Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Amerikaanse scholen verwijderen Dagboek van Anne Frank uit bibliotheek want 'ongepast'

  •  
17-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
35273 keer bekeken
  •  

In de Texaanse stad Fort Worth hebben autoriteiten opdracht gegeven een geïllustreerde uitgave van het Dagboek van Anne Frank uit de schoolbibliotheken te verwijderen. De censuur volgt op een klacht van ouders. Wat die klacht precies inhoudt is niet bekend maar iedere ouder heeft volgens nieuwe regelgeving het recht een poging te doen boeken te laten verwijderen. Die regel is er gekomen op aandringen van conservatieve politici, waaronder de Republikeinse gouverneur, en ouders die beweren dat kinderen worden geïndoctrineerd met zogeheten 'woke'-informatie en seks. Mogelijk is wat Anne Frank schrijft over menstruatie aanleiding haar relaas als ongewenst te kwalificeren.

Het bewuste boek is een bewerking van de Israëlische filmmaker Ari Folman en illustrator David Polonsky. The Jerusalem Post, die over de zaak bericht, merkt op dat in het verleden vaker is geprobeerd op basis van kuisheidsregels boeken van en over joden gecensureerd te krijgen. Achter de conservatieve kritiek van dergelijke pressiegroepen gaat ook vaak antisemitisme schuil. Op de bijeenkomsten waar aangedrongen werd op het instellen van censuurmaatregelen waren ouders aanwezig met teksten als 'Alex Jones was right', doelend op de extreemrechtse agitator die deze maand wegens smadelijke lasterpraktijken tot een schadevergoeding van tientallen miljoenen dollars is veroordeeld. Ook andere b

Folman maakte ook een animatiefilm over Anne Frank die vorig jaar werd uitgebracht.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (73)

Rode Diesel
Rode Diesel18 aug. 2022 - 18:46

Het bannen van boeken of delen van teksten weglakken of veranderen is een tweekoppig monster bij zowel de uiterste maar desondanks zeer invloedrijke progressieve en conservatieve partijen in de VS. Uit een prima Newsweek-artikel: "When It Comes to Banning Books, Both Right and Left Are Guilty" "Today, the Left wages its own crusade against authors, publishers, and teachers. Moms for Liberty has a Left-wing mirror image in We Need Diverse Books and Disrupt Texts, groups at the forefront of movements trying to cancel, rewrite, and otherwise censor picture books, young adult novels, and American classics taught in K-12 schools. Not to be outdone by liberals, Global Vision Bible Church head pastor Greg Locke led a crowd of Christians into the Tennessee woods. As part of a series on "deliverance from demons," Locke invited his congregation to burn Harry Potter, Twilight, and other "occultic materials." The truth is, there is a moral panic on both sides when it comes to books: Books are turning children into witches! Books are turning children into Marxists! Books are turning children into racists! Books are turning children into fatphobes! We must burn the books!" https://www.newsweek.com/when-it-comes-banning-books-both-right-left-are-guilty-opinion-1696045

4 Reacties
Norsemen
Norsemen19 aug. 2022 - 9:00

Jaja Rode Diesel, niet alleen mensen die jouw opvattingen delen zijn daar schuldig aan.

Rene73
Rene7319 aug. 2022 - 13:59

Dat klinkt nogal both-sides-ism achtig. Meer diverse boeken willen is toch echt wat anders als boekverbrandingen, maar het moet zonodig even erg zijn.

stokkickhuysen
stokkickhuysen19 aug. 2022 - 18:45

Ik kan het niet eens zijn met de schrijver van deze column. Er is volgens mij niet een verwachting dat boeken de gedachten van mensen over racisme vernaderen. Het gaat erom dat iedereen zich gerepresenteerd voelt, ook in boeken De schrijver van de column en Rode Diesel zetten een stropop op.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 aug. 2022 - 13:08

[Het gaat erom dat iedereen zich gerepresenteerd voelt, ook in boeken] Dat gaat met literatuur niet lukken, al helemaal niet waar het klassiekers betreft. Het merendeel van de hoofdpersonen is mannelijk ook in kinder- en jeugdboeken.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin18 aug. 2022 - 18:17

Langzaam maar zeker is een deel van de VS (vnl republikeinen) aan het nazificeren, op alle fronten wordt de strijd gevoerd, ondanks dat het land nazi’s heeft bestreden hebben ze geen idee hoe schaamteloos dicht ze dat genaderd zijn, extra gevaar zettend is dat het volk tot de tanden bewapend is en ze zwelgen in conspiracy, dit gaat niet goed aflopen.

2 Reacties
onyxcumulus
onyxcumulus19 aug. 2022 - 15:56

Misschien een klusje voor Putin als die klaar is in de Oekraine om de VS te gaan denazificeren..

Mokker
Mokker21 aug. 2022 - 9:28

Amerikanen (en niet alleen de Republikeinen) zijn vaak vreselijk preutse christelijke fatsoensrakkers, maar de vergelijking met nazi's (of daesh) slaat nergens op.

Joop  den Uil
Joop den Uil18 aug. 2022 - 16:27

''Vermoedelijk'' ?????? (de menstruatie) In mijn vermoeden spelen er heel andere zaken een rol om het boek te bannen. Wee dat zoiets gaat gebeuren in Nederland.

2 Reacties
de passie preker
de passie preker19 aug. 2022 - 7:21

Beste meneer Den Uil: u hebt werkelijk geen idee hoe ongelooflijk preuts Amerikanen zijn (zowel links als rechts).

Paul Spijkers
Paul Spijkers20 aug. 2022 - 22:37

Als iemand maar wat roept kan je vermoeden wat je wil, maar dat is dan OOK maar wat roepen. Een ouder eiste wat, zonder reden, en de wens werd ingewilligt.

Ivan61
Ivan6118 aug. 2022 - 12:18

Taliban moeten alleen deze deel van VS nadoen. Zo eenvoudig is dat.

Karingin
Karingin18 aug. 2022 - 11:49

Vermoedelijk gaat het over de passage die over menstruatie gaat. Ja bah, vooral niet over praten, stel je voor dat je dochter is voorbereid op die bloederige toestand

5 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2022 - 12:10

Deze bewerking ken ik niet. Ik kan me slecht voorstellen dat er iets in staat dat de tere kinderziel zou kunnen beschadigen. Het zal wel gaan om obsessieve preutserigheid van een paar ouders.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 12:42

@Danielle Uit dit artikel: "Mogelijk is wat Anne Frank schrijft over menstruatie aanleiding haar relaas als ongewenst te kwalificeren."

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2022 - 15:16

Stiekum antisemitisme daarentegen lijkt mij niet zo waarschijnlijk.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 16:27

@Danielle Lijkt mij ook niet nee, in dit geval.

Paul Spijkers
Paul Spijkers18 aug. 2022 - 21:58

Wie weet. De persoon is niet opkomen dagen met een 'waarom'. Het gaat om individuele willekeur.

de passie preker
de passie preker18 aug. 2022 - 10:26

Hoewel er onder extreem rechts conservatief Amerika heus wel antisemieten zitten, heb ik toch het sterke vermoeden dat deze boekverwijdering meer te maken heeft met de obsessieve preutsheid van (rechts conservatieve) Amerikanen. Als er een Bijbel in die bibliotheek stond waar Adam en Eva realistisch waren afgebeeld dan zou die Bijbel- ondanks dat ze toch echt niet antichristelijk zijn - ook verwijderd moeten worden.

JasDon
JasDon18 aug. 2022 - 9:59

Blijkbaar is ook de bijbel verboden door dat lijstje en geven links en rechts Amerika nu de schuld aan elkaar dat dit boek verboden is. Volgens mij is dit gebeurt door een systeem waar klachten het gevolg hadden dat de boeken ook verboden werden. En dat werkt dus beide kanten op.

10 Reacties
Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 10:33

"Blijkbaar is ook de bijbel verboden door dat lijstje en geven links en rechts Amerika nu de schuld aan elkaar dat dit boek verboden is. Volgens mij is dit gebeurt door een systeem waar klachten het gevolg hadden dat de boeken ook verboden werden. En dat werkt dus beide kanten op." Dat systeem is opgezet door de conservatieve Republikeinen van de staat Texas.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen18 aug. 2022 - 10:39

Ik begrijp het ook niet helemaal. Dat artikel in de Jerusalem Post heeft het over 'conservative activist parents' maar ik kan me maar moeilijk voorstellen dat die ook een klacht in zouden dienen tegen de bijbel. Laten we het erop houden dat boeken verbannen zoiezo een slecht idee is.

GeenProbleem
GeenProbleem18 aug. 2022 - 10:48

@volrin Het werkt wel degelijk beide kanten op, zo is To Kill A Mockingbird verboden op een aantal scholen in California (democratisch bolwerk) want ‘racisme’

oproerkraaier
oproerkraaier18 aug. 2022 - 11:36

To kill a Mockingbird is juist een boek dat rascime in de VS beschrijft.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 11:59

@Kees "Ik begrijp het ook niet helemaal. Dat artikel in de Jerusalem Post heeft het over 'conservative activist parents' maar ik kan me maar moeilijk voorstellen dat die ook een klacht in zouden dienen tegen de bijbel. " Het systeem staat ALLE ouders toe verzoeken in te dienen voor het verwijderen van boeken, niet alleen conservatieve ouders.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 12:00

@GeenProbleem "Het werkt wel degelijk beide kanten op, zo is To Kill A Mockingbird verboden op een aantal scholen in California (democratisch bolwerk) want ‘racisme’" Aangezien ik nergens stel dat het niet beide kanten op werkt, slaat het wel degelijk" in jouw opmerking nergens op." Ik gaf alleen aan dat dit hele proces in gang is gezet door de conservatieven.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen18 aug. 2022 - 12:20

Volrin, Maar van niet-conservatieve ouders verwacht ik zoiets niet. Misschien is het tit-for-tat. Het bevalt me hoe dan ook niet.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 12:43

@Kees "Maar van niet-conservatieve ouders verwacht ik zoiets niet. Misschien is het tit-for-tat. Het bevalt me hoe dan ook niet." Mee eens, vind het ook ongewenst. Denk dat het inderdaad een soort wraakactie is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 aug. 2022 - 15:32

Zowel links als rechts doet mee aan die onzin. "To kill A Mockingbird" zou "racial slurs" bevatten en de z.g. “white savior” romantiseren. Weer andere critici vielen over acht vloeken en naaktheid. Ik zal mijn exemplaar maar weer eens ter hand nemen. Er waren in Texas alleen al 50 boeken in schoolbibliotheken waar overijverige ouders bezwaar tegen maakten. Ook dr Seuss is niet veilig.

stokkickhuysen
stokkickhuysen19 aug. 2022 - 19:10

GeenProbleem stuurt weer eens geen link mee https://www.newsweek.com/kill-mockingbird-other-books-banned-california-schools-over-racism-concerns-1547241 'Four parents, three of whom are Black, challenged the classic novels for alleged potential harm to the district's roughly 400 Black students. Carmenita Helligar said her daughter, Destiny, was approached by a white student in math class using a racial taunt including the N-word, which he'd learned from reading Roll of Thunder, Hear My Cry while both attended the David Starr Jordan Middle School. "My family used to own your family and now I want a dollar from each of you for the week," another boy is said to have told Destiny. Helligar, who is one of the parents who filed a complaint in the case, claimed the boy's excuse was that he had read it in class and the principal had been dismissive of the incident. "My daughter was literally traumatized," Helligar said. "These books are problematic ... you feel helpless because you can't even protect your child from the hurt that she's going through." Nadra Ostrom, another Black parent who filed a complaint, argued that the portrayal of Black people is mostly from a white perspective. "There's no counter-narrative to this Black person dealing with racism and a white person saving them," she said. Ostrom added that the current education given to students assumes "that racism is something in the past."

msj_meijerink
msj_meijerink18 aug. 2022 - 9:35

Te gek voor woorden.

Jopie666
Jopie66618 aug. 2022 - 9:32

Zie hier extreem rechts Amerika. Europa moet leren vlug zelfstandig van Amerika te leren staan. Want Amerika was einmal. Zelfs Israel zoekt meer en meer zijn heil bij India. Beiden hebben problemen met ware gelovigen.

Erik20
Erik2018 aug. 2022 - 9:24

Zo zie je ook maar weer dat conservatieven helemaal niet voor vrijheid van meningsuiting zijn, zoals ze altijd graag beweren. Ja, alleen zolang die mening rechts en conservatief is. Ze zijn exact waar ze "woke" van beschuldigen, alleen willen zij zelf de partij zijn die beslist wat wel en niet kan.

2 Reacties
Jonkheer
Jonkheer 18 aug. 2022 - 14:38

@Erik, Woke en Conservatief zijn allebei niet voor vrijheid van meningsuiting. Alleen hun overtuiging is de juiste. Dom. Stom. Kortzichtig. Tot niets leidend.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 15:17

Woke is een schrikwoordje dat conservatieven gebruiken om alles wat hun wereldbeeld tegen staat, weg te wuiven. Vaker dan niet is het inderdaad ook een enorm staaltje projectie.

Jonkheer
Jonkheer 18 aug. 2022 - 8:51

Het hek is van de dam. Maar als de woke cultuur mag afdwingen dat we de Gouden Eeuw als term schrappen, we Zwarte Piet als racistisch MOETEN-MOETEN-MOETEN! interpreteren en dat Tim 'knecht' den Besten jankend zijn excuses op TV dient aan te bieden , dan moeten we ook niet mekkeren als conservatieven op hun beurt óók gehoord willen worden. Gelijke monniken, gelijke kappen. Laat onverlet dat Anne Frank natuurlijk een must read is voor iedereen. Juist ook voor Amerikanen van walgelijk ulta-rechtse-snit. Ik schud nog maar eens het moede hoofd over zoveel onbegrip voor andere culturen, opvattingen en inzichten. Laat elkaar leven. Naast elkaar. Met elkaar.

9 Reacties
Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 10:23

"Maar als de woke cultuur mag afdwingen dat we de Gouden Eeuw als term schrappen," Dat hebben ze niet, dat is een sprookje. " we Zwarte Piet als racistisch MOETEN-MOETEN-MOETEN! interpreteren" Nogmaals, niemand dwingt je om dat te doen. Het staat je helemaal vrij de racistische elementen van zwarte piet te negeren. " en dat Tim 'knecht' den Besten jankend zijn excuses op TV dient aan te bieden" Heeft hij geheel vrijwillig gedaan. " , dan moeten we ook niet mekkeren als conservatieven op hun beurt óók gehoord willen worden. " Dus, naast dat je whataboutismes nergens op slaan, blijven het whataboutismes.

Jonkheer
Jonkheer 18 aug. 2022 - 11:13

"Dat hebben ze niet, dat is een sprookje." >> Was het maar zo'n feest. Het Amsterdams Museum heeft de term al in de ban gedaan. "Het staat je helemaal vrij de racistische elementen van zwarte piet te negeren." >> Dat is niet waar. De grote winkelketens hebben Zwarte Piet inmiddels vermoord. En dat racistische element is iets wat je er in kunt zien als je dat wilt. En omgekeerd. "Heeft hij geheel vrijwillig gedaan." >> Bullshit. Deugend Nederland ging helemaal loco op hem. Tim was al bijna gecancelled. Hij had geen keus. Ik heb groot respect voor een Rowling, die zich niet laat ringeloren als ze iets zegt waar een groep mensen aanstoot aan neemt. "Naast dat je whataboutismes nergens op slaan, blijven het whataboutismes" >> Sterk argument. Heel sterk. Wat voor you whataboutismes zijn, zijn dat voor anderen niet. Jouw kijk op de wereld is niet per definitie de enig juiste. Zo lang je dat denkt, zul je nooit in een positie komen waarin anderen de ruimte vinden om met jou de discussie aan te gaan over hun verhaal omdat ze vermoeden dat hun standpunten op voorhand al - terecht of niet! - worden veracht.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 12:29

""Dat hebben ze niet, dat is een sprookje." >> Was het maar zo'n feest. Het Amsterdams Museum heeft de term al in de ban gedaan. " Op eigen initiatief, zonder dwang en het Amsterdams Museum =/= we. Dus het blijft een misleidend sprookje. In schoolboeken wordt het nog steeds als de Gouden Eeuw benoemd. "Het staat je helemaal vrij de racistische elementen van zwarte piet te negeren." >> Dat is niet waar." Toch wel. Er staat nergens in de wet dat Zwarte Piet racistisch is of dat mensen het racistisch moeten vinden. " De grote winkelketens hebben Zwarte Piet inmiddels vermoord." Je was al onzin aan het verkopen, maar nu voeg je er ook nog hyperbool aan toe. "En dat racistische element is iets wat je er in kunt zien als je dat wilt. En omgekeerd. " Je was net de hele tijd aan het beweren dat dat niet kan. Wat is het? Kan of kan je het niet als niet racistisch zien? Nogmaals er is geen enkele wet die mensen dwingt een bepaalde mening over Zwarte Piet aan te nemen, noch winkels te dwingen om Zwarte Piet 'te vermoorden'.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 12:33

"Heeft hij geheel vrijwillig gedaan." >> Bullshit." Feit. " Deugend Nederland ging helemaal loco op hem." Sommige mensen hadden kritiek op hem ja. Dat valt onder dezelfde vrijheid van meningsuiting waar Tim gebruik van maakte. Niemand heeft Tim gedwongen om excuses aan te bieden, daar koos hij zelf voor. " Tim was al bijna gecancelled." Dat is bullshit. " Hij had geen keus." Jawel: niet zijn excuses aan bieden. " Ik heb groot respect voor een Rowling, die zich niet laat ringeloren als ze iets zegt waar een groep mensen aanstoot aan neemt." Het verbaast me niks dat je een transfoob als Rowling respecteert. Dat veranderd echter niks aan het feit dat de beweringen in je oorspronkelijke post een verzameling sprookjes waren. "Naast dat je whataboutismes nergens op slaan, blijven het whataboutismes" >> Sterk argument. Heel sterk." Het is geen argument. Het is een feitelijke duiding. " Wat voor you whataboutismes zijn," Dat zijn het niet 'voor mij'. Het is een feit dat jouw argumenten whataboutismes zijn. En dan ook nog eens fantastische whataboutismes. " Jouw kijk op de wereld is niet per definitie de enig juiste." Het is niet mijn kijk op de wereld. Het is een kwestie van logica. Jouw argumenten is verzameling verwijzingen naar andere mensen om het gedrag van deze Texaanse republikeinen te verzachten en verontschuldigen. Dat is de definitie van een whataboutisme.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 12:34

" Zo lang je dat denkt, zul je nooit in een positie komen waarin anderen de ruimte vinden om met jou de discussie aan te gaan over hun verhaal omdat ze vermoeden dat hun standpunten op voorhand al - terecht of niet! - worden veracht." Physician heal thyself.

Jonkheer
Jonkheer 18 aug. 2022 - 14:35

@Volrin - We kijken heel verschillend tegen zaken aan - en dat is prima. Ik waardeer dat je de moeite neemt om mij van jouw gelijk te overtuigen. Je snijdt in jouw replieken wat bochten af die ik nooit zou willen afsnijden - en bewandelt paden die ik niet zou willen bewandelen, maar thanks anyway!

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 15:20

@Jonkheer "We kijken heel verschillend tegen zaken aan" Inderdaad. Ik kijk naar de feiten, jij verzint er lustig op los. " - en dat is prima." Het staat je natuurlijk vrij om, ondanks gebrek aan bewijs, vast te houden aan fabels. Redelijk is het niet. " Ik waardeer dat je de moeite neemt om mij van jouw gelijk te overtuigen." Ik toon aan dat beweringen die jij doet niet overeenkomstig zijn met de feiten. Het zou fijn zijn als je dat erkent, maar dat is niet mijn doel. " Je snijdt in jouw replieken wat bochten af die ik nooit zou willen afsnijden - en bewandelt paden die ik niet zou willen bewandelen, maar thanks anyway!" Ik maak bezwaar tegen de sprookjes die jij verteld en vervolgens niet weet te steunen met feiten. Ik begrijp dat dat in eerste instantie misschien niet prettig is, maar dat betekend niet dat ik 'bochten af snij' of alles maar een kwestie van meningen is.

Jonkheer
Jonkheer 18 aug. 2022 - 16:57

Ah, @Volrin, ik reik de hand. Constateer dat we verschillend tegen zaken aankijken. En waardeer u openlijk en gemeend om uw gedrevenheid mij van uw overtuigingen deelgenoot te maken. Als reactie probeert u vervolgens met een stompe rapier mijn arm af te hakken. Fijn dat we helder hebben hoe u omgaat met mensen die een ander wereldbeeld hebben. Jammer ook. Uw halsstarrig verkokerd-denken is typerend voor het sentiment onder radicaal links (én rechts). En daar schiet niemand wat mee op. Ik wens u - opnieuw oprecht - het beste, mijn waarde.

stokkickhuysen
stokkickhuysen19 aug. 2022 - 19:13

'Dat is niet waar. De grote winkelketens hebben Zwarte Piet inmiddels vermoord. En dat racistische element is iets wat je er in kunt zien als je dat wilt. En omgekeerd. ' Toe maar, ZP vermoorden. En met die steeds vroeger wordende kerst staat de Sint zelf blijkbaar ook op de hit list.

thjst
thjst18 aug. 2022 - 8:06

Heinrich Heine schreef al vroeg in de negentiende eeuw; „Waar men boeken verbrandt, verbrandt men uiteindelijk ook mensen." De uitspraak is op een moment op de Bebelplatz in Berlijn opgetekend ter herinnering aan de boekverbranding in 1933. Gelukkig worden in de VS geen boeken verbrand, maar in de ban doen van boeken is een ernstig vergrijp dat slechts hoogstzelden mag worden toegepast.

1 Reactie
onyxcumulus
onyxcumulus19 aug. 2022 - 16:03

De KKK verbrandt/verbrande ook mensen zonder boeken te verbranden. God bless the wonderfull Joe es Eé

TeeJee2
TeeJee218 aug. 2022 - 6:45

Dus als ik het goed begrijp gaat het om een geïllustreerde versie, maar niet ALLE versies?

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier18 aug. 2022 - 8:17

Inderdaad en het bewijst dat Christenen net zo erg als de Taliban kunnen zijn.

Rode Diesel
Rode Diesel18 aug. 2022 - 6:20

Naast Anne Frank's dagboek Het Achterhuis (een versie in stripvorm) is een heel aantal andere boeken, met b.v. ook de Bijbel, in de ban gedaan. https://www.nytimes.com/2022/08/17/us/texas-school-books-removed-bible.html Deze index volgt door ouders die klachten indienden over deze boeken bij een speciaal op school gebruikte media toezichthouder. Daarmee zien we niet zonder reden een spiegelbeeld van dergelijke toezichthouders uit andere hoek, vooral op universiteiten, die allerlei werken censureren of er zelfs een ban op doen.

4 Reacties
Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 9:39

"Daarmee zien we niet zonder reden een spiegelbeeld van dergelijke toezichthouders uit andere hoek, vooral op universiteiten, die allerlei werken censureren of er zelfs een ban op doen. " Geef daar eens een concreet voorbeeld van. Want de snowflakes van Fox News roepen dit al jaren, maar het blijkt bijna altijd om trigger warnings of andere, nieuw boeken te gaan en nooit om het censureren of verbannen van boeken.

GeenProbleem
GeenProbleem18 aug. 2022 - 10:49

@tomaseshuis https://www.newsweek.com/kill-mockingbird-other-books-banned-california-schools-over-racism-concerns-1547241#:~:text=News-,'To%20Kill%20a%20Mockingbird%2C'%20Other%20Books%20Banned%20From,California%20Schools%20Over%20Racism%20Concerns&text=Schools%20in%20Burbank%20will%20no,raised%20by%20parents%20over%20racism.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 12:04

@GeenProbleem Ik heb mijn gebruikersnaam veranderd en zou het op prijs stellen als je daar rekening mee houd. Daarnaast gaat je voorbeeld over een basisschool niet een universiteit.

Beisser
Beisser18 aug. 2022 - 19:55

Ik ben vierkant tegen censuur. Maar als er dan toch verboden moet worden (M ein Kampf bijvoorbeeld) dan komen de bijbel en de andere "heilige schriften" van de Abrahamitische geloofsrichting in aanmerkin. Niet alleen zijn zij van kaft tot kaft een verzameling leugens en geschiedvervalsingen, zij verdelen de mensheid in "goeden" (hun eigen volgelingen) en "slechten" (alle anderen). En zij zaaien haat. Met grootschalig moorden en martelen en vele godsdienstoorlogen tot gevolg. Het geschiedenisboek van de mensheid is er bloedrood door gekleurd

Ch0k3r
Ch0k3r18 aug. 2022 - 5:43

Nou, dan wordt et daar tijd dat iemand z'n beklag doet over stukken in de Bijbel. Kunnen ze die daar ook verwijderen (gebeurd natuurlijk niet, want die christenen daar zijn zo hypocriet als wat).

pahan
pahan18 aug. 2022 - 5:03

In de ronkende tekst die het bewuste boek begeleid wordt gesteld dat het beter is dan het origineel, en eigenlijk het dagboek hier door vervangen zou moeten worden. Dan is het best goed dat het ten gunste van dat originele dagboek verwijderd wordt.

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier18 aug. 2022 - 8:29

je kletst, krankzinnig dat er mensen zijn die dit wensen te verdedigen.

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 9:38

" In de ronkende tekst die het bewuste boek begeleid wordt gesteld dat het beter is dan het origineel, en eigenlijk het dagboek hier door vervangen zou moeten worden." En? "Dan is het best goed dat het ten gunste van dat originele dagboek verwijderd wordt." Hoezo? Als beide beschikbaar zijn?

Nicotientje
Nicotientje18 aug. 2022 - 4:31

In de loop van mijn leven heeft de VS steeds meer krediet bij me verspeeld. Dat begon met de rellen rondom Vietnam. En eindigt nu met dit bericht over Anne Frank. Wat je daar als burger door protest kunt bereiken is geen democratie meer maar ditatuur.

Olav Meijer
Olav Meijer18 aug. 2022 - 0:32

Ziek. Anne Frank "woke" post mortem. De gekte woekert steeds verder in de VS.

Beisser
Beisser17 aug. 2022 - 22:42

Het Amerikaanse rechts-radicale conservatisme begint langzamerhand voor de hele Westerse wereld gevaarlijke trekjes te krijgen. Zorgelijk

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers18 aug. 2022 - 9:11

Het gaat hier over liberalisme, dat het volk verdeelt houd, zodat de rijken het goed hebben. Het is INDIVIDUELE wil die macht houd, niet sociale stem. Die klachten zijn willekeurig.

Hannes van  Achterhout
Hannes van Achterhout17 aug. 2022 - 21:46

Amerikaanse gristenrepublikeinen bejubelen slechts een semitisch-zionistische belevingssfeer wanneer het hen uitkomt in hun geborneerde bijbels-fundamentalistische narratief.

Volrin
Volrin17 aug. 2022 - 21:28

"Wat die klacht precies inhoudt is niet bekend maar iedere ouder heeft volgens nieuwe regelgeving het recht een poging te doen boeken te laten verwijderen." Wat absurd, maar niet verrassend aangezien het Texas betreft. " Die regel is er gekomen op aandringen van conservatieve politici, waaronder de Republikeinse gouverneur, en ouders die beweren dat kinderen worden geïndoctrineerd met zogeheten 'woke'-informatie en seks. " Alles om het record aantal tienerzwangerschappen en herhaal tienerzwangerschappen te behouden, blijkbaar.

oproerkraaier
oproerkraaier17 aug. 2022 - 20:27

Geen haar beter dan Daesh.

11 Reacties
Paul250371
Paul25037118 aug. 2022 - 7:20

Inderdaad

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 9:37

Dit soort Republikeinen wordt niet voor niks de American Taliban genoemd.

GeenProbleem
GeenProbleem18 aug. 2022 - 10:50

Als je dat roept, heb je geen flauw benul van wat Islamitische Staat allemaal gedaan heeft. Of je wil het niet weten, dat kan natuurlijk ook.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen18 aug. 2022 - 10:57

Oproerkraaier, Paul en Volrin, Dit soort republikeinen zijn vreselijk, maar zolang ze geen journalisten executeren of handen van dieven amputeren zijn ze nog altijd een pak beter dan Daesh of de Taliban.

oproerkraaier
oproerkraaier18 aug. 2022 - 12:24

GeenProbleem: Ik noem ze daesh, zoals de meeste moslims op aarde dat ook doen. Door ze Islamitische Staat te noemen erken je ze en trap je de meeste moslims in de wereld op hun ziel. Is dat wat je wilt?

oproerkraaier
oproerkraaier18 aug. 2022 - 12:26

Kees: met het abortusverbod begint het er anders ook al aardig op te lijken.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen18 aug. 2022 - 14:11

oproerkraaier, Die uitspraak van het SC over abortus (niet een verbod als zodanig, maar de tendens is onmiskenbaar) is op zich wel een stap in die richting inderdaad. Maar er moet nog wel wat meer gebeuren wil het net zo erg zijn.

GeenProbleem
GeenProbleem18 aug. 2022 - 17:03

@oproerkraaier Ik ben geen moslim en het zal me aan mijn kont roesten op wiens ‘ter ziel’ ik trap. Die lui noemen zichzelf Islamitische Staat dus noem ik ze óók zo.

oproerkraaier
oproerkraaier19 aug. 2022 - 12:18

GeenProbleem: en als ze zichzelf "mijn heer en meester" hadden genoemd, had u ze dan ook zo genoemd? U trapt gewoon in hun narratief. Daesh (stront) is hoe de overgrote meerderheid van de moslims op aarde ze noemt.

GeenProbleem
GeenProbleem20 aug. 2022 - 11:34

@oproerkraaier ‘ en als ze zichzelf "mijn heer en meester" hadden genoemd, had u ze dan ook zo genoemd? U trapt gewoon in hun narratief. Daesh (stront) is hoe de overgrote meerderheid van de moslims op aarde ze noemt. ’ Ja natuurlijk zou ik de dan zo genoemd hebben, verder zijn de dingen die IS doen (gedaan hebben) bijna 1 op 1 te vergelijken met wat de profeet Mohammed 1500 jaar geleden heeft gedaan.

Mokker
Mokker21 aug. 2022 - 9:25

Nou inderdaad, kraaiert, scherpe vergelijking hoor, ook in Texas rollen de koppen van de ongelovigen over straat.