Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Anti-overheidsprotest brengt duizenden Polen op de been

  •  
27-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-02-27-om-17.45.08
In Warschau zijn zaterdag duizenden Polen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de ultrarechtse regering en om steun te betuigen oud oud-president en vakbondsman Lech Walesa.
De demonstranten maken bezwaar tegen de ondemocratische wetswijzigingen die de regering in rap tempo doorvoert. Zo werd sinds het aantreden van premier Szydlo de grondwet op een aantal punten gewijzigd, werd een omstreden mediawet aangenomen waarmee de persvrijheid vakkundig om zeep werd geholpen en heeft de politie verregaande bevoegdheden gekregen.
Behalve het veranderen van Polen in een totalitaire staat, zijn de demonstranten ook verbolgen over de manier waarop de regering met Lech Walesa omspringt. Volgens de Poolse regering zijn er documenten opgedoken waaruit blijkt dat Nobelprijswinnaar Walesa een spion was voor hetzelfde communistische regime waar hij tegen streed. Walesa zelf heeft de beschuldigingen naar het rijk der fabelen verwezen.
Bron: NOS
Beeld: YouTube

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.