Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Antivaxxers wilden moordaanslag plegen op minister

  •  
15-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
CDU assembles for committee meetings after German general elections

© epa09490824 Saxony State Premier Michael Kretschmer arrives for a presidium meeting at the Christian Democratic Union (CDU) headquarters in Berlin, Germany, 27 September 2021. The CDU holds

Antivaxxers hadden vergevorderde plannen om de Duitse deelstaatminister van Saksen te vermoorden. Speciale eenheden van de politie hebben in de stad Dresden invallen gedaan. Of daarbij aanhoudingen zijn verricht, is nog niet bekend.
De invallen volgden op informatie van omroep ZDF. Die had inzage gekregen in berichten op messenger-app Telegram, waarin plannen werden besproken voor een aanslag op minister Michael Kretschmer. De leden van de groep wekten de suggestie dat ze over wapens beschikten. De politieactie richtte zich op zeker zes locaties.
In Saksen ligt de vaccinatiegraad onder het landelijk gemiddelde. Eerder al verzamelde een grote groep antivaxxers zich bij de woning van Kretschmer. Andere politici, zoals de federale minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD), werden ook bedreigd door extremistische ongevaccineerden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.