Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Ank Bijleveld voorgedragen als CvdK in Overijssel

  •  
29-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ank-bijleveld300.jpg
Bijleveld(CDA) was secondant bij de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV
Woensdagavond is in Zwolle bekend gemaakt dat Ank Bijleveld voorgedragen is als Commissaris van de Koningin in Overijssel.
Verhagen’s rechterhand is nu demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De huidige Commissaris, Geert Jansen (CDA), verlaat zijn post per 1 januari

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

JAWEH
JAWEH29 sep. 2010 - 16:37

Ank Bijleveld gaat orde op zaken stellen in de het opstandige Overijssel.

Pjotrs
Pjotrs29 sep. 2010 - 16:37

Dat is netjes opgelost. Ank Bijleveld schijnt ernstig te twijfelen over het gedoogkabinet, terwijl ze nummer 2 op de kieslijst van het CDA was. Zodra het CDA ook maar een bewindspersoon levert komt zij in de Kamer en dan heb je dat gedonder weer. Dus hup naar Overijssel met dat mens. Wie moeten ze bij het CDA nog meer kwijt?

Milieunet
Milieunet29 sep. 2010 - 16:37

Snel gaat dat in den Haag. Mooie beloning dat Ank snel wilde inspringen toen Ab Klink vakkundig werd geloosd. Nu is Ank niet meer nodig in Den Haag en wie weet, weet ze teveel. Weg naar een buitenpost. Mooie promotie.

[verwijderd]
[verwijderd]29 sep. 2010 - 16:37

En zo is na nummer één op de CDA-lijst bij de vorige verkiezingen straks ook nummer twee verdwenen. Wat een kiezers bedrog. Maar wel eerst meegeholpen om het CDA aan de populisten te verkwanselen! De kiezers die in juni nog wel vertrouwen hadden in Balkenede en Bijleveld mogen nu toekijken hoe zij die geen vertrouwen meer in de club hadden nu alsnog hun zin krijgen. De trouwe CDA-kiezers staan nu met lege handen aan de zijlijn.

1 Reactie
Pjotrs
Pjotrs29 sep. 2010 - 16:37

"Maar wel eerst meegeholpen om het CDA aan de populisten te verkwanselen!" Vraag me niet hoe het kan (de psyche van de christenmens is me een raadsel) maar ze schijnt net zo dubbelzinnig in de onderhandelingen te zitten als haar voorganger Klink.

[verwijderd]
[verwijderd]29 sep. 2010 - 16:37

Nou daar zijn ze dan mooi klaar mee in Overijssel. Niet dat zo'n figuur veel in de melk te brokkelen heeft, maar toch. Volgens aloud gebruik kan je in een geval zoals het hare twee dingen gebeuren ; ofwel je wordt weggepromoveerd, of je wordt opgepromoveerd. In beide gevallen ga je er financieel niet op achteruit maar qua status kun je beter in haar schoenen staan. Goed gegokt dus. (in Romeinse tijden was er natuurlijk nog een derde optie maar dat mag tegenwoordig niet meer geloof ik. Althans niet in Nederland)

1 Reactie
JAWEH
JAWEH29 sep. 2010 - 16:37

De gifbeker?