Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse pers trekt ene na het andere lijk uit de kast van Trump

  •  
03-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
US-DONALD-TRUMP-HOLDS-CAMPAIGN-RALLY-IN-MICHIGAN

© 2016-09-30 00:00:00 NOVI, MI - SEPTEMBER 30: Republican presidential nominee Donald Trump walks off of the stage after speaking at a rally on September 30, 2016 in Novi Michigan. A post-debat

Met nog maar iets meer dan een maand te gaan voordat Amerika naar de stembus gaat, woedt de verkiezingsstrijd feller dan ooit. Nadat Donald Trump vorige week maandag flink onderuit ging in het debat met Democratische kandidaat Hillary Clinton, lijkt Trump maar niet op te kunnen krabbelen. Niet alleen omdat hij zijn grote mond en dito ego maar moeilijk in bedwang kan houden, maar ook omdat de Amerikaanse pers het ene na het andere lijk uit zijn krampachtig geheimgehouden boekhoudkast trekt. Hieronder een overzicht van de grootste nieuwsverhalen van de afgelopen 24 uur:
Trump Foundation De Trump Foundation , de persoonlijk stichting van Trump waarmee hij geld inzamelt voor goede doelen (en rechtszaken tegen zijn bedrijven, en schilderijen van zichzelf) mag niet langer donaties accepteren, omdat de stichting daartoe helemaal niet gemachtigd is.
Belastingaangifte Hoewel Trump tot nu toe geweigerd heeft om zijn belastingaangiftes openbaar te maken, heeft de New York Times de handen weten te leggen op een aangifte uit 1995. Daarop claimt Trump 916 miljoen dollar verlies, wat hem in staat stelt om tot wel 18 jaar daarna geen inkomensbelasting te hoeven afdragen. Terwijl Trump daarna dus onbelast bakken met geld kon verdienen, bleven de investeerders en onderaannemers die betrokken waren bij zijn mislukte casino-avontuur berooid achter.
China Trump toont zich in zijn speeches altijd een groot voorstander van Amerikaanse producten en arbeid, maar kiest voor zijn eigen projecten vaak voor goedkopere buitenlandse waar. Newsweek ontdekte dat Trump voor twee van zijn drie laatste bouwprojecten Chinees staal importeerde, in plaats van Amerikaans staal uit noodlijdende staten als Pennsylvania, Ohio, Michigan en Wisconsin.
Staatsschuld Dat Trump, die zich graag laat voorstaan op zijn zakelijke kwaliteiten, van daadwerkelijke rekensommen weinig kaas gegeten heeft blijkt ook uit zijn belastingplannen. Als Trump zijn plannen zou mogen doorvoeren dan zouden de Amerikanen 10 jaar later 5,3 biljoen dollar meer schuld hebben dan nu het geval.
The Apprentice Meer dan 20 cast en crewleden van The Apprentice, de realityshow van Trump, hebben tegenover AP verklaard dat Trump vrouwelijke kandidaten van het programma seksueel intimideerde.
Veteranen Trump deed zijn campagne evenmin goed door maandag te suggereren dat veteranen die last hebben van PTSD ‘zwak’ zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.