Joop

Amerikaanse steden verklaren bladblazers de oorlog

  •    •  
18-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
223 keer bekeken
  •  
bladblazer

© Cc-foto: Cbaile19

Verscheidene Amerikaanse steden hebben maatregelen genomen om het gebruik van bladblazers aan banden te leggen. Alleen al in Californië zijn er inmiddels twintig steden waar benzine-bladblazers niet meer zijn toegestaan, schrijft Quartz. De site wijst erop dat bladblazers een ramp zijn voor het milieu:
"Een goedkope tweetakt-bladblazer stoot meer vervuilende stoffen uit dan een pick-up truck van 2800 kilo. In een uur kan een bladblazer net zoveel vervuilende stoffen de lucht inblazen als een Toyota Camry die van New York naar Iowa rijdt."
Ook de geluidsoverlast door bladblazers is vanzelfsprekend enorm. De meest lawaaiige bladblazers produceren 112 decibel. Dat is meer herrie dan een opstijgend vliegtuig. Meer dan 11 miljoen Amerikaanse huishoudens hebben een bladblazer.
Cc-foto: Cbaile19
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (68)

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub20 okt. 2019 - 15:17

Tweetakt motortjes op mengsmering zijn de meest vervuilende motors die er bestaan. Een tweetakt scooter stoot meer uit dan een vrachtwagen. Onderzoek van TNO wees uit dat een tweetakt-bromfiets tot wel 2700 keer vervuilender was dan een bestelbus. Waar een vrachtwagen 30000 deeltjes fijnstof per kubieke centimeter uitstoot, behaalt de kleine brommer een waarde van 35000. In perspectief: de cilinderinhoud van een vrachtwagen is een factor 200 tot 300 groter dan de bromfiets. Daarbovenop bestaat nog het probleem van ultrafijnstof, wat ruimschoots aanwezig is in brommeremissies en nog verder in de longen kan doordringen. Gefocust op Amsterdam (binnen de ring) bleek dat brommers tot 5% van de verkeersstroom uitmaakten, maar verantwoordelijk waren tot ca. 24 % van de totale uitstoot in CO2 en koolwaterstoffen (HC), een van de hoofdoorzaken van smog. Dus direct verbieden die scooters en brommertjes.

Rick Hofland
Rick Hofland20 okt. 2019 - 8:58

Ik vind die bladblazers stinkende lawaaiige boytoys en ik ga liever een blokje om als ik een wandeling maak en iemand met zo’n ding verderop bezig zie. Maar hoe vaak wordt zo’n bladblazer nou eigenlijk gebruikt? 3, 4 keer per jaar? Ik denk niet dat die paar bladblazers in Nederland nou zo’n enorme CO2 voetprint hebben en als we dan toch de levensstijl van ieder individu onderde loep gaan nemen dan is er bij iedereen wel iets wat eigenlijk niet zo handig is. Als voor beeld, we zien met z’n allen de veestapel als een enorm zware belasting voor CO2 uitstoot en stikstof neerslag en dat is ook zo. Maar als je beseft dat er in Nederland zo’n 1,7 melkkoeien zijn en er tegelijkertijd ook voor zo’n 1,5 miljoen honden hondenbelasting betaald wordt (zullen in de praktijk dus wel meer honden zijn) en het aantal honden en katten als huisdier alleen maar toeneemt. Waarom is dit geen punt van discussie? Of is dit een heilig huisje? Persoonlijk ben ik gek op dieren, maar het is mijn mening dat honden en katten als huisdieren in onze doorzonwoningen met kleine tuin, volstrekt dier onwaardig is. Het is een onnatuurlijke manier van leven voor dieren en daarnaast worden ze als een soort van huisknecht behandeld.

3 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot20 okt. 2019 - 12:01

'Maar hoe vaak wordt zo’n bladblazer nou eigenlijk gebruikt? 3, 4 keer per jaar? ' Bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam zet ze dagelijks in om straatvuil bij elkaar te blazen.

Qizilbash2
Qizilbash220 okt. 2019 - 12:56

Hmmm, boytoys (de jongens/mannen zelf voor vrouwen/mannen, gigolo's) zijn volgens mij heel wat anders.

adriek
adriek20 okt. 2019 - 19:14

Verreweg de meeste bladblazers die particulieren in Nederland gebruiken zijn elektrische exemplaren. Nog steeds irritante dingen maar dat zijn de katten van de buren 's nachts ook. Gemeentelijke vuilnisblazers moeten natuurlijk snel over op een elektrisch exemplaar in een stad waar auto's ouder dan tien jaar taboe zijn is het een gotspe om met zulke roet- en stofmachines in de weer te zijn.

Thuiszitter
Thuiszitter19 okt. 2019 - 21:29

Hier in het centrum geen last van , in mijn vorige woonplaats was het een ramp. Al mijn buren hadden er een en ochtend mensen waren het , menig zaterdagochtend gebaald in mijn nestje.

Redmule
Redmule19 okt. 2019 - 18:52

De hoeveel rotherrie lost het natuurlijk niet op, maar de uitstoot kan een stuk beter door speciale benzine. https://www.aspen-benelux.nl/nl-nl/voordelen

Rutger Groot
Rutger Groot19 okt. 2019 - 18:52

Leuke bijdrage - en vooral leuk om alle reacties te lezen.. geeft wel een beeld van de gemiddelde joop lezer: te veel tijd en vooral 'van het verbieden'! Bladblazers zijn inderdaad HET probleem van de VS en NL

Purper Floyd
Purper Floyd19 okt. 2019 - 16:07

Laat die bladeren toch lekker liggen en door de wind hun eigen weg zoeken. Geen bladblazer, benzine of electrisch, meer nodig. Nederland is veel te netjes aangeharkt.

Martinel
Martinel19 okt. 2019 - 15:18

Laat dit verbod ook per ommegaande gaan gelden voor dit land. Met angst en beven wacht ik weer op mijn buurman, die ongeveer 10 keer per jaar dat kloteding aanzet. Zijn blaadjes wegbonjourd en vervolgens mijn tuin door zijn boom binnen 1 meter van de schutting haar takken en bladeren door mijn tuin wappert. Dan heeft hij ook nog eens zo'n hogedrukspuit die sowieso 5 keer per jaar gedurende een dag alles wat maar in de weg zit schoonspuit. Bijna onhoudbaar. Dan vervolgens dagelijks gilt en schreeuwt naar zijn puberzonen dat ze niet door de stront mogen lopen, bordjes aan zijn buitenschutting hangt met streep door poepende honden, maar wel vervolgens kippen en hanen in zijn tuin heeft.... Zelfde figuur die op oudjaar van 1800 uur tot 0200 uur in zijn tuin de meest vreselijke knallers afsteekt. Sorry dat ik het zeg, maar het zijn wel vaak dezelfde soort figuren die dit soort overlast en stank veroorzaken. Dus een onmiddellijk verbod van dit soort onzin is mij wenselijk. Overigens kan de gemeente er ook wat van. Wat is er mis met een bezem?

5 Reacties
Martinel
Martinel19 okt. 2019 - 15:24

Nu is hij weer aan het timmeren.

Purper Floyd
Purper Floyd19 okt. 2019 - 16:06

Ik zou de rijdende rechter eens bellen ?

Purper Floyd
Purper Floyd19 okt. 2019 - 16:08

Jouw buurman heeft als niet professionele tuinman waarschijnlijk gewoon een electrische bladblazer. En die maken gewoon net zoveel herrie als benzineblazers.

Hoofdschuddend
Hoofdschuddend20 okt. 2019 - 15:22

Pfff.. natuurlijk, de oplossing is verbieden.. we verbieden alles totdat niemand ook maar een pleziertje over heeft. Iedereen is dan gelijk, iedereen ongelukkig. Nobel links streven... vroeger was links alles mag, alles kan.. maar nu.. is het een nogal zuur verhaal geworden. Niemand iets gunnen.. Wat erg dat ik 10 keer per jaar de bladblazer van de buurman hoor, en wat verschrikkelijk dat hij 10 keer per jaar mijn bbq ruikt.. gelukkig houden we allebei van vuurwerk

adriek
adriek20 okt. 2019 - 19:18

Oei, hanen... het is ongelofelijk dat die beesten niet netjes zijn uitgeroeid in de middeleeuwen. Je zal maar 's morgens om vijf uur mogen genieten van de natuur die ontwaakt... Voor de slapelozen onder ons: je wordt niet wakker van hanengekraai. Je bent al wakker, hoort een haan kraaien en gaat je ergeren waardoor je niet meer inslaapt. Hetzelfde voor de vroege buurman met zijn bladblazer: erger je niet, en je valt in alle herrie rustig in slaap.

Rick Hofland
Rick Hofland19 okt. 2019 - 14:53

Tsja.... de zeer grote hond van mijn buren blaft ook vaak harder dan 112 decibel, eet waarschijnlijk heel veel vlees en is zo een ware CO2 fabriek op poten en doet ook nog zijn ontlasting in de natuur want zijn baasje vindt dat opruimen maar onzin, hiermee is Django ook nog eens de oorzaak voor nogal wat stikstof neerslag. Nou is mij buurman iemand ie zichzelf bijzonder groen vindt en de eerste van de buurt die klaagt bij geluidsoverlast van wat voor soort dan ook van andere buren, maar als ik hem wijs op wat Django allemaal vervuild kijkt hij mij aan of ik hem net in zijn gezicht gespuugd heb. Ik gun ieder zijn pleziertje, de 1 houdt van gemotoriseerde machines om de tuin mee te onderhouden en de ander is weer gek om dieren domestiek (staat voor huisbediende, huisknecht.... zoek maar op) in huis te hebben om hem of haar zelf mee te plezieren. Maar wat mij betreft zou het goed zijn om zowel bladblazers als huisdieren zo veel mogelijk te verminderen, laten we zeggen halveren om mee te beginnen. Beiden hebben we niet niet nodig en zijn er slechts voor ons vermaak en zijn bovendien bijzonder vervuilend.

2 Reacties
Redmule
Redmule19 okt. 2019 - 18:49

Als u nu uw vrouw/partner wegdoet neem ik geen 3e kat. Zo besparen we allebei CO2 ;-)

Rick Hofland
Rick Hofland20 okt. 2019 - 8:45

Beste Redmule, afgezien dat mijn vrouw werkzaam is in de zorg en ook nodig zal zijn om u later te verzorgen en mijn kinderen uw AOW moeten ophoesten als het moment daar is, is mijn punt voornamelijk dat iedereen naar anderen wijst over wat die niet meer mag. Iedere activist heeft ook wel een hobby, of iets qua levensstijl dat als overbodig en vervuilend kan worden ervaren. De oplossing was vandaag in een bekend dagblad te lezen uit de woorden van een voormalig geëerd klimaat activist, als we in Nederland 10 kerncentrales bouwen dan is de CO2 uitstoot dermate verlaagd dat u 3 katten mag hebben en anderen in de herfst 3 keer de bladblazer aan uurtje aan te zetten.

L.Brusselman
L.Brusselman19 okt. 2019 - 13:12

Prima,dat zou overal zo moeten.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij19 okt. 2019 - 11:40

Uiteraard mogen de blowende Koot en Bie niet ontbreken: https://www.youtube.com/watch?v=hVReMMYK50E

2 Reacties
L.Brusselman
L.Brusselman19 okt. 2019 - 13:13

Zoals gewoonlijk ver hun tijd vooruit.

Katootje2
Katootje221 okt. 2019 - 3:13

Toch leuk dat jij die link wel mag plaatsen.

TigressApril
TigressApril19 okt. 2019 - 10:12

"De meest lawaaiige bladblazers produceren 112 decibel. Dat is meer herrie dan een opstijgend vliegtuig." Ja op welke afstand dan? Als je 10 meter van een vliegtuig motor bent is het echt een stuk luider dan een suffe bladblazer. De steden waar het om gaat zijn overigens het Amsterdam van Amerika waar mensen elke dag wakker worden en zich afvragen waar ze over kunnen klagen. "Een goedkope tweetakt-bladblazer stoot meer vervuilende stoffen uit dan een pick-up truck van 2800 kilo. In een uur kan een bladblazer net zoveel vervuilende stoffen de lucht inblazen als een Toyota Camry die van New York naar Iowa rijdt." Misschien stikstof oxiden vanwege onvolledige verbranding maar absoluut niet in hoeveelheid CO2. Ook in America zijn katalysatoren verplicht er komen dus vrijwel geen onverbrande brandstof resten uit als deze werkt (je overtreed de wet als hij niet werkt!). De Toyota Camry is een super betrouwbare auto (tsja that is the power of Toyota) en ook nog sportief, vroem vroem. Zelf lijkt me dat wetgeving m.b.t. geluidsdruk voldoende is om bladblazers te weren uit drukbevolkte woongebieden.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 okt. 2019 - 9:59

Zo'n keurig bijeengeblazen berg bladeren .... daar moet ik wel per ongeluk doorheen dansen :)

2 Reacties
LaBou
LaBou 19 okt. 2019 - 21:23

Daar geloof ik niks van, van dat per ongeluk :-)

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks20 okt. 2019 - 7:46

@LaBou Oké, het komt met moeite mijn mond uit maar heel heel heel misschien heb je daar wel een punt ....

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout18 okt. 2019 - 22:13

`k Heb nooit het nut van die dingen begrepen. Een speeltje van Gooische tuinknechten, nu te koop voor achttien euro vijftig bij de Lidl. Verplaatsen van troep. Te zien als destructie van humus dat na blaasbehandeling voorgoed is vergiftigd met uitlaatgassen.

3 Reacties
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij19 okt. 2019 - 11:27

[ nu te koop voor achttien euro vijftig bij de Lidl ] Dat kan voor zo weinig geld nooit een benzinemotor aangedreven versie zijn maar hooguit een elektrische, en dan ook nog in de uitverkoop, wat onlogisch is voor een bladblazer in oktober. Dus een blaasbehandeling met een elektrische bladblazer kan niet in vergiftiging met uitlaatgassen eindigen.

L.Brusselman
L.Brusselman19 okt. 2019 - 13:13

Bij de Aldi ligen ze ook voor afbraakprijzen.

Willem D2
Willem D219 okt. 2019 - 16:18

Als je niet in de randstad woont of in zo n vinex wijk, bestaat de kans dat je een wat grotere tuin hebt met bomen er in en er om heen. In deze periode laten die hun bladeren vallen (de Eiken helaas pas half december). Omdat niet iedereen zich een tuinman kan veroorloven (in de provincie hoef je niet rijk te zijn om een grote tuin te hebben) is een bladblazer bijzonder handig om al het blad te verzamelen om het op de composthoop te gooien of in de gemeentelijke verzamelbakken te gooien. Zo'n bladblazer bespaart dan weer op de kosten voor de chiropractor en of de fysiotherapeut. Dat harken in zo'n grote tuin valt nl niet mee.

Eric Minnens
Eric Minnens18 okt. 2019 - 22:01

Terzijde. Zeg zo snel mogelijk na: Briesende bladblazers blazen briesend bleke blaren bloot.

JanB2
JanB218 okt. 2019 - 21:44

Heel goed. Nu ook nog de snoeischaren en verder alles wat een brommermotor heeft als aandrijving. Ontzettende teringherrie van die dingen en het geluid draagt honderden meters ver. Stelletje hufters! Zelf met geluidbescherming rondlopen en de hele buurt een uur of langer in de herrie zetten. Een verbod graag!

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 okt. 2019 - 9:35

De gemeente kan er ook wat van.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 okt. 2019 - 12:06

@JanB "....en verder alles wat een brommermotor heeft als aandrijving..." Ik ben voor .... opzouten met die brommers, scooters en andere knetterende straatterroristen! Oh ja, en natuurlijk ook goed voor het milieu :)

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij18 okt. 2019 - 19:40

Ik zag van de week nog hoe een stoep vrij van onkruid werd gemaakt met zo een tweetaktmotor met een soort grastrimmer er aan. Dan hebben we bespaard op gif en dat dus ingeruild voor een ritje gif van een Toyota Camry die van New York naar Iowa rijdt.

7 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 okt. 2019 - 20:35

ja vreselijk die oorlog tegen die arme grassprietjes die gek genoeg ook winnen ook bij ons gebruiken ze een enorme brander die herrie maakt als een straaljager - daar beginnen ze dan mee het liefst op die ene dag dat ik wat slaap kan pakken in de ochtend . vervolgens zie je het resultaat, pollen verschroeid van boven die binnen een week weer vier tussen de tegels staan grasspriet vs gemeente 1-0

TigressApril
TigressApril19 okt. 2019 - 10:15

Niet dus, het gif heeft grote invloed op het lokale milleu terwijl uitlaatgassen zelfs stikstof oxiden maar een beperkt effect hebben. Wat heeft u liever een maaltijd van een round-up voedselveld of een veld waar ze met de grastrimmer het onkruid onderdrukt hebben? Ik zou het wel weten.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland19 okt. 2019 - 11:22

Ben van mening dat ze die grassprieten lekker met rust moeten laten.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij19 okt. 2019 - 11:34

[ Ik zou het wel weten. ] Ik ook. Glyfosaat verdwijnt ook na verloop van tijd als het correct gebruikt wordt en is tot nu toe niet wetenschappelijk schadelijk bewezen voor de mensen. Wat er naast glyfosaat nog in Round-up zit is een ander verhaal. Die twee moeten wel gescheiden worden. En uiteraard groeit er niks op dat stoepje wat in mijn maaltijd kan eindigen.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 okt. 2019 - 13:47

@Franss en Vrij "Ik zag van de week nog hoe een stoep vrij van onkruid werd gemaakt" O, o, o, o .....scheurgras meneer, u heb last van scheurgras! https://www.youtube.com/watch?v=Sr_Yh5FyE78&feature=youtu.be

TigressApril
TigressApril19 okt. 2019 - 14:16

@Fransss en Vrij U heeft gelijk er is nog niet aangetoond wat de lange termijn toxiciteit is van round-up. Ik verwacht dat het wel degelijk schadelijk is maar hard bewijs ontbreekt, er zijn sterke vermoedens dat het een carcinogene stof is.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij19 okt. 2019 - 16:32

[ er zijn sterke vermoedens dat het een carcinogene stof is. ] Het probleem is dat er in Round-up allerlei hulpstoffen zitten die de effectiviteit van glyfosaat bevorderen. Ze helpen bijvoorbeeld om glyfosaat het blad van de plant binnen te dringen. Van die hulpstoffen weten we te weinig. Het is dus ook zaak Round-up en glyfosaat uit elkaar te houden. En glyfosaat zit in veel meer andere merken bestrijdingsmiddelen. In China schijnt veel meer glyfosaat gemaakt te worden dan bij Monsanto, maar Round-up van Monsanto is gewoon de kop van jut.

Gandalf2
Gandalf218 okt. 2019 - 18:57

Hier doen ze gewoon E10 erin en gaan ze allemaal vanzelf kapot.

MichelD
MichelD18 okt. 2019 - 17:37

dergelijke maatregelen graag zo spoedig mogelijk ook in Nederland invoeren.

Rechtse Bal4
Rechtse Bal418 okt. 2019 - 17:25

en zo toont ""amerika'' weer eens haar daadkracht en intiatief om de CO2 uitstoot en stikstof probleem op te lossen. Elke kleine stap helpt ... in Nederland zijn we nog aan het polderen wat we gaan doen.

1 Reactie
And it's gone
And it's gone18 okt. 2019 - 23:51

Oplossing gevonden..... aantal natuurgebieden terugbrengen

bert schaak
bert schaak18 okt. 2019 - 17:04

Verbieden en als compensatie een berkenbezem krijgen bij inlevering van de meest gehate tweetact van Nederland

ton14024
ton1402418 okt. 2019 - 16:53

Ik zou Allah op mijn blote knietjes danken.

9 Reacties
Peterrr2
Peterrr218 okt. 2019 - 17:46

wat heeft Allah hier nou weer mee te maken?

Qizilbash2
Qizilbash218 okt. 2019 - 20:09

Wat heeft Allah hiermee te maken? Waarvoor zou je hem danken en waarom specifiek Allah? Ben jij moslim?

I am Legion
I am Legion18 okt. 2019 - 20:38

@Qizilbash Bestaat onze lieve Vader alleen voor moslims?

Eric Minnens
Eric Minnens18 okt. 2019 - 20:54

@Peterrr Als Ton had gezegd 'Ik zou God op mij blote knietjes danken', was het dan wel oké geweest?... Ton is gewoon origineel, en wilde dit cliché nu eens net iets anders formuleren. Immers: Allah=God. Waarom zou je ze niet door elkaar gebruiken? Zeker in standaarduitdrukkingen. Je kunt toch ook zeggen 'Allah zij dank'? Of 'God is groot'? Twee voordelen: 1. beetje humor (omdat het ongebruikelijk is) , 2. goed voor de integratie. Zeg ik ook tegen Qizilbash. Niet meteen in de gordijnen hoor...

Qizilbash2
Qizilbash218 okt. 2019 - 22:49

'Bestaat onze lieve Vader alleen voor moslims?' In principe is Allah de god van joden (Elohim, meervoudsvorm van Elohe), van christenen (Alaha in het Aramees) en van moslims. Het is eigenlijk hetzelfde woord met dezelfde basisletters als je in ogenschouw meent dat het Hebreeuwse alfabet, het Aramees/Syrische alfabet en het Arabisch alfabet geen klinkers hebben. Juist god/gott is heidens en niet christelijk, joods of islamitisch. Ghuta (proto-Germaans), Huta (Sanskriet) en Khoda (proto-Iraans) stammen allemaal af van hetzelfde Indo-Europees woord. Er was jaren geleden zoveel ophef omdat een kamerlid bij de beëdiging ‘Zo waarlijk helpe mij Allah almachtig’ zei in plaats van ‘God almachtig’. Misschien hadden degenen die daar zo’n bezwaar tegen hadden en de grondwet willen wijzigen opdat de Joods-Christelijke cultuur als leidcultuur wordt vastgelegd, moeten beseffen dat Allah een betere benaming was dan het heidense ‘god’ dat niets te maken heeft met het judaïsme of het christendom. Nog steeds begrijp ik echter niet waarvoor we moeten danken en waarom specifiek Allah.

Eric Minnens
Eric Minnens19 okt. 2019 - 8:41

@Qizilbash "Nog steeds begrijp ik echter niet waarvoor we moeten danken en waarom specifiek Allah." Nog steeds niet? Heb je mijn reactie hier vlak boven (op Peterrr) dan niet gelezen? Het is een standaarduitdrukking, beste Qizilbash, een 'bij wijze van spreken'. Met een lichte variatie om de sleur een beetje te doorbreken. Ondanks jouw mooie etymologische uitleg zullen moslims en christenen immers gewoon aan hun eigen benaming van het opperwezen blijven vasthouden. Maar je mag je toch af en toe wel een klein beetje, onschuldig, op elkaars terrein bewegen? Nogmaals: goed voor de integratie.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks19 okt. 2019 - 10:03

"Wat heeft Allah hiermee te maken? Waarvoor zou je hem danken en waarom specifiek Allah? Ben jij moslim?" Allah mag het weten....

I am Legion
I am Legion19 okt. 2019 - 13:29

Dat wist ik natuurlijk wel Qiilbash maar jij wekte duidelijk de indruk dat je een moslim moest zijn als je het woord Allah gebruikte en deze bedankte voor het een of ander terwijl gewoon het Arabische woord voor God is dus ook b.v. voor Arabische christenen. Maar omdat het het dus om het even is om welk monotheïstisch geloof het gaat, het joodse, islamitische, of christelijke (e.a.), het volgend aanhangers daarvan de God (of Allah) van ons allen is, kunnen wij allen Allah (of God) dus ook voor iets danken.

Qizilbash2
Qizilbash219 okt. 2019 - 16:36

Dat klopt Legion. Ik maakte inderdaad een aanname door Allah te koppelen aan de islam. Als een (vermoedelijk) autochtone Nederlander en niet een Arabische christen die Arabisch spreekt het woord Allah gebruikt in plaats van het in het Nederlands gangbare god, is het toch niet zo vreemd als ik de koppeling maak naar de islam? Door de etymologie te geven en te wijzen op het gebruik van het woord door christenen, probeerde ik een beetje te zeggen dat ik het qua kennis eigenlijk wel wist. Die vragen waren omdat ik wilde weten wat achter het gebruik van specifiek Allah zat en wat hij daarmee probeerde te zeggen. Nu ik er iets langer over nagedacht heb denk ik dat het slaat op Amerika die ‘de oorlog verklaart’ aan bladblazers en dat we god op onze blote knietjes mogen bedanken dat het slechts oorlog tegen bladblazers is. Ik had hem aanvankelijk ook niet door in de ‘god’ variant en was dus nog meer verward door ‘Allah’. Ik denk dat anderen het ook niet meteen begrepen.

Gi Raf
Gi Raf18 okt. 2019 - 15:58

Hoe president Trump het voor elkaar krijgt is onnavolgbaar. Maar hij schept wel het ''klimaat'' waarin milieu verziekende bladblazers als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kom daar eens om in Nederland. Het blad moet nog op de spoorrails vallen maar intussen stikken we al weer de moord door alle open haarden, is de maximum snelheid hier nog steeds veel hoger dan in de vs etc.

2 Reacties
mayhem
mayhem18 okt. 2019 - 20:37

Da's niet Trump die dat voor elkaar krijgt hoor, dat bepalen steden of staten zelf.

ton14024
ton1402419 okt. 2019 - 13:29

85 mph tegen 130 kpu? Heb je een probleem met afkortingen?

I am Legion
I am Legion18 okt. 2019 - 14:39

Gelukkig zijn er elektrische bladblazers die zowel minder lawaai maken als dat ze geen CO2-uitstoot hebben. Waren alle problemen op gebied van gezondheidsrisico's en uitstoot maar zo eenvoudig op te lossen. Maar dat is dus niet zo. Als b.v. alleen geluidsoverlast al een reden voor een verbod is, en dan natuurlijk zeker wanneer het aangetoond ziekmakende vormen daarvan betreft, dan dienen de weliswaar schone windmolens ook verboden te worden. https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/windmolens-maken-wel-degelijk-ziek.htm

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland18 okt. 2019 - 14:17

Hier ook graag!

Willem D2
Willem D218 okt. 2019 - 14:04

Ik ben maar wat blij met mijn benzine bladblazer. Jarenlang geknoeid met elektrische bladblazers of mijn rug naar verknald met harken. De komende 2 maanden af en toe een half uurtje het blad van het gazon op een hoop blazen zodat het afgevoerd kan worden naar de verzamelpunten van de gemeente. Inderdaad gehoorbescherming is een must en als je zelf niet vergiftigd wil worden wat speciale dure brandstof (dus niet zelf olie en benzine mengen) gebruiken. Eikenblad op je gazon laten liggen is helaas fataal voor gazon en andere planten. De composthoop voor de egeltjes houdt ook niet zo van eikenblad.

Dr. Drees
Dr. Drees18 okt. 2019 - 14:02

Oh ja,en ze verbieden er ook plastic rietjes ...

Greendutch
Greendutch18 okt. 2019 - 13:52

Gelukkig komt dit ook eens ter sprake. Ik wordt soms ‘s morgens om 8uur gewekt door die dingen?! Waar is de tijd van mindfullness tuinieren?

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin19 okt. 2019 - 6:43

Ze maken inderdaad een teringherrie. Gewoon de bezem pakken daar waar het echt nodig is, voetpaden etc.. en de rest laten liggen. Als iedereen zijn eigen stoepje schoonveegt is er niets aan de hand.

Jorah
Jorah19 okt. 2019 - 17:37

Als jij er last van hebt dan gaat deze maatregel in enkele steden van California je niet helpen. Er hier over klagen helpt ook niet. Wees pro-actief en praat er gewoon eens over met je buren.

Mr Ed
Mr Ed20 okt. 2019 - 8:21

Wat een luxe om om 8 uur 's ochtends nog in uw bed te liggen. Misschien eens op zoek naar een nuttige dagbesteding?