Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

André Rieu bestormt Britse hitlijsten vanwege Brexit

  •  
28-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
andrerieu

© cc-foto: Karl-Heinz Meurer

In de aanloop naar Brexit, vrijdag middernacht, proberen Remainers het Europese volkslied Ode aan de vreugde op nummer een te krijgen in de Britse hitlijsten. Met enig succes: dinsdagmorgen stond de uitvoering die André Rieu van de hymne maakte, al op de tweede plaats, meldt The New European.
Ondertussen doen ook de Brexiteers hun best om een song hoog in de hitlijsten te krijgen. Ze hebben daarbij gekozen voor ‘17 Million Fuck-Offs’. Gelet op de vloeken in dat nummer is het twijfelachtig of BBC Radio 1 de muziek zal uitzenden.
De BBC is vaker terughoudend bij politieke songs. Zo besloot de omroep in 2017 om het nummer ‘Liar Liar’ over de toenmalige premier Theresa May niet uit te zenden. En in 2013 speelde de BBC ‘Ding Dong! The Witch is Dead’ niet af , hoewel de verkoop van het nummer uit The Wizard of Oz door het dak ging na de dood van Margaret Thatcher.
Europese vlag Ondertussen heeft de Schotse premier Nicola Sturgeon haar ambtenaren opgedragen om de Europese vlag niet weg te halen bij het Schotse parlement. Net als de overheden van Noord-Ierland en Wales heeft het Schotse parlement de Brexit-deal verworpen.
Naar verwachting zal Sturgeon op vrijdag haar plannen voor Schotse onafhankelijkheid bekendmaken. Eerder deze maand liet de Britse premier Boris Johnson al weten dat hij een nieuw referendum over een onafhankelijk Schotland uitsluit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (22)

Gi Raf
Gi Raf29 jan. 2020 - 12:09

''Ondertussen heeft de Schotse premier Nicola Sturgeon haar ambtenaren opgedragen om de Europese vlag niet weg te halen bij het Schotse parlement.'' Met slechte verliezers van democratische verkiezingen/referenda als de nationalist Sturgeon worden democratieën steeds zieker. En hoe krijg je de zieke geest ooit weer terug in de fles. Het ziet er naar uit dat tweedracht blijven zaaien tot ze het gedaan krijgen referenda over te doen net zo lang tot ze 1 keer winnen. Maar wat dan, wat als de wederpartij met gelijke munt gaat terugbetalen na jarenlang vervolgd en beschimpt te zijn door slechte verliezers. Het haatzaaien door slechte verliezers maakt de democratie kapot en het resultaat zal zijn dat er uiteindelijk alleen maar verliezers zijn, slechte en goede.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer29 jan. 2020 - 16:01

Het maakt U natuurlijk helemaal niks uit dat het referendum de uitslag heeft gekregen zoals die er ligt alleen doordat er grof gelogen is door de voorstanders van brexit.

Bernie2
Bernie229 jan. 2020 - 11:48

Ik heb werkelijk niets met Rieu en al helemaal niet met klassieke muziek die hij in toegankelijke jasjes zou stoppen. Maar tof hart onder de riem van de Remainers is zijn prestatie hier zeker wel. Wiki zegt over het liedje: een gedicht (1785) van de Duitse historicus Friedrich von Schiller: Alle Menschen werden Brüder. Duitse sporters gebruikten het vaak bij de Olympische Spelen. Zit dus best wel een EU-gedachte in. En Nicola Sturgeon heeft met haar vlag-opdracht helemaal gelijk vind ik. Ik zie haar nog met haar clans als een Williamien Walace ten strijde trekken tegen de platte populisten die de Britse federatie een apocalyptische situatie intrekken.

de Boer2
de Boer229 jan. 2020 - 11:02

Tja, wat gaan we laten klinken ls de werkweek er weer opzit de nieuwe weer kriekt? Nou, in elke geval niet Beethoven, want die heeft dan wel de Fidelio geschrven, maar niet de Infedelio. De Boerin zei"The rakes progress"? . Maar het wordt weer eens de Alcina van Haendel, een voormalige Duitser die net als het Koningshuis nu tot de Britse traditie behoort. Met natuurlijk de beroemde aria, die jullie natuurlijk allemaal mee kunt fluiten: ah mio cor, schernato sei......

EricDonkaew
EricDonkaew29 jan. 2020 - 10:56

Staat inmiddels op 1.

Katootje2
Katootje229 jan. 2020 - 0:50

André Rieu voelt weer eens perfect aan waar geld mee te verdienen valt. Een groot kunstemaker.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin30 jan. 2020 - 7:04

Heeft hij zichzelf op 1 gezet dan?

Phil2
Phil228 jan. 2020 - 19:05

Great-Britain is het al niet meer. Met de Welsh, de Scotten en Ieren die de hakken in het zand steken, kan Boris het Verenigd Koninkrijk ook wel vergeten. Als we het Kanaal oversteken, gaan we weer ouwerwets naar Engeland.

TigressApril
TigressApril28 jan. 2020 - 19:02

"Ondertussen heeft de Schotse premier Nicola Sturgeon haar ambtenaren opgedragen om de Europese vlag niet weg te halen bij het Schotse parlement." Wat leuk van der, in het EU parlement zijn vlagen van de natiestaten daarentegen wel verboten.

3 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans194728 jan. 2020 - 21:33

Alle vlaggen, van alle EU-leden hangen bij het Europees parlement. En ook erin.(https://europadecentraal.nl/nieuw-rapport-pleit-grotere-institutionele-rol-steden-eu/7-europees-parlement-grotere-rol-voor-steden/) (https://www.rtvnoord.nl/nieuws/208253/Dit-zijn-de-Groningse-kandidaten-bij-de-Europese-verkiezingen). Liegen over de EU.Waarom dit fakebericht?

Drunken Pumpkins3
Drunken Pumpkins329 jan. 2020 - 7:52

Zo weer lekker fakenews aan het verspreiden rechtse troll? Jammer voor jouw, hier oo deze site zitten veel meer slimmen mensen dan op liegblogje Geenstijl en fakenewsgenerator TPO.

Tom Meijer
Tom Meijer29 jan. 2020 - 15:57

Waarom doe je dit eigenlijk? Leugens verspreiden. Heb je niets beters?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland28 jan. 2020 - 17:07

Dat is een van de lelijkste nummers ooit gemaakt. Beethoven heeft al flink wat smakeloze ongein op zijn naam staan maar deze spant de kroon. Logisch dat zoveel lelijkheid en braggelkitsch uitgerekend door de EU is uitgekozen tot volkslied. Lelijkheid troef bij de EU, de vlag, de euro, Brussel en ga zo maar door.

3 Reacties
korheiden2
korheiden228 jan. 2020 - 18:18

Geen Beethovenliefhebber begrijp ik? Voor mij is hij een van de allergrootsten. Maar smaken verschillen.

prgrssf
prgrssf28 jan. 2020 - 20:48

De EU kent geen volkslied. Enkel de muziek is gecodeerd als Europese hymne.

Tom Meijer
Tom Meijer29 jan. 2020 - 15:56

Beseft U wel hoe lelijk Uw bijdrage is.

EricDonkaew
EricDonkaew28 jan. 2020 - 16:09

Met zo'n fantastische performer als André Rieu - zo'n beetje de beroemdste Nederlander in het buitenland, vroeger was dat Johan Cruijff - voel ik wel weer wat voor de Europese Unie. Dit soort geweldenaren kunnen mij beïnvloeden...

Freek3
Freek328 jan. 2020 - 15:26

[ Eerder deze maand liet de Britse premier Boris Johnson al weten dat hij een nieuw referendum over een onafhankelijk Schotland uitsluit.] Dat zou waanzin zijn. Alsof de vraag "Wilt u deel uitmaken van het VK binnen de EU?" die gestleld werd ver voordat er sprake was van een Brexit referendum, dezelfde vraag is als "Wilt u ingeval het VK de EU verlaat binnen het VK of binnen de EU blijven?" En alsof mensen daar per se hetzelfde antwoord op geven.

2 Reacties
ton14024
ton1402428 jan. 2020 - 16:18

Ik kan er geen chocola van maken. Wat zou waanzin zijn? En wat maakt ´het zelfde antwoord´ uit?

Freek3
Freek329 jan. 2020 - 12:23

Het zou waanzin zijn geen nieuw referendum toe te staan, aangezien de situatie compleet veranderd is. "Wilt u dat schotland het VK verlaat?" is een andere vraag als je weet dat het VK onderdeel is van de EU dan "Wilt u dat schotland het VK verlaat?" als je weet dat het VK geen deel uitmaakt van de EU. Als ikzelf schot zou zijn zou ik de eerste met nee beantwoorden en de tweede met ja. Dat zal ook voor een aantal schotten gelden. Hoeveel? Dat weet niemand totdat er een tweede referendum gehouden is.

MountEverest
MountEverest28 jan. 2020 - 15:21

Achterhoedegevechten. Het is jammer dat de Britten vertrekken. Er zijn een aantal Midden-Europese landen die we kunnen missen als kiespijn maar die blijven helaas. De Britten hebben zich nooit thuis gevoeld in de EU, daarom kunnen ze beter gaan. Brussel is nu al bezig met het voorbereiden van een handelsverdrag en zal alles proberen om de economische schade te beperken.

tempest
tempest28 jan. 2020 - 15:02

Altijd wel grappig dat de hitlijst door activisten wordt gekaapt. Ludieke manier om te demonstreren. Dat "Liar Liar" blijft goed in je hoofd zitten :)