Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amnesty uit - weer - kritiek op anti-Khadaffi-troepen

  •  
13-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
libie300_02.jpg
Troepen zouden zich schuldig maken aan marteling en moord
Mensenrechtenorganisatie Amnesty heeft opnieuw flinke kritiek geuit op het gedrag van anti-Khadaffi-troepen. De organisatie roept de Overgangsraad op zich sterk te maken om schendingen van mensenrechten te voorkomen. Anti-Khadaffi-troepen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan marteling en moord.
Amnesty benadrukt dat veruit de meeste schendingen van mensenrechten gepleegd worden door aanhangers van Khadaffi. Dit neemt echter niet weg dat ook anti-Khadaffi-troepen zich schuldig maken aan mensenrechtenschendingen.
cc-foto: BRQ
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (15)

MichelReiziger
MichelReiziger13 sep. 2011 - 10:07

Het is een bijna eindigende oorlog in libie. En zoals mij wijlen opa wel eens zei: de meeste 'verzetshelden' kwamen pas bij het verzet toen er nog nauwelijks sprake was van oorlog, ik neem aan dat dit in Libie niet anders is. Daar zal ongetwijfeld een hoop tuig tussen zitten wat zich op 1 of andere manier op een beestachtige manier wil profileren.

JoopdeJong
JoopdeJong13 sep. 2011 - 10:07

Hij gaat lekker! Former Congressman: ‘I Saw NATO Troops Behead Libyans’ http://www.prisonplanet.com/former-congressman-i-saw-nato-troops-behead-libyans.html

Michiel Online
Michiel Online13 sep. 2011 - 10:07

LOL. Alsof het normaal is een leger op te stellen. Ik bedoel maar. Waar heeft Amnesty het over? Dit is hun gebied helemaal niet, want als het gaat over mensenrechten heeft niemand het recht om ook maar een wapen te mogen maken. Punt. Geen discussie.

1 Reactie
FrenkMahon
FrenkMahon13 sep. 2011 - 10:07

Waar heeft Amnesty het over? http://www.youtube.com/watch?v=IA-YYjDfElk&feature=related Hier heeft Amnesty het over.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 sep. 2011 - 10:07

NAVO gooit ook verkeerde bommen op verkeerde mensen, in Irak, Afghanistaan en ook in Lybie maar de NAVO is nooit aangeklaagd.

1 Reactie
FrenkMahon
FrenkMahon13 sep. 2011 - 10:07

???? Ik ben al 2 maanden het land uit maar jij was het toch zo eens met de NATO, of heeft deze video je bekeerd. http://www.youtube.com/watch?v=vfijG_FdYFY&feature=related

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 sep. 2011 - 10:07

In de NRC: Interim-leider Jalil in Tripoli: Libië krijgt islamitisch recht Oftewel: de Navo steunt de invoering van de sharia in Libië, met geweld. Dat kan er ook nog wel bij, op het strafblaadje van het westen...

5 Reacties
FrenkMahon
FrenkMahon13 sep. 2011 - 10:07

Je moet je niet al te veel aantrekken van Jalil, deze door de NATO gesteunde marionet zal het niet lang maken. De baas in Tripoli is Abdul Hakim Belhaj en deze beste man steunt het NTC niet. Dus Jalil kan zeggen wat hij wil zolang Abdul Hakim Belhaj zijn goedkeuring niet geeft zal er geen wet komen.

bakkwast
bakkwast13 sep. 2011 - 10:07

het is hun land hun keuze

JoopdeJong
JoopdeJong13 sep. 2011 - 10:07

Sylvia, ik voor jou ook nog een leuk artikeltje over Libische rebellen. http://tarpley.net/2011/03/24/the-cia%E2%80%99s-libya-rebels-the-same-terrorists-who-killed-us-nato-troops-in-iraq/

FransAkkermans1947
FransAkkermans194713 sep. 2011 - 10:07

Het westen? Lag er niet een VN-resolutie voordat de NATO er kwam? En wie schoot er ook al weer op demonstranten? Zo lang is dat toch niet geleden.

JoopSchouten
JoopSchouten13 sep. 2011 - 10:07

De sharia heeft slechts betrekking op een beperkt aantal rechtsgebieden: familierecht, enkele strafrechtelijke delicten, oorlogs- en contractenrecht en ten slotte de juridische positie van niet-moslims en vrouwen binnen deze rechtsgebieden. Alle overige rechtsgebieden vallen onder de regelgevende bevoegdheid van de overheid. De sharia krnt ook iets wat we met milieurecht zouden kunnen aanduiden. Een belangrijk probleem bij de bespreking van het begrip sharia is dat de islamitische wereld geen eenstemmig leergezag kent, waardoor er vele, soms sterk uiteenlopende versies van het begrip sharia bestaan. Er kan wat dat betreft dus niet gesproken worden van 'de' sharia, net zomin als er sprake is van één rechtssysteem in de rest van de wereld. Toch wordt in de praktijk wel vaak van de sharia gesproken. In dit geval betreft het een abstract begrip ervan, of wordt aan een van de varianten ervan gerefereerd. Bron : http://nl.wikipedia.org/wiki/Sharia Ik ben benieuwd hoe ze dit gaan invullen.

[verwijderd]
[verwijderd]13 sep. 2011 - 10:07

Amnesty...Amnesty...oh ja die zelfde club die destijds die leugen van die zogenaamde couveuse roof van de Iraakse soldaten als waarheid bestempelden waardoor de oorlog tegen Irak kon worden goedgekeurd door ons Amerikaans congres. Goh, ze laten wat van zich horen? Gaat het in Libië niet als verwacht? Wil de nieuwe overgangs regering niet luisteren? Nou, tijd om de rebellen ook maar aan te pakken nietwaar? We gaan net zo lang door totdat we onze eigen marionetten in de zetel hebben en Amnesty werkt daar graag aan mee. Het was al in February bekend dat de ''rebellen'' andere Libiërs vermoorden en martelden, maar ons schone oorlogsbeeld mag niet verstoord toch?

2 Reacties
FrenkMahon
FrenkMahon13 sep. 2011 - 10:07

De waarheid sterft als eerste in de oorlog. Een week geleden bracht de NTC in het nieuws dat loyalisten van Kadhaffi de burgers in Bani Walid vast hielden. Gisteren werd door de NTC in het nieuws gebracht dat de rebellen de inwoners van Bani Walid 2 dagen de tijd geven om te vertrekken. De media neemt niet eens de moeite om het uit te leggen. Na de mislukte aanval van vrijdag is de stad 48 uur lang door NATO gebombardeerd in de hoop dat de bevolking(die volgens resolutie 1973 beschermd zou moeten worden) de steun aan Kadhaffi zou intrekken. Waarschijnlijk ken je onderstaand bericht al http://www.reuters.com/article/2011/09/13/us-libya-oil-agoco-idUSTRE78C3R420110913

FransAkkermans1947
FransAkkermans194713 sep. 2011 - 10:07

Roelof Turksema, u bent niet erg standvastig in uw oordeel over de betrouwbaarheid van AI als bron en bewijsaandragende instantie. Gisteren: "Amnesty...Amnesty...oh ja die zelfde club die destijds die leugen van" ... en " We gaan net zo lang door totdat we onze eigen marionetten in de zetel hebben en Amnesty werkt daar graag aan mee." 22 febrauri j.l.: " Bewijs moet dan toch makkelijk te leveren zijn. Laat mij de doden zien, laat mij de slachtoffers zien, toon mij de negatieve rapporten van Amnesty, kom op, I dear you. dat moeten er dan duizenden zijn nietwaar, verdeelt over 40 jaar. "