Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaanse ambtenaren zonder salaris moeten maar rommelmarkt houden

  •  
10-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
26659417210_a788032a31_k

© cc-foto: Jim Simonson https://flic.kr/p/GBNtWj

Donald Trump heeft de Amerikaanse overheid ‘op slot’ gedaan, de zogeheten shutdown, om de oppositie te dwingen akkoord te gaan met zijn plan voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico. Het gevolg van die maatregel is niet alleen dat tal van overheidsdiensten gesloten zijn maar ook dat de betrokken ambtenaren geen salaris meer ontvangen. Een deel van hen met weinig financiële reserves komt daardoor ernstig in de problemen. Sommigen dreigen zelfs hun huis kwijt te raken omdat ze de woonlasten niet op tijd kunnen aflossen.
Een van de getroffen diensten, de Amerikaanse Kustwacht, adviseert de medewerkers in een vijf pagina’s tellende folder wat voor alternatieven ze kunnen aanboren.
Failliet gaan is de laatste optie, stelt de folder die bedoeld is voor 8500 burgermedewerkers. Zo’n 6400 van hen zijn voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof gestuurd als gevolg van de Trump-politiek. 2100 anderen, die belast zijn met essentiële taken, werken door zonder salaris. In totaal zitten 41.000 Kustwacht-medewerkers zonder salaris.
De folder, waar de Washington Post over bericht , adviseert de getroffenen om niet het hoofd in het zand te steken maar de situatie zelf in de hand te houden door goed te begrijpen wat er aan de hand is. Medewerkers wordt geadviseerd te gaan babysitten, een hondenuitlaat-service te beginnen of een rommelmarkt te houden om aan geld te komen.
Nadat de Washington Post over de folder berichtte werd deze verwijderd. Volgens een woordvoerder was de inhoud van de folder niet in overeenstemming met het beleid van de Kustwacht.
cc-foto: Jim Simonson
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.