Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Antivaxxers maken nepafspraken om boostercampagne te ondermijnen

  •  
20-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
219 keer bekeken
  •  
BRITAIN - HEALTH - VIRUS - VACCINES

© Members of the public queue outside the newly-set up Wembley Stadium vaccination centre to receive their the Covid-19 vaccine or booster at a mass vaccination event in London on December 19,

Britse antivaxxers hebben geprobeerd om de boostercampagne in het honderd te laten lopen door nepafspraken te maken. Op die manier wilden zij voorkomen dat anderen een echte afspraak voor een inenting zouden kunnen maken.
Onder meer bij het Wembley Stadion in Londen zouden de vaccinhaters dit weekend hebben geprobeerd om de boostercampagne met nepaanmeldingen te frustreren. Volgens de autoriteiten was de actie geen succes: omdat er voldoende mensen op de bonnefooi naar de vaccinatielocatie gingen, werden er alsnog veel prikken gezet.
Eerder dit jaar gebruikten Australische antivaxxers een vergelijkbare tactiek. Daar vielen ze door de mand omdat ze talloze namen opgaven zonder de gegevens van de ziektekostenverzekering te vermelden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.