Joop

Amsterdammer moet 31 maanden Duitse cel in om rellen Hamburg

  •    •  
28-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
35007177744_65143bba9b_k

© Hamburg. Cc-foto: Robert Anders / https://flic.kr/p/VksWj5

Een 21-jarige man uit Amsterdam is in Duitsland veroordeeld tot een celstraf van 31 maanden omdat hij geweld heeft gebruikt tijdens de rellen bij de G20-top in Hamburg. De rechtbank acht het bewezen dat de man flessen naar politieagenten gooide. Daarnaast zou hij zich verzet hebben bij zijn arrestatie.
Bij de rellen die gedurende de hele top plaatsvonden raakten honderden mensen gewond, zowel demonstranten als politieagenten. Daarnaast lieten de gewelddadige demonstranten een spoor van vernielingen en plunderingen achter. Ruim 200 mensen werden vanwege de rellen opgepakt, tegen 55 van hen is het Openbaar Ministerie (OM) inmiddels een zaak begonnen.
De Nederlandse man zat al sinds zijn aanhouding op 6 juli in voorarrest. Hoewel het OM 21 maanden celstraf eiste, heeft de rechtbank besloten daar nog eens tien maanden bovenop te leggen. Op dit moment zitten nog 32 andere verdachten in voorarrest, van wie de helft niet uit Duitsland komt. Ook loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar 18 politieagenten wegen het gebruik van buitensporig geweld tegen demonstranten.
Bron: NOS / cc-foto: Robert Anders

Meer over:

g20, nieuws, hamburg
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (147)

evavanklinsma
evavanklinsma30 aug. 2017 - 18:11

Antifa zijn de enige die nog een ruggengraat hebben in Nederland en opkomen voor wat goed is!

3 Reacties
gravin2
gravin231 aug. 2017 - 8:45

Zijn dan alle middelen geoorloofd?

Klaas Vaak2
Klaas Vaak231 aug. 2017 - 17:52

Mits ze in verhouding staan tot het doel en daar kan over gediscussieerd worden. Aan de eis dat de oppositie zich als pacifisten zouden moeten gedragen, terwijl de staat de politie bewapend alsof het het om een leger gaat, dat de burgerij met geweld onder controle moet houden en een hele stad gijzelt om te demonstreren hoe goed ze dat al kunnen, om dat soort simplistische eisen kun je alleen maar lachen "wer näht denn dem general den blutstreif an seine hosen? wer zerlegt vor dem wucherer den kapaun? wer hängt sich stolz das blechkreuz vor den knurrenden nabel? wer nimmt das trinkgeld, den silberling, den schweigepfennig?" Hans Magnus Enzensberger - http://www.laurentianum.de/lref1100.htm

L.Brusselman
L.Brusselman1 sep. 2017 - 18:29

Klaas Vaak Paarlen voor de zwijnen

L.Brusselman
L.Brusselman30 aug. 2017 - 8:41

Er zij er weer velen die onderdrukking an ongelijkheid van harte ondersteunen, hun ziel liever verkopen aan de duivel(cooperaties) Het is net als al die droeftoeters die op de VVD stemmen,in de veronderstelling dat ze daardoor ook een plaats aan de ruif kunnen bemachtigen.

10 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 15:07

Volgens mij zijn ze al heel blij met wat er naast valt.

punt2
punt230 aug. 2017 - 17:34

Dus jouw enige oplossing is gewelddadig protest waarbij vooral het goed van buitenstaanders wordt vernield? En geweld tegen politie is toegestaan? Maar wel schande spreken wanneer ambulancepersoneel het werken onmogelijk wordt gemaakt.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 19:11

Lekker bezig weer Spruitje Brusselman, dus iedereen die op de VVD stemt is een 'droeftoeter'? Echt een heel sterk argument!

L.Brusselman
L.Brusselman31 aug. 2017 - 10:46

"iedereen die op de VVD stemt is een ‘droeftoeter’" idd

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden31 aug. 2017 - 15:04

@Brusselman Pure machteloosheid en gebrek aan argumenten Brusselman, dat gedrag van jou om iedereen die je niet bevalt voor droeftoeter uit te maken. Je zal je vast thuis voelen bij de PVV.

L.Brusselman
L.Brusselman31 aug. 2017 - 15:22

Tjitske van der Velden 30 augustus 2017 at 21:11 Lekker bezig weer Spruitje Brusselman, dus iedereen die op de VVD stemt is een ‘droeftoeter’? Echt een heel sterk argument! Jij stelt dus dat iedereen die op de VVD stemt dat doet omdat ie een plaats aan de ruif wil. Zo sterk wil ik het niet stellen,maar het is veelzeggend dat jij dat wel doet.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden31 aug. 2017 - 16:36

@Brusselman 'maar het is veelzeggend dat jij dat wel doet. ' Nee, dat doe ik niet. Dan had ik dat wel opgeschreven.

L.Brusselman
L.Brusselman1 sep. 2017 - 0:39

Dat heb je dan ook opgeschreven suffie

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden1 sep. 2017 - 18:42

@Brusselman Om het in jouw woorden te zeggen, tijd om te stoppen met dat droeftoetergedrag Brusselman. Ik hoor het wel als je een inhoudelijk argument hebt.

L.Brusselman
L.Brusselman2 sep. 2017 - 7:45

Op " inhoudelijke argumenten"heb ik jou anders ook nog niet kunnen betrappen. Balk splinter gevalletje

rbakels
rbakels30 aug. 2017 - 6:53

Ooit raakte ik verzeild in een - overigens zeer vreedszame - demonstratie op de Potsdammer Platz in Berlijn. De massaal aanwezige politie was toegerust met videocamera's. Desgevraagd legde een agent mij heel beleefd uit dat dit was tegen "erlebnisorientierte Jugendliche", vrij vertaald als relschoppers. Noemden wij dat geen "autonomen"? Deze lieden hebben niets met het onderwerp van de demonstratie maar zien dan puur als aanleiding om lekker te keten en een veldslag te voeren met de politie. Er is ook wel een tussenvorm: gefrustreerde linjse lieden die het ook maar wat lekker vinden aan zo'n veldslag deel te nemen. De gedachte van de politie is dat de dreiging om op video te worden vastgelegd relschoppers zal weerhouden wandaden te plegen. In elk geval blijkt de dreiging van forse straffen reëel.

1 Reactie
Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 13:51

"De gedachte van de politie is dat de dreiging om op video te worden vastgelegd relschoppers zal weerhouden wandaden te plegen." O, nou ja, dat deden ze in de DDR ook. Niks aan de hand dus.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 aug. 2017 - 3:23

Ik begrijp niet dat niemand hier protesteert tegen het feit dat rechten van burgers geschonden zijn zoals het 's nachts afbreken van het tentenkamp wat volkomen legaal was...en wat dies meer zij. Het was niet eens in de buurt van de top. Waar zijn de roepers over vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht nu? Ah ja die geldt niet voor eenieder toch?

7 Reacties
L.Brusselman
L.Brusselman30 aug. 2017 - 8:43

Hypocrisie zit ze in de genen gebakken blijkbaar

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 9:07

Niet voor tuig van de richel dat de wet overtreedt, de demonstratie verpest en de bezittingen van anderen vernielt. Nou ja dat wil zeggen, die hebben nog steeds het recht om hun mening te uiten en nog steeds recht om te demonstreren maar in Hamburg zijn ze blijkbaar over de schreef gegaan.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 aug. 2017 - 13:54

Het was 'bij voorbaat' en er was daar geen sprake van geweld.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 14:09

Kijk eens aan, Tjitske heeft vastgesteld dat dat tentenkamp werd bevolkt door "tuig van de richel dat de wet overtreedt, de demonstratie verpest en de bezittingen van anderen vernielt." Misschien dat Tjitske ons ook even kan vertellen waar de vreedzame wetsgetrouwe demonstranten de nacht doorbrachten? Bovendien kun je tenslotte niet een heel tentenkamp ontruimen, omdat er misschien wel eentje bij zit, die misschien wel de volgende dag over de schreef zal gaan: dat zou niet in overeenstemming zijn met de regels van de rechtsstaat. "Nou ja dat wil zeggen, die (dat "tuig van de richel dat de wet overtreedt, de demonstratie verpest en de bezittingen van anderen vernielt.") hebben nog steeds het recht om hun mening te uiten", aldus Tjitske. Zolang ze maar niet over de schreef gaan. Zo herken je de democrate in hart en nieren.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 14:36

@Minoes&tuin Dan heb ik toch net iets meer vertrouwen in de feiten die de Duitse rechter heeft vastgesteld dan de alternatieve feiten die jij daar tegen beter weten tegenover stelt Minoes.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 14:50

Nee Tjitske, of de politie zich onder alle omstandigheden wel aan de regels heeft gehouden komt pas later aan de orde. Je hebt het niet zo goed gevolgd hè? Maar in ieder geval heb je een mening en dat is al heel wat.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 14:55

@Klaas Vaak Iedereen kan een mening hebben Klaas, de Duitse rechter heeft echter een oordeel geveld.

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 aug. 2017 - 18:27

Om het onderwerp van deze discussie in een breed perspectief te plaatsen volstaat de volgende link: http://www.globalresearch.ca/neoliberalism-and-the-globalization-of-war-americas-hegemonic-project/5531125 Hier gaat het om. Niet om het welbevinden van een kleine groep 'wereldleiders', waarvan een aantal er meer rottigheid op zijn geweten heeft dan alle demonstranten op alle 'topvergaderingen' van de 'Davos Class' bij elkaar.

6 Reacties
punt2
punt229 aug. 2017 - 19:32

Cliff, het gaat om de terreur waar de veroordeelde aan heeft meegedaan. Niets meer en niets minder. Geen leuk nieuws voor jou begrijp ik. Honderden gewonden, ruim 176 miljoen schade.

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 aug. 2017 - 21:14

@ Rob Roy - de terreur komt van de 'Davos Class'. Niet van een jongen van 21. Ik kan je kennelijk niet overtuigen. Blijf dan vooral je eigen onderdrukkers steunen. Stem op ze. Het is je goed recht. En lees nou eens het bericht achter die link van me. Dan praten we verder. Ach, ik beoordeel nieuws nooit op 'leuk' of 'niet leuk'. Dat is iets voor de kopers van de Bild-Zeitung. Die willen geweld, tieten, bier, en voetbal. Daar sta ik boven.

marcelhermus
marcelhermus29 aug. 2017 - 22:17

Cliff als ik nu een stuk van infowars post krijg ik de wind van voren van jou lijkt me. Kun je dan voortaan ook zelf goed kijken waar je bron vandaan komt?

punt2
punt230 aug. 2017 - 4:47

Wat een onzin, en een zwaktebod om straatterreur zo goed te praten. " omdat zij..." " maar zij dan" Hij is veroordeeld voor zijn daden. En meer dan terecht!

rbakels
rbakels30 aug. 2017 - 6:45

Het getuigt van grote frustratie om alle wereldleiders over één kam te scheren en allemaal tot "neoliberale terroristen" te bestempelen. En al was dat zo, geweld lost niets op. Wereldmachten denken vooral aan hun eigen belang, en hun binnenlandse politieke agenda. Niet alleen Amerikanen, ook Chinezen, en Russen. Intussen proberen ze - vanuit datzelfde belang - hin tegenstanders te ondermijnen en met name de EU te verzwakken. Amerikanen hebben nog steeds de neiging wereldleider te spelen, hoewel ze dat niet echt meer zijn. Ze checken of (soevereine!) landen aan hun normen voldoen. Het zou helpen om daar constructief actie tegen te voeren. En geen politieagenten het ziekenhuis in te werken.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 9:12

Om de reacties van Cliff op dit onderwerp en bij andere discussies in een breed perspectief te plaatsen volstaat de volgende link: http://www.loesje.org/node/2252

BarendDeVries
BarendDeVries29 aug. 2017 - 18:13

In Duitsland hebben ze hetzelfde probleem als in Nederland, namelijk dat het geweld tegen hulpverleners en gezagsdragers (politie, brandweer, ambulancepersoneel) sterk is toegenomen in de afgelopen jaren. Daarom heeft de Duitse wetgever besloten om deze mensen beter te beschermen met hogere straffen tegen de geweldplegers, wat overigens ondersteund wordt door brede lagen van de Duitse bevolking. De rechter heeft in dit geval de nieuwe wetgeving correct toegepast.

3 Reacties
Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 11:15

Precies en zo hoort dat in een democratische rechtsstaat!

Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 14:26

En nu maar hopen dat die jaarlijkse demonstraties rond de jaarwisseling niet weer uit de hand lopen.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 14:57

@Klaas Vaak Inderdaad, ook daar hoort daadkrachtig opgetreden te worden door het bevoegd gezag!

Klaas Vaak2
Klaas Vaak229 aug. 2017 - 16:34

Ik lees dat hij een foetushouding aannam om zich te beschermen tegen klappen van de politie en dat dit in het oordeel werd aangemerkt "passief verzet tegen de aanhouding". Zet dat nou niemand aan het denken? Al die mensen die wijzen op onze democratie als middel om kwalen te voorkomen, weten blijkbaar niet de link te leggen met situaties als de volstrekt illegale oorlog tegen Irak, waar 80% van de bevolking tegen was en die desondanks de steun kreeg van de Nederlandse regering. Het nieuwe burgermansfatsoen roept op om protesten zoals in de tijd van de oorlog in Vietnam bij voorbaat te criminaliseren, in afwachting van de nieuwe Ghandi. Niet omdat ze hopen dat hij werkelijk opstaat, maar als morele chantage om de oppositie monddood te maken en te dwingen werkeloos toe te kijken hoe het economisch fascisme de macht overneemt. "In de VS is er een petitie aan de rol om Antifa in de lijst van verboden terreurbewegingen te krijgen net als ISIS", schrijft Jan Vries verlekkerd. Hij begrijpt niet dat we ISIS te danken hebben aan het politieke en economische systeem waar de anti-fascisten tegen in opstand komen. Of hij wil het niet begrijpen, omdat dit zijn overtuiging dat daar geen mensen wonen zoals wij, maar moslims, afbreuk zou doen. Al degenen die hier dit vonnis toejuichen zijn met blindheid geslagen.

9 Reacties
Nico de Mus
Nico de Mus29 aug. 2017 - 19:02

!!waar 80% van de bevolking tegen was en die desondanks de steun kreeg van de Nederlandse regering.!! De regering drukt wel meer door waar de bevolking het niet mee eens is, omdat de bevolking voor deze beslissing te dom is.

arjenZH
arjenZH29 aug. 2017 - 20:40

Wil je echt met droge ogen beweren dat zijn enige misdaad het aannemen van de foetushouding was? Volgens mij werd er met stenen gegooid en zijn er auto's vernield. Dom om zo legitiem protest in diskrediet te brengen.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak229 aug. 2017 - 21:27

@Mus - De oorlog tegen Irak is daarvan natuurlijk een prima voorbeeld.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak229 aug. 2017 - 21:42

Rantanplan kan weer eens niet zonder een stroman en een leugen. Nee, ik beweer precies wat er staat, namelijk dat hem EXTRA werd aangerekend dat hij een foetushouding aannam om zich te beschermen tegen klappen van de politie, aangezien dit “passief verzet tegen de aanhouding” zou zijn. Hij is niet veroordeeld wegens het gooien met stenen gegooid en vernielen van auto’s.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 11:18

@Klaas Vaak 'Al degenen die hier dit vonnis toejuichen zijn met blindheid geslagen. ' Ben je weer aan het verdraaien en overdrijven Klaas? Zo gaat dat als je de wet overtreedt en gepakt wordt, dan loop je het risico veroordeeld te worden.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 14:19

"Ben je weer aan het verdraaien en overdrijven Klaas?" Nee, ik citeer uit het vonnis. "als je de wet overtreedt en gepakt wordt, dan loop je het risico veroordeeld te worden." Je meent het - http://tinyurl.com/y8s8r77q

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 15:01

@Klaas Vaak Wat leuk Klaas, je bent weer links die ik eerder onder dit topic heb gepost aan het herplaatsen. Goed dat je zo veel van me overneemt! Wel jammer dat je in je reactie suggereert dat de link naar het vonnis verwijst. Dat is op zijn minst een beetje leugenachtig en misleidend.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 21:34

Nee, de link is een commentaar op de uitspraak, dat als je de wet overtreedt en gepakt wordt, het risico loopt om veroordeeld te worden. Je bedoelt zeker: stommerik, dan moet je maar uitkijken dat je niet gepakt wordt?

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden31 aug. 2017 - 4:46

@Klaas Vaak 'Je bedoelt zeker: stommerik, dan moet je maar uitkijken dat je niet gepakt wordt? ' Nee Klaas dat bedoel ik niet want dan had ik dat wel opgeschreven.

RU486v2.0
RU486v2.029 aug. 2017 - 16:25

Lijkt mij dat er op duitse wijze is gestraft. Duitsers hebben over het algemeen een bloedhekel aan het tarten van het gezag. Of de straf te hoog of te laag is, laat ik over aan de luitjes die het duitse rechtssysteem helemaal kennen. En dat zijn er gezien de reacties hier best een hoop..

1 Reactie
Klaas Vaak2
Klaas Vaak229 aug. 2017 - 21:46

Nee, dat kennen ze niet, want dan zouden ze weten dat het kan gebeuren dat je 2 jaar moeten wachten voordat een zaak voorkomt in hoger beroep en dat je geen schadevergoeding krijgt voor de tijd die je eventueel te lang hebt gezeten, aangezien ze dan met de smoes komen dat je dat aan je eigen gedrag te wijten hebt.

Dusk2
Dusk229 aug. 2017 - 15:53

Omdat het zo relevant is nog maar eens een citaat uit het artikel dat ik onderaan heb aanbevolen: [Er zijn drie soorten geweld. De eerste soort, en de moeder van alle andere, is het institutioneel geweld dat uitbuiting, dominantie en onderdrukking legaliseert en bestendigt. Het geweld dat miljoenen mensen verplettert onder haar stille en goed geoliede wielen. De tweede soort is het revolutionaire geweld, geboren uit de wil om de eerste soort af te schaffen. De derde soort is het repressieve geweld dat als doel heeft het tweede te verstikken als verlengstuk en handlanger van de eerste soort waaruit alle geweld voortkomt. Er bestaat geen grotere hypocrisie dan alleen maar de tweede soort geweld te benoemen en doen alsof men de eerste soort waaruit ze voortkomt en de derde die doodt, is vergeten.]

4 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak229 aug. 2017 - 21:50

+1

punt2
punt230 aug. 2017 - 17:38

Hou nou toch op...!! Het geweld in Hamburg kwam van beroeps " demonstranten" die niets liever willen dan " geoorloofde" herrie schoppen en terreur bedrijven. Met daaromheen de meelopers en de demonstranten die dankbaar gebruik maakten van de weggeroepen politie of dat zelf veroorzaakten.

Dusk2
Dusk231 aug. 2017 - 2:23

Rob Roy is op moment van spreken een hypocriet. Hopelijk verandert dat nog eens. Het zal je waarschijnlijk boven de pet gaan maar toch lezen die handel: http://www.krapuul.nl/overig/blog/2652199/see-the-violence-inherent-in-the-system/

punt2
punt231 aug. 2017 - 5:38

@WoutLexmond, de meeste getroffen burgers zijn woonachtig in de " Linkse Wijken" van Hamburg. Hypocriet ben je wanneer je puur voor de lol het bezit van hen vernietigt. De " geweldige" protesteerders in het zwart gaven geen donder om de bewoners ( en veel andere demonstranten ook niet) het ging puur om vernielzucht en straatterreur. Treinstellen in de brandsteken om je recht op demonstratie te tonen, auto's verbranden om op te komen voor ??? Voor wie kom je dan op?

Heinrich Milchmann
Heinrich Milchmann29 aug. 2017 - 14:24

Milde straf, maar beter iets dan niets. Hier houden wij niet van blijf lekker in NL.

11 Reacties
RU486v2.0
RU486v2.029 aug. 2017 - 16:28

"Wij"?! Spreek voor ze zelf. Namens iedereen schwatzen is ongewenst

Klaas Vaak2
Klaas Vaak229 aug. 2017 - 21:53

Soms zou je bijna denken dat "wij" niets hebben geleerd van de geschiedenis.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 aug. 2017 - 3:48

Hoezo Duitsers zijn toch voor open grenzen en vrij verkeer van personen en goederen. Ik dacht tot vandaag ook op het recht op demonstratie....het vrije woord. Maar wel een legaal tentenkamp afbreken, mensen tegenhouden bij de grens, ongecontroleerd de wapenstok hanteren, tientallen miljoenen uitgeven om die top naar Hamburg te halen...wat ik begrepen heb juist een stad waar je problemen kunt verwachten. Dan als burgervader binnen te gaan zitten bij die top i.p.v. te coördineren.. Neem eens je mede verantwoordelijkheid op voor de ontstane chaos. Prestigeobjecten, zeker niet van deze signatuur, is niet waar de burgers op zitten te wachten. ook niet op verbrandde auto'smuiteraard dat begrijp ik. Ik keur dat ook niet goed maar steek de hand eens in eigen boezem. Er komt een tijd dat burgers het niet meer pikken hoe er met ze omgegaan wordt, dat ze begrijpen. Er komt een keer een kaneelpunt waarop ke maar beter voorbereid kunt zijn. De politiek is er voor de burgers, de burgers zijn er niet voor de politiek en al helemaal niet voor een zichzelf zelfbenoemd groepje 'wereldleiders'. Het woord alleen al. Al is het pleasen sommigen blijkbaar niet geheel vreemd. In een zeer hiërarchische structuur ben je dat natuurlijk gewend. Ik mag toch veronderstellen dat u anno 2017 enige waarde hecht aan burgerrechten en 'vrijheid' alvorens mensen van repliek te dienen. Geweld is niet oké maar geweld uitlokken evenmin, politiegeweld is ook niet oke...zichzelf benoemde wereldleiders zijn niet oké...

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 11:14

@Minoes&tuin Keurig opgelost van die Duitsers, een zorgvuldig onderzoek en dan een oordeel van de rechter. Als je dan nog durft te kletsen over recht op demonstreren en vrije meningsuiting die in het geding zouden zijn dan heb je het echt niet begrepen. Hier is een aantal mensen gewoon over de grens gegaan die de samenleving getrokken heeft en dan zul je de consequenties moeten dragen als je gepakt wordt. Een demonstratie verpesten, geweld gebruiken en eigendommen van derden beschadigen heeft helemaal niets met demonstreren en voor je mening uitkomen te maken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 aug. 2017 - 13:55

kantel-punt!

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 aug. 2017 - 14:05

Tjitskes van der Velden. Ik heb het niet over mensen die auto's in de fik steken. Ik heb het over mensen, demonstranten ' bij voorbaat' bij de grens weigeren, m.b.t. 'Blijf lekker in Nederland... Ik heb het over een legaal kamp opdoeken midden in de nacht. LEGAAL.... Dat jij aan mijn woorden snel een eigen interpretatie geeft door ze te verdraaien, is jouw pakje aan. En ik heb het over nog meer maar daar zwijg je gemakshalve maar over.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 14:40

@Minoes 'Kantel-punt' Jammer, een kaneelpunt leek me wel wat! Overigens is het 'kantelpunt'

Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 14:45

Ik kon een lach niet onderdrukken Minoes. Tjitske heeft nog niet begrepen hoe willekeurig de grenzen worden getrokken: bij haar is de hoofdzaak dat mensen met een andere mening buiten de deur worden gehouden, dus zal ze die met alle geweld dicht houden. Het is alsof de ene slaaf tegen de andere zegt: kom niet aan je boeien, want als je ze beschadigt moet je schadevergoeding betalen en die ketting moet je helemaal met rust laten, want anders zijn we allemaal de lul.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 15:07

@Klaas Vaak 'Tjitske heeft nog niet begrepen hoe willekeurig de grenzen worden getrokken: bij haar is de hoofdzaak dat mensen met een andere mening buiten de deur worden gehouden, dus zal ze die met alle geweld dicht houden.' Zucht, het gebruikelijke recept. Als Klaas geen argumenten heeft dan gaat hij je standpunten en woorden in de mond leggen. Ik koester de vrijheid van meningsuiting en demonstratie Klaas, beide verdienen het om voor te strijden.

Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 15:13

@Minoes&tuin Je voert een achterhoedegevecht Minoes. De samenleving is het zat om steeds voor de kosten van raddraaiers op te draaien die de vrijheid van meningsuiting en demonstratie misbruiken. Prima opgetreden door de Duitse autoriteiten.

punt2
punt230 aug. 2017 - 17:44

Blind zijn voor het geheel....... Doordat grote groepen demonstranten de politie bezighielden kregen anderen de kans om terreur uit te oefenen . Duidelijk uit de verhalen/ dagboeken op te maken. En met een vooropgezet plan. Dus ook met het tegenhouden van nog meer demonstranten deed de politie hetzelfde als de demonstranten.

L.Brusselman
L.Brusselman29 aug. 2017 - 13:30

Ik hoop dat hij in hoger beroep kan gaan. Als je het opneemt tegen de cooperatieve allianties pakken ze je zwaar,dat moge duidelijk zijn.

Cave Canem
Cave Canem29 aug. 2017 - 13:13

Geen speld tussen te krijgen. U bent een geleerde.

1 Reactie
Cave Canem
Cave Canem29 aug. 2017 - 14:53

Was bedoeld als een reactie op Samuel Dormits hieronder.

Samuel Dormits
Samuel Dormits29 aug. 2017 - 10:23

Sterkte voor deze jongen. Hij stond voor zn principes, en word nu hard gestraft voor iets wat je in de jaren '80 nog op je CV kon zetten. Hij was bij een demonstratie, hij is eruit gepikt, zonder bewijs veroordeeld (het dossier is praktisch openbaar, lees het maar na), en alle azijnpissers zijn tevreden. Want "oh nee, er is een dingetje van wel 30 gram naar een groep zwaar bepantserde ME'ers met schilden die iedereen in elkaar aan het timmeren en aan het bestoken waren met traangasgranaten gegooid. Schande!". Wees met zn alle godverdomme blij dat er nog mensen zijn die bereid zijn te laten zien dat het niet word gewaardeerd als on-democratische organen ten behoeve van de bankiers en multinationals onze collectieve levens komen vergallen. Ik hoop dat eenieder die hierom juicht met terugwerkende kracht van zijn of haar bed word gelicht voor hun "jeugdzonden" en drie jaar een Duitse cel in mogen. De Nazi's zijn terug, en blijkbaar hebben ze veel aanhang onder de reageerders van Joop. Walgelijk.

4 Reacties
Gijs Blijd
Gijs Blijd29 aug. 2017 - 13:12

Laten we blij zijn dat er nog politiemensen zijn die vernielzuchtige vandalen willen tegenhouden.

gravin2
gravin229 aug. 2017 - 13:57

Onder jeugdzonden versta ik iets anders dan de politie bekogelen, U vloekt trouwens aardig.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak229 aug. 2017 - 21:49

En sommige mensen hebben geen principes en beginnen te pas en te onpas over Ghandi om dat te verbergen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 aug. 2017 - 3:16

Een geraakte agent door een bierflesje die niet kan bewijzen dat de ander die gooide, geen enkel letsel had; even pijn gevoeld, toen was het over, aldus de agent zelf. De jongen echter was op dat moment al gewond aan zijn gezicht, duidelijk zichtbare verwonding ( door agenten) en nam een foetushouding aan om zijn gezicht te beschermen, zou ik ook doen, puur reflexmatig. Dat werd verzet genoemd. En onder welke noemer...echt niet te filmen.. Als je een stok zoekt om iemand mee te slaan is dat blijkbaar in Duitsland niet zo moeilijk. Als het met de wapenstok onvoldoende lukt, doe je het in de rechtszaal nog eens dunnetjes over. De roep om links extremisten op een Europese lijst te krijgen is groot. Maar als deze mensen daar allemaal al onder gaan vallen dan zijn we terug bij af. De communisten die vroeger allemaal op de lijst van de AIVD stonden omdat ze communist waren. Zelfs als je destijds gewoon Cuba bezocht kwam je als niets vermoedende burger al op die lijst. Waarom zou ik ervan uitgaan dat daar enkel geweldsplegers opkomen? Als je de definitie maar genoeg oprekt kom je er wel..... Een Poolse jongen kreeg vandaag een half jaar omdat hij vuurwerk op zak had bij een aanhouding bij controle ( was niet bij de rellen op dat moment en had het niet gebruikt) Hier is m.i. een klopjacht aan de gang. En wat die kosten betreft van vernielingen, vreselijk maar wat de kosten betreft van het organiseren van die Top, even vreselijk! Het is een prestigeslag geweest van de omhooggevallen burgervader en politici, die niets hebben met de inwoners. Anders zouden ze dat bedrag niet eens neer willen tellen om zo een top binnen te halen terwijl de armoede om zich heen grijpt. Die burgemeester staat dus zeer ver weg van de bevolking, stond letterlijk ver weg. Aan armoede geen gebrek maar tientallen miljoenen spenderen, ik dacht bijna 70 miljoen ( waar blijft dat geld in godsnaam?) opdat je die top binnen kunt halen, nergens te vinden zijn bij problemen omdat je zelf bij de top (binnen) zit? Dat is de hedendaagse westerse politiek. Maak er eens een prestigeobject van de armoede in je stad te bestrijden, problemen van de mensen op te lossen...zou ik zeggen..daar ben je voor. Het is overal hetzelfde...ook hier..

Jan Vries2
Jan Vries229 aug. 2017 - 10:18

Triest dat mensen die zich Anti fascisten noemen telkens weer fascistische methoden gebruiken bij dit soort gelegenheden. Deze wereld heeft echt weer mensen nodig die puur door hun overredingskracht dingen kunnen bereiken. Mensen zoals Luther King en Ghandi. Maar helaas worden vaak dit soort mensen tegenwoordig vermoord en heeft hun rede plaatsgemaakt voor dit soort griezelige in het zwart marcherende en gemaskerde zogenaamde linkse Antifa terreurgroepen. Anders wil ik ze niet noemen. Als je echt anti fascistisch bent gebruik dan geen fascistische methoden om met geweld je doelen te bereiken. Hamburg was een goed voorbeeld. In de VS is er een petitie aan de rol om Antifa in de lijst van verboden terreurbewegingen te krijgen net als ISIS. Ze hebben het aan zichzelf te danken.

Mostafa
Mostafa29 aug. 2017 - 10:05

Geen commentaar.

Machiels**1993
Machiels**199329 aug. 2017 - 10:01

31 maanden vind ik wel overdreven als je nagaat hoe weinig je voor gewelddadigere misdaden krijgt. Desalniettemin is enige straf wel terecht van die protesten in Hamburg sloegen echt nergens op. Was gewoon ordinair rellen met een ideologisch excuus.

Anne Zoetemelk
Anne Zoetemelk29 aug. 2017 - 9:33

“De rechtbank acht het bewezen dat de man flessen naar politieagenten gooide.” In de hier gebruikte NOS-bron en elders staat dat van belang zijnd anders omschreven. Daar staat toegevoegd dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling. In andere nieuwsbronnen wordt ook over een getroffen agent verhaald. https://www.volkskrant.nl/buitenland/ruim-tweeenhalf-jaar-cel-voor-nederlandse-g20-relschopper-die-met-bierflessen-gooide~a4513656/ Dus zelfs niet alleen een poging tot zware mishandeling maar voor de rechter overtuigend vastgestelde zware mishandeling. Dat hij dat deed door het gooien met de flessen beschrijft slechts het middel. Niemand zal voor poging tot zware mishandeling veroordeeld worden als deze niet doelgericht op mensen met iets dergelijks gooit. In het geval dat het doeltreffend is, dan is dat reden tot een veroordeling voor het nog zwaardere delict van zware mishandeling. Zo begrijpt iedereen ookdat het doelloos gooien van illegaal vuurwerk of een of andere zelfgefabriceerde brandbom zonder dat er derden gevaar lopen, er hooguit tijdelijke hechtenis, een stevige boete, en inbeslagname van materiaal, zal volgen. Indien er daarnaast vastgesteld wordt dat dit tot voorbereiding was om tegen mensen te gebruiken wordt dat al heel anders. Als je dan daadwerkelijk een brandbom of zwaar vuurwerk naar mensen gooit of naar panden waarin zich mensen bevinden dan kun je als je dat uit ideologische overtuigingen doet maar zo tegen een veroordeling van terrorisme oplopen zelfs als er niemand werkelijk is getroffen. https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/27/vier-jaar-cel-voor-aanslag-op-moskee-enschede-a1528698

MollySweet3
MollySweet329 aug. 2017 - 9:24

Heel goed: fascisme moet stevig worden aangepakt. En geweld gebruiken om je standpunten kracht bij te zetten en zelfs af te willen dwingen, heet fascisme. Zo simpel is het.

6 Reacties
Samuel Dormits
Samuel Dormits29 aug. 2017 - 12:42

Dus de politiecommandanten die hun pro-status quo mening geven door het bevel te geven grote groepen ongewapende, ongemaskerde, vreedzame en vooral ook niet plunderende of rellende mensen in elkaar te timmeren en te bestoken met traangas is dan neem ik aan ook fascisme?

Dusk2
Dusk229 aug. 2017 - 15:21

Ja Samuel dat is het zeker, maar mocht je nog niet bekend zijn met Molly: die herkent alleen maar fascisme van zwakke minderheden en niet van machthebbers.

MollySweet3
MollySweet329 aug. 2017 - 15:44

Samuel: als het zo gegaan is, dan ja, dat is ook fascisme. Maar als je het hebt over de rellen in Hamburg: van wat ik daarvan heb meegekregen, ontstond het geweld aan de kant van de betogers en is het daar oo het zwaarst gebleven. Dan ziet het er toch iets anders uit.

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 aug. 2017 - 16:52

@ Samuel Dormits - goede opmerking en vraag. De mensen die de bijeenkomst van de vertegenwoorders van de G20 (de helft daarvan hoort in elke normale rechtsstaat in het gevang, trouwens) zo slaafs verdedigen, die hoor je niet over het onrechtmatige optreden van die gemilitariseerde politie in Hamburg. Ik heb er een goed vertrouwen in dat de ware toedracht van 'Hamburg' in kaart wordt gebracht. Niet dat reactionaire lieden daar kennis van zullen nemen, hoor, die zijn dan alweer druk bezig om de volgende serie waarheden van eigen makelij in elkaar te draaien, in hun oorlog tegen 'links'. Eén ding moet je de totalitaire denkers en bestuurders nageven: ze hebben op een briljante manier hun enorme geschiedvervalsing bij velen erin geslepen. Zo goed, dat menig burger volgens dit denkschema leeft: rechts = goed, links = fout. Hiermee beoordeelt de gewone man tegenwoordig de hele wereld; en daarmee graaft hij zijn eigen graf.

marcelhermus
marcelhermus29 aug. 2017 - 20:48

Cliff, heel fijn dat je precies illustreert waar het misgaat bij een groot deel van links. Ik krijg namelijk echt het idee dat jij gelooft dat links goed is en rechts slecht. Volgens mij zijn de meeste mensen die hier kritisch reageren op bepaalde berichtgeving ook gewoon links georiënteerd. Deze mensen waaronder ik geloven dat er meerdere wegen zijn waarop zoveel mogelijk mensen in de wereld op een goede manier kunnen leven. Alleen ik en waarschijnlijk ook andere mensen zijn kritisch op de sociale heilstaat die gewoon niet kan bestaan. Soms heeft rechts gelijk en soms heeft links gelijk. Voor een goede maatschappij heb je allebeide kanten nodig.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 3:23

Hé, wat leuk, opeens komt iemand met kritiek op "de sociale heilstaat die gewoon niet kan bestaan." Waar heb je dat gelezen? Ik kon het niet vinden. Of heerst King Fantasy weer eens in het land van de stromannetjes?

slagindebloemkoolendanmaarsmullen
slagindebloemkoolendanmaarsmullen29 aug. 2017 - 6:48

Als hij dit in het land van ome Erdo zou hebben gedaan zou hij een veelvoud van deze straf hebben gekregen.

2 Reacties
Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach29 aug. 2017 - 9:16

Relevantie?

Neo2
Neo229 aug. 2017 - 9:22

En in het land van neef Mark slechts een fractie.

MRdevries538
MRdevries53829 aug. 2017 - 6:47

dit is wel een ander verhaal dan Anne Fleur Dekker op deze site hield.

1 Reactie
MollySweet3
MollySweet329 aug. 2017 - 9:19

Toch wel, he? Goh...

Cave Canem
Cave Canem29 aug. 2017 - 6:45

Ik heb Han van der Horst en vele anderen hier meermaals met nadruk zien beweren dat strenge straffen niet helpen. Alleen wraakzuchtige eencelligen pleiten immers voor streng straffen. En omdat Han nu eenmaal altijd gelijk heeft mag je stellen dat deze straf (veel) te hoog is uitgevallen.

2 Reacties
Gijs Blijd
Gijs Blijd29 aug. 2017 - 13:24

Zijn de Duitsers ten tijde van Merkel nu weer fascisten ?

Zandb
Zandb30 aug. 2017 - 6:50

Cave Vreemd dat u niet in staat bent om zelf iets te vinden.

Leni Boinkenstahl
Leni Boinkenstahl29 aug. 2017 - 6:12

Eenentwintig jaar en een hipsterknotje, na een kleine duizend dagen tussen het beroepstuig onder een zeer sober Noordduits gevangenisregime zal dit postpubertje nog maar een schim van zichzelf zijn. Boontje komt om zijn loontje.

4 Reacties
gravin2
gravin229 aug. 2017 - 8:15

Was het maar waar, ik gok op enkele maanden Duits regime en dan rap naar een Nederlandse cel met eigen sleutel, en dan wordt de straf ook nog omgezet naar onze strafmaat, dus meneer knotmans loopt zo weer buiten.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach29 aug. 2017 - 9:32

Je verheugt je op het eventuele seksuele misbruik dat deze jongeman in de gevangenis zal ondergaan, begrijp ik? Dat zegt toch wel heel veel over jouw morele niveau. Daar wou ik het maar bij laten.

Leni Boinkenstahl
Leni Boinkenstahl29 aug. 2017 - 9:54

Jij kijkt teveel Amerikaanse films, Frederik. Maar waar het hart vol van is, stroomt de...laat ik het daar maar bij laten.

TeeJee2
TeeJee229 aug. 2017 - 12:51

@Friedrich Bijzonder knap dat u een dergelijke implicatie uit de tekst van Leni weet te halen, dat uw grijze massa direct de seksuele kant op duikt en daaruit weer een laagdunkend Ad Hominem uit weet te halen. U moet het er inderdaad voortaan maar bij laten.

Trix2
Trix229 aug. 2017 - 4:58

De straf verdiende hij enkel al om het dragen van een knotje in zijn haar.

Anne Zoetemelk
Anne Zoetemelk28 aug. 2017 - 23:51

Twee fouten in dit artikel die afwijken van de NOS-bron en de uitspraak van de rechter en daarmee de feiten waarop dit oordeel berust. "De rechtbank acht het bewezen dat de man flessen naar politieagenten gooide." Feit is dat er volgens de rechter overtuigend is vastgesteld dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling. (Zie NOS-bron) Niet alleen een poging maar doeltreffend bewerkstelligd dus. Dat hij dat deed door het gooien met de flessen beschrijft slechts het middel. Niemand zal voor zware mishandeling veroordeeld worden als deze niet doelgericht met iets dergelijks gooit en in het geval van doeltreffend gooien is dat reden tot een veroordeling voor een nog zwaarder delict. Iedereen begrijpt toch ook dat het buiten toegestane periode gooien van illegaal vuurwerk of zelfs een of andere zelfgefabriceerde brandbom zonder dat er derden aan te pas komen en dus gevaar lopen, hooguit tijdelijke in hechtenis, een stevige boete, en inbeslagname zal opleveren. Maar als je een brandbom of zwaar vuurwerk naar mensen gooit of naar panden waarin zich mensen bevinden dan kun je als je dat uit ideologische overtuigingen doet maar zo tegen een veroordeling van terrorisme oplopen ook al is er niemand werkelijk getroffen. https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/27/vier-jaar-cel-voor-aanslag-op-moskee-enschede-a1528698

1 Reactie
Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 aug. 2017 - 3:30

@Anne Zoetemelk fantaseert zelfs de inhoud van de flessen er bij. Nee Anne, het waren geen molotovcocktails

Marcus C
Marcus C28 aug. 2017 - 21:10

Terecht, dit soort terroristen die agenten aftuigen en hele wijken plunderen en slopen verdienen de hoogste straf. Wat denken deze idioten te bereiken?

Snoekie2
Snoekie228 aug. 2017 - 20:44

Lijkt me terecht, dan neem ik even aan dat er genoeg bewijs is. Als voorbeeld voor de rest van de linkse extremisten, want wat daar gebeurde grensde aan het krankzinnige.

bob b.
bob b.28 aug. 2017 - 20:39

Flinke straf, maar wel een die hij in Nederland zeker ook zou krijgen. Ondanks de uitspraken van die boze lieden die ten onrechte denken dat hier te licht wordt gestraft. Maar goed, er moet tenslotte iets zijn om boos over te zijn. Het lijkt hen bestaanszekerheid te geven. Ik ben boos dus ik ben.

2 Reacties
Kloyolo
Kloyolo28 aug. 2017 - 21:31

Volgens mij is er in dit topic niemand boos. Ik lees vooral reaguurders die hun tevredenheid uiten over de strafmaat.

gravin2
gravin229 aug. 2017 - 8:17

Wat bedoelt u met "hier"? Dit geval in duitsland of in het algemeen in Nederland?

msj_meijerink
msj_meijerink28 aug. 2017 - 19:01

Potje breken is potje betalen! Geen meelij voor dit domkopje van de heer Meijerink (en zijn gade).

Ch0caholic
Ch0caholic28 aug. 2017 - 18:49

Terecht. Jammer dat hij na korte tijd weer wordt uitgeleverd aan Nederland om hier zijn straf uit te zitten, wat dan weer betekend dat hij met enkele weken vrij is. Wel jammer dr hij door zijn strafblad nu getekend is voor het leven en hij nu moeilijker aan een baan kan komen.

1 Reactie
Albert Bakker
Albert Bakker29 aug. 2017 - 3:37

Hahaha, die is er erg grappig, werken voor geld hahaha snirf...

Philip Tielsen
Philip Tielsen28 aug. 2017 - 18:32

Nogal een zware straf lijkt me. Maar ook nogal naïef om te verwachten dat je over de grens dit soort streken ongestraft kunt uithalen.

5 Reacties
Mekker
Mekker28 aug. 2017 - 20:19

Ach ja, jij vindt dat wat flesjes naar agenten gooien wel moet kunnen, en noemt het streken? Is gewoon lompe aggressie, waarmee bovendien helemaal niets bereikt is. Behalve verbrande autootjes van brave burgers, een paar honderd agenten gewond en een groeiende afkeer van extreem-dom-links dat niet snapt dat ook de terechte kritiek op de g20 nu nog minder draagvlak gaat vinden..

Philip Tielsen
Philip Tielsen28 aug. 2017 - 21:24

@Mekker 28 augustus 2017 at 22:19 "extreem-dom-links" Dat ik door de steeds rechtsere samenleving zou worden ingehaald had ik wel verwacht, maar niet dat het zo snel zou gaan.

Paddy3
Paddy329 aug. 2017 - 6:33

Ik heb liever ook niet dat dit soort streken in Nederland wordt uitgehaald.

slagindebloemkoolendanmaarsmullen
slagindebloemkoolendanmaarsmullen29 aug. 2017 - 6:55

Extreem dom-links denkt dat het gelegitimeerd is om met excessief geweld hun mening op te leggen. En dat is behoorlijk extreem dom en dom-links.

Philip Tielsen
Philip Tielsen29 aug. 2017 - 12:18

@Paddy 29 augustus 2017 at 08:33 Eens, natuurlijk. Maar de straf is vrij hoog, misschien om af te schrikken? Of het is dat omdat ze er zo weinig gepakt en moet hij gedeeltelijk voor de rest bloeden? Naar mijn indruk leven veel Nederlanders in de veronderstelling dat de hele wereld een soort pretpark is, waar acties geen consequenties hebben en ze overal met open armen ontvangen worden.

Dirruk53
Dirruk5328 aug. 2017 - 18:19

Misschien kan de veroordeelde crimineel hier in Nederland zijn straf uitzitten? Leegstand van gevangenissen genoeg hier. In Duitsland zitten de al gevangenissen overvol met sjoemlende VW en Siemens CEO's en medewerkers, extreem rechtse politieambtenaren en militairen en vele bankemployees en directeuren, vanwege de schandalen in dit schijnbaar zo ordelijke land.

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 aug. 2017 - 18:03

Moeilijke kwestie - er zitten te veel kanten aan om voor de vuist weg wat te beweren. Ik wil eerst meer weten, en beveel diegenen die het Duits machtig zijn, aan om deze link te volgen: http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2017-08/ausschreitungen-hamburg-polizei-g20-gegner-prozess In de vele lezersreacties komen allerlei verschillende opvattingen naar voren, er valt een en ander uit te leren.

19 Reacties
George Miller
George Miller28 aug. 2017 - 19:34

'er zitten te veel kanten aan om voor de vuist weg wat te beweren. Ik wil eerst meer weten, en beveel diegenen die het Duits machtig zijn, aan om deze link te volgen:' Wat valt u door de mand zeg.

Wittemuis
Wittemuis28 aug. 2017 - 19:56

Ik heb je beveel opgevolgd , niks aan de hand, politiebeambten hebben de gast herkend . Die wordt terecht gestraft deze extreem linkse activist. Totaal geen moeilijke kwestie in mijn beleving.

Zephyr2
Zephyr228 aug. 2017 - 20:42

Ik weet niet wat hier zo moeilijk aan is. De rechtbank acht bewezen dat mijnheer een strafbaar feit heeft gepleegd. Dus hij moet brommen. Hij kan in beroep. Rechters in Duirmrsland zijn volgens mij onafhankelijk dus niets aan de hand.

koffieleut2
koffieleut228 aug. 2017 - 20:52

Gelezen, en inderdaad men kan er e.e.a. van leren. Ik kom veel verontwaardiging tegen over de bijval van de aanwezigen. Maar overwegend is men het eens met de uitspraak van de rechter. Korte samenvatting van een reactie is Danke an das Gericht (welches in diesem Artikel nicht benannt ist). Da kann man wieder an einem Rechtsstaat glauben. En daar ben ik het dan weer helemaal mee eens. Zodra je hulpdiensten gaat bekogelen is de kous af, en mag er zwaar worden gestraft. En dat sluit ook weer aan bij de reacties die hier worden geplaatst. Je kan dus stellen dat wij en de Duitsers redelijk op een lijn liggen

Snoekie2
Snoekie228 aug. 2017 - 23:32

Cliff Clavin 28 augustus 2017 at 20:03 Moeilijke kwestie – er zitten te veel kanten aan om voor de vuist weg wat te beweren. Ik wil eerst meer weten Ik ben hier nog niet zo lang, maar u staat bij mij bekend als nogal uitgesproken, en snel oordelend. Dat is nu ineens weg?

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 aug. 2017 - 4:47

Hij is aan zijn gezicht gewond, logisch lijkt me dat indien dit door agenten is veroorzaakt op het moment dat je niets anders deed dan demonstreren, je vervolgens je gezicht beschermt en in foetushouding gaat zitten! Ik vind de straf sowieso erg hoog ( zelfs buitenissig) want valt m.i. totaal niet in die hoogst benoemde klasse van aanklacht/strafvordering in mijn perceptie. Maar dat kan ik niet toetsen. Veel is nog niet opgehelderd. Ik lees niets over bewijsmateriaal, dan wordt het wel vrij schieten...

Rara5
Rara529 aug. 2017 - 6:58

Ik heb het artikel gelezen en er is geen twijfel over mogelijk. Daarom viel het vonnis vast ook hoger uit dan gevraagd door het OM. Bild heeft overigens ook een mooi artikel.

Andreas Cappen
Andreas Cappen29 aug. 2017 - 7:28

Moeilijke kwestie – >> Als het om de VVD of ' neo-liberalen' gaat, dan dan zie ik bij u nooit enige nuance. Nu is het opeens een ' moeilijke kwestie' . Meten met twee maten, heet dat.

Nico de Mus
Nico de Mus29 aug. 2017 - 7:46

Als het een extreem rechts figuur was geweest ,dan was het geen moeilijke kwestie cliff ,dan had je je helemaal kunnen laten gaan.

Dusk2
Dusk229 aug. 2017 - 8:02

Beste mensen die hier nu Cliff aanvallen, Cliff is beter op de hoogte dan jullie van wat er zich allemaal afspeelde in Hamburg. Niet alleen dit soort relfiguren zijn hun boekje te buiten gegaan namelijk, maar vooral ook de politie en daarmee indirect ook de machthebbers die zij dienen. Daarnaast hebben de gevestigde media het compleet nagelaten om onbevooroordeeld te blijven in hun berichtgeving over de G20-demonstratie. DAAROM wil hij graag meer weten en niet zomaar klakkeloos NOS berichten voor waar aannemen. Dan ben je gewoon kritisch en daar is echt helemaal niets mis mee. Sterker nog, als je hem gaat aanvallen omdat hij kritisch is, val je zelf genadeloos door de mand. Als je echt wat over de G20-demonstratie wil leren, kan ik je de volgende artikelen aanraden: http://www.krapuul.nl/overig/blog/2652199/see-the-violence-inherent-in-the-system/ (Erg lang maar zeer de moeite waard! Ik heb het artikel zelfs opgeslagen als bladwijzer omdat ik af en toe de behoefte voel om het weer te lezen.) http://www.grutjes.nl/2017/07/welcome-to-hell/ (Hierin wordt onder andere de bron die ook in dit Joop artikel wordt aangehaald (de NOS) ontmaskerd als onobjectief medium.)

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 aug. 2017 - 9:20

@ Allen, behalve Minoes - ik had jullie reacties verwacht. Wie oordeelt er nu eigenlijk? Ik niet. Jullie roepen iets op grond van informatie die je nog maar heel korte tijd in je bezit hebt. Wat dit betreft zie ik een reprise van wat jullie gemeenzaam aanduiden met 'Keulen'. Jullie kritiek dat ik met twee maten meet, is alleen al onzinnig omdat ik altijd wat tijd in acht neem, voordat ik ergens iets van 'vind'. In de kwestie Charlottesville heb ik me ook al niet sensatiegericht gemeld. Ik stelde vast dat de twee tegenover elkaar staande partijen tot verschillende morele categorieën behoorden. (Jullie mogen gerust zoeken in het archief, hoor. Ik zal vast wel eens fors uitgehaald hebben naar reactionaire ongein, maar dat was dan verdiend.)

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 aug. 2017 - 10:08

Ik moet hier Cliff bijvallen. Hij is een van de weinigen die nooit direct een conclusie trekt en een oordeel klaar heeft. Hij schrijft het er vaak zelfs letterlijk bij. Nu zullen jullie wel weer zeggen dat ik Cliff niet af zal vallen. Ik hoor het al haast fluisteren. Of wacht even, ik zal eerst maar even afwachten om te verifiëren of ik het juist heb. Ik zou het nl. weleens helemaal fout kunnen hebben. Eerst maar eens toetsen aan de werkelijkheid alvorens ik een zo definitief oordeel vel zonder de feiten te kennen..

Andreas Cappen
Andreas Cappen29 aug. 2017 - 10:29

@ Cliff ik had jullie reacties verwacht. Wie oordeelt er nu eigenlijk? Ik niet. >> Nee, je nuanceert in dit geval. Jullie roepen iets op grond van informatie die je nog maar heel korte tijd in je bezit hebt. >> Daar ging mijn reactie in ieder geval niet over. Wat dit betreft zie ik een reprise van wat jullie gemeenzaam aanduiden met ‘Keulen’. >> Waar overigens duidelijk is bewezen dat daar onfrisse zaken zijn gebeurd. Jullie kritiek dat ik met twee maten meet, is alleen al onzinnig omdat ik altijd wat tijd in acht neem, voordat ik ergens iets van ‘vind’. >> Dat is gewoon niet zo, Cliff. Als het over 'rechts' gaat, verlies je alle nuance en heb je je oordeel direct klaar.

Nico de Mus
Nico de Mus29 aug. 2017 - 12:20

@Wout Lexmond 29 augustus 2017 at 10:02 !!Cliff is beter op de hoogte dan jullie van wat er zich allemaal afspeelde in Hamburg. Je kent hem dus. Als die NIET erbij was vraag ik mij af hoezo. Of hij verkeerd in die kringen en heeft zich gezellig bij laten kletsen door figuren die daar bij waren. En als cliff zijn info van Duitse sites heeft, weet die net zoveel als de rest hier als ze tenminste zoals ik, de Duitse taal beheersen..

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 aug. 2017 - 14:57

@ Nico de Mus - je maakt het nu wel erg interessant. Ik was 'erbij', 'verkeer in die kringen', en 'heb me laten bijkletsen'? Ik moet zeggen dat ik me best vereerd ben, als mijn eenvoudige berichten zulk een verpletterende indruk achterlaten, hoor. Weet je wat er écht het geval was? Ik was bij de G20-top zélf aanwezig. Ik heb met die krachtige, maar onder vuur liggende leiders gesproken. Ze vroegen me wat te doen. Ik bood ze voor een redelijke vergoeding aan om op Joop zoveel mogelijk verwarring te zaaien. (Dit wordt vanaf de Malediven geschreven, Nico - dat je dat maar weet.)

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 aug. 2017 - 14:58

(dat ik me best vereerd voel)

Dusk2
Dusk229 aug. 2017 - 15:12

Nee Nico, ik ken Cliff niet. Dat is ook helemaal niet nodig. In zijn reacties komt duidelijk naar voren dat hij goed op de hoogte is van alles wat zich in Hamburg heeft afgespeeld. En dan bedoel ik ook echt ALLES en niet alleen het gerel van enkele van de demonstranten. Bekijk daarom die links nou eens die ik hierboven heb geplaatst. Informeer jezelf, maar doe dat niet zonder kritisch te zijn. Je beheerst de Duitse taal zelfs, dus voor jou zijn er nog meer mogelijkheden om jezelf te informeren dan voor mij.

RU486v2.0
RU486v2.029 aug. 2017 - 16:20

@Georg Miller en Wittemuis. Wat is er mis met iemand iets aan te bevelen. Pavlov zou zeggen: "Zie je wel,.."!

Nico de Mus
Nico de Mus29 aug. 2017 - 18:52

@Cliff Clavin 29 augustus 2017 at 16:57 Ik dacht al dat je een insider bent. De Malediven mooi is het daar,,was er het vorig jaar.

Kloyolo
Kloyolo28 aug. 2017 - 18:00

En terecht. Nederland zou hier qua strafmaat een voorbeeld aan kunnen nemen.

3 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen29 aug. 2017 - 6:30

Als je vervroegde invrijheidstelling van de uitgesproken straffen afhaalt en je vergelijkt de strafmaat tussen westerse democratieen dan hoort Nederland al decennia lang tot de zwaarst straffende landen.

Kloyolo
Kloyolo29 aug. 2017 - 8:45

@Jansen & Jansen Ik las dat idd terug in een onderzoek uit 2010. In 2017 zijn we een van de landen met relatief de minste gedetineerden. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/14/nederland-heeft-relatief-weinig-gedetineerden-a1550199?utm_source=NRC&utm_medium=related&utm_campaign=related2

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 aug. 2017 - 9:50

Kloyolo - je ziet het zelf niet, maar 'zwaar straffen' is iets anders als 'aantallen gedetineerden'.

J de jong2
J de jong228 aug. 2017 - 17:47

Gerechtigheid! Beter als de fopstraffen in Nederland! Dit schrikt tenminste andere relschoppers af in de toekomst!

2 Reacties
Samuel Dormits
Samuel Dormits29 aug. 2017 - 12:34

Nee, dit geeft performative power aan de demonstrant. Als je drie jaar moet brommen omdat iemand in de groep een leeg flesje tegen een schild gooit, waarom zou je dan niet collectief een salvo molotovs gooien? De ME is er met hun cocaïnekoppen op uit om jou van je tanden te ontdoen, en nu is er geen reden meer om niet in gelijke munt terug te betalen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 aug. 2017 - 21:11

@ Samuel Dormits - je schrijft 'cocaïnekoppen'. Dat is gedurfd, maar laat ik die indruk nu ook hebben. Ik kijk naar veel meer dingen als alleen de simpele koppen bij berichten uit de gekende massamedia. De doorgetrainde vechters uit het Zwarte Blok, de eerste geweldplegers, die komen op mij niet over als 'activisten'. Veel eerder als machines uit legereenheden. Hun choreografie is niet die van chaoten. Commando's, als anarchisten verkleed, die op speed hun ding doen. Ze lokken keiharde represailles uit van de gemilitariseerde politie. Zij worden ook niet gearresteerd. Gek hè? Vastgenomen worden sukkels die hun verstand verloren, en onberaden dingen deden. Lichaamstaal zegt zoveel. Ik zie die commando's na gedane arbeid uitrusten in een kazerne, waar ze last krijgen van 'restless legs syndrome', en hevige angsten. Zo gaan die dingen altijd, dat was zo in de Vietnam-oorlog, en dat is nu nog zo. (Mensen moeten vooral niet denken dat ik vanuit linkse dogmatiek dingen verzin - bovenstaande vermoedens leven ook bij wetenschapsmensen die niet zomaar alles slikken, maar zelf geduldig waarnemen.) Nogmaals: waarom vindt rechts niets van de ernstige overtredingen (die zijn gedocumenteerd) van de Duitse politie, nog vóór al die 'Krawalle' begonnen? Tenslotte: heeft er al iemand aan gedacht dat de gearresteerde Amsterdammer, nog maar 21, bij deze straf hoogstwaarschijnlijk niet meer hoeft te hopen op reclassering, en een terugkeer naar een gewoon burgerleven? Je komt buiten, zonder woning, zonder inkomen, en met een zwaar strafblad. Op de reclassering hebben de elites al tientallen jaren met succes bezuinigd. Misschien is zijn leven nu al geruïneerd. Dat houdt in dat hij na vrijlating alleen nog maar bitter en zonder hoop is. En gekke dingen kan doen. Op grond van mijn levensovertuiging vind ik dat je een mens zijn leven niet voor altijd mag ruïneren. Mensen kunnen altijd veranderen. Wanneer je dat principe ook al laat varen, dan ben je precies dat waar je je opponenten van beschuldigt: een monster.

Montesquieu2
Montesquieu228 aug. 2017 - 17:42

Niet verwacht, meestal is de straf voor dit soort zaken gelijk aan de duur van het voorarrest. Wel terecht evenwel. Laat dit een waarschuwing zijn voor anderen.

Driekeerlinksisrechts
Driekeerlinksisrechts28 aug. 2017 - 17:30

Prima! De retourticket voor de bus is inmiddels verlopen dus dat is ook mooi. Wegwezen en wegblijven graag.

JStokx
JStokx28 aug. 2017 - 17:26

Prima straf, die was er in Nederland heel wat makkelijker vanaf gekomen.

MarcoC
MarcoC28 aug. 2017 - 17:24

Terecht. Belachelijk wat daar gebeurd is. Vind de straf nog aan de korte kant maar beter dan niets. Wordt tijd dat mensen weer gezag voor de politie krijgen.

1 Reactie
Samuel Dormits
Samuel Dormits29 aug. 2017 - 12:40

Gezag voor de politie krijgen? Alsin dat de agenten zich weer herinneren dat degenen die ze in elkaar slaan, vermoorden, verkrachten en bestelen eigenlijk hun werkgevers zijn? Of bedoel je ontzag? En is ontzag in jouw ogen dan angst? Werkt ontzag niet veel beter als het bewondering is voor het werk dat iemand doet omdat het nuttig werk is? Want dat krijg je niet als je als agent niet beter bent dan de volgende maffiaclub.