Joop

Andere symptomen Delta-variant: minder vaak smaak- of reukverlies

  •  
06-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
verkouden

© cc-foto: Victoria_Borodinova

Een besmetting met Delta gaat gepaard met iets andere symptomen dan eerdere varianten van het coronavirus. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder patiënten. Een besmetting met Delta leidt nog altijd tot koorts en hoesten, maar smaak- en reukverlies staan niet langer in de toptien van symptomen.
Het gevolg is dat een infectie met het coronavirus makkelijker kan worden aangezien voor een verkoudheid. “Dan gaan mensen toch naar een feestje en besmetten ze zes anderen”, verklaart hoogleraar Tim Spector, die onderzoek doet naar de symptomen, tegenover de BBC. “Wij denken dat dit veel van de problemen veroorzaakt.”
Hij drukt mensen op het hart om toch thuis te blijven en een coronatest te doen als ze zich verkouden of niet lekker voelen.
Het aantal vastgestelde coronabesmettingen loopt weer snel op in Nederland. Dat is te wijten aan het versoepelen van de maatregelen en de Delta-variant, die aanmerkelijk besmettelijker is dan eerdere mutaties.
Volgens deskundigen ligt het basaal reproductiegetal (R0) van Delta tussen de 5 en 8. Daardoor liggen grote uitbraken zoals vorige week in de discotheek in Enschede voor de hand. Van de ongeveer 600 mensen die op het feest afkwamen, raakten er 180 besmet. De meeste jongeren zijn nog niet volledig gevaccineerd.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Roeluit1986
Roeluit19866 jul. 2021 - 12:11

Paniek, paniek, paniek.... De media vindt iedere week het wiel opnieuw uit. Omdat we een medische apartheidssamenleving hebben gecreëerd moeten mensen die zich nog niet hebben kunnen of willen vaccineren zich veel vaker laten testen dan voorheen. En ja dan zie je in de cijfers terug dat het aantal besmettingen ook toeneemt. Waarom hier nu weer moord en brand over moeten worden geschreeuwd is mij een raadsel. Daar komt bij dat de ziekenhuisbezettingen laag zijn, dus de zorgcapaciteit is er. Het gaat allemaal best goed. Dat er soms kleine brandhaartjes zijn moeten we accepteren.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman6 jul. 2021 - 11:29

Maak je maar klaar voor de Lambda variant, die schijnt vaccin resistent te zijn. Als dat zo is begint het circus van voren af aan? https://nypost.com/2021/07/05/fears-arise-that-lambda-covid-variant-may-be-resistant-to-vaccines/

1 Reactie
Winterdepressie
Winterdepressie6 jul. 2021 - 14:09

Blijf je die sensationele roddel copy/pasten? Je bent gewoon een verlengstuk van de bang-maar-media. Er is geen enkele aanwijzing om aan te nemen dat er iets anders aan de hand is dan een variant die makkelijker en sneller besmet. Het heeft geen flying fuck te maken met "resistentie".

RainB
RainB6 jul. 2021 - 7:40

[Het aantal vastgestelde coronabesmettingen loopt weer snel op in Nederland. Dat is te wijten aan het versoepelen van de maatregelen en de Delta-variant, die aanmerkelijk besmettelijker is dan eerdere mutaties.] Dat is onjuist. Er zijn wel versoepelingen echter dien je nog steeds een mondkapje te dragen als het niet mogelijk is om meer dan 1.5 meter van elkaar te staan. Het liefst nog deze situatie ontwijken. Dus als je massaal tegen elkaar aan gaat lopen rijen en iederen gaat lopen knuffelen, dan heeft dat niets met de versoepelingen te maken.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt6 jul. 2021 - 9:18

Toch wel. Want voor de versoepelingen MOCHT je helemaal geen feestjes houden. En waren horeca en zeker dancings nog dicht.

Freddy2
Freddy27 jul. 2021 - 7:03

@vdbemt, toch heeft Rainb gelijk. Er zou geen probleem zijn als men zich aan de nog steeds geldende regels zou houden.