Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Antivaxxers bedreigen huisartsen

  •  
08-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Voorschotense huisarts vaccineert 60-plussers

© VOORSCHOTEN - Injectiespuiten worden geprepareerd met het AstraZeneca vaccin. Ouderen vanaf 60 jaar worden gevaccineerd tegen het coronavirus, door verpleegkundigen in huisartsenpraktijk Wijn

Huisartsen in de regio Rotterdam worden bedreigd door antivaxxers. Op meerdere plekken zijn flyers en brieven bezorgd waarin staat dat de artsen worden berecht ‘voor oorlogsmisdaden’ en ‘ter verantwoording worden geroepen’, uitspraken die ook worden gedaan door onder meer Kamerleden van Forum voor Democratie. De Rotterdamse huisartsenkring spreekt schande van de intimidatiepogingen.
PZC beschrijft een van de bedreigingen:
"Bij Huisartsenpraktijk Poortugaal Dorp kwam een soortgelijke bedreiging binnen, maar dan in de vorm van een poster die op een raam werd geplakt. ‘WAARSCHUWING’ staat er met schreeuwerige, rode letters op de poster die maandagochtend is aangetroffen. Verder staat er: ‘Ik voerde alleen maar bevelen uit’ is GEEN juridische verdediging. U zult terechtstaan voor misdaden tegen de mensheid en ter verantwoording worden geroepen!’. De maker van de poster somt daarna vier redenen op waarom ‘het vaccin’ onbetrouwbaar is. ‘Het is uw plicht om uw patiënt te informeren.’"
Huisarts Henk Hoogervorst, voorzitter van de Rotterdamse huisartsenkring, wijst erop dat het ‘de zoveelste agressie tegen zorgverleners’ is: ‘Dat huisartsen die zich met hart en ziel inzetten voor patiënten worden bedreigd is schandalig. Zij willen alleen maar goede zorg verlenen.’
Het is nog niet bekend wie achter de bedreigingen zit, maar de politie laat weten op de hoogte te zijn.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

Phil2
Phil212 dec. 2021 - 10:05

Nieuw kabinet, please: laat de antivaxxers hun vrijheid om stupide te zijn, maar laat het grotere beroep op de gezondheidszorg terugkomen in een hogere zorgpremie voor hen.

JanB2
JanB28 dec. 2021 - 19:57

Opsporen, oppakken en opsluiten. Dit is opruiing en als zodanig strafbaar. Ben helemaal klaar met dit soort volk.

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin9 dec. 2021 - 9:41

Ik ook!

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 dec. 2021 - 10:15

Ditto.

ton14024
ton140249 dec. 2021 - 10:34

´´Ben helemaal klaar met dit soort volk´´ woord, daad, Friesland wappieparadijs.

PGS
PGS8 dec. 2021 - 17:17

Triest dat dit soort gasten zorgmedewerkers bedreigen en lastig vallen.

Pater
Pater8 dec. 2021 - 16:12

Wie zorgt er nou voor die tweedeling? Dit zijn volstrekte gekken.

harmmeijer
harmmeijer8 dec. 2021 - 15:46

Antivaxxers oppakken en de hele dag verplicht in grote loodsen met heel groot beeld opnamen van stervende patiënten met hun zich helemaal te pletter werkende verpleegkundigen op de IC tonen, want een krant lezen of TV kijken doen ze niet.

2 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator8 dec. 2021 - 17:34

@ Merel (16:46u) - je bedoelt het goed, geen twijfel mogelijk. Maar zouden de fanatiekelingen die jij en ik op het oog hebben vatbaar zijn voor serieuze educatie, hoe aangrijpend ook? Er zullen altijd mensen zijn met een bepaalde ontvankelijkheid voor paranoïdie (achtervolgingswanen). Zeg maar gerust: latent aanwezige angsten annex agressieve potenties, die je niet ziet onder 'normale' omstandigheden, omdat ze niet geconcretiseerd kunnen worden; er is geen kapstok, geen verbindende kwestie die je gauw tot lid van een handelende groep kan maken. Die is er nu wel: het Corona-virus. En de bijkomende vaccinatie. Anders gezegd: 'er is groot gevaar', en 'ze willen iets van ons, ze willen ons kwaad doen!'. (Vooral die 'ze', dat is zo kenmerkend. Weinig dingen zijn zó bevorderlijk voor groepsdenken en verbroedering als een gedeelde, gemeenschappelijke vijand.) Zie ik de boosheid en de ernst van deze lieden, en hun handelen, dan lijkt me het woord 'psychose' niet ernstig overdreven. (Vanochtend las ik nog over Bill Gates, die er door labiele geesten van verdacht wordt mede achter de pandemie van nu te zitten; dit met de vileine bedoeling om ons bij de vaccinatie ook een soort van nano-chips mee te laten geven; om totale contrôle over de mensheid te verwerven.)

Thuiszitter
Thuiszitter8 dec. 2021 - 18:49

Pschyco - Maar zouden de fanatiekelingen die jij en ik op het oog hebben vatbaar zijn voor serieuze educatie, hoe aangrijpend ook? JA

Bernie2
Bernie28 dec. 2021 - 15:33

‘Ik voerde alleen maar bevelen uit...' Met watcher eens, dit is terroristisch tuig dat blijkbaar goed luistert naar wat opperwappies vanaf het pluche of een glibberige dansvloer ongestoord door justitie of een deugdelijke Kamervoorzitter kunnen roepen. Oppakken en als terroristen opbergen. En de staatsgevaarlijke Engel en Baudet idem.

Gerygrr
Gerygrr8 dec. 2021 - 14:56

Hoe staat het met de ingediende aanklacht tegen Willem Engel en Viruswaarheid?

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr8 dec. 2021 - 14:58

https://www.gld.nl/nieuws/7473692/is-de-aangifte-van-22000-mensen-tegen-willem-engel-kansrijk-dit-zegt-de-advocaat

watcher3
watcher38 dec. 2021 - 12:09

Behandel ze als terroristen.

ton14024
ton140248 dec. 2021 - 12:05

Kan Taghi een beetje inschikken? Maar Friesland wappieparadijs is toch reuze genereus.

3 Reacties
Geen3
Geen38 dec. 2021 - 15:46

Ach Ton, u heeft nog steeds niet uitgelegd wat u bedoelt met Friesland wappieparadijs. Bent u een afvallige Fries? Bent u een Randstad Anti Fries? Bent u een Fries, die voor vaccinatie is? Bent u sowieso tegen alle Friezen? Leg het alstublieft uit aan dit eenvoudige mens!

PGS
PGS8 dec. 2021 - 16:27

Ben je soms zo jaloers op Friesland omdat daar mensen die nog een groot gedeelte van hun gezond verstand gebruiken ?

pahan
pahan8 dec. 2021 - 18:16

He jammer, iemand heeft het gevraagd. Doe dat nou niet joh. Fryslân Boppe!