Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdamse VVD’er splitst zich af vanwege nieuwe leider die voorstelde ‘MeToo’tje te verzinnen’

  •  
30-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3833 keer bekeken
  •  
wijnants

De verkiezing van Daan Wijnants tot nieuwe VVD-leider in Amsterdam heeft tot een afsplitsing geleid. Dat meldt NRC. Eerder dit jaar kwam uit dat Wijnants in 2019 aan partijgenoot Ellis Mulder had gevraagd om ‘een MeToo’tje’ te verzinnen om een D66’er zwart te maken. Mulder was onthutst en weigerde.

Nu Wijnants de leider is geworden van de lokale VVD heeft Mulder besloten om zelfstandig verder te gaan in de bestuurscommissie voor Amsterdam-Zuid. “Ik kan mij niet meer inzetten voor de VVD, waar intimiderend en onbetrouwbaar gedrag voor te veel mensen de norm is en zelfs wordt beloond”, schrijft ze.

Sinds 2019 probeerde Mulder de MeToo-opmerking van Wijnants herhaaldelijk bij haar partij onder de aandacht te brengen – telkens zonder succes. Wijnants heeft na de publiciteit van eerder dit jaar erkend dat hij de opmerking heeft gemaakt, maar spreekt zelf van een “foute en misplaatste grap”.

NRC schrijft: “Met het vertrek van Mulder bestaat de VVD-fractie in Amsterdam-Zuid nog maar uit één persoon. Deze zomer splitste het nieuwe deelraadslid Sebastiaan Hooft zich meteen af na zijn installatie, omdat hij zich niet kon verenigen met „de partijcultuur” van de VVD. Hooft had de zetel ingenomen van fractievoorzitter Claudia van Zanten, die de partij kort daarvoor óók had verlaten.” Van Zanten werd vorige week verkozen tot BBB-Kamerlid.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (19)

Frits Jansen
Frits Jansen2 dec. 2023 - 8:58

De Amerikanen zijn het voorbeeld, en dan vooral de Republikeinen. De oppositie wordt beschouwd als de vijand, en in de oorlog tegen de oppositie is alles toegestaan. Maar dat waait nu over naar Nederland. Wilders zal dat als argument beschouwen om versneld een dictatuur in te voeren. Een "milde" dictatuur natuurlijk, maar hij zal beginnen alle linkse partijen als terroristische organisaties te bestempelen om rust te creëren. Timmermans wordt veroordeeld om in een donkere kerker eindeloos veel klimaatplannen te bedenken.

Frits Jansen
Frits Jansen2 dec. 2023 - 1:54

Sinds Henk Kamp schaamteloos verklaarde dat de fraudebestrijding bij de toeslagen niet op de feiten maar op de onderbuik was gebaseerd weet je zeker dat de VVD echt niet deugt. Gek genoeg maakt onze Koerdische vriendin Dilan een best betrouwbare indruk op mij. Het is een no-nonsense wijffie.

Olav Meijer
Olav Meijer1 dec. 2023 - 15:32

[.....‘een MeToo’tje’ te verzinnen om een D66’er zwart te maken.] Dit is niet alleen principeloos en laag-bij-de-grond, maar zelfs crimineel: uitlokking tot laster en eventueel het doen van een valse aangifte.

Palipka
Palipka1 dec. 2023 - 12:18

Een VVD’er met een geweten? Het moet niet gekker worden.

Kuifje3
Kuifje31 dec. 2023 - 10:18

Al veel langer heb ik het idee dat mensen #MeToo misbruiken met als doel mensen te beschadigen. Dat dit nu bij de VVD speelt verbaast mij niets. Ik heb met een VVD-raadslid in die regio en tevens mijn leidinggevende bij het UWV ook een hele nare ervaring gehad. De man verzon ze waar je bij zat. Valse lieden heb je overal en altijd wel. #MeToo maakt het nog een stuk eenvoudiger mensen te beschadigen. Het is een extra waarschuwing om niet zomaar alle beschuldigingen klakkeloos te geloven.

1 Reactie
adriek
adriek1 dec. 2023 - 22:54

Meningen, feiten en leugens... Mensen geloven in magie, sprookjes en facebook. Dan wordt iemand cancellen vanwege een gelogen metootje makkelijk. Maar dat wil niet betekenen dat we beschuldigingen niet meer serieus zouden moeten nemen. Anders zijn we terug bij af en kunnen de seksbeluste machtsmisbruikers weer ouderwets hun gang gaan.

RaymondenJoop
RaymondenJoop1 dec. 2023 - 7:42

Politiek is vies, van GL tot VVD blijkbaar. Succes met kiezen volgend jaar als je dit belangrijk vind

1 Reactie
Palipka
Palipka1 dec. 2023 - 12:19

PVV toch? De media staat als het blok achter zijn scheldpartijen en zijn ‘ waarheden’ de media is haar onschuld verloren.

Eric Minnens
Eric Minnens1 dec. 2023 - 7:19

Mulder serveert de VVD, na het opdienen van hoofdgerecht WijNants toch een MeToetje. Van eigen deeg zegmaar.

Break on through
Break on through30 nov. 2023 - 17:49

Deze man heeft nog nooit van D66 gehoord? Ook rechts maar daar pas je beter als je wel gewoon ruggengraat hebt en ook aan ander dingen kunt denken dan aan geld, geld, geld en geld... Maar goed, waar zouden we zijn als er geen VVD zou zijn? Hoogstwaarschijnlijk een stuk beter af....

1 Reactie
Karingin
Karingin30 nov. 2023 - 18:28

Uuh, Mulder is een vrouw gast... Je lijkt nu haast te suggereren dat Wijnants als laaienlichter beter bij D66 past, dat zou een vrij lullige opmerking zijn haha

IkBenPetraEnIkBenErVoorJou
IkBenPetraEnIkBenErVoorJou30 nov. 2023 - 17:34

Daantje Wijnants, het zoveelste gevalletje van How To Climb The Ladder To The VVD-Top. Slechts één smeerlapperijtje te gaan Daan om toe te mogen treden tot het puike gezelschap van Ere-leden! Je kúnt het, je hebt het in je kerel!

JoostJK
JoostJK30 nov. 2023 - 15:15

Vroeger deden ze dat bij de VVD toch iets voortvarender... https://www.youtube.com/watch?v=wT-R59JRFow&t=16s

Volrin
Volrin30 nov. 2023 - 14:49

Hé toch nog VVD-ers met een ruggegraat.

5 Reacties
Karingin
Karingin30 nov. 2023 - 15:07

Ja de A'damse VVDers zijn over het algemeen van de linkertak. Ik had er een paar als collega-ambtenaar toen ik nog voor de gemeente werkte . Eentje met wie ik veel samenwerkte zei altijd; de VVD is de partij waar ik het minst mee óneens ben (hoewel ie daar nu wat mij betreft niet meer mee zou wegkomen) En Eric vd Burg, is ook behoorlijk links voor een VVDer - ik vond het dan ook verrassend dat hij Justitie en Veiligheid als portefeuille kreeg

WillemdeGroot
WillemdeGroot30 nov. 2023 - 15:20

Praktisch elke politieke partij kent 'stromingen', zo ook de VVD. Die zijn duidelijker, wanneer er wezenlijke onderwerpen aan de orde zijn. Ik vind dit een boeiende periode, hoe gevaarlijk de politieke ontwikkeling in Nederland ook is. Bij de VVD herken je duidelijk de liberale stroming en de conservatief nationalistische. Die laatste kent andere overwegingen om toe te treden tot het voorgestelde rechts-extreemrechtse kabinet. De liberale vleugel vult haar politieke idealen in met andere denkbeelden. Die botsingen zullen nog wel even doorgaan; of het tot afsplitsingen gaat leiden, zien we binnenkort. Nogmaals: boeiend en verhelderend.

stokkickhuysen
stokkickhuysen30 nov. 2023 - 16:51

Willem, Dit botst omdat 1 raadslid een ander vraagt een metootje te faken. Dat heeft helemaal niks met richtingen te maken.

Karingin
Karingin30 nov. 2023 - 18:25

Haha nou ja ik refereerde aan die ruggengraat eigenlijk...als in principieel, dat vind ik echt een links principe, maar ik moet toegeven dat dat een vooroordeel van mij is. En ik vind natuurlijk dat rechts er verkeerde principes op na houdt...als die zich daar dan al aan houdt; je ziet ze ook wel met alle winden meewaaien. Rutte heeft gewoon helemaal geen principes, dat type heb je ook nog

Eric Minnens
Eric Minnens1 dec. 2023 - 7:46

@Karin, Sommige verkeerde principes houden er een heleboel VVD'ers op na...