Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Angela Eagle: ik ben geen 'Corbynista' maar mijn eigen vrouw

  •  
11-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
pm
De Britse parlementariër Angela Eagle heeft afgelopen weekend bekend gemaakt voor het leiderschap van de Labour partij te willen gaan. Maandag heeft zij haar officiële statement gepresenteerd tijdens een persconferentie. Zij stelde tijdens haar presentatie onder andere dat ze geen ‘Blairite’ of ‘Corbynista’ was maar haar eigen vrouw en dat zij Labour en het land wél weet te verenigen.
In de verklaring van Eagle staat haar hele speech, waarin zij onder andere haar arbeidersachtergrond benadrukt, haar sociale mobiliteit en socialistische overtuigingen.
"Ik ben een praktische socialist aangedreven door een sterke set van waarden en wil krijgen dingen gedaan krijgen. Ik ben geboren in Yorkshire en groeide op in Merseyside. Mijn vader was een printer en mijn moeder was een naaister. Mijn ouders hebben me geleerd om hard te werken, respect voor anderen en altijd op te staan voor de dingen waar ik in geloof. En dat is precies wat ik doe vandaag. Ik ben een persoon die mensen samenbrengt. Ik drijf ze niet uit elkaar. Ik zal ons verenigen. Ik kan de partij weer verenigen."
Tijdens haar presentatie werd Eagle wel door media in haar hemd gezet. Door het nieuws over het terugtrekken uit de race door Andrea Leadsom, snelden  journalisten naar haar conferentie toe, zoals in onderstaande video te zien is.
Eagle heeft de steun van vijftig Labour-parlementariërs nodig. Zij is bijna 25 jaar parlementariër en was minister in het kabinet van zowel Blair als Brown. Eagle is het eerste openlijke lesbische parlementslid en zij staat bekend om haar strijd voor gelijke rechten voor vrouwen en etnische minderheden. Wel wordt ze bekritiseerd vanwege haar steun aan de Irak-oorlog en de bombardementen in Syrië.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.