Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Angstaanjagend: journalist belaagd door anti-lockdowndemonstranten

  •  
15-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BBC-journalist Nicholas Watt is in Londen belaagd door een groep anti-lockdown demonstranten. Dat gebeurde op de stoep van Downing Street bij de ambtswoning van premier Boris Johnson. Op sociale media is te zien hoe de verslaggever zich ternauwernood in veiligheid kan brengen terwijl hij wordt aangevallen en voor verrader wordt uitgemaakt.
De demonstranten hadden zich rond Downing Street verzameld op het moment dat Boris Johnson aankondigde dat het geplande einde van de lockdown met zeker vier weken wordt uitgesteld. Dit omdat het aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen weken weer fors toeneemt in Groot-Brittannië, onder meer veroorzaakt door de Delta-variant.
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Leontrotsky
Leontrotsky15 jun. 2021 - 11:19

Het is erop of eronder de komende weken voor het VK. Met de uitbraak van het zeer gevaarljke en besmettelijke Delta virus kan Johnson niks anders doen dan een lockdown opleggen. Doet hij dit niet dan krijgen we een grote uitbraak in het VK met massale sterfte en dan exporteert het VK dit ook naar het vasteland, zodat dan ook al in de zomer alles in de rest van Europa weer op slot moet. Ik hoop dat de Britten hun verstand gebruiken en niet luisteren naar het handjevol viruswappies aldaar wat probeert alles in het honderd te jagen, het zijn er echt maar een paar alhoewel de media doet alsof het er heel veel zijn (framing). Ik wens vanuit hier Johnson veel kracht, moed en inzicht om te doen wat er gedaan moet worden.

2 Reacties
adriek
adriek15 jun. 2021 - 14:12

De delta variant is al op het vasteland, daar kan Boris niets meer aan veranderen. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/virus/varianten

Ik weet het wel
Ik weet het wel15 jun. 2021 - 16:18

Hi Leon, gezien alle vorige onheilsberichten die je geplaatst hebt waar niets van van uitkwam denk ik dat we deze ook maar als paniekzaaierij naast ons neer moeten leggen.

adriek
adriek15 jun. 2021 - 11:18

Lieden die journalisten en hulpverleners aanvallen dienen als terroristen behandeld te worden. De aivd omschrijft terreur als: "Terroristen proberen door het plegen van aanslagen of het ermee dreigen angst te zaaien en daarmee de maatschappij te ontwrichten. Op die manier willen zij hun ideologische overtuigingen opdringen en de besluitvorming beïnvloeden." en dit soort idioot gedrag valt daar onder.

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer15 jun. 2021 - 12:15

"Lieden die journalisten en hulpverleners aanvallen dienen als terroristen behandeld te worden." Daar kan ik het alleen maar volledig mee eens zijn. Het is ook hoog tijd dat men dat in Nederland ook gaat doen.

Sam V
Sam V15 jun. 2021 - 16:10

@ Eirda Nonsens, iedereen moet hard gestraft worden die iemand aanvalt die geen gevaar vormt voor de aanvaller (anders zou het nog zelfverdediging kunnen zijn). Het aanvallen van hulpverleners dient daarnaast nog harder bestraft te worden. Een journalist valt voor mij echter in de eerste groep. Zeker niet gelijk aan een hulpverlener. De vergelijking met een terrorist is daarnaast absurd. Als de journalist aangevallen wordt indien hij verslag doet van een politie-inval in bijvoorbeeld een woonwagenkamp, ben ik toch wel zoekende wat de ideologische overtuiging van de aanvaller is.

Joap oet Oskerd
Joap oet Oskerd15 jun. 2021 - 11:17

Mensen met een IQ van twee keer hun schoenmaat mogen ook protesteren (zie je ook regelmatig in onze grote steden voorbijkomen) maar doe het wel beschaafd…

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer15 jun. 2021 - 12:15

Volgens mij gaat dat hier niet over.

Zandb
Zandb15 jun. 2021 - 12:57

Jaap Ons valt ook echt wel op, dat er beduidend veel meer mensen in de stad wonen en dus ook meer mensen met 'twee maal hun schoenmaat'. Maar wel eens van gemiddelden gehoord? Daarentegen komen mensen meestal naar de stad om te protesteren, dus die protesterende schoenmaten geven dan wel een zeer vertekend beeld.

Norsemen
Norsemen15 jun. 2021 - 14:15

“ Mensen met een IQ van twee keer hun schoenmaat mogen ook protesteren” Ze mogen ook stemmen, zie de zetels van FvD.

Jan37
Jan3715 jun. 2021 - 11:16

Dat het rare mensen zijn , dat vind ik ook Maar extreem rechts ? Ik zie , en hoor daar niks over in dit filmpje, alleen dat ze hem een verrader vinden

3 Reacties
Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen15 jun. 2021 - 12:37

Jan Misschien zijn het van die samenzwevers, waar Bergman het in die docu over had.

Le Chat Botté
Le Chat Botté15 jun. 2021 - 15:55

@Jan De gewelddadige bejegening van deze journalist is in ieder geval volstrekt anti-democratisch en mogelijk strafbaar. Je vraagt terecht waaruit zou blijken dat de agressieve demonstranten extreem rechts zijn. Dat kun je inderdaad niet zo maar stellen. Wel is gerapporteerd door de Huffington Post dat er ter voorbereiding van deze demonstratie een alliantie is tussen anti-vaxers en extreem rechtse groeperingen. Je ziet dit fenomeen in veel landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, maar ook de VS dat - voornamelijk maar niet uitsluitend - rechts-extremisten zich graag aansluiten bij de anti-vaxers en hun demonstraties. De overlap die beide groepen hebben zijn de anti-overheid sentimenten en de voorliefde voor wappiethink: het presenteren van aanames en fabulaties - liefst zo spectaculair mogelijk - als feiten. Dus je kunt niet met zekerheid zeggen dat de demonstranten in beeld extreem-rechts zijn. Wel dat ze in significante aantallen extreme boosheid of zelfs agressie uiten en extreme narratieven over de werkelijkheid er op na houden.

EenMening
EenMening15 jun. 2021 - 17:39

Onder die samenzwevers bevinden zich nogal wat mensen die van exteemlinks naar extreemtrechts zijn opgeschoven en zelfs FVD gingen stemmen. Dat was de reden waarom ze deze documentaire heeft gemaakt.

LedStraler
LedStraler15 jun. 2021 - 11:12

@Thuiszitter & Merel Ik moest toch echt 2 keer lezen om er zeker van te zijn dat Trump niet genoemd werd in dit artikel.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter15 jun. 2021 - 16:12

Ja en toen …… wat wil je zeggen ?

Thuiszitter
Thuiszitter15 jun. 2021 - 10:49

en dan als demonstrant schreeuwen “ shame on you.” Deden die trump gekkies ook . Heel apart volk

harmmeijer
harmmeijer15 jun. 2021 - 10:23

Schaamteloze fascistische methoden van extreem rechts. Het is te hopen dat Trump nooit meer president wordt. Als er iemand begonnen is de aanval op de media te openen, was hij het wel.

7 Reacties
MG1968
MG196815 jun. 2021 - 10:55

"Als er iemand begonnen is de aanval op de media te openen, was hij het wel." Nou nee, dat is altijd al een beproefde methode geweest daar waar het dictatoriaal gedachtegoed gepromoot wordt.

Geen3
Geen315 jun. 2021 - 11:03

‘Het is te hopen, dat Trump nooit meer president wordt’. Helemaal mee eens. Toch krijg ik ook buikpijn als ik Biden de laatste dagen hoor oreren. Trump oreerde: America first. Biden oreert: We are the leading nation of the world!, Angstaanjagend toch?

Joap oet Oskerd
Joap oet Oskerd15 jun. 2021 - 11:18

Dit is in Engeland, Trump is ergens anders president geweest maar ik kan het mis hebben…

adriek
adriek15 jun. 2021 - 11:20

Nee hoor, de media in diskrediet brengen is een rechtspopulistische hobby die al veel langer aan de gang is. Trump was dan wel weer een extreem invloedrijk en bijzonder slecht voorbeeld.

GHS
GHS15 jun. 2021 - 12:19

Geen: we are the leading nation of the world, aangstaanjagend? Neen grote zelfoverschatting.

harmmeijer
harmmeijer15 jun. 2021 - 13:18

@ Geen Ik heb van Biden nog geen enge Mussolini-achtige dingen gezien of gehoord.

EenMening
EenMening15 jun. 2021 - 17:46

@Geen Ik vind dat Biden goed bezig is: hij probeert de relaties met de bondgenoten te herstellen en steun te zoeken voor zijn China-politiek, die erop gericht is de hegemonie van dit land te voorkomen. Zijn opstelling tegenover Rusland is erop gericht om Putin in bedwang te houden.