Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikanen willen niet naar Donald Trumps inauguratie, coverband zegt af

  •  
16-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-01-16 om 22.22.05
Aanstaande vrijdag vindt Donald Trumps inauguratie plaats. Vanaf dat moment mag de Republikeinse zakenman zichzelf officieel president van de Verenigde Staten noemen. De organisatie van die inauguratie gaat niet bepaald van een leien dakje. Zo lukt het Trumps staff maar niet om een bekende muzikant of band te scoren. Verschillende muzikanten hebben bekend gemaakt gevraagd te zijn om bij de inauguratie op te treden, maar dat niet willen. Van R Kelly tot Charlotte Church. Even leek Donald Trump met Jennifer Holliday een semi-bekende naam binnen te hebben gesleept, maar zij trok zich uiteindelijk terug. Evenals Bstreet. De Bruce Springsteen coverband heeft besloten tóch niet op te treden bij de inauguratie.
De kaartjes voor de inauguratie geeft Donald Trump gratis weg. De vraag is echter wie er zit te wachten op die kaartjes. Online wordt er in ieder geval flink de draak mee gestoken…
trumpresp1
trumppres2
 
Overigens hebben volgens The New York Times bedrijven nog nooit zoveel geld gedoneerd om vrijdag eerste rang te kunnen zitten bij de installatie. Sterker nog: het recordbedrag zou ruim zijn verdubbeld. Niet omdat de bedrijven zo gek zijn op Trump, maar omdat hij – hoe dan ook – de volgende president van de Verenigde Staten wordt, en die moet je te vriend houden. Zo biedt oliegigant Chevron 500.000 euro en betaalt vliegtuigbouwer Boeing één miljoen. Saillant is dat Boeing onlangs nog flink door Trump werd bekritiseerd op Twitter. Naar verluidt zouden twee bedrijven uit de gokindustrie, Sheldon en Miriam Adelson, nóg meer over hebben voor de eerste rang. Ze kopen daarmee behalve een plek op de eerste rang, ook een speciale behandeling. De bedrijven krijgen dankzij hun donatie namelijk de mogelijkheid om achter gesloten deuren met de nieuwe president en de zijnen te dineren, te praten en deals te sluiten.
“Dit is niets minder dan het verkopen van een toegangskaartje tot de president, de vice-president en de regering”, aldus lobbyist Craig Holman, werkzaam voor een niet-partijgebonden ethische werkgroep in Washington.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.