Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Anti-vaxxer overlijdt na succesvol bezoek aan besmettingsfeestje

  •  
23-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
668 keer bekeken
  •  
50853444707_e9b4a401cb_k

© cc-foto: Ivan Radic https://flic.kr/p/2ktKcpr

In Oostenrijk is een 55-jarige man overleden na bezoek aan een zogeheten besmettingsfeestje. Dat zijn bijeenkomsten waar bezoekers die zich niet willen laten vaccineren heengaan om zich doelbewust te laten besmetten met het coronavirus. Ze doen dat omdat ze hopen na herstel als genezen persoon in aanmerking te komen voor een coronapas. Geheel in de geest van hun overtuiging ontkennen ze dat het coronavirus dodelijke gevolgen kan hebben.
De man bezocht zo’n feest vorige week in Bolzano, in het Alpengebied in het noorden van Italië dat een van de zwaarst door het virus getroffen regio’s is. Minstens drie andere bezoekers, waaronder een kind, zijn nadien in het ziekenhuis beland. Volgens de coördinator van de pandemiebestrijding in de regio, hebben meerdere artsen melding gemaakt van patiënten die zich bewust lieten besmetten. Hij waarschuwt dat besmetting met corona langdurige gevolgen kan hebben en dat ook jonge mensen in het ziekenhuis kunnen belanden, schrijft The Independent.
De Italiaanse justitie heeft een onderzoek geopend naar de coronafeestjed, die vooral in Oostenrijk en Duitsland in zwang zijn in reactie op het 2G-beleid. Minstens een bezoeker van zo’n feestje is besmet met het actieve coronavirus. Andere bezoekers knuffelen, zoenen en delen drankjes met de besmette persoon in de hoop ook besmet te raken.
Vorige week meldden Nederlandse media dat de besmettingsfeestjes ook in Nederland in zwang zijn. Er was zelfs een speciale site voor mensen die zichzelf willen besmetten. Die is inmiddels uit de lucht gehaald. De NOS meldde:
"Ook Suzan (50) koos ervoor om zich te laten besmetten. Vooral omdat ze niet buitengesloten wil worden, maar bang is voor de bijwerkingen van het vaccin op lange termijn. “Voor mijn gevoel is nog niet alles duidelijk. Ik ben geen wetenschapper, maar ook geen wappie. Ik heb ook andere vaccinaties gehad.” Ze liet zich door haar zoon aansteken, die besmet thuis zat. “Mijn man en ik gingen langs bij hem en onze schoondochter om eten te brengen. Toen zeiden we: besmet ons maar! Toen hebben we geknuffeld en uit hetzelfde glas gedronken.”"
Gezondheidswerkers reageren furieus op dergelijke vaccinweigeraars die met hun gedrag de crisis alleen maar vergroten.
Een deel van de weigeraars is bang voor het vaccin, veelal op basis van allerlei wilde verhalen die rondgaan op sociale media waar in werkelijkheid weinig tot niets van klopt. Het Erasmus MC heeft een speciale hulplijn geopend , de zogeheten twijfeltelefoon, geopend voor dergelijke mensen waar ze terecht kunnen met al hun vragen.
cc-foto: Ivan Radic
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (41)

Effie2
Effie224 nov. 2021 - 14:07

Meer angst voor de bijwerkingen van vaccinatie dan voor het virus. Dat er mensen er doodziek van worden, er velen aan doodgaan, en dat zorgverleners bij bosjes uitvallen door onverantwoorde overbelasting, is blijkbaar niet genoeg om die angst voor vaccinatie te overwinnen. Het is om te huilen.

beetlejuice150
beetlejuice15024 nov. 2021 - 13:36

Het toppunt van karma toch? Krijgen waar je om vroeg is het mooiste dat er is. Verder: https://darwinawards.com/

1 Reactie
Effie2
Effie224 nov. 2021 - 14:10

Door anderen onnodig te besmetten veroorzaak je nog wat extra karma.

DanielleDefoe
DanielleDefoe24 nov. 2021 - 9:30

Een Noorse 60-jarige covidontkenner die in maart coronafeestjes had georganiseerd, waarbij verschillende mensen besmet raakten, overleed zelf twee weken later op 6 april.

Norsemen
Norsemen24 nov. 2021 - 9:14

Triest voor de man en zijn familie. Wel goed als waarschuwing.

1 Reactie
adriek
adriek24 nov. 2021 - 13:18

Triest was het al voor het mis ging. Corona-ontkenners zijn in-trieste lui. Laten ze gewoon roepen dat de aarde plat is of iets anders dat weinig gevaar oplevert.

Uw Psychiator
Uw Psychiator24 nov. 2021 - 8:02

Een tragisch bericht - eerst wil ik even beklemtonen dat het volgende bericht van Han van der Horst dus beslist geen 'urban legend' is, maar een bittere waarheid: https://joop.bnnvara.nl/opinies/infectiefeestjes-om-immuun-te-worden Dan mijn opvatting: nu we ruim anderhalf jaar te maken hebben met de COVID-pandemie, en kennelijk nog niet eens aan een hoopgevend 'begin van het einde' toe zijn, zijn er steeds vaker ontsporingen te zien; geestelijke ontsporingen. Daartoe reken ik: verlies van contact met de realiteit, het organiseren van ware geweldsorgies, en wanhoopsdaden, zoals de samenkomsten die 'besmettingsfeestjes' heten. Alsof bij de betrokkenen er welhaast sprake is van nihilisme, een doodsdrift, psychische energie die slechts op de meest negatieve manieren een uitweg kan vinden. Het concept 'samenleving', en het bijbehorend respect voor je medemensen, die lijken verleden tijd. Zelfs het woord 'cynisme' schiet hier hopeloos tekort. Tenslotte spreek ik nogmaals mijn huiver uit voor wat er mogelijk alles kan misgaan wanneer er in 'ons soort landen' serieuze verscherpingen ingevoerd zullen zijn. Ik kan mij niet voorstellen dat al die hoogst labiele mensen die nu al, onder milde regelgeving, zich te buiten gaan aan levensgevaarlijke activiteiten, groepsgewijs ook nog, zich dan opeens aan alle regels zullen gaan houden. Je kan zelfs met reden vermoeden dat deze personen zelf voor een aanzienlijk deel schuldig zijn aan deze nieuwe inperkingen; dus lijkt 'je gelaten en goed aanpassen' eerder fictie dan realiteit bij betrokkenen. 'Wij tegen de overheid', 'wij tegen de rest van de wereld'? Suïcidale handelingen, samengaand met grote gevaren voor de mensen om je heen? Het bouwwerk dat heet 'onze maatschappij', 'de beschaving', hangt uit de voegen, lijdt aan bouwkundige problemen zoals 'torsie' en 'scheuren', en zou kunnen instorten. Enig redelijke advies is: tracht rustig bij de dag te leven, respecteer de instructies, en houd jezelf voor: de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr25 nov. 2021 - 12:06

Dank voor uw reactie, psychiator. Hoe ziet u de adviezen om scholen open te houden in deze context? Het is toch zo, dat onze politici en OMT zelf hard bezig is met het organiseren van besmettingsfeestjes, namelijk op scholen. De leerkrachten worden verplicht te blijven werken…..

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 nov. 2021 - 6:30

Ik sta nergens meer van te kijken! Wie volgt?

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe24 nov. 2021 - 15:15

Er zijn wel meer voorbeelden, met name van waar het fout ging.

Me, myself and I2
Me, myself and I224 nov. 2021 - 6:03

Och, ze hebben er weer een gevonden. Maar als je alle jaarlijkse ski ongelukken zo uitgebreid zou verslaan, zou niemand meer op wintersport gaan. Daarbij is dit wat je kan verwachten als je 2G invoert. Het is een dom plan wat ook nog eens niet helpt. Uiteindelijk is het een eigen keus. Net zo goed als het je eigen keus is om je je leven lang vol te proppen met hamburgers en frisdrank en daar aan dood te gaan.

6 Reacties
Break on through
Break on through24 nov. 2021 - 8:00

Met dien verstande dat als je jezelf je hele leven lang helemaal volpropt met hamburgers en frisdrank je niemand onbewust aansteekt waardoor hij of zij binnen een maand kan zijn overleden. Aan hamburgers en frisdrank. Volgens mij zit daar de verantwoordelijkheid die je hebt als ongevaccineerde

adriek
adriek24 nov. 2021 - 9:24

Als ik met een automatisch geweer in een drukke winkelstraat lukraak in het rond ga schieten is dat ook mijn eigen keus. Uiteraard hoop ik dan niemand te raken, want ik wil niemand kwaad doen.

Markzelluf
Markzelluf24 nov. 2021 - 10:09

Dag Myself, je hebt gelijk: het is een eigen keuze. Maar jij gaf aan dat jij de keuze gemaakt om je niet te laten vaccineren omdat je informatie mist, las ik in een andere draad. Mijn concrete vraag: wat wil je precies weten, zodat je toch goed geïnformeerd de keuze maakt? Want, en daar zul je het toch mee eens zijn, we moeten van (de last van) dat virus af. Dat is beter voor ieders lichamelijke en geestelijke gezondheid. En ik vermoed dat je best bereid bent om daar actief aan mee te werken. Maar voor jou en veel anderen is vaccinatie een brug te ver, begrijp ik. Wellicht wordt dat anders als duidelijk is waar de weerstand nu precies zit en daar in de communicatie beter op wordt ingespeeld. Jij kunt daar vast een rol in spelen door jouw weerstand duidelijk te maken.

Me, myself and I2
Me, myself and I224 nov. 2021 - 12:07

@mark Mijn weerstand komt vanuit de combinatie van een aantal zaken. Allereerst is er het feit dat vanaf dag 1 duidelijk was dat corona alleen een gevaar vormt voor een zeer select deel van de bevolking, te weten ouderen en mensen met een of meerdere ziekten. Hier is niet aan te tornen. Welke statistiek je ook bekijkt het is voor het overgrote deel deze groep die in de problemen komt. Daarnaast is het zo dat ook bij besmetting ca 70% van de mensen asymptomatisch is. Dit was in 2021 al bekend. Vervolgens gaat de industrie aan het werk voor een vaccin. Mooi, zou je denken. Alleen gebruiken deze de ernst van de situatie om extra afspraken af te dwingen dat zij niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de gevolgen van bijwerkingen. De fout ligt hier overigens bij de afnemers die hiermee akkoord gingen. Dan komen ze met een vaccin en melden vervolgens dat de effectiviteit 90% of hoger is. (Ze bedoelen hier overigens dat de kans dat je ernstig ziek wordt met 90% is afgenomen na vaccinatie). Dat is geinig, maar gezien het feit dat 70% van de mensen sowieso geen symptomen ontwikkelt, laat staan in het ziekenhuis komt, is het percentage van 90% effectiviteit of hoger niets anders dan een commercieel verhaal. In werkelijkheid ligt dit vele malen lager. Dit blijkt nu ook uit het feit dat het percentage gevaccineerden in het ziekenhuis stijgt en stijgt. Vervolgens wordt er geroepen, "ja, maar het vaccin beschermd ook tegen besmetting". Niet dat hier gedegen onderzoek naar was gedaan. Het is me ook volstrekt onduidelijk waar dit verhaal in eerste instantie vandaan kwam. Ik denk vanuit de marketing afdeling van Pfizer. Nu er wel onderzoek naar gedaan is blijkt ook dat reuze mee te vallen. Ook hier werd gesproken van 90% minder kans, later 60% minder kans en de werkelijkheid lijkt dat die kans alleen ernstig verminderd is in de eerste weken na vaccinatie en dan rap afneemt. Hoe dan ook, alles, maar dan ook alles wordt gedaan om het vaccin te promoten. Dat maakt mij wantrouwig. En het blijkt terecht. Want ondanks dat 85% van de bevolking is gevaccineerd, stromen de ziekenhuizen vol. Ondanks dat we al 2 jaar weten dat we een capaciteitsprobleem hebben in de zorg, is de capaciteit nu minder dan 2 jaar geleden. Dus in het begin was het een overweging op basis van gezond wantrouwen, gestoeld op wat ik op dat moment wist. Nu is het inmiddels voortschrijdend inzicht. Daar waar ik in het begin twijfelde over het persoonlijke nut van vaccinatie, zowel voor mezelf als voor anderen, ben ik nu overtuigd dat dit er niet tot nauwelijks is en weiger ik principieel mee te doen in aan zowel de 3G als de 2G samenleving en aanvaard ik liever het risico dan dat ik dans naar de pijpen van de overheden die aangestuurd worden door de marketingafdeling van de farmaceutische industrie. Ik zie hier een horde mensen die maar blijft herhalen dat je je moet vaccineren teneinde anderen te beschermen maar consequent niet reageren op nieuwe bevindingen en cijfers van de situatie op dit moment. Ik schat in dat de meesten het niet eens meer volgen. Maar we zullen zien dat het iedereen moet vaccineren verhaal langzaam naar de achtergrond zal verdwijnen, aangezien het gewoon niet meer houdbaar is. Het is nu al aan het veranderen naar "jullie houden je niet aan de maatregelen". Het antwoord is echter een totaal incompetente groep ministers die de tweede kamer gebruiken als podium om hun achterban te bereiken. Zo ook met de OMT leden die het maar wat gaaf vinden om in de talkshows te mogen aanschuiven. De onderzoekers en artsen die werkelijk wat interessants te melden hebben krijgen we niet te zien daar.

Markzelluf
Markzelluf24 nov. 2021 - 16:30

Dank voor je uitgebreide reactie. Klopt het als ik het zo samenvat. Jijzelf loopt weinig gevaar. Het vaccin beschermt niet voor 100%. Dat zijn logische argumenten, vind ik. Daarnaast: producenten verdienen eraan en politici en omt-leden zijn incompetent. Het eerste vind ik niet onlogisch: een arts, docent of brandweerman verdient ook geld. Het tweede is een zienswijze die ik niet deel, maar ze lijken me bovenal niet relevant voor het nemen van de beslissing

Me, myself and I2
Me, myself and I224 nov. 2021 - 21:09

@mark ik heb moeite dat het vaccin aan de hele bevolking wordt opgedrongen terwijl de risicogroepen voldoende waren geweest. Was dat bij mij vooralsnog een vermoeden, uit de data blijkt meer en meer dat het verhaal van uit sociale overwegingen prikken nauwelijks effect heeft. Er waren en zijn zo veel artsen die dit bevestigen, alleen hoor je die niet want niemand wil het horen.

Peter1957
Peter195723 nov. 2021 - 23:45

Helemaal gek, maar ze moeten het zelf weten. Echter, wat mij betreft, niet gevaccineerd? Dan wacht je in het ziekenhuis even op je beurt. Gevaccineerden gaan voor.

1 Reactie
adriek
adriek24 nov. 2021 - 12:08

Daar gaat de kamer niet mee instemmen vrees ik.

sr626
sr62623 nov. 2021 - 23:11

End echte antivaxxer gelooft dit niet en denkt dat dit in scene is gezet door: of de overheid, of door ziekenhuis-personeel, of door ambulance-bemanningen, of door vaccinatie-voorstanders, of door vertegenwoordigers van the great reset, of de illuminatie. of, of enz. Probeer te praten met zo iemand: het gaat niet werken. Een antivaxxer kan creperen van de pijn bij een zwareCovid-besmetting maar zal blijven ontkennen dat het Covid is. Want Baudet heeft gezegd dat het maar een griepje is. Ze hebben trouwens al enige tijd een leuk ongereglementeerd medium: Tiktok.

EenMening
EenMening23 nov. 2021 - 21:43

Sommige mensen spelen met hun gezondheid en zelfs met hun leven. En bezorgen anderen ook nog een hoop ellende.

Indisch4ever
Indisch4ever23 nov. 2021 - 21:07

Een RNA-vaccin is toch het injecteren van een stukje coronavirus ? Niet te gevaarlijk, maar het activeert wel het immuumsysteem. Dit lijkt me beter dan het gevaarlijk covid19-virus tot je nemen. Dus...... besmet je zelf met dit vaccin...

8 Reacties
kvi
kvi24 nov. 2021 - 6:00

@ Indisch4ever: "Een RNA-vaccin is toch het injecteren van een stukje coronavirus ?" Nee, dat is het niet, dus verder is het ook onzin wat je veronderstelt.

FredD2
FredD224 nov. 2021 - 6:04

Blijkt dat het spike eiwit wat ze er voor gebruiken verkeerd is gebruikt waardoor het toch allemaal niet zo onschuldig is al een afgezwakt virus inspuiten. Maar goed, daar komen we over een jaar of 5 a 10 wel achter, wie dan leeft, die dan zorgt.

Markzelluf
Markzelluf24 nov. 2021 - 8:27

Je hebt niet helemaal gelijk, Indisch, maar bij bijvoorbeeld het Jansen vaccin werkt wel met dood virus. Moderna en Pfizer werent met de Rna techniek. Dat gaat iets anders (zie: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/rna-vaccin-moet-afweer-op-slimme-manier-aanzwengelen-.htm) Alles wijst erop dat de RNA-techniek BETER is dat de oude technologie (vector). Je moet ook niet denken dat RNA pas ontwikkeld is toen corona ontstond; daar waren ze namelijk al veel langer mee bezig. De techniek komt echter als geroepen nu we met een pandemie te maken hebben, want de productie is makkelijker en de werking beter dan die van oudere technieken. Fred, jij kunt gewoon je laten vaccineren met een vaccin dat volgens de oude techniek werkt, hoor. Is RNA experimenteel? We werken er nu bijna een jaar mee en het aantal bijwerkingen is relatief gering. Wereldwijd zijn er (tot eergisteren) 7,74 miljard vaccins gezet en ruim 42% van de wereldbevolking is volledig gevaccineerd. Zelfs in Brazilië is inmiddels de vaccinatiegraad boven de 60%. Mensen zijn niet gek. Bron: https://www.google.nl/search?q=hoeveel+coronavaccins+wereldwijd&ei=xfSdYaSjBvn-7_UP6OCToA4&ved=0ahUKEwjkmZLBx7D0AhV5_7sIHWjwBOQQ4dUDCA4&uact=5&oq=hoeveel+coronavaccins+wereldwijd&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyCAgAEIAEELADSgQIQRgBUABYAGDqB2gBcAB4AIABAIgBAJIBAJgBAMgBAcABAQ&sclient=gws-wiz Komen we er over 5 tot 10 jaar achter dat het allemaal toch niet zo onschuldig was.... ? Ik zie niet in waarom we daar aan zouden moeten twijfelen. Maar sterker: die anti-vaxxer die overleed zal het nooit weten. Ik hoop oprecht dat dit voor jou en Boemsma anders is, Fred.

DaanOuwens
DaanOuwens24 nov. 2021 - 9:01

@ FredD Jij schrijft: Blijkt dat het spike eiwit wat ze er voor gebruiken verkeerd is gebruikt De hele wereld gebruikt de vaccins miljoenen, inmiddels miljarden mensen. Duizenden deskundigen hebben het onderzocht en getest. En dan is er FredD die weet dat ze niet goed hebben opgelet. Gelukkig maar dat wij in Nederland het genie FedD hebben die met zijn superieure deskundigheid rampen weet te voorkomen. Ik vraag mij af of iemand zoals jij zelf wel in staat is te beseffen welke flauwekul je zelf opschrijft.

Arend Wortel
Arend Wortel24 nov. 2021 - 9:06

@FredD: en waar 'blijkt' dat uit? Uit berichten op facebook, youtube en ninefornews? En dat zou door de autoriteiten dan zeker allemaal worden verzwegen? Klinkt als klassieke complotsh*t.

adriek
adriek24 nov. 2021 - 9:29

Het is wat te kort door de bocht, maar de strekking van het verhaal klopt. Ook door een mRNA vaccin wordt je immuunsysteem getriggerd. Met (veel) minder risico dan wanneer het door een echt virus gebeurt. Ach arme FredD. De bijwerkingen van de vaccins lijken erg mee te vallen, dus gooien we het nu maar op de lange termijn. Er is voldoende kennis van en ervaring met mRNA en andere vaccinaties om te weten dat er geen sprake is van langetermijn effecten. Misschien toch maar eens een wetenschappelijk boek of artikel lezen in plaats van Facebook als je meer wilt weten over een onderwerp?

DanielleDefoe
DanielleDefoe24 nov. 2021 - 11:08

Lange termijneffecten van vaccins zijn volgens experts niet waarschijnlijk. Dat ligt bij covid wel anders.

DanielleDefoe
DanielleDefoe24 nov. 2021 - 12:07

een covid-infectie uiteraard

Break on through
Break on through23 nov. 2021 - 20:35

Overlijden is natuurlijk ook een manier om onder vaccinatie uit te komen. Harstikke dØden maar wel ongevaccineerd.... Het is maat net waar je je iegnse persoonlijkse prios heen leg....

1 Reactie
rvb2
rvb223 nov. 2021 - 21:07

Maar elke dode antivaxxer verhoogt de vaccinatiegraad... haal liever zo'n vaccin.

Satya
Satya23 nov. 2021 - 19:54

Natuurlijke selectie.

3 Reacties
Nelisje
Nelisje23 nov. 2021 - 20:11

roffel.

adriek
adriek24 nov. 2021 - 9:30

Natuurlijke selectie betekent niet per se vooruitgang zoals jij en ik die graag zouden zien.

JoostV2
JoostV224 nov. 2021 - 9:59

te laat, 55 heeft zich vast al voortgeplant

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten23 nov. 2021 - 19:42

Wordt de Darwinaward ook postuum uitgereikt?

2 Reacties
Rutger Groot
Rutger Groot23 nov. 2021 - 20:17

Is water nat?

Pindareep
Pindareep23 nov. 2021 - 20:40

De man was 55. Goede kans dus dat hij zijn genen al heeft doorgegeven.

AlexanderVolken
AlexanderVolken23 nov. 2021 - 19:40

Natuurlijke selectie.

Ecclesia
Ecclesia23 nov. 2021 - 19:38

Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bugchasing Genoeg voorbeelden te vinden van kortsluiting in de hersenen.