Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Anonymous hackt website van Syrische defensie

  •  
08-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
SyrischeHack_300.jpg
Hacker 'Poppy' roept het Syrische leger op in opstand te komen tegen premier Assad
Een hacker van Anonymous heeft zondagavond de website van het Syrische defensieministerie gekraakt. Zijn boodschap was gericht aan het Syrische volk en tegen het regime van premier Assad. Door een boodschap op de website te plaatsen roept hij de militairen op in opstand te komen tegen het regime en de kant van de opstandelingen te kiezen.
Anonymous-lid ‘Poppy’ zou verantwoordelijk zijn voor de hack, zo blijkt uit een bericht in de broncode van de site, schrijft The Next Web. Hij zou toegang hebben gehad tot de mailservers van de Syrische defensiesite.
Hij plaatste het volgende bericht op de site, die inmiddels offline is gehaald.
Voor alle Syriërs: De wereld staat jullie bij in de strijd tegen dit brutale regime van Bashar Al-Assad. Weet dat de tijd en de geschiedenis aan jullie kan staan. Tirannen gebruiken geweld omdat ze niets anders hebben. Weet, hoe gewelddadiger ze worden, hoe kwetsbaarder ze worden. We prijzen jullie om de vastberadenheid om niet gewelddadig te worden tegen dit wrede regime en we bewonderen jullie bereidheid en strijd om deze zaak tot de rechter te brengen en niet voor wraak te kiezen. Alle tirannen zullen uiteindelijk vallen en dankzij jullie zal Bashar Al-Assad de volgende zijn.
Voor alle Syrische militairen: Jullie zijn verantwoordelijk voor het beschermen van de Syrische bevolking. Iedereen die jullie opdraagt vrouwen, kinderen en ouderen te vermoorden verdient berecht te worden voor verraad. Geen enkele externe vijand kan zoveel schade aanrichten als de Syrische Bashar Al-Assad heeft gedaan. Verdedig jullie land, sta op tegen het regime! – Anoniem.
In Syrie zijn de afgelopen week weer tientallen mensen op het leven gekomen door het geweld van de veiligheidstroepen van Assad. Ze schoten met scherp op burgers.
Webwereld: Anonymous hackt Syrisch ministerie defensie Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.