Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam rekent af met jeugdloon

  •  
23-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Als eerste gemeente in Nederland heeft Amsterdam besloten het minimumjeugdloon af te schaffen, dat meldt het Parool. Een voorstel van PvdA, GroenLinks, SP en Partij van de Ouderen werd donderdagochtend goedgekeurd. Bedrijven die mee willen dingen naar opdrachten van de gemeente moeten werknemers van 18 tot en met 23 jaar voortaan het wettelijk minimumloon uitbetalen in plaats van het minimum jeugdloon, dat slechts 45 procent daarvan bedraagt. De nieuwe regels gelden ook voor de gemeente zelf, dus de paar jonge ambtenaren in dienst van de stad Amsterdam mogen op een loonsverhoging rekenen.
Nederland is een van de weinige landen in Europa waar wettelijk volwassen werknemers onder het minimumloon verdienen. Het kabinet besloot in april om de leeftijdsgrens voor het minimumloon te gaan verlagen van 23 naar 21 jaar. Wat goed nieuws is voor werknemers van 22 en 23 jaar, maar jongeren tussen de 18 en de 21 nog steeds dupeert.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.