Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam wil leeftijdsgrens prostitutie verhogen

  •  
19-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
ANP-LodewijkAsscher300.jpg
"Meeste slachtoffers van vrouwenhandel tussen 18 en 23", zegt verantwoordelijk wethouder Lodewijk Asscher (PvdA).
De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher wil de minimumleeftijd van prostituees op de Wallen verhogen van 18 naar 23 jaar. Dat heeft hij gezegd in een dinsdag gepubliceerd interview in De Telegraaf.
Het is een van de maatregelen waarmee hij onder meer de vrouwenhandel en uitbuiting van vrouwen wil tegengaan. “Op 18-jarige leeftijd zijn meiden uit Bulgarije, Roemenië of Hongarije uitermate kwetsbaar. Zij worden hierheen gehaald, maar zijn niet opgewassen tegen de druk. Een vrouw van 23 is meer volwassen, die is weerbaarder,” aldus Asscher.
Ook zou hij het liefst een nachtelijke sluiting van de Wallen zien. Hij wil dat er tussen 04.00 ’s nachts en 08.00 uur ’s ochtends geen prostitutie mag plaatsvinden. “Die uren lopen alleen de grootste dronkenlappen en engerds rond”, zei de wethouder tijdens een toelichting op Radio 1. “Vrouwen zien er erg tegenop om dan te werken. Dan worden alleen de meest kwetsbare vrouwen ingezet.”
Lees hier meer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.