Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Antivaxxers verwoesten tv-studio, vallen journalisten aan en stichten brand

  •  
19-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
In Cyprus zijn demonstranten tegen de coronamaatregelen een studio van de lokale televisiezender Sigma TV binnengedrongen en hebben er verwoestingen aangericht. Medewerkers werden aangevallen. Op straat vier wagens van de omroep vernield, waarvan er een in band werd gestoken. De aanval vond plaats na een demonstratie bij het presidentieel paleis in Nicosia, de hoofdstad van de EU-lidstaat. Ongeveer de helft van de 5000 deelnemers trok naar de tv studio die door de demonstranten als een tegenstander wordt beschouwd.
De politie greep in maar verrichtte geen arrestaties. President Nico Anasasiades spreekt van een “klap voor de democratie”. In een verklaring stelt de christendemocraat dat de demonstranten zich laten leiden door irrationele complotverhalen en het land “terug willen voeren naar de Middeleeuwen”.
Cyprus kampt momenteel met een vierde golf aan besmettingen, veelal veroorzaakt door de gevreesde deltavariant van het coronavirus. Het land kent een lage vaccinatiegraad, vooral onder jongeren. Om daar verandering in te brengen is het sinds deze maand voor iedereen van 12 jaar en ouder verplicht een vaccinatie- of gezondheidsbewijs te tonen bij bezoek aan supermarkten, kantoren en horeca. Het protest keerde zich tegen die verplichting.
Geen video? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.