Joop

Amerikaanse actieheld Steven Seagal nu lid van Russische pro-Poetin partij

  •  
31-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1344 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
Steven Seagal, de acteur die uitblinkt in Oosterse vechtsporten en schitterde in tal van actiefilms uit Hollywood, is lid geworden van ‘Rechtvaardig Rusland’ , een pro-Kremlin partij. De partij werd begin dit jaar gevormd uit een fusie van drie partijen om te dienen als ‘oppositie’ in de verkiezingen van komende september, die overigens gewonnen gaan worden door de partij Verenigd Rusland van Poetin. De acteur is al lang een bewonderaar van de Russische heerser en voerde onder meer actie voor de annexatie van de Krim.
Seagal werd in 2016 tot Rus genaturaliseerd toen Poetin hem persoonlijk een paspoort overhandigde. Hij werd ook speciaal gezant voor het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Omdat hij daarnaast de Amerikaanse nationaliteit bezit, kan hij zich niet kandidaat stellen voor het parlement maar hij heeft al wel een wetsvoorstel opgesteld. Deze zogeheten ‘Steven Seagal wet’ moet er voor zorgen dat milieumisdrijven voortaan ook met celstraf worden bestraft, in plaats van alleen boetes.
Seagal zelf is een groot aantal malen aangeklaagd wegens seksuele intimidatie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

henk-alexander
henk-alexander1 jun. 2021 - 11:52

Deze C-acteur heeft wel degelijke een punt dat het overwegen waard is: de vervuiler opsluiten. Als we dat in Nederland zouden hebben was het gedonder met Shell achterwege gebleven. Dan hadden IMHO Ben van Beurten en Peter Vossen voor milieumisdrijven een veroordeling gekregen en liep Jeroen van der Veer onder reclasseringstoezicht.

tinekea2
tinekea21 jun. 2021 - 10:33

"de acteur die uitblinkt in Oosterse vechtsporten " ja, veertig jaar gelden misschien.

Libertain
Libertain1 jun. 2021 - 8:32

Iedereen moet het zelf weten waar hij bijvoorbeeld zou willen wonen en leven. Gelukkig is onze beschaving voorbij aan de koloniale tijden waar je lijf iemands eigendom was. Of je Seagal of Depardieu heet, of profvoetballer Mario Fernandes maakt niet uit - je kiest maar zelf. Het moderne wereld is open voor degene die hun plaats zoeken - ken ik een hele aantal die bijvoorbeeld tussendoor in Communistisch China neergestreken zijn en vinden het erg goed. Moet je maar zelf weten. Meer opvallend is juist het geval van de Amerikaanse combat-acteur Cary-Hiroyuki Tagawa die behalve dat hij liet zich in Rusland naturaliseren, heeft zich ook gelijk bekeerd tot de Oost-Orthodox christelijk geloof wat hij zelf vond een van de meest belangrijke stappen in zijn leven. En ja, hier iets voor Geert Wilders/PVV - bovenstaande voorbeelden hebben in het meerendeel hun dubbele nationaliteit behouden, mag Wilders dit aan Vovan vragen.

4 Reacties
henk-alexander
henk-alexander1 jun. 2021 - 11:25

Libertain, Alvorens in aanmerking te komen voor de Russische nationaliteit zal Wilders zich eerst moeten realiseren dat de Islam in Rusland een erkende godsdienst is (ca. 20 mln. Moslims). Gezien zijn aversie van de Islam is het uitgesloten dan hij van 'Vovan' of wie dan ook een Russisch paspoort krijgt.

henk-alexander
henk-alexander1 jun. 2021 - 11:25

Libertain, Alvorens in aanmerking te komen voor de Russische nationaliteit zal Wilders zich eerst moeten realiseren dat de Islam in Rusland een erkende godsdienst is (ca. 20 mln. Moslims). Gezien zijn aversie van de Islam is het uitgesloten dan hij van 'Vovan' of wie dan ook een Russisch paspoort krijgt.

Libertain
Libertain2 jun. 2021 - 6:25

@henk, ("...in aanmerking te komen voor de Russische nationaliteit zal Wilders..") Het schijnt dat u zelf meent goed weet te hebben van de diepe verlangens van ene Wilders. Heeft u lang met hem nauw samengewerkt?

henk-alexander
henk-alexander3 jun. 2021 - 8:43

'(...) Heeft u lang met hem nauw samengewerkt?' Leuk geprobeerd. Zo kan ik u de vraag stellen: Wanneer heeft u voor het laatst uw partner, kinderen of huisdier geslagen? NB Ik heb nooit(!) met Wilders c.s. samengewerkt.

Bernie2
Bernie21 jun. 2021 - 7:52

Waarmee de lul zich naadloos voegt bij onder meer de Franse acteur Gérard Depardieu die ook al door dictator Putin van harte werd verwelkomd met een heus staatsburgerschap. Wie heeft hen zo ongelooflijk dom gemaakt om ideëel aan te haken bij een dictatuur?

Primarch
Primarch31 mei 2021 - 18:05

Dan moet je toch aardig de weg kwijt zijn.

Buitenstaander
Buitenstaander31 mei 2021 - 17:46

Ik denk dat Mark H een gat in de lucht sprong :-)

Joe Speedboot
Joe Speedboot31 mei 2021 - 16:41

Geheel in lijn met de pulpfilms die hij maakt.

2 Reacties
Mini2
Mini231 mei 2021 - 18:05

Under Siege was toch best goed hoor.

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 jun. 2021 - 13:16

Als je niet beter gewend bent..

Le Chat Botté
Le Chat Botté31 mei 2021 - 16:21

Als filmacteur was hij voor mij een 'quantité négligeable'. Dat hij dat ook maar moge blijven in zijn nieuw gevonden rol van Putinesco (of Putinaat; geef het een naam).

Phil2
Phil231 mei 2021 - 16:06

Dat Lego nog geen action figure van Seagal heeft gemaakt... die vervolgens kick ass krijgt van Wonder Woman.

Mini2
Mini231 mei 2021 - 15:22

Ach, kwam ook al regelmatig op Russia Today, het Al-Jazeera van Rusland. Net zoals die ouwe Larry King, heb ik nooit echt begrepen.

4 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland31 mei 2021 - 16:19

er komen wel meer mensen op russia today noam chomsky tariq ali johnatan pie en nog veeel meer eigenlijk een beetje vreemd dat die niet op onze door de staat gefinancierde zender komen

Pater
Pater31 mei 2021 - 16:28

Was Larry King dan ook voor Poetin?

Zakenpief
Zakenpief31 mei 2021 - 22:35

@Pater, Larry King is als Ivo Niehe: nog nooit een kritische vraag gesteld in een interview.

Mini2
Mini21 jun. 2021 - 5:05

@Pater Niet dat ik weet, maar het blijft raar.