Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdams DENK-kopstuk Taimounti vertrekt naar NIDA

  •  
12-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
taimounti

© DEN HAAG - Portret van Mourad Taimounti, lijsttrekker van DENK voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. ANP REMKO DE WAAL

Mourad Taimounti, fractievoorzitter voor DENK Amsterdam, zegt zijn DENK-lidmaatschap op en sluit zich aan bij NIDA. In een interview met de Volkskrant klaagt Taimounti over de gebrekkige interne democratie bij DENK. Onder meer de afhandeling van de affaire-Kuzu zit Taimounti dwars.
De drie Tweede Kamerleden van DENK gingen vorig jaar rollend over straat , maar de daaropvolgende moties van leden om de structuur van de partij te veranderen waren volgens Taimounti aan dovemansoren gericht.
Ook het gebrek aan diversiteit in het bestuur van DENK is Taimounti een doorn in het oog. Het bestuur bestaat uit drie mannen met een Turkse achtergrond. “DENK wijst met de vinger naar andere partijen, en de hele maatschappij, omdat er te weinig diversiteit zou zijn. Dat je als partij dan zelf niet in staat bent om het goede voorbeeld te geven, is belachelijk”, zegt hij tegen de Volkskrant.
De politiek leider van NIDA, Nourdin El Ouali, is blij met de komst van Taimounti. “NIDA krijgt support uit alle hoeken, maar deze zag ik niet aankomen. Mourad heeft contact gezocht en het mij uitgelegd en ik waardeer en begrijp zijn weloverwogen keuze”, stelt hij in een verklaring.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

Nina Nimbergh
Nina Nimbergh12 mrt. 2021 - 9:19

Van de linker lange arm naar de rechter lange arm.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mrt. 2021 - 9:00

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
MG1968
MG196812 mrt. 2021 - 10:39

Teun, het probleem daarmee is dat de fractiediscipline alleen maar zal toenemen. Ieder kamerlid kan dan immers niet anders dan de partijlijn volgen. Het individuele kamerlid heeft immers géén enkele machtsmiddel meer om intern aan te geven dat het onderwerp met een descente mening t.o.v. de fractie voor hem/haar wel echt belangrijk is. Want dan heeft de mening van het partijlid 'maar daar kan ik niet voor tekenen, dan vertrek ik' de reactie 'ja, graag' tot gevolg. Slecht idee.

LaBou
LaBou 12 mrt. 2021 - 11:30

Wat beunhaas vindt is niet van belang. Bepalend is wat in de kieswet staat. Als je dat anders wilt moet je de kieswet zien te wijzigen.

Jerry Bidet
Jerry Bidet12 mrt. 2021 - 7:56

Afgaand op de site van hen is Nida nu ook weer niet zo divers...

3 Reacties
Thuru
Thuru12 mrt. 2021 - 11:41

NIDA en DENK zijn beide waardeloze partijen. Niet op stemmen dus de 17e.

Jerry Bidet
Jerry Bidet12 mrt. 2021 - 12:24

Thuru Dank voor de tip, twijfelde nog. Wordt het toch Bij1.

Thuru
Thuru12 mrt. 2021 - 19:36

@Jerry Bidet ook BIJ1 is meer dan waardeloos, elke partij dan de 3 genoemde is beter,