerking van AOC- er nu een wet in voorbereiding is die dit tot 5 dagen beperkt. Dat betekent in de praktijk dat zieke werknemers gedwongen worden weer aan het werk te gaan.

plainview
plainview16 jan. 2022 - 10:19

"Alexandria Ocasio-Cortez zit in quarantaine na een positieve covid-19-test. " Laten we voor de volledigheid ook bij vemelden hoe ze positief is geworden. Ze is naar Florida gegaan voor vakantie, waar de regels veel minder streng zijn dan in NY. Waar ze volledig tegen is. Waar ze lekker zonder masker in de barren stond.

2 Reacties
EenMening
EenMening16 jan. 2022 - 11:34

Dit is een verschijnsel dat je bij veel politici ziet, over het hele politieke spectrum. Maar omdat linkse mensen hogere eisen stellen aan zichzelf en vooral aan anderen, worden ze harder geoordeeld. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Haar verhaal over long covid zal deels uit echte bezorgdheid voortkomen, maar is waarschijnlijk ook een afleidingsmanoeuvre. Het is voor haar te hopen, dat ze iets leert van deze kwestie.. Uiteraard geldt dit ook voor andere mensen met een hoge positie, die een hard oordeel hebben over mensen die het niet met hen eens zijn. Een berucht voorbeeld is de Roomse clerus. "Zedenpredikers zijn zedenbedervers" "Wie meent te staan, ziet toe dat hij niet valle"

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl16 jan. 2022 - 11:38

Ja, dus eigenlijk zegt ze dat ze wat langer vrij wil hebben, toch?

Erik20
Erik2016 jan. 2022 - 9:53

Mevrouw was aan het feesten in Miami (zonder mondkapje) en is daar zeer waarschijnlijk besmet geraakt. Valt me toch tegen van haar. Komt hypocriet over wanneer je voor maatregelen bent, en dan in je vrije tijd naar plaatsen gaat waar ze doen alsof Corona niet bestaat.

Joris7
Joris716 jan. 2022 - 9:30

Misschien kunnen we beter niet naar Alexandria luisteren en onze eigen conclusies trekken . Je kunt Amerika op geen enkele vergelijking naast ons Nederlandje leggen.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt16 jan. 2022 - 10:19

Och. Ik zie wel een aantal parallellen. Trump, Baudet, Wilders. Maar dit: "Zelfs ‘milde’ gevallen kunnen leiden tot long covid, dat gepaard kan gaan met aandoeningen zoals cognitieve stoornissen, POTS en chronische vermoeidheid.” laat zich niet leiden door Amerika of Nederland. Dit is over de hele wereld hetzelfde.

Uw Psychiator
Uw Psychiator16 jan. 2022 - 9:21

Ik leef mee met deze bijzondere Alexandria Ocasio-Cortez, en wat mij betreft heeft ze met deze woorden het gelijk volkomen aan haar kant. (Ik denk ook aan Michel Foucaults term 'biopolitics' (per vertaling bij Palgrave Macmillan). In dit geval is het datgene waarop AOC haar pijlen richt: welbewust de gezondheid en de levens van medemensen offeren voor economisch gewin en machtsbehoud.)

4 Reacties
Gerygrr
Gerygrr16 jan. 2022 - 11:31

Uw Psychiator, Zij heeft gelijk, dat weten wij beiden! De kern van het betoog is, dat wij allen verantwoordelijk zijn voor elkaars gezondheid. Daarbij is het aspect van de maatschappelijke ontwrichting, zoals ook minister Ernst Kuipers voorzag ook buitengewoon schadelijk voor de economie. Long covid en de zeer langdurige uitval voor het arbeidsproces en zelfs definitieve afkeuring is nu al aan de gang. Nieuw personeel werven en opleiden zal niet snel geregeld zijn……

Starter2
Starter216 jan. 2022 - 11:50

De kern van het betoog is, dat wij allen verantwoordelijk zijn voor elkaars gezondheid. Jammer dat ze het zelf daar niet zo nauw mee neemt.

Uw Psychiator
Uw Psychiator16 jan. 2022 - 13:18

@ Starter (12:50u) - het lijkt warempel alsof jij en sommige anderen hier veel meer over Alexandria Ocasio-Cortez weten dan gewone stervelingen. Hoe en waar en met wie ze feestgevierd heeft, dat bijvoorbeeld. Kom, vertel ons meer over haar gedrag. Ik bedoel: moeten wij ons nu verlagen of verhogen tot jouw niveau, om van gedachten te kunnen wisselen?

Starter2
Starter217 jan. 2022 - 17:04

Uw Psychiater hoeft maar twee klikjes te doen om AOC, volledig onbeschermd, te zien feestvieren in Miami. Moet ze zelf weten natuurlijk. Maar gaan dan niet roepen dat je de gezondheid van een ander zo belangrijk vindt.