Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amsterdam introduceert eigen huursubsidie

  •  
16-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
24398237463_bb00912265_z
De gemeente Amsterdam wil huurders die in de knel zitten met een hoge huur en een laag inkomen tegemoet komen en heeft daarvoor een eigen vorm van huursubsidie ontwikkeld. Dat meldt de NOS. Huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum, die in een huurhuis wonen dat meer kost dan het maximum waarvoor nog huurtoeslag wordt gegeven (ongeveer 600 euro), komen in aanmerking voor een structurele huurverlaging.
De regeling die wordt betaald uit een potje voor armoebestrijding wordt gefaseerd ingevoerd en moet over twee jaar moet voor de hele doelgroep toegankelijk zijn. Hoeveel het project uiteindelijk zal gaan kosten is nog niet in kaart gebracht. Amsterdam zal de eerste drie jaar de kosten op zich nemen en daar na nemen woningcorporaties de regeling over. Met de regeling wil de gemeente voorkomen dat huurders in financiële problemen komen en dat er achteraf moet worden bijgesprongen.
 
Cc-foto: Nick Harris
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.