Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaans politiek tv-kanaal zendt ineens Russia Today uit

  •  
12-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
RTtakesover
De Amerikaanse politieke tv-zender C-SPAN, die live-registraties van politieke speeches, evenementen en debatten uitzendt, werd donderdag tijdelijk van het scherm verdrongen door een uitzending van de door het Kremlin gefinancieerde zender RT (Russia Today). C-SPAN zegt het ongeveer tien minuten durende incident te onderzoeken, maar vooralsnog uit te gaan van een technische fout.
“Vanmiddag werd de online feed van C-SPAN tijdelijk onderbroken door RT-programmering. Dit incident wordt momenteel onderzocht en verholpen. Omdat RT een van de zenders is die we regelmatig monitoren, gaan we uit van een intern routingprobleem. Mocht dat veranderen dan zullen we het uiteraard laten weten.”
Gezien de timing van het incident en de groeiende aanwijzingen van Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen en president-elect Trump zijn twitteraars niettemin volop aan het speculeren (en panikeren) geslagen:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.