Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Anti-westerse 'moraalpolitie' mishandelt Russische Greenpeace-leden

  •  
09-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-09-09-om-12.43.38
Een groep ecologen van Greenpeace is donderdagnacht aangevallen nadat zij hulp hadden geboden bij het bestrijden van een bosbrand. Dat laat de milieubeweging weten via een verklaring op de eigen site. De leden van Greenpeace werden samen met enkele andere vrijwilligers in hun tentenkamp aangevallen door acht gewapende, gemaskerde mannen. De reden: de hulpverleners zouden pro-westers zijn.
Het voorval vond plaats in de zuidelijke regio Kuban, donderdagnacht. De hulpverleners kregen eerst van de beheerder van de camping waar zij verbleven te horen dat ze hun spullen moesten pakken en direct de regio moesten verlaten. Een verdere uitleg werd niet gegeven. Niet veel later werden de hulpverleners belaagd met vuurwapens, messen en knuppels. De tenten en auto’s werden vernield en de hulpverleners beroofd en in elkaar geslagen. Twee Russische ecologen moesten voor hun verwondingen naar een ziekenhuis.
De daders zouden Kozakken zijn, die in toenemende mate optreden als een vrijwillige “ moraalpolitie ”. In het zuiden van Rusland, waar elk jaar grote natuurbranden woeden en waar Greenpeace nu hielp bij de bestrijding, stellen de Kozakken zich op als grensbewakers. Daar zouden zij met harde hand vluchtelingen uit het gebied verdrijven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.