Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Anne Fleur over dierenleed in de polder en dating voor lhbt-jongeren

  •  
02-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMG_7785
In deze aflevering van Joop Café praten Anne Fleur Dekker, die deze week aan de slag ging als redacteur bij Joop, en eindredacteur Francisco van Jole over het sterven van dieren in de Oostvaardersplassen en de vraag of daarbij ingegrepen moet worden.
In het tweede deel van het gesprek gaat het over lhbt-jongeren en dating apps naar aanleiding van de reacties op de dood van de 17-jarige Orlando. Is internet bedreigend of bevrijdend?
Beluister de podcast hierboven, via de site van NPO Radio 1 ( RSS-feed ). Of via iTunes en abonneer je.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

ruma ankka
ruma ankka4 mrt. 2018 - 12:00

OK succes. Je bent ongetwijfeld op je plaats op deze site.

bob b.
bob b.3 mrt. 2018 - 15:46

Welkom Anne Fleur Dekker. En gefeliciteerd Francisco Van Jole met je neus voor talent.

Nuchter Rotterdams
Nuchter Rotterdams3 mrt. 2018 - 12:20

We kunnen om die discussie over de Oostvaarderplassen maar het best heel hard lachen. Het is immers een soap geworden.

Vermoorde Onschuld
Vermoorde Onschuld3 mrt. 2018 - 3:59

Opinie: Oostvaardersplassen zijn speelbal van onverantwoordelijke politici - en de dieren zijn het kind van de rekening - https://tinyurl.com/y8oaoneg Overigens zie ik niet het bezwaar van afschieten om de wildstand op peil te houden, daar geef ik de voorkeur aan boven het vlees uit de intensieve veehouderij.

geronimo3
geronimo32 mrt. 2018 - 18:38

Hasna heette zij geloof ik, moeilijk in namen onthouden, zij zit nu niet meer bij Joop!

vdbemt
vdbemt2 mrt. 2018 - 17:07

Leuke discussie over de OVP. Slimme griet, die Anne Fleur. alert, scherp. Van Jole ook echt oké. Snijden goed aan wat er gaande is. 's Mens gevoelens, niet tegen dierenleed kunnen, gehouden tegen hoe het in de natuur gaat; we kunnen daar niet mee omgaan. Enerzijds dringen wij mensen, zeker in NL, de dieren in het nauw. Anderzijds kunnen we er niet tegen wanneer op de kleine overgebleven stukken (onze schuld) de natuur gaat zoals dat gaat. Zo ook de OVP. De gehoefde dieren horen daar niet, die zijn daar geplaatst. Het laatste is waar. Het eerste niet. Ze zijn daar geplaatst omdat ze daar door ons niet meer KUNNEN komen. Maar het is een uitstekend leefgebied voor ze. Waar ze, helemaal zoals het in de natuur gaat, mooi en vaak wreed (in onze ogen), een oprecht natuurlijk bestaan kunnen leiden. Maar owee. De menselijke emoties breken op bij het zien van hoe het normaal in de natuur gaat. En dan moet er ingegrepen worden, vinden ze. Ingrijpen op wat natuurlijk is, daar is de mens goed in. De uitstap van Anne Fleur naar het dierenleed in de bio-industrie is zeker wel een terechte. Waarom kun je niet tegen het dierenleed van een strenge winter in de OVP, en wel tegen het dierenleed in de bio-industrie: varkens en koeien die slechts op enkele vierkante meters leven, nauwelijks kunnen bewegen, in hun beweging zelfs beperkt worden omdat ze anders hun jongen platdrukken (meer ruimte krijgen ze niet). Maar dat wordt niet gezien, bewust of onbewust. Deze 2 situaties tegen elkaar gehouden, is het typisch menselijk dat de emoties tot ingrijpen aan de verkeerde kant leiden. De emoties kunnen beter tot ingrijpen op de bio-industrie leiden.Niet op wat normaal ook elders in de natuur gebeurt. Daarbij is het bestuurlijk van de provincie natuurlijk uitermate zwak: door stampij en, volledig beaamd, tegen de adviezen van de deskundigen in, tóch bij gaan voeren. In alle opzichten heel triest.

1 Reactie
bob b.
bob b.3 mrt. 2018 - 15:43

Peter, helemaal met je eens.

Het zwarte Schaap
Het zwarte Schaap2 mrt. 2018 - 16:39

Oke; Mw Dekker nu in vaste dienst bij JOOP Maar wie heeft dan voor haar plaats moeten maken in de redaktie?

1 Reactie
LaBou
LaBou 2 mrt. 2018 - 19:50

Niet goed opgelet, zeker?

Thuru
Thuru2 mrt. 2018 - 16:19

Met dating sites en apps is in over algemeen niets mis mee. Natuurlijk moet je wel beseffen dat het mogelijk is dat niet frisse personen ook hier op kunnen zitten. Ofwel dat je zelf ook beetje moet uitkijken met wie je dat. De ene site is overigens wel wat veiliger dan de andere. En vooral date zelf niet te snel. Heb eerst flink mail en chat contact met diegene die je leuk vind. Een hoop heb je zelf in je eigen hand. Uiteraard kan je natuurlijk ook God betrekken hiermee en vragen of de bedoelde date goed en veilig is.

Cliff Clavin
Cliff Clavin2 mrt. 2018 - 15:03

@ Anne Fleur Dekker - welkom aan boord! (Nou ja, ik ben slechts een passagier, en jij hoort bij de bema... bemensing, zeg ik er bij.)

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin3 mrt. 2018 - 7:55

Geen voorbijganger mag ik hopen!

Cliff Clavin
Cliff Clavin3 mrt. 2018 - 11:22

Ha die Minoes! - wees gerust. Ik ben een passagier die voor langere tijd geboekt heeft, geen passant. Ik koester de vage hoop dat de crew me ooit uitnodigt voor een Captain's Dinner...

Minoes&tuin
Minoes&tuin4 mrt. 2018 - 17:44

:)