Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Amerikaans cruisebedrijf weert passagiers met Chinees paspoort

  •  
08-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
MSMajestyOfTheSeasEdit1
Het Amerikaanse cruisebedrijf Royal Caribbean kondigt aan dat passagiers en bemanning met Chinese paspoorten worden geweerd aan boord van hun cruiseschepen. Met de maatregel – die ook geldt voor burgers uit Hongkong en Macau – hoopt het bedrijf verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Ten minste 25 landen zijn getroffen door het virus en meer dan 700 mensen zijn overleden.
Het besluit werd genomen nadat 4 reizigers aan boord van een van de cruiseschepen koortsachtige symptomen vertoonden. Volgens Royal Caribbean reisden de passagiers via China naar de VS, om vanuit New Jersey door te reizen naar de Bahama’s. De passagiers zijn uit voorzorg in het ziekenhuis opgenomen en worden medisch onderzocht. Zo’n 25 mensen zijn aan boord gecontroleerd op het Coronavirus. Geen van hen was naar verluidt afkomstig uit Wuhan.
In Japan worden in de haven van Yokohoma zo’n 3.700 mensen, waaronder 5 Nederlanders, minstens twee weken in quarantaine geplaatst op een cruiseschip. Aan boord werden 64 besmettingen geconstateerd. Volgens het Japanse ministerie van Gezondheid zijn er 3 nog besmette patiënten bijgekomen. Zij zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in Japan. Van alle passagiers zijn inmiddels 279 mensen met griepverschijnselen gecontroleerd op het Coronavirus. De vijf Nederlanders op het schip zijn voor zover bekend niet besmet.
Het dodental is inmiddels opgelopen naar 724. De meeste van deze doden zijn gevallen in de provincie Hubei. Daar zijn sinds de uitbraak 699 mensen overleden. Het aantal besmettingen staat nu op 34,958 wereldwijd.
cc-foto: Wikipedia
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Freek3
Freek39 feb. 2020 - 9:48

Uitstel, het zal de verspreiding vertragen...

JanB2
JanB28 feb. 2020 - 23:47

Kan het me levendig voorstellen. Beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

1 Reactie
Frans Kwakman
Frans Kwakman9 feb. 2020 - 15:50

Jan, de cruise maatschappij waar ik klant ben laat de komende 30 dagen geen mensen aan boord die recent in China geweest zijn. Dat is jammer voor die passagiers maar wel redelijk. Ze krijgen trouwens hun geld terug..

Vlaggenroof
Vlaggenroof8 feb. 2020 - 18:37

Jah je moet toch wat..

Donutz
Donutz8 feb. 2020 - 18:06

Het lijkt me logischer om mensen te weren die de afgelopen paar weken in besmette regio's zijn geweest? Hoe kun je een chinees nu weren die in geen maanden nabij zo'n regio is geweest? Maar dit is natuurlijk makkelijk zo met de botte bijl, want stel nou dat iemand liegt over nabij een brandhaard te zijn geweest.. Dat kost het de rederij bakken met geld, en op zijn Amerikaans kan iemand ook nog eens de rederij voor de rechter dagen, miljoenenclaim enzo... Ik zou bijna hopen dat een (Amerikaanse-)Chinees de rederij voor de rechter sleept opdat men als rederij gepaste voorzorgsmaatregelen neemt in plaats van dit soort bizarre dingen.

1 Reactie
Daniel Blank
Daniel Blank10 feb. 2020 - 10:22

Hoe ga je na dat mensen in die regio zijn geweest?

Audio
Audio8 feb. 2020 - 16:18

Verstandige maatregel, vergelijkbaar met niet meer vliegen naar China.