Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse sancties treffen nu ook dochters Poetin

  •  
07-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4896 keer bekeken
  •  
poetin

De Verenigde Staten hebben nieuwe sancties afgekondigd tegen de naaste omgeving van Vladimir Poetin. Onder meer de dochters van de Russische oorlogsmisdadiger moeten er nu aan geloven. De nieuwe sancties volgen op de beelden van de mensenrechtenschendingen in Boetsja.

De Amerikaanse overheid gaat ervan uit dat de twee volwassen dochters van Poetin, Maria Vorontsova en Katerina Tikhonova, een deel van het vermogen van de Russische president beheren.

Poetin spreekt vrijwel nooit publiekelijk over zijn kinderen. De oudste dochter Maria is sinds 2013 getrouwd met de Nederlander Jorrit Faassen. Vorige maand ontkende Faassen tegenover Follow The Money dat hij (nog) de schoonzoon is van Poetin. “Ik wil dat verhaal best eens uit de wereld helpen, maar ik moet even nadenken hoe ik dat precies wil doen.”

Faassen heeft de nodige bezittingen in Nederland. De gemeente Over-Amstel besloot na de Russische invasie in Oekraïne om de gesprekken met hem over de ontwikkeling van een stuk grond in Duivendrecht te staken. Buurtbewoners riepen Vorontsova vorige maand op om haar invloed aan te wenden om de oorlog te stoppen.

Tikhonova was van 2013 tot 2018 getrouwd met Kirill Shamalov, de zoon van een vertrouweling van Poetin. De jongere dochter van de Russische president staat aan het hoofd van het instituut voor kunstmatige intelligentie aan de staatsuniversiteit van Moskou.

Er zijn speculaties dat Poetin nog een derde dochter heeft, met Svetlana Krivonogikh. Zij kreeg kort na de geboorte van haar dochter een huis in Monaco.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.