Joop

Amsterdams optreden aangeklaagde R. Kelly geschrapt

  •  
04-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
26930916921_91612471c8_k

© cc-foto: Alan Levine https://flic.kr/p/H2MZkP

Het omstreden optreden in Amsterdam van de wegens seksueel misbruik aangeklaagde Amerikaanse artiest R. Kelly is afgelast. Dat meldt organisator J. Noah Entertainment. Reeds gekochte tickets worden vergoed.
"“Als organisatie wilden wij ons al in een vroeger stadium terugtrekken. Echter, door contractuele overeenkomsten en eventuele financiële gevolgen was dat in een eerder stadium niet mogelijk. Na de juridische ontwikkelingen die onlangs hebben plaatsgevonden omtrent R. Kelly is dit nu wel mogelijk, zijn paspoort is ingenomen en hierdoor kan hij zijn tour niet laten plaatsvinden. Dit geeft ons de mogelijkheid om het contract met R. Kelly te ontbinden.”"
Concertzaal The Box, waar het optreden op 20 april zou plaatsvinden, liet al eerder weten niet op de artiest te zitten wachten. R. Kelly werd vorige maand officieel aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik. In vier gevallen zouden Kelly’s slachtoffers tussen de dertien en zestien jaar oud zijn geweest. In de recent verschenen documentaire Surviving R. Kelly komen slachtoffers aan het woord over de misdrijven waar al langer verhalen over rondgingen.
cc-foto: Alan Levine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

DePisang
DePisang4 mrt. 2019 - 12:44

Zolang er nog 1 religieuze sekte is die niet op seksueel misbruik mag worden aangesproken (ook al is het op een ludieke manier) dan blijft het het natuurlijk dweilen met de kraan open. Ook in Amsterdam.

Zwerfstein
Zwerfstein4 mrt. 2019 - 12:26

Mag/kan/wil je 'I believe I can fly' nog een goed nummer vinden? Ik kan er in ieder geval niet meer op een normale manier naar luisteren en dat zegt misschien al genoeg.

2 Reacties
WatVroegerLinksWas
WatVroegerLinksWas4 mrt. 2019 - 15:15

Tja, dat kan je alleen voor jezelf bepalen, Zwerfstein. Zelf vermijd ik de twitters enzo van mijn favoriete muzikanten, precies voor zulke gevallen. Ik wil liefst niks weten over hun schandaaltjes, politieke voorkeuren, religies of opinies. Misschien blijkt mijn favoriete band wel een zwaar homofobe drummer te hebben, noem maar wat. Dat wil ik dus niet weten, dat zou mijn hart breken en mijn plezier in hun muziek vergallen. Dus wat dat betreft ben ik een wegkijker eerste klas en leef ik liever in de illusie dat we allemaal vrienden zouden kunnen zijn. Nu is wegkijken in het geval van R.Kelly wel erg lastig geworden natuurlijk ;-) De geest is uit de fles en gaat er niet meer terug in. Gelukkig was ik al geen fan.

Nick the Stripper
Nick the Stripper7 mrt. 2019 - 0:30

Alleen al dat nummer, I believe I can fly dus, was wat mij betreft al heel lang grond om die vent de rest van zijn natuurlijke leven achter slot en grendel te zetten. Met Boyz II Men in de cel ernaast.