Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdammer moet 31 maanden Duitse cel in om rellen Hamburg

  •  
28-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
35007177744_65143bba9b_k

© Hamburg. Cc-foto: Robert Anders / https://flic.kr/p/VksWj5

Een 21-jarige man uit Amsterdam is in Duitsland veroordeeld tot een celstraf van 31 maanden omdat hij geweld heeft gebruikt tijdens de rellen bij de G20-top in Hamburg. De rechtbank acht het bewezen dat de man flessen naar politieagenten gooide. Daarnaast zou hij zich verzet hebben bij zijn arrestatie.
Bij de rellen die gedurende de hele top plaatsvonden raakten honderden mensen gewond, zowel demonstranten als politieagenten. Daarnaast lieten de gewelddadige demonstranten een spoor van vernielingen en plunderingen achter. Ruim 200 mensen werden vanwege de rellen opgepakt, tegen 55 van hen is het Openbaar Ministerie (OM) inmiddels een zaak begonnen.
De Nederlandse man zat al sinds zijn aanhouding op 6 juli in voorarrest. Hoewel het OM 21 maanden celstraf eiste, heeft de rechtbank besloten daar nog eens tien maanden bovenop te leggen. Op dit moment zitten nog 32 andere verdachten in voorarrest, van wie de helft niet uit Duitsland komt. Ook loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar 18 politieagenten wegen het gebruik van buitensporig geweld tegen demonstranten.
Bron: NOS / cc-foto: Robert Anders

Meer over:

g20, nieuws, hamburg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.