Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Amerika reageert op walgelijke, seksistische opmerkingen Trump

  •  
29-06-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-06-29 om 23.04.59
Misschien dat een aantal van ons stilletjes hoopten dat de vrouwenhaat die Trump schaamteloos in zijn campagne tentoonspreidde wat getemperd zou worden door zijn rol als president. Of dat hij tenminste zou doen alsof hij zich wat presidentiëler kon gedragen. Maar Trump werd donderdagochtend wakker en ventileerde zijn seksisme in volle glorie via zijn twitteraccount.
Vlak voordat de ochtendshow ‘Morning Joe’ van MSNBC met Mika Brzezinski was afgelopen, vond de president van de Verenigde Staten het noodzakelijk om via twitter te reageren. ‘Ik hoor dat de slecht bekeken Morning Joe slecht over me spreekt’ tweette de president. Hij verzekerde zijn volgers ervan dat hijzelf natuurlijk niet meer kijkt. Maar daarna claimt Trump dat de presentatoren, aan wie hij refereert als ‘low IQ Crazy Mika’ en ‘Psycho Joe’, heel erg graag bij hem aan tafel wilden zitten in zijn resort Mar-A-Lago. Om iedereen er maar ervan te verzekeren dat hij de grote coole alfa man hier is, wilde hij vooral zeggen dat ze niet naast hem mochten zitten.
Maar Trump was daar nog niet klaar. Trump zou Trump namelijk niet zijn als hij het uiterlijk van een vrouw onbesproken zou laten:
Hoewel Trump bekend staat vanwege zijn ‘provocaties’, waren deze opmerkingen zo laag bij de grond, dat er onmiddellijk op gereageerd werd in de Amerikaanse politiek. Niet alleen democraten hadden problemen met de grove persoonlijke aanvallen, ook republikeinen uit Trumps eigen partij vonden ze onaanvaardbaar:
‘Ik zie dat, overduidelijk, niet als een acceptabele opmerking,’ zei Paul Ryan, de voorzitter van het Amerikaanse huis van afgevaardigden en een prominente republikein. Ook de republikeinse senator Susan Collins reageerde op twitter: ‘Dit moet stoppen’. Ook schreef ze: ‘We hoeven niet door een deur te kunnen, maar we moeten respect en beschaving tonen’.
De rest van het Amerikaanse Congress reageerde met afschuw. Ze noemden de opmerkingen abnormaal, seksistisch, ‘onpresidentieel’, monsterlijk, schandelijk, en beneden de waardigheid van de een Amerikaanse president. MSNBC reageerde kortweg met het volgende ‘Het is een verdrietige dag voor Amerika wanneer de president zijn tijd spendeert aan pesten, liegen, en het spuwen van lage, persoonlijke aanvallen, in plaats van zijn baan te doen.’
Maar de meest woedende reactie kwam van de republikeinse strategist en politiek commentator Ana Navarro, die hem twee en een halve minuut lang volledig met de grond gelijk maakte.
Onbegrijpelijk genoeg blijft Sarah Huckabee Sanders, de woordvoerder van Trump, de president verdedigen. Volgens haar is er geen enkele reden voor de president om zich te verontschuldigen. Ze wilde ook niet erkennen dat de opmerkingen de president onwaardig waren, of dat hij er voor een president een hogere standaard zou gelden dan voor anderen. Bekijk hier de gehele, absurde, persconferentie.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (190)

L.Brusselman
L.Brusselman1 jul. 2017 - 12:42

Hoe lang kunnen de Amerikanen dit nog volhouden? Vroeger had men respect voor de president ook al was die lid van de ander partij,nu wil zelfs zijn eigen partij eigenlijk het liefst van hem af.

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper1 jul. 2017 - 14:17

Nee hoor, de Republikeinen doen nou even moreel verontwaardigd over die tweets, maar als ze straks meer dan twintig miljoen Amerikanen uit hun ziektekostenverzekering gooien (en dat is het échte schandaal) dan hebben ze die idioot weer hard nodig. Die verontwaardiging is uitsluitend voor de bühne.

Cliff Clavin
Cliff Clavin1 jul. 2017 - 11:17

Trump is gek en gevaarlijk, en toch heeft hij ook in ons land supporters - je moet zelf wel wanhopig, of normloos zijn om zo een man te steunen. Zeer de moeite waard zijn de volgende stukken, over de achtergronden van de recente excessen van Herr Trump: http://www.newyorker.com/news/news-desk/mika-brzezinski-and-joe-scarboroughs-extortion-claim-against-donald-trump-and-the-national-enquirer?mbid=nl__daily&CNDID=18714625&mbid=nl_TNY%20Template%20-%20With%20Photo%20(189)&CNDID=18714625&spMailingID=11381072&spUserID=MTMzMTc5NjkyMjEzS0&spJobID=1182658141&spReportId=MTE4MjY1ODE0MQS2 En hier komen de mensen die Trump aanpakte zelf aan het woord, met interessante informatie over Trumps obsessies, leugens, en zijn idee om nota bene The National Enquirer te gebruiken voor een haatcampagne: https://www.washingtonpost.com/opinions/donald-trump-is-not-well/2017/06/30/97759ee0-5d0f-11e7-9b7d-14576dc0f39d_story.html?utm_term=.b21d9edd7d9e

Crunchy Frog
Crunchy Frog1 jul. 2017 - 8:37

Tja, Amerikaanse presidenten worden al sinds George Washington scherp onder de loep genomen en regelmatig hard bekritiseerd. If you can't stand the heat, stay out of the kitchen, en met zijn voortdurende gekwetst terugmeppen na vermeende krenkingen laat de zwakke president Trump zien dat hij de hitte niet aankan.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 jul. 2017 - 4:39

Een echte 'straatvechter' zoals wij het plegen te noemen, niets en niemand ontziend, grof tot op het bot. We kennen ze hier ook, al stellen ze zich vaker verdekt op.

malou3
malou330 jun. 2017 - 22:20

We leven in een rare narcistische wereld... waarin het heel normaal is dat vrouwen ( en ook mannen) zich in gezond vlees laten snijden, om gemaskerd en onherkenbaar "jong" te schijnen.. Ook dit is in zekere zin een zwakte. Ontkenning van de schoonheid van de vergankelijkheid die ons allen tendeel valt. Het is de ene narcist versus de andere narcist. Ik wil er niks mee te maken hebben. Een grote holle fake leegte. Doodsbang voor ondergang.

2 Reacties
malou3
malou330 jun. 2017 - 22:37

Doodsbang voor hun eigen ikje..en hun eigen ondergang. Feitelijk zijn ze hierdoor al dood en vervreemd van wat het leven inhoudt. Zowel Trump, als de vrouwen (in dit geval) die hun authentieke zelf verloochenen.. Het ketst, maar heeft niks meer met het echte leven te maken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 jul. 2017 - 5:00

Mee eens.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 jun. 2017 - 21:40

Toch wel mooi dat we op gezette tijden onze verontwaardiging hier kwijt kunnen. Het herinnert ons er aan, dat we zelf altijd het goede voor de mensen willen.

vdbemt
vdbemt30 jun. 2017 - 14:11

Een trieste waarheid: deze walgelijke man is president van Amerika. Zijn uitingen zijn niet alleen walgelijk, nog kinderlijker dan een kind kan zijn, hij toont zich ook steeds meer een dictator. Amerika sluipt de dictatuur in? Zover zie ik het niet gaan. Dus ook daarom: deze man zit (godzijdank) zijn termijn niet uit.

Josef K
Josef K30 jun. 2017 - 13:48

De honden lusten er geen brood van, maar ik vraag me af of jullie je niet erg makkelijk van de bal laten spelen. Kijk naar wat er écht gebeurt (immigratieverbod bv). Maar daar hoor ik niemand over.

4 Reacties
Jo4Hanna
Jo4Hanna30 jun. 2017 - 15:08

Het projectiepatroon geeft wel aan dat als er bewust een rel wordt ontketent ( altijd mbt seks of media) er achter de deuren oorlogszuchtige e/o demonische besluiten worden genomen

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 16:59

Kijk naar wat er écht gebeurt (immigratieverbod bv). Maar daar hoor ik niemand over. Omdat positief nieuws over Trump niet welkom is.

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd30 jun. 2017 - 22:39

Wat er écht gebeurt? Horen we daar niemand over? Ik heb namelijk gehoord wat er echt gebeurt, namelijk dat mensen de USA niet in mogen enkele en alleen omdat ze uit een bepaald land komen. Dat miljoenen mensen geen ziektekostenverzekering meer hebben, omdat Obamacare ontmanteld wordt. Hoort u daar niemand over? Ik ben bang dat u hebt zitten slapen.

Vuurrood
Vuurrood1 jul. 2017 - 9:09

General: Positief nieuws over Trump?

Geleen
Geleen30 jun. 2017 - 13:02

Bruggenbouwer 30 juni 2017 at 13:47 "Obama is nooit zo behandelt als Trump." Nee, behalve dan door Trump zelf. Maar dat terzijde. Obama bezit dan ook de presidentiële klasse, noodzakelijk om een gerespecteerd leider te zijn, waardoor dergelijke behandeling ver weg bleef.

5 Reacties
Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer230 jun. 2017 - 22:13

@ geleen Als ik u goed begrijp is iemand zonder "klasse" dus vogelvrij? En ik maar denken dat we eindelijk op weg waren die klassen-indeling kwijt te raken. Blijkbaar niet.

Nick the Stripper
Nick the Stripper30 jun. 2017 - 23:12

[Bruggenbouwer 1 juli 2017 at 00:13 @ geleen Als ik u goed begrijp] Nee, duidelijk niet. Geleen heeft het over 'klasse' in de betekenis van 'niveau'. Hetgeen een andere betekenis is dan de rangen en standen waarnaar u verwijst. Wat dan weer komisch omdat uw idool (en diens republikeinse collaboreteurs) er werkelijk alles aan doen om de Amerikaanse onderklasse uit te breiden, uit te zuigen én te vergiftigen.

Bertus4
Bertus430 jun. 2017 - 23:46

Er zijn enkele nieuwssites waar Obama wel degelijk ongeveer net zo negatief in het daglicht werd gezet als Trump nu. Het verschil is alleen dat het bij Obama gebeurde door de onafhankelijke media die met donaties van lezers en door hoge bezoekersaantallen hun geld verdienen. Bij Trump komt de kritiek van establishment media die het niet van de lezers of de kijkers moeten hebben maar van miljardenbedrijven en politieke grootmachten.

DaanOuwens
DaanOuwens1 jul. 2017 - 7:55

@ Bruggenbouwer Trump is vogelvrij. Simpelweg omdat hij een onbeschofte hufter is. Klasse is iets wederkerigs. Doe een ander niet aan wat je zelf ook niet wil. Aangezien Trump iedereen onbeschoft behandelt geeft hij daarmee iedereen groen licht om hem onbeschoft te behandelen. En dan nog zijn er mensen die zo beschaafd zijn dat zij ook Trump correct behandelen. Dat vind ik dan weer naïef. Want beschaafde reacties worden door Trump en zijn aanhangers als een teken van zwakte gezien. Kortom Trump is vogelvrij en heeft geen klasse. Er is dus inderdaad een nieuwe klasse indeling. Er zijn er eigenlijk maar twee. Voor Trump en Tegen Trump. Waarvan de eerste klasse dus geen klasse heeft.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer21 jul. 2017 - 13:02

@ daan "Kortom Trump is vogelvrij en heeft geen klasse. Er is dus inderdaad een nieuwe klasse indeling. Er zijn er eigenlijk maar twee. Voor Trump en Tegen Trump. Waarvan de eerste klasse dus geen klasse heeft." Bedankt, daan, voor je eerlijke reactie. En voor het leerzame kijkje in de gedachtengang van de linksige.

Nick the Stripper
Nick the Stripper30 jun. 2017 - 12:58

Afgewogen reactie op Morning Joe www.msnbc.com/morning-joe/watch/mika-fascinating-frightening-and-sad-for-the-us-980332099712 Treurig detail: Trumps Witte Huis heeft 'excuses' van Morning Joe geprobeerd af te dwingen van de presentatoren door te dreigen met een roddelverhaal in the National Enquirer (vriendjes van The Donald). De tienerkinderen van Brzezinski werden daadwerkelijk lastiggevallen door paparazzi. Twijfelen we aan dit verhaal? Nee, geen moment.

7 Reacties
Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer21 jul. 2017 - 8:34

"Twijfelen we aan dit verhaal?" Ja, daar mogen we aan twijfelen. Het Witte Huis heeft namelijk een heel andere lezing, en ondanks de dreigementen van morning joe dat hij "bewijs" openbaar zal maken, kwam er net een officieel bericht van MSNBC dat hij dat niet gaat doen.

billie turf
billie turf1 jul. 2017 - 8:53

Twijfelen we aan dit verhaal? Nee, geen moment. Ja natuurlijk!

Nick the Stripper
Nick the Stripper1 jul. 2017 - 11:50

Met ‘we’ bedoel ik natuurlijk redelijke mensen die hun informatie halen bij serieuze media. Het is me allang duidelijk dat u daar niet bij hoort. Net zo min als we mededelingen uit dit Witte Huis serieus kunnen nemen. In tegenstelling tot Trump - die voortdurend iedereen bedreigt met 'bewijzen' die nooit gepresenteerd worden (omdat ze niet bestaan) - heeft Scarborough niet helemaal niet gedreigd bewijs openbaar te maken. Hij heeft alleen maar getweet dat hij tekstberichten en phone records bezit. Hij heeft niet gezegd wat hij met dat bewijsmateriaal gaat doen. Hij zal, als jurist, zijn redenen hebben er (vooralsnog?) op te blijven zitten.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer21 jul. 2017 - 22:13

@ nick Serieuze media? Denkt u nou werkelijk dat "serieuze media" als MSNBC en CNN eerlijk het volk willen inlichten? Dat heeft er werkelijk niks meer mee te maken. Wat je daar hebt is een verstrengeling van media, geld, politiek en zakenleven die zijn weerga niet kent. En iedereen is over de rooie omdat Trump het spelletje niet mee speelt. Alle lopende rekeningen zijn plots niets meer waard. Wat je nu ziet is rancune. Rancune en angst dat hun persoonlijke carriereplannen in het honderd lopen. Persoonlijke carriereplannen waar ze jaren aan gewerkt hebben door tegen mekaar aan te schurken. Er is een hele wikileaks afdeling van emails over dit soort schimmige baantjescarrousels. Morning Joe is er trouwens zelf 1 van, die was eerst politicus en heeft nu een vetbetaalde baan voor MSNBC. Wat zou hij ervan gedaan hebben, vraag je je dan af. Overigens heb je blijkbaar de laatste schandalen rond CNN niet gevolgd want anders zou deze stations echt niet serieus noemen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 jul. 2017 - 13:13

@BB Met ‘het volk’ heeft het geen zier te maken. Ik denk niet, maar wéét dat serieuze journalisten professionals zijn die serieus onderzoeken wat er is gebeurd. Een serieuze journalist is zo transparant mogelijk over zijn onderzoek, maar beschermt ook zijn bronnen. Een serieuze journalist volgt het verhaal naar waar het verhaal hem leidt. Serieuze journalisten accepteren ook de serieuze gevolgen van het niet voldoen aan de journalistieke regels. Het ontslag van CNN-journalisten is daar een goed voorbeeld van. Verhaal ingetrokken, excuus aangeboden: geen schandaal, maar een correct afgehandeld bedrijfsongeval. De rancune waarover u spreekt treffen we juist aan bij Trump en zijn aanhangers.

Crunchy Frog
Crunchy Frog2 jul. 2017 - 17:31

@Brug [een verstrengeling van media, geld, politiek en zakenleven die zijn weerga niet kent.] [iedereen is over de rooie] [Rancune en angst dat hun persoonlijke carriereplannen in het honderd lopen.] [schimmige baantjescarrousels.] Wat een prachtige karakteriseringen weet jij te geven van het Witte Huis van de zwakke president Trump.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 jul. 2017 - 23:08

Crunchy Frog 2 juli 2017 at 19:31 +++++

Ver Bazing
Ver Bazing30 jun. 2017 - 12:30

Seksisme treft in het merendeel van de gevallen de vrouw als ‘object’ en spruit voort uit een duidelijke minachting voor haar vrouwzijn, behalve natuurlijk als het om haar ‘waarde’ als lustobject gaat. Mannen die graag een onderhorige vrouw preferen vertonen ook vaker promiscue gedrag of wisselen vaker van echtgenote. Is Trump een seksist? Een opiniemaakster op een Nl-se onlinekrant schreef niet lang geleden dat Trump op bezoek was in het Vatikaan, vergezeld van twee ‘barbypoppen’. Niet bepaald vleiend voor die vrouwen, maar wel veelzeggend over de macho en alfaman Trump. Maar ook de opinieschrijfster vertoont seksistische trekjes door zich zo over vrouw en dochter van de man Trump uit te laten. Ik persoonlijk geloof ook dat voedsel een rol speelt in ‘ongezond denken’, zoals dat in Trumps twitters tot uiting komt. Wie ongezond eet, junkfood, denkt ook ongezond. Dat ongezond eten is echter een bittere noodzaak voor tal van mensen, ook of juist(?) in de VS, die zich de luxe van gezond eten gewoonweg financieel niet kunnen veroorloven. Die leven vaak al generaties in een armoedecultuur, noodgedwongen. Zou de mens Trump dan een ‘junkbvoedeter’ zijn? Dat zou dan toch een persoonlijke en ongezonde afwijking zijn voor een man die zich miljardair mag noemen? Maar ik weet niets over zijn voedingsgewoonten (big macs of haute cuisine?) dus die vraag van mij zal wel niet te beantwoorden zijn, behalve door intimi. En die zwijgen daarover als het graf. ‘Ongezond’ denken als gevolg van een totaal gebrek aan voedsel komt vandaag de dag heel veel voor. Die ‘ongezonde’ voedingssituatie is een bittere realiteit voor tienduizenden of meer arme Afrikanen die -al dan niet als gevolg van het verklote klimaat- hun uitgedroogde woongebieden moeten verlaten om duizenden kilometers verderop in gammele bootjes de zee over te steken naar Europa en daarbij bij duizenden verdrinken. En als zij al land bereiken dan zijn zij of niet welkom of worden opgevangen in tenhemelschreiende noodopvang om als zij al ‘toegelaten’ worden de laagstbetaalde baantjes te krijgen waarvoor geen localo’s meer te vinden zijn. Is hun emigratie een symptoom van ‘ongezond denken’? Wat mij betreft hoeft deze vraag niet eens een antwoord. Maar Trump hoeft niet te emigreren uit een uitgedroogd, voedselarm gebied. Hij en de zijnen kunnen dagelijks hun buiken vol eten en zonder scupules een internationaal afgesloten klimaatverdrag aan hun laars lappen. En die Afrikanen -levend dicht bij de natuur- doen wat dieren ook massaal doen. Hun exodus is een natuurlijke overlevingsstrategie. En homo sapiens sapiens staat toch niet boven de natuur of vergis ik mij? Trump hoeft dat allemaal niet te ondergaan: hij is op deze aardkloot een zeer gepriviligeerd individu. Nu heb ik toch geprobeerd het ‘ongezonde denken’ van Trump -zoals aan zijn twitters is af te lezen- economisch dan wel natuurlijk te verklaren, zonder over zijn psychische gesteldheid te hoeven speculeren. Ik ben geen (amateur)psychiater. Dus van mijn kant geen psychische of zelfs psychiatrische defecten als verontschuldiging voor zijn cowboygedrag. Ach en met die term, die al typend spontaan bij mij op komt, weet ik het ‘zeker’: Trump is naast seksist van inborst ook nog eens een schietgrage cowboy uit rancune over zijn rijkdom en gepriviligeerd bestaan. Tel uit je winst met zo’n man dichtbij de ‘atoombomknoppen’

omaoeverloos
omaoeverloos30 jun. 2017 - 10:54

cofveve!

3 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin30 jun. 2017 - 12:42

Zeg dat wel, Oma - dat begrip begint mét de dag meer betekenis en lading te krijgen. Het zal de strijdkreet van de rechtse rebellen worden, vrees ik. Na de oorlog zullen de VS uiteenvallen in het schatrijke Cofveve en het straatarme SoJuWa. Wat een tijden zijn het toch.

Nick the Stripper
Nick the Stripper30 jun. 2017 - 15:10

[het schatrijke Cofveve en het straatarme SoJuWa.} Straatarm, omdat al die SJW's als vanouds de belastingen moeten ophoesten om Cofveve op de been te houden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 jul. 2017 - 19:34

Willen jullie mij dat niet meer aandoen!

mordicant
mordicant30 jun. 2017 - 9:51

Wederom bewijst deze president niet over incasseringsvermogen, stijl, klasse of gevoel voor humor te beschikken. Het wordt pijnlijk duidelijk dat Trump door zijn negatieve attitude de atmosfeer in de VS steeds verder vergiftigd door de neergaande spiraal tussen hem en de VS media versneld in een race to the bottom te leiden. Slechts toegejuicht door een steeds kleiner wordende groep Trumpetters die door hun nauwe denkraam niet de schadelijke gevolgen zien van deze ontspoorde man-baby.

4 Reacties
Sjembekkie
Sjembekkie30 jun. 2017 - 12:03

Ja was dat maar waar. Maar de republikeinse factie is in opmars terwijl de democraten aan het desintegreren zijn dat heeft de laatste 2 Senaatsverkiezingen pijnlijk duidelijk gemaakt. En dat komt omdat links ze continue zo druk maakt om deze tweets en niet zijn beleid.

Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 13:16

@ Sjembekkie Weet je dat heel zeker? https://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/# Trump: dissaprove Congress: dissaprove Direction of country: wrong 2018 congress poll: democrats

Jo4Hanna
Jo4Hanna30 jun. 2017 - 15:12

Morgenochtend lezen we in de krant dat hij - 3 uur na die tweet - Noord Korea de oorlog heeft verklaard en dat de Russen die telex hebben onderschept

mordicant
mordicant30 jun. 2017 - 15:42

Robbels inderdaad de gegevens waar ik mijn relaas ook op baseerde.

billie turf
billie turf30 jun. 2017 - 9:41

Lekker belangrijk allemaal. Ik geloof de helft niet van wat de (linkse) media daar er allemaal uitgooit. Ze hebben niets geleerd, en gaan op oude voet verder, tot ze weer huilen na weer een verkiezingsnederlaag. Ik verheug me er nu al op.

3 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin30 jun. 2017 - 10:59

Welke helft geloof je niet, Billie? - om je begrijpen, moeten we dit wél weten. Snap je?

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 11:03

De rancune spat er vanaf bij jou. Rancuneuze mensen hebben in het verleden de meest verschikkelijke leiders in het zadel geholpen. Jij bent degene die niets heeft geleerd van de geschiedenis.

Nick the Stripper
Nick the Stripper30 jun. 2017 - 11:49

Bedoelt u nou dat de linkse media die tweets van Trump hebben geschreven? Overigens: Ana Navarro is niet bepaald links.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer230 jun. 2017 - 9:23

Nou weet ik nog steeds niet waar dat anti-Trump stuk van "Morning Joe" over ging. Gingen ze weer eens achter zijn kinderen aan, of achter zijn vrouw, of was het dit keer alleen een aanval op de Donald? Heeft iemand de clip?

5 Reacties
arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 10:34

Dat doet totaal niet ter zake. Een President van de VS hoort niet zo te reageren.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer230 jun. 2017 - 11:39

Beste arjen, misschien is het niet opgevallen maar de Donald is nou niet bepaalt een standaard president, daarom is hij ook verkozen. Trouwens, hij wordt ook niet als een standaard president behandelt door de media. Dat bleek wel uit de CNN schandalen van afgelopen week.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 13:38

Elke President die zulke Tweets schrijft en die bij voortduring liegt zou worden aangepakt. Dat heeft helemaal niets met politieke kleur of voorkeur te maken.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen30 jun. 2017 - 16:03

[Een President van de VS hoort niet zo te reageren.] Een mens hoort niet zo te reageren.

Bertus4
Bertus430 jun. 2017 - 23:07

De media van CNN enz. bestaat voor mensen die voor 96% Hillary stemden, terwijl het bij de gewone mensen ongeveer 50-50% is. En zo is het ook bij ABC news enz. enz. Je hoort dag in dag uit alleen het negatieve over Trump, russische complottheorien waar ze na maanden nog steeds geen enkele Rus bij hebben bedacht behalve de ambassadeur. Trump heeft Twitter nodig om mensen ongefilterd nieuws te geven. Mensen klagen als Trump een keer gas teruggeeft, maar zag je Obama ooit in een omgeving met honderden Breitbart en Infowars journalisten die hem onder vuur namen? Niet 1. In een dapper moment heeft hij wellicht een keer de linkervleugel van fox news te woord gestaan, maar daar blijft het wel bij. De anti-Trump journalisten zoeken de grens op en met de constante psychologische analyses en toneelstukken waarin hij wordt vermoord enz. zouden ze blij mogen zijn dat het enige tegenantwoord een paar tweets zijn.

Cliff Clavin
Cliff Clavin30 jun. 2017 - 9:03

Nu we uitgelachen, en uitgekritiseerd zijn - Trump is volgens mij niet snugger genoeg om zelf in te zien dat hij op deze manier zijn eigen antisociale agenda het best kan uitvoeren. Ik geloof dat het zijn instinct is, zijn impulsiviteit, gekoppeld aan een gebrek aan schaamte, die hem tot dit gedrag drijven. Wat is het netto-resultaat van zijn getwitter en gescheld? Nu, dat veruit de meeste media het de hele dag alleen maar hierover hebben. Dus horen we veel minder over hoe het staat met onderwijshervormingen, de nieuwe zorgwet, de klimaatveranderingen, de werkloosheidscijfers, en de schrikbarende heroïne-epidemie in de arme Amerikaanse staten (voor het eerst daalt daar de gemiddelde levensverwachting van de doorsnee blanke man, Joe the Plumber). Een Amerikaanse kennis schreef dit, op een website waar ik lid van ben: ------- "CNN: "This tweet is so dumb it's just distracting from bigger issues" CNN: *spends rest of the day covering a tweet* ------- Dit dus. Ik meen dat op 9/11 of kort daarna Britse Labour-politici van een spindoctor het dringend advies kregen om slecht nieuws juist meteen naar buiten te brengen. Want iedereens aandacht ging natuurlijk naar heel andere zaken uit. De situatie is totaal verschillend, maar het principe is hetzelfde.

8 Reacties
Kees Halt
Kees Halt30 jun. 2017 - 10:18

Je hebt helemaal gelijk Cliff. Trump moet voortvarend aan de slag om de zaak weer op te bouwen na 8 jaar Obama. Niet dat Obama niks goed gedaan heeft hoor begrijp me goed, maar zoals jij zelf zegt er is wel wat te doen. Het is dan ook lastig dat Trump het vanaf uur 0 van zijn democratische verkiezing nogal te verduren krijgt van slechte verliezers. Het valt alleen maar te waarderen dat Trump door met gelijk munt terug te betalen de slechte verliezers een spiegel voorhoudt. Anders leren de slechte verliezers nooit.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 11:16

"Het valt alleen maar te waarderen dat Trump door met gelijk munt terug te betalen de slechte verliezers een spiegel voorhoudt." Jij vindt het normaal dat een volwassen man, nota ben President van de VS, bij voortduring dergelijke Tweets verstuurt? Je verwart kritiek op absurd gedrag met het zijn van een slechte verliezer. Je rancune moet wel erg groot zijn dat je zijn gedrag goedpraat en alles voor lief neemt wat hij doet.

Robert Follon
Robert Follon30 jun. 2017 - 14:00

[Anders leren de slechte verliezers nooit.] Uhmmmmm.... Joe Scarborough ('Morning Joe') is een republikein (tevens voormalig congreslid voor de republikeinen). Zijn partij heeft dus nu de meerderheid in beide kamers van het congres en levert de president. Wat maakt hem dan een slechte verliezer? Leg eens uit...??

Sonic2
Sonic230 jun. 2017 - 16:22

@ Kees Halt Radicaal rechts wint voor het eerst sinds vele decennia( ook nog gecombineerd met de Republikeinse partij) een keer een verkiezing en nu zouden de verliezers slecht zijn. Trump heeft ook nog gewonnen van de meest gehate vrouw van Amerika. Het gepoch en gebluf wordt er geen moment door geremd in die kringen. Een beetje alsof Ajax het Leidseplein laat vol lopen als ze van Go Ahead winnen. Jij doet overigens alsof Trump de enige president is die kritiek krijgt . Zou je eens verdiepen in de historie van presidenten. Wat Obama, Clinton over zich heen kregen. Zit overigens een zeer gevaarlijke zin in je betoog. Dat Trump het nogal te verduren krijgt. Dat koppel je aan zijn democratische verkiezing. De kritiek op Trump is dus ondemocratisch. Weer een volgend dieptepunt van de radicaal rechtse reaguurder orde. Gelukkig heb jij geen stemrecht in Amerika. Weer een zorg minder.

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 17:05

Uhmmmmm…. Joe Scarborough (‘Morning Joe’) is een republikein (tevens voormalig congreslid voor de republikeinen). Kan ie nog wel een slechte verliezer zijn. Veel Republikeinse kopstukken, waaronder oud president Bush, zijn zoon (oud president Bush) en andere zoon Jeb waren voor Hillary deze ronde.

Bertus4
Bertus430 jun. 2017 - 23:38

De kritiek op Trump gaat ook nauwelijks over zijn beleid. We zien een hele psychologische oorlog waarin ieder woord op een gouden schaaltje gewogen wordt en hij zich continue moet verdedigen. Tijdens de inaugeratie begint het al. De relschopper en vandalen worden zo positief mogelijk in beeld om ons vooral de indruk te geven dat het helemaal mis is. En daarna gaan ze continue benadrukken dat bij Obama er wel meer bezoekers waren en meer enthousiasme. Op rechtse websites is ook zat kritiek te vinden over Obama enz. Maar het blijft vooral nog policy-kritiek. Obama wordt nog steeds Obama genoemd, niet de clown of narcist. De toon waar links het altijd over heeft, dat schijnt niet zozeer te gaan over schelden over vriendelijk praten. Het lijkt er vooral om te gaan dat je geen zwaar politiek incorrecte uitspraken doet.

arjenZH
arjenZH1 jul. 2017 - 6:32

@General Knap zoals jij als echte Trump groupie werkelijk alles weet te verdraaien. Ziekelijk. Je begint steeds meer op je grote heiland te lijken.

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 jul. 2017 - 12:30

'Tijdens de inaugeratie begint het al' Ahum, Tijdens zijn campagne heeft Trump zo ongeveer alles en iedereen geschoffeerd die het niet met hem eens was. Dan moet je niet kleinzerig gaan lopen piepen dat hij als antwoord daarop zelf voortdurend wordt aangevallen. Het is een klimaat wat Trump zelf geschapen heeft. Wie zaait zal oogsten!

RU486
RU48630 jun. 2017 - 8:54

Donald is de personificatie van de DSM-5. Hij past in alle psychische aandoeningen die daar in worden beschreven.

Palladium
Palladium30 jun. 2017 - 8:29

Acht jaar gaat ie krijgen, dankzij de media, alleen "dankzij" op een ander manier dan traditioneel het geval is. Ondanks het dappere verzet op Nederlandse blogs. Hoe vaak moeten we elkaar nou nog vertellen dat het een seksistische narcistische idioot is? Een schande is het. Ook schandalig dat foute tweets niet tot impeachment kunnen leiden. Ik weet dat deze wat neutrale beschouwing van dit fenomeen (ik zeg namelijk niks over de man zelf) mij het predicaat Trump-fanboy gaat opleveren.

Hjs2
Hjs230 jun. 2017 - 8:00

Goh wat verrassend, zijn aanhang zal zich nu wel bedenken............

Bertus4
Bertus430 jun. 2017 - 7:41

Het wel opvallend dat mensen zoals Paul Ryan en senator Graham enz. als "allies" worden bestempeld. Deze mensen hebben geen kans voorbij laten gaan om het presidentschap van Trump te delegitimeren. Deze mensen zijn zoals Rutte, op papier rechtse standpunten, maar achter de schermen liever regeren met Jesse Klaver. Uiteindelijk is er gewoon helemaal niemand geschokt door de tweets behalve de bekende kopstukken van de anti-Trump campagne.

2 Reacties
SG87
SG8730 jun. 2017 - 10:29

Wat lul je nou, Paul Ryan loopt sinds de verkiezingen bijna alles van Trump goed te praten en is echt zwaar en zwaar rechts. Samen moeten werken met de Democraten is zijn ergste nachtmerrie. Graham is wel consequent kritisch over Trump, maar is wel zeer rechts (en oorlogszuchtig).

Bertus4
Bertus430 jun. 2017 - 23:19

Ryan heeft helemaal niks goedgepraat, hij speelt het spel van de democraten en de media over de Russen vrolijk mee. Hij wilde bij de voorverkiezingen zelfs als Trump de meerderheid haalde nog niet toezeggen of ze hem dan zouden moeten steunen. Hij weet alleen ook wel dat met alleen Trump bashen hij niet populairder wordt bij de republikeinse kiezers. Maar goed bij senator Graham geef je zelf ook toe dat die vanaf het begin al zeer kritisch was. Daarmee wordt indirect dat het dus gewoon een frame is dat "republikeinen" geschokt zijn van de tweets.

Bertus4
Bertus430 jun. 2017 - 7:32

Het is het bekende liedje, dag in dag uit zien we hollywoodsterren die grappen maken over de president vermoorden, journalisten die hem de peniskoker van Poetin noemen enz., maar dan een keer iets terugzeggen? Nee, dat kan alles in de meest nette bewoordingen natuurlijk.

3 Reacties
arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 9:19

Obama heeft 8 jaar lang racistische en andere weerzinwekkende aanvallen te verduren gehad uit kringen van de Tea Party en extreme Republikeinen. Daar reageerde hij niet op en hij ging gewoon aan het werk. De discussie gaat niet over politieke voorkeuren, maar over de vraag of deze man wel goed bij zijn hoofd is. En daar beginnen steeds meer mensen aan te twijfelen.

SG87
SG8730 jun. 2017 - 10:34

1) Er wordt niet dag in dag uit grappen gemaakt over hoe Trump vermoord moet worden. Dat deden slechts 3 mensen en allen deden dat eenmalig. 2) Er is geen journalist die hem de peniskoker van Poetin noemde, dat was komiek Steven Colbert. Verder sluit ik me helemaal aan bij arjenZH

General Kenobi
General Kenobi1 jul. 2017 - 9:37

Er is geen journalist die hem de peniskoker van Poetin noemde, dat was komiek Steven Colbert. Heel schadelijk, maar er zijn tegewoordig een hoop mensen die programma's als the daily news and last week tonight als serieuze politieke analyses zien.

Bertus4
Bertus430 jun. 2017 - 7:26

Het witte huis heeft hier al op gereageert: De media doen dit soort aanvallen dag na dag, en dan reageert de president en verdedigt zichzelf en wordt iedereen verschrikkelijk en weggeblazen. Eerlijk gezegd, als dit gebeurde in de vorige administratie - het soort aanvallen gelanceerd - op dit programma, de dingen die ze zeggen, "Heel stom", "Persoonlijkheidsstoornis", "Mentaal ziek", constante persoonlijke aanvallen ... de rest van de media zou hebben gezegd: 'Jongens, geen manieren. Zo hoeft dit niet. 'Maar dat doet niemand.' Gevraagd waar Trump de lijn trekt om de waardigheid van het kantoor te definiëren, zei Sanders: "Hij laat zien dat elke dag in de beslissingen die hij maakt, de focus en de prioriteiten die hij in zijn agenda heeft uiteengezet. Maar hij gaat niet terugzitten en zich laten aangevallen door de liberale media, Hollywood elites - en als ze hem slaan, gaat hij terug. ' Zij voegde later toe: "Het Amerikaanse volk heeft een vechter gekozen. Zij hebben niemand gekozen om terug te zitten en niets te doen. Ze wisten wat ze kregen toen ze voor Donald Trump gestemd hadden, en hij won overweldigend

Haastig
Haastig30 jun. 2017 - 7:22

Twijfel aan het seksistisch gehalte van de tweets. Twijfel aan de geestelijke capaciteit en sociale emotionele ontwikkeling van de tweeter.

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper30 jun. 2017 - 11:53

Een vrouw diskwalificeren op basis van haar uiterlijk, gekoppeld aan haar vermeend lage intelligentie: dat lijkt me toch wel overduidelijk sexistisch. En dan ook nog met het geniepige ondertoontje dat oudere vrouwen, die immers een facelift nodig hebben, wel helemaal geen recht van spreken meer zouden hebben. De tweet is sexistisch op zichzelf, en als je het binnen de context bekijkt van Trumps algemene misogynie wordt het alleen maar erger.

rbakels
rbakels30 jun. 2017 - 7:15

De mentaliteit van Trump geeft de indruk dat al die Amerikanen maar een raar stelletje cowboys zijn, en ik vrees niet ten onrechte. Vergis je niet, de meeste Amerikanen zien er een beetje uit als wij (al zijn ze gemiddeld dikker), maar het is een totaal andere cultuur. Dat geldt zelfs voor Amerikanen uit beschaafdere staten als Californië en Massachusetts.

2 Reacties
Palladium
Palladium30 jun. 2017 - 9:17

Dat rare stelletje cowboys is de baas in de wereld, en dat blijven ze nog lang. En ze zijn totaal dominant vwb het impregneren van cultuurverschijnselen in een land, zoals Nederland maar eigenlijk in elk land. Van MacDonalds tot bijv de nieuwe golf van rabiaat feminisme. En die dominantie is de kiem van de haat en frustratie tav Trump. Omdat we op alle mogelijke manieren aan het VS infuus liggen. Als pak hem beet de president van Zimbabwe een ramp is (wat ie toevallig is), dan heerst er algehele stilte. Dus we lachen om die rare dikke Amerikanen met hun rare voorkeuren en ondertussen importeren we alles van ze, maakt niet uit of het links of rechts, zwart of blank is.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 11:21

"De mentaliteit van Trump geeft de indruk dat al die Amerikanen maar een raar stelletje cowboys zijn, en ik vrees niet ten onrechte" Je generaliseert op een schandelijke wijze. Als je zoiets hier over Marokkanen zou schrijven zou de wereld te klein zijn. Trump is duidelijk geestelijk niet helemaal in orde en het is nogal beledigend die eigenschappen aan alle Amerikanen toe te schrijven.

Bert Vlierman
Bert Vlierman30 jun. 2017 - 7:00

Trump is niet alleen Donald, hij staat ook symbool voor de meerderheid van de Amerikanen. Dat maakt de zaak angstwekkend. De tegenstanders van Trump hebben de horden achter hem uit het oog verloren, en daarmee de kans verkwanseld om erger te voorkomen. In de VS maken de Buma's en Zijlstra's van deze wereld, maar dan in hun natuurlijke vorm, de dienst uit. De verschillen zijn kleiner dan gedacht.

4 Reacties
Robert Follon
Robert Follon30 jun. 2017 - 7:18

[hij staat ook symbool voor de meerderheid van de Amerikanen] Dat staat hij nou juist niet....

Alessandro2
Alessandro230 jun. 2017 - 8:40

Huh? Heeft u Sybrand van Haersma Buma dan wel eens op een onbehoorlijke opmerking betrapt?

Bert Vlierman
Bert Vlierman30 jun. 2017 - 11:54

Het is maar wat je onbehoorlijk vindt. Fatsoensfetisjisten vinden vloeken onbehoorlijk. Echte christenen vinden het onbehoorlijk dat ze je laten dood gaan als je het medicijn niet kunt betalen. Heer Buma hoort zeker niet bij de laatsten.

Jo4Hanna
Jo4Hanna30 jun. 2017 - 15:14

Eens

Kepler
Kepler30 jun. 2017 - 6:23

Nou ja de pers heeft vrijheid, Trump heeft vrijheid erop te reageren. Netjes was het niet maar wie schrijft of spreekt met scherpe tong moet ook bereid zijn te incasseren.

3 Reacties
arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 7:12

Een President van de VS hoort niet zo te reageren. Metkwaardig dat u dat niet ziet.

Zandb
Zandb30 jun. 2017 - 7:15

Kepler .....maar "netjes" was het dus niet! Dat heeft u dan wel even duidelijk gemaakt. En als het dan om een president gaat, die zich dan "niet netjes gedraagt", dan is dat, "zeg maar, al gauw een dingetje"; als er nu iemand het góede voorbeeld moet geven!

Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 7:16

Dat klopt. Maar ik verwacht dat Trump als POTUS hierboven staat. Dat hij zich weet de beheersen. Dat hij zich zo opstelt dat er uberhaupt geen shitstorm is. Dat hij controverse uit de weg gaat. Zaken opheldert, verklaart en duidt. Rust en stabiliteit brengt. Dat lukt hem opzichtig niet.

RobSon2
RobSon230 jun. 2017 - 5:53

Wat is hier seksistisch aan? Het is grof, jazeker. Het is onbehoorlijk, jazeker. Maar het seksisme kan ik niet ontdekken. Verder snap ik niet dat de media Trump iedere keer weer geven wat hij wil. Aandacht.

6 Reacties
Zandb
Zandb30 jun. 2017 - 7:11

RobSon U begrijpt echt niet, dat de president van een van de machtigste landen hier op aarde, die zijn verdoet met dergelijke volkomen idiote tweets, wat "aandacht" krijgt? Een man als Trump krijgt nooit genoeg aandacht, alleen moet die niet van de soort zijn die u hem schenkt.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 7:14

Ze hadden zijn gekte kunnen negeren als hij een gewoon staatsburger was. Maar dat is hij niet.

Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 7:21

Twee random schofferingen van een vrouw. Met welk doel, nut of reden? Trump heeft kritiek op een mediaprogramma en de presentator ervan en krijgt het nog voor elkaar om een vrouw te beledigen. Het seksistische is het feit dat hij dit meent te moeten doen terwijl er volstrekt geen aanleiding is om het te doen.

Vondel3
Vondel330 jun. 2017 - 8:06

Het seksistische er aan is dat een man iets naars tegen een vrouw zegt, lijkt me duidelijk. Trump zelf wordt natuurlijk nooit middels zijn uiterlijk belachelijk gemaakt, en al helemaal niet op deze site. Nope. No way. Nooit gebeurd ook. En als het wel zo was, dan is dat iets heel anders. Omdat het een naar wit mannetje is. De tweets zijn overigens ook overduidelijk racistisch, want Trump is beduidend bleker dan zij is.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 9:06

@Vondel Natuurlijk wordt Trump stevig aangepakt, zeker omdat hij het er ook naar maakt. Maar in zijn functie als President mag hij daar natuurlijk nooit op deze manier op reageren. Als hij zijn persoonlijke driften ergenissen en woedeaanvallen niet kan beheersen is hij gewoon niet geschikt voor zijn vak.

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 9:59

De tweets zijn overigens ook overduidelijk racistisch, want Trump is beduidend bleker dan zij is. Mee eens, overigens zijn de tweets ook homofoob, antisemitisch en schadelijk voor het mileu. Want waarom niet?

Klaas Vaak2
Klaas Vaak230 jun. 2017 - 5:38

Sorry, ik was even weg. Eeeeh, wat zie ik nu? Is het nu de vraag of die tweets seksistisch waren of niet? Ja, dat is natuurlijk van doorslaggevende betekenis. Welk genie heeft die draai uitgevonden? -

Cave Canem
Cave Canem30 jun. 2017 - 5:33

Met dit soort uitspraken appelleert Trump met succes aan de smerigste instincten van zijn aanhangers. In die kringen neemt zijn populariteit hierdoor alleen maar toe, en vanuit dat gezichtspunt is zijn strategie bijzonder goed doordacht. Zijn tegenstanders kijken ernaar en zijn machteloos. Recente verkiezinge in Georgia wint hij gewoon. De democraten zullen echt met iets anders moeten komen om hem te vloeren, want zoals het nu lijkt wint hij een tweede termijn op zijn sloffen. Zijn lage populariteitscijfers geven een vals beeld. Op het moment suprême krijgt hij toch een meerderheid achter zich. Hij pakt het gewoon heel slim aan.

11 Reacties
arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 7:09

Er zit geen strategie achter, hij is gewoon geestelijk niet in orde. En merkwaardig genoeg spreken de uitingen van zijn stoornis zijn aanhangers nog aan ook, want men ziet het als aanvallen op het establishment. Niet voor de eerste keer in de geschiedenis dat rancuneuze kiezers een gek aan de macht helpen. Voorbeelden te over helaas in de afgelopen 100 jaar.

Joe Speedboot
Joe Speedboot30 jun. 2017 - 7:10

'is zijn strategie bijzonder goed doordacht.' Proest! De vent kan gewoon niet anders dan de botte hond uithangen. Ik kringen waar het normaal is verbaal en/of lichamelijk geweld te gebruiken om je zin door te drijven maak je je daarmee wellicht populair. De rest van de wereld moet niets van dat soort proletengedrag hebben.

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 10:05

Proest! De vent kan gewoon niet anders dan de botte hond uithangen. En toch legt progressief links het keer op keer tegen hem af.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 11:07

"En toch legt progressief links het keer op keer tegen hem af." Even los van het feit dat de democraten en de VS bepaald niet progressief links zijn. Wat wil je hier nu mee zeggen?

Cave Canem
Cave Canem30 jun. 2017 - 11:29

"Er zit geen strategie achter, hij is gewoon geestelijk niet in orde." Geloof je dat nu echt zelf? Hij komt er keer op keer achter hoe succesvol hij is met zijn tweets. Daar heeft hij zijn strategie van gemaakt. Net als George Bush jr. wordt hij door zijn tegenstanders voortdurend contraproductief aangepakt. Door hem steeds belachelijk te maken worden zijn medestanders steeds radicaler. De democraten worden al niet eens meer als hun politieke tegenstanders maar als landverraders gezien.

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 13:25

Wat wil je hier nu mee zeggen? Dat zijn tegenstanders, als ze nog eens wat willen bereiken, hun aanpak beter aan kunnen passen. Je kunt wel de hele tijd roepen om impeachment en dat hij achterlijk is. Maar hij is een slimme strateeg die echt wel weet waar hij mee bezig is. Ze kunnen beter eens kijken waarom hun boodschap niet aankomt. En de manier waarop ze deze communiceren aanpassen. Of met een betere boodschap komen.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 13:36

Erdogan, Hitler en Berlusconi zijn of waren ook succesvol en populair bij hun achterban. Dus was bewijst dat nu precies? Wil jij beweren dat deze "succesvolle" predidenten normaal en rationeel handelden? Trump acteert als een klassieke narcist. Meteen beginnen te krabben, bijten en schelden als er kritiek om hem komt. Daar zit geen taktiek achter. De vergelijking met Bush is volkomen misplaatst. Zeker kregen hij en Obama ook kritiek te verduren, maar reageerden zij ook als een kind van 5? U ziet tactiek ik zie overduidelijk sterke aanwijzingen van een geestelijke stootnis. En ook gestoorde mensen kunnen aan de top komen dat heeft de geschiedenis ons wel geleerd.

Joe Speedboot
Joe Speedboot30 jun. 2017 - 15:48

'Maar hij is een slimme strateeg die echt wel weet waar hij mee bezig is.' Leuk staaltje wensdenken! Die Tillerson heeft vorige week niet voor niets een scheld cannonade gehouden. Tillerson is afkomstig uit een boardroom waar wel strategisch op hoog niveau wordt nagedacht. Die trekt dat amateuristische door emotie gestuurde geklooi van Trump die zijn halve familie aan baantjes in het Witte Huis heeft geholpen nu al nauwelijks meer.

General Kenobi
General Kenobi1 jul. 2017 - 9:31

Erdogan, Hitler en Berlusconi zijn of waren ook succesvol en populair bij hun achterban. Dus was bewijst dat nu precies? Trump Hitler noemen heeft geen enkele shock value meer. Maar als jij werkelijk denkt dat Trump Hitler is, kan je toch beter een manier vinden om het volk tegen hem te keren? En zoals ik zei, beetje dom lopen haten op iedere tweet werkt niet meer.

arjenZH
arjenZH1 jul. 2017 - 12:52

"Trump Hitler noemen heeft geen enkele shock value meer." Ik noem Trump helemaal geen Hitler, je kunt niet lezen.

arjenZH
arjenZH1 jul. 2017 - 13:01

"Maar als jij werkelijk denkt dat Trump Hitler is, kan je toch beter een manier vinden om het volk tegen hem te keren?" Omdat je reacties niet al te snugger overkomen zal ik je het nogmaals proberen uit te leggen. Jij beweert dat Trumo wel gelijk moet hebben, want het volk steunt hem toch en als het een gek zou zijn zou het volk zich toch tegen hem keren. Daar breng ik tegenin dat dit een volstrekt kulargument is omdat ook Hitler massaal door het volk gesteund werd en het Duitse volk zich niet tegen hem keerde ondanks dat hij overduidelijk krankzinnig beleid voerde. Je argumentatie van steun door het volk als bewijs klopt dus niet. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt te beweren dat Trump dezelfde misdaden zal gaan plegen als Hitler. Is het nu duidelijker?

Phil2
Phil230 jun. 2017 - 5:23

Ja hallooo.... Sarah Sanders kan niet anders. Overigens een zeldzaam capabele woordvoerder omdat ze Trump verdedigt, wat je er ook van kan zeggen (ik vind Trump een rund), alsof het de normaalste zaak in de wereld is en de media zich nodeloos druk maken. Spicer lijkt er meer moeite mee te hebben.

2 Reacties
Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 7:26

Het compliment 'zeldzaam capabel' zou ik willen reserveren voor de persoon die het nou juist voor elkaar krijgt dat deze onzin stopt...

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 7:39

U draait de zaken om. Het is niet de pers die zich nodeloos druk maakt maar de President. Volkomen idioot.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon30 jun. 2017 - 5:12

"Morning Joe" voert al maanden een ware hetze tegen Trump en hij wordt in dit programma herhaaldelijk beschimpt, gekleineerd en voor leugenaar en een geestelijk gemankeerde maniak weggezet. Trump heeft zich lang kunnen beheersen en heeft deze bagger al die tijd gedwee over zich heen laten komen, je kon erop wachten dat er een tegenreactie zou komen. Het gebruiken van "ad hominems" is een president onwaardig, maar in deze context wel begrijpelijk. Overigens is mw Brzezinski idd geen intellectuele hoogvlieger, maar dit geldt ook voor Trump zelf.

6 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon30 jun. 2017 - 5:13

En als een

Zandb
Zandb30 jun. 2017 - 7:21

Gadfly Dat Trump "maar" een mens is, dat is uitstekend. Maar als hij zich dan ook niet meer, als als "maar een mens" wil gedragen, moet hij geen president van, nota bene, een van de machtigste landen van de wereld ambiëren, worden en vooral blijven. Maar Trump keek toch ook al helemaal niet meer.......

Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 7:28

@ Gadfly '“Morning Joe” voert al maanden een ware hetze tegen Trump en hij wordt in dit programma herhaaldelijk beschimpt, gekleineerd en voor leugenaar en een geestelijk gemankeerde maniak weggezet.' De oplossing is heel simpel voor Trump: bewijs het tegendeel.

Haastig
Haastig30 jun. 2017 - 7:32

Gadfly 30 juni 2017 at 07:12 "“Morning Joe” voert al maanden een ware hetze tegen Trump en hij wordt in dit programma herhaaldelijk beschimpt, gekleineerd en voor leugenaar en een geestelijk gemankeerde maniak weggezet" Hij is een leugenaar en met deze tweets zet hij vooral zichzelf weg als geestelijk gemankeerde maniak. De man is 70 en de president van een zeer invloedrijk land en dan dit soort dingen tweeten? Hij laat de wereld zien een infantiele debiel te zijn, daar heeft ie geen hulp bij nodig. Ik voel plaatsvervangende schaamte.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 7:40

Het is niet begrijpelijk, zijn reactie is totaal onbegrijpelijk en meer passend bij een kleuter van 5 die boos is.

Nick the Stripper
Nick the Stripper30 jun. 2017 - 11:54

Gadfly 30 juni 2017 at 07:12 [Trump heeft zich lang kunnen beheersen] Oh ja, joh? Wanneer precies is dat gebeurd?

LMAO
LMAO30 jun. 2017 - 4:54

Lomp? Ja. Seksistisch? Nee. Hilarisch? Jazeker.

2 Reacties
Zandb
Zandb30 jun. 2017 - 7:23

En de hamvraag: ...........de president van de VS waardig?

Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 7:30

Hilarisch? Dat vind ik van uw foto en naam! Mooi gevonden ;)

Grozny
Grozny30 jun. 2017 - 3:55

Het zijn achterlijke president onwaardige opmerkingen. Maar in een normaal artikel zou je op zn minst ook de aanleiding voor de tweets moeten posten. Het is gewoon een feit dat die show trump de afgelopen maanden compleet belachelijk hebben gemaakt met opmerkingen die beneden alle peil zijn. Heb het al vaker gezegd zijn mensen moeten gewoon zijn twitter afpakken.

Bickle
Bickle30 jun. 2017 - 3:34

Het is werkelijk heel eenvoudig. De mensen die dit gedrag op een bepaalde manier accepteren en/of goedpraten, die mensen herkennen in Donald Trump (en alles wat hij doet en zegt) iets van zichzelf. Daarom ook zullen ze hem nooit kritisch benaderen.

1 Reactie
General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 7:29

De mensen die dit gedrag op een bepaalde manier accepteren en/of goedpraten, die mensen herkennen in Donald Trump (en alles wat hij doet en zegt) iets van zichzelf. Daarom ook zullen ze hem nooit kritisch benaderen. Niet mee eens, de mensen die pro-Trump zijn, zijn overwegend rechts. En rechtse mensen kunnen doorgaans veel kritischer naar zichzelf kijken dan linkse mensen.

Dirruk53
Dirruk5329 jun. 2017 - 23:48

Trump wordt al maanden lang neergezet als te dikke man met te kleine handjes en dus een te klein lontje. Dat is niet sexistisch, want Trump is een blanke man. Daarbij wordt hij voor alles uitgemaakt wat je maar kunt bedenken. Mensen speculeren zelfs op een aanslag op zijn leven en beelden dit uit op video- en foto-sessies. De president moet hier "presidentieel" mee omgaan, anders is hij het ambt niet waardig volgens velen. Het volk is populistisch (volks) en mag zich zodanig gedragen, zoals vastgelegd in het amendement van het volk. Welnu, deze president is populistisch (volks) en gedraagt zich dienovereenkomstig. Als dat niet mogelijk is, dan zouden alleen waardige of hoogwaardige mensen president kunnen worden, ofwel zouden alleen übermenschen een hoog ambt kunnen bekleden. Maar dat staat alleen in de grondwet van fascistische staten.

1 Reactie
Zandb
Zandb30 jun. 2017 - 7:34

Dirruk Wie leiding geeft aan een land dat zich voorstaat op het feit dat het een vrije democratische rechtsstaat is, mag natuurlijk "kwaad met kwaad vergelden" en die mag gerust "zijn menselijke emoties" de boventoon laten vieren en die mag ook nog beledigen. Alleen maakt dat wel, dat zo iemand niet zo geschikt is, om leiding aan dat vrije land te geven. Er wordt inderdaad van een president van een land ander gedrag verwacht dan van "gewone" burgers, juist OMDAT het land zo vrij is. Dat u zich daarover verbaast, is nogal verbazingwekkend.

Sygmundi
Sygmundi29 jun. 2017 - 23:42

Ik kon dat filmpje van die Navarro niet uitkijken. Zo wat kan dat mens schreeuwen. Of is dit seksistisch?

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai29 jun. 2017 - 23:34

Als iedereen zo blijft reageren op alle mededelingen van Trump dan voorzie ik geen vier maar een regeerperiode van acht jaar.

2 Reacties
Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 7:35

En een daarbijhorende nog diepere daling van de status van de VS zoals bezien vanuit de rest van de wereld (met uitzondering van Rusland en Israel). Krijgt hij toch zijn America First er doorheen. Niemand zal meer met ze willen samenwerken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 jul. 2017 - 4:58

Dat denk ik ook. Hij doet het om aandacht te trekken wordt er dan gezegd. Dan denk ik; waarom hem die dan ook nog geven. Volgens mij is Geert Wilders daardoor ook groot geworden.

Kees Halt
Kees Halt29 jun. 2017 - 23:25

Ongetwijfeld heeft de commerciële media met de gefilmde ''gehele absurde persconferentie'' weer dik poen verdiend. Het is aan Trump om het filmen bij persconferenties nog vaker te verbieden om een einde te maken aan het afzeiken van Trump zelf en zijn medewerkers. Als hij dat wil. Zonder beelden geen uitzending op TV, en dus geen poen, en dus geen afzeikers. Overigens legt woordvoerder Sanders goed uit dat de commerciële afzeikers er op kunnen rekenen dat ze met gelijke munt terug betaald worden. Eindelijk.

2 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot30 jun. 2017 - 8:23

'dat ze met gelijke munt terug betaald worden. Eindelijk.' Wat zit de rancune toch diep. Kan me voorstellen dat je in Trump een soortgenoot hebt gevonden.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 9:12

Het Volk heeft uit rancune wel vaker de meest verschrikkelijke leiders aan de macht geholpen. We leren niet van onze geschiedenis.

Henk Grijze
Henk Grijze29 jun. 2017 - 22:54

Het is seksistisch omdat Joe maar één belediging krijgt en Mika twee? Volgende keer man en vrouw evenveel belediging Mr. President. Slaap zacht.

1 Reactie
SG87
SG8730 jun. 2017 - 10:47

Nee, het is seksistisch omdat Mika op haar uiterlijk werd aangevallen en Joe niet. Tel daarbij op de hele geschiedenis die Trump al heeft van seksistische opmerkingen...

Sonic2
Sonic229 jun. 2017 - 22:50

Wat is hier zo verrassend aan? Min of meer de helft van Amerika heeft deze psychopaat er door gedramd. Dan krijg je dus vier jaar dit soort ellende. Uiteraard wordt het weer compleet kritiekloos gesteund door zijn fanboys. Die ook hier kennelijk zitten. Gelukkig heeft Europa op tijd de les begrepen en hebben de lokale Trumps het wat moeilijker. Toch geen Wilders in het torentje en toch geen President Le Pen. Dat is toch nog het voordeel van President Trump.

1 Reactie
SG87
SG8730 jun. 2017 - 10:58

Min of meer de helft van de Amerikanen? Maak daar maar veel minder van. Van alle stemmers heeft weliswaar 46,1% op Trump gestemd (tegen 48,2% Clinton), maar de opkomst was slechts 54,7%. Dat maakt dus slechts 25,2% van alle stemgerechtigden.

BartP2
BartP229 jun. 2017 - 22:22

Elke uitspraak die niet bevalt wordt tegenwoordig betiteld als 'seksistisch'. Gaap.

3 Reacties
arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 4:55

Jij vindt dit een normale uitspraak van een President van de Verenigde Staten? Elke keer als hij iets van kritiek krijgt reageert hij op deze manier. Heb je dan werkelijk niet door dat hij psychisch niet helemaal in orde is?

Harba Lorifa
Harba Lorifa30 jun. 2017 - 7:33

Arjen. Het is een notmale uitspraak van déze president.

adriek
adriek30 jun. 2017 - 7:57

@arjenZH de opmerking betreft het al dan niet seksistisch gehalte van de uitspraak, niet dat deze gedaan is door iemand die ver boven dat soort scheldpartijen verheven zou moeten zijn.

Perezoso
Perezoso29 jun. 2017 - 22:09

O, maar Bruggenbouwer weet ook dit wel weer (voor zichzelf) goed te praten.

1 Reactie
General Kenobi
General Kenobi29 jun. 2017 - 22:30

O, maar Bruggenbouwer weet ook dit wel weer (voor zichzelf) goed te praten. Bruggenbouwer heeft gewoon een punt.

General Kenobi
General Kenobi29 jun. 2017 - 21:44

Ik zeg het alvast, voordat iemand er over begint. Nee, een walgelijke opmerking op twitter kan niet lijden tot impeachment.

5 Reacties
General Kenobi
General Kenobi29 jun. 2017 - 22:29

*leiden Ja lieve mensen, ook ik maak fouten.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 5:37

Nee maar je kan er wel aan beginnen te twijfelen of hij wel helemaal goed bij zijn hoofd is.

Zandb
Zandb30 jun. 2017 - 7:38

General Leg eens uit; waaròm zou dat niet kunnen dan?

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 10:14

Leg eens uit; waaròm zou dat niet kunnen dan? Moet ik jou serieus uitleggen wat impeacment is en waarom dit niet kan gebeuren omdat Trump een grove tekst op twitter gooit? Ok. Ik citeer Artikel 2 sectie 4 van de grondwet van de Verenigde Staten. The President, Vice President and all civil Officers of the United States, shall be removed from Office on Impeachment for, and Conviction of, Treason, Bribery, or other high Crimes and Misdemeanors Een tweet, hoe lomp dan ook, valt daar niet onder.

Zandb
Zandb30 jun. 2017 - 17:14

General Wilt u beweren, dat je je via twitter niet schuldig kan maken aan (een ernstig) strafbaar feit?

General Kenobi
General Kenobi29 jun. 2017 - 21:43

Dat hij mensen zo over de rooie kan laten gaan door 50 seconde de tijd te nemen om wat op twitter te gooien blijft me verbazen. Na een tijdje moeten ze toch wel doorkrijgen dat er zo fel op ingaan niet werkt.

11 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot30 jun. 2017 - 4:44

Je projecteert. Het is Trump die bij het minste geringste over de rooie gaat op oa Twitter. Zijn kwaadaardige reacties en het feit dat hij nul tegen kritiek kan typeren hem als narcist. Zou hij ook maar een beetje staatsman zijn dan zou hij helemaal niet reageren op dit soort zaken.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 5:39

Het zou fijn zijn als hij dat zelf ook doorheeft en niet meer van die idiote Tweets verstuurd als hij vindt dat hij beledigd wordt. Hij maakt zich voor de hele wereld volstrekt belachelijk.

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 7:31

Ok Joe. Trump is een narcist omdat jij het zegt.... (ik heb geen zin om deze discussie nogmaals met jou te voeren, je wilt het gewoon niet snappen)

Zandb
Zandb30 jun. 2017 - 7:45

General Het kost inderdaad weinig moeite om dergelijke idioterie op twitter te slingeren. En zo lang mensen daarop reageren als u doet, heeft het inderdaad geen zin om daarop te reageren. Maar ja; wat dat betreft had Trump natuurlijk ook zijn schoen niet hoeven aantrekken; blijkbaar zijn er mensen die Trump constant en oh zo gemakkelijk over de rooie krijgen. En Trump zou toch moeten weten, dat er zo fel op ingaan niet werkt? Of dan toch weer niet, wat u betreft?

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 9:10

Nee Konobi het is niet officieel vastgesteld dat hij een narcist is maar hij vertoont openlijk wel alle kenmerken van iemand met een narcistische persoonlijkhridsstoornis.

Joe Speedboot
Joe Speedboot30 jun. 2017 - 9:17

'Trump is een narcist omdat jij het zegt…' Zo ongeveer iedereen die ook maar een beetje nadenkt is al tot die conclusie gekomen.

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 13:28

Zo ongeveer iedereen die ook maar een beetje nadenkt is al tot die conclusie gekomen. En iedereen die veel nadenkt beseft dat het personage Trump wat hij opzet los staat van hoe de persoon Trump achter gesloten deuren is. Ik blijf het zeggen, tientallen jaren in de internationale zaken top en nooit zijn er berichten uitgelekt dat hij gestoord is. Wellicht is hij lomp, grof en soms seksistisch. Maar dat maakt niet dat hij een of andere stoornis heeft.

Joe Speedboot
Joe Speedboot30 jun. 2017 - 22:28

'het personage Trump wat hij opzet los staat van hoe de persoon Trump achter gesloten deuren is.' Je verzint ze waar je bij staat. Trump is teveel narcist om zijn emoties te kunnen bedwingen. Achter gesloten deuren is hij gegarandeerd net zo gek als voor de bühne. Al voor zijn presidentschap hield hij er een levensstijl op na die een foute dictator van een derde wereld land niet zou misstaan. Een soort Bouterse maar dan anders.

arjenZH
arjenZH1 jul. 2017 - 6:39

"Ik blijf het zeggen, tientallen jaren in de internationale zaken top en nooit zijn er berichten uitgelekt dat hij gestoord is. Wellicht is hij lomp, grof en soms seksistisch. Maar dat maakt niet dat hij een of andere stoornis heeft." Heb je zijn biografie al eens gelezen?

General Kenobi
General Kenobi1 jul. 2017 - 9:32

Je verzint ze waar je bij staat. Trump is teveel narcist om zijn emoties te kunnen bedwingen. Achter gesloten deuren is hij gegarandeerd net zo gek als voor de bühne. lees de rest van mijn reactie

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 jul. 2017 - 12:05

'lees de rest van mijn reactie' Ga je toch eens in de vent verdiepen!

Jantje68
Jantje6829 jun. 2017 - 21:39

Maar heeft zij geen facelift gehad dan? Als het gelogen is dan is het natuurlijk niet goed.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer229 jun. 2017 - 21:27

"Amerika reageert op walgelijke, seksistische opmerkingen Trump" Interessant dat er in bovenstaand stuk helemaal niet gesproken wordt over de oorzaak. Waarom ging Trump over die show "Morning Joe" twitteren? Is dat niet van belang? Nee, waarschijnlijk niet, want hij kon eens gelijk hebben met zijn tegenaanval.

11 Reacties
Johan eldert
Johan eldert29 jun. 2017 - 23:33

wederom de zoveelste zwakke en inhoudsloze reactie van je gedreven door je blinde adoratie van een 'unfit' person, zoals Ana hem omschrijft de reden waarom je, alweer, niet gelijk heb, is dat kritiek krijgen geen reden is om dan seksistische uitspraken te doen. daarbij kwam de kritiek van brezinski niet van beiden dus trump reactie klopte niet. wat jij weeeer doet is drogargumentjes hanteren. zij pesten mij [huilie] dus ik pest lekker terug. de zieligheid ervan is gewoon te triest voor woorden. Het is gedrag van kleine kinderen op t schoolplein. de Bully[ trump] kan niet verkroppen dat hij, overigens terechte, kritiek krijgt en gaat vervolgens als een op hol geslagen paard met seksistische, mensonterende opmerkingen terug twitteren. wat hij niet deed, maar had kunnen doen, is inhoudelijk reageren op de kritiek die hij krijgt. dus nee General Kenobi 30 juni 2017 at 00:30 bruggenbouwer heeft geen punt, jij ook niet en trump al helemaal niet. Wat Ana terecht opmerkt hij is president van de VS en representeert alle amerikanen. dus er is geen enkel argument meer om dit trieste en zielige figuur nog te verdedigen en zijn gedrag goed te praten.

Bickle
Bickle30 jun. 2017 - 3:05

Voordat ik de moeite neem, ga jij ook wel eens serieus in discussie met iemand over een bepaald onderwerp?

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 5:35

Probeer je politieke voorkeur hier nu eens even buiten te laten. Het doet er helemaal niet toe of de kritiek van die journaliste al of niet terecht was. De Tweet is gewoon krankzinning. Krankzinnig om zoiets te schrijven als gewone burger, maar helemaal als President van de Verenigde Staten. Als hij dat niet begrijpt -en dat doet hij blijkbaar niet- is hij ongeschikt. Daar komt nog bij dat zijn gedrag alle kenmerken heeft van een serieuze psychische afwijking. Extreme gevoeligheid om gekwetst te worden en dan als een wilde om zich heen gaan slaan. En dat voor iemand die geacht wordt professioneel om te gaan in crisissituaties, want je moet er toch niet aan denken dat hij op enig moment uit woede raketten laat afschieten. Deze man bouwt geen bruggen maar zaait slechts verdeeldheid. En is psychisch totaal niet in staat om de zware taak uit te oefenen waar hij voor gesteld staat.

Robert Follon
Robert Follon30 jun. 2017 - 5:54

Als jij het zo goed weet: hier is je kans...

Martin108
Martin10830 jun. 2017 - 6:07

Gelijk? Je denkt dat die vrouw daadwerkelijk met 'n nog bloedende facelift bij Trump aan de deur stond?

Martin108
Martin10830 jun. 2017 - 6:11

En Trump gaf zelf toe dat hij de show helemaal niet gezien heeft, dus hij kan niet reageren op iets specifieks.

menage
menage30 jun. 2017 - 6:43

Precies de onzin die zijn aanhangers sproeien. Een president vettegenwoordigd het hele volk en zou het goede morale voorbeeld moeten zijn. Als je twitterfitties wil hebben moet ie weer lekker televisieprogrammas gaan maken. Obama heeft 8 jaar lang racistische crap over zich heen gekregen. Maar die ging gewoon aan het werk

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer230 jun. 2017 - 11:47

@ menage Obama is nooit zo behandelt als Trump. Hier vonden we Rutger Castricum soms wat scherp maar wat ze tegenwoordig in de VS op de liberale kabel voor vuil spuwen is Castricum maal 1000.

Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 13:28

@ Bruggenbouwer Augustus 2010 in een Ford Explorer al rondrijdend door Oklahoma op de lokale 'complotradio': Obama is een communistische moslim-neger (aan)gestuurd door het Kremlin om de heilstaat Amerika van binnenuit kapot te maken. Dat is serieuze radio daar. De man word vurig gehaat door wapenminnend Amerika; eigenlijk alleen omdat hij minder doden wil.

Robert Follon
Robert Follon30 jun. 2017 - 13:54

[Obama is nooit zo behandelt als Trump.] Behandeld, niet: behandelt. Maar wellicht heeft dat ook een oorzaak: Obama had gewoon fatsoen. Obama was niet de plaatsvervanger van God op aarde, maar toch ook weer niet rijp voor gedwongen opname zoals Donnie. Rond deze tijd in zijn eerste termijn bestelde Obama bijvoorbeeld de verkeerde saus op zijn hamburger: https://www.youtube.com/watch?v=cAvq12Sa3VE toch zeker ook wel een rel waard.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer21 jul. 2017 - 13:05

@ robert Ga aub door met uw taak als grammatica-verbeteraar. Daar is op het inetrnet een naam voor, en die past u goed.

DaanOuwens
DaanOuwens29 jun. 2017 - 21:11

Op zich goed enige aandacht te geven aan dit soort zaken. Maar ik krijg soms het idee dat mensen niet begrijpen dat Trump echt een onbeschofte idioot is en zijn aanhang ook. Dus je kan wel met elkaar bedenken dat het heel erg is. Bij zijn achterban komt er echt niemand op het idee dat Trump met dit soort uitspraken te ver gaat. Dit is de norm volgens een aanzienlijke groep kiezers in de VS. En er is echt geen enkele kans dat je deze mensen met argumenten op een ander idee brengt.

8 Reacties
General Kenobi
General Kenobi29 jun. 2017 - 23:50

En er is echt geen enkele kans dat je deze mensen met argumenten op een ander idee brengt. Voordat je kunt zeggen dat argumenten niet werken moet je die wel eerst proberen. Wat mevrouw Navarro op dat filmpje doet is ook niets meer en niets minder dan een paar minuten lang schelden.

Zandb
Zandb30 jun. 2017 - 7:07

Als de inhoud van de tweets, gewijd aan iemand mensen van wie de grootste zonde is, "to speak badly"(?) over Trump en ondanks dat misschien (wie zal het zeggen?) wel bij hem aan tafel wilden zitten, niet voldoende argumentatie levert voor heren als Kenobi of Bruggenbouwer cs, dan houdt het toch gewoon een keer op.

Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 7:12

Dat is al lang geprobeert General Kenobi. Het is hun keuze (en de uwe?) om pertinent niet te willen luisteren.

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 13:41

Dat is al lang geprobeert General Kenobi. Het is hun keuze (en de uwe?) om pertinent niet te willen luisteren. Dat wordt een welles nietes verhaal. Ik denk hetzelfde over (sommige) anti-Trump mensen die ik heb gesproken. Begrijp me goed ik ben het echt niet met alles wat Trump zegt en doet eens. Maar de haat en negativiteit van sommige richting Trump is niet normaal. Ja je leest veel slechte dingen, maar het leeuwendeel blijkt een paar dagen later uit de context gerukt of gewoon niet waar. Focus je op de echte dingen, en probeer daar serieuze discusies over te houden. Dit, een grove tweet...Tsja, ik vind het ook niet netjes, maar seksistisch is het niet, en hij krijgt al maanden dag in dag uit gezeik over zich heen van de mensen die hij hier schoffeert. En de reacties zijn gewoon overdreven, zoals mevrouw Navarro die een paar minuten lang hysterisch loopt te tieren. Is dat nodig? Als Trump echt zo verschrikkelijk is kunnen we het toch wel over serieuzere onderwerpen (die met hem te maken hebben) hebben?

Nick the Stripper
Nick the Stripper30 jun. 2017 - 14:44

[En de reacties zijn gewoon overdreven, zoals mevrouw Navarro die een paar minuten lang hysterisch loopt te tieren.] Kijk, dat is nou klassiek ingesleten sexisme: een vrouw roept iets waar je niet mee eens bent en dan noemt een man het hysterisch: hysterie - verwijzend naar de baarmoeder - is al sinds jaar en dag een stok om vrouwen mee te slaan. Die stok wordt gelukkig sleets. Zo is onlangs ook nog door allerlei grijze mannen geprobeerd om de scherpe ondervraging door senator Kamala Harris weg te zetten als 'hysterisch'. Dat was niet echt een succes.

Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 16:23

@ General Kenobi Over welke serieuzere onderwerpen wilt u het hebben dan? - De man is in 100 dagen vaker en langer op de golfbaan dan zijn voorganger in 8 jaar - De man twittert zich een ongeluk Als hij eens serieus aan de gang gaat met serieuze zaken (dus niet dat hardball politics gedoe; dat heeft niets te maken met serieuze politiek en zaken aanpakken) dan kunnen we hem eindelijk eens serieus gaan nemen. Misschien zult u mij enorm star vinden Ik vond, vind en zal blijven vinden dat: Trump met dit gedrag president onwaardig is Ik vond, vind en zal blijven vinden dat: Trump hier mee moet stoppen 'hij krijgt al maanden dag in dag uit gezeik over zich heen van de mensen die hij hier schoffeert.' - Stoppen met schofferen dus. Heel moeilijk is het niet. Trump krijgt een brainfart en in plaats van hem op Twitter te plempen denkt hij even 10 seconden na en doet het niet. Wat is daar nou zo moeilijk aan?

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 17:09

Kijk, dat is nou klassiek ingesleten sexisme: een vrouw roept iets waar je niet mee eens bent en dan noemt een man het hysterisch: hysterie Ik zeg dat niet omdat ze een vrouw is, ik zeg dat omdat ze hysterisch was. Als jij vond dat ze stijlvol en welbespraakt over kwam, agree to dissagree. Maar ga niet zeggen dat ik een seksist ben, dat slaat nergens op. Er zijn zat vrouwen, en vrouwelijke politici die ik respecteer.

Nick the Stripper
Nick the Stripper30 jun. 2017 - 19:04

@Kenobi [Maar ga niet zeggen dat ik een seksist ben, dat slaat nergens op.] En toch zeg ik het. Mannen die vrouwen hysterisch noemen zijn per definitie seksistisch bezig. Dat kan ik ook niet helpen. [the word hysteria comes from the Greek word hystera, meaning uterus. It was the first mental disorder attributed to women, caused by supposed defects in the womb. The Victorians used the hysteria diagnosis to silence and imprison women who failed to conform to their norms of womanly behaviour. Men have been using the word, consciously and unconsciously, to silence and patronise women ever since.] Bron: theguardian.com/commentisfree/2017/mar/02/hysterical-women-philip-hammond-mary-creagh

arjenZH
arjenZH29 jun. 2017 - 21:05

De psychiaters hadden toch gelijk. Deze man is totaal ongeschikt om President te zijn. Hij vertoont alle kenmerken van een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

4 Reacties
JanB2
JanB229 jun. 2017 - 22:22

Beter laat dan nooit. Maar velen hadden deze conclusie (die ik met verve onderschrijf overigens) al wel wat eerder getrokken. Trump is een tekstboekvoorbeeld. Laat ik het anders zeggen: als Trump GEEN narcist is dan bestaat die hele narcistische persoonlijkheidsstoornis niet.

Harba Lorifa
Harba Lorifa30 jun. 2017 - 8:00

Jan. Dit is echter ook wat Arjan vanaf het begin heeft geroepen. Niet alleen jij. Nu doet hij echter net alsof ook een psychiater het heeft gezegd.

arjenZH
arjenZH30 jun. 2017 - 11:25

@Harba Dat klopt meerdere gerenomeerde psychiaters hebben publiekelijk hetzelfde gezegd.

Harba Lorifa
Harba Lorifa30 jun. 2017 - 16:30

Arjan. Ik denk zelf ook dat die gerenomeerde psychiaters gelijk hebben. Echter vraag ik mij af of zij hem onder behandeling hebben gehad. Indien dat niet het geval is, blijft het jammer genoeg bij een mening. Geen diagnose.

paardje2
paardje229 jun. 2017 - 21:03

Hoe is dit seksitisch? Het is even bot als altijd, maar ik zie het seksisme niet. Ik bedoel, ik zie wel dat het over een vrouw gaat, maar is het dan ook maar meteen seksisme?

6 Reacties
General Kenobi
General Kenobi29 jun. 2017 - 22:24

Hoe is dit seksitisch? Is het niet, maar het woord seksistisch bekt zo lekker.

Johan eldert
Johan eldert29 jun. 2017 - 23:34

als je dat al niet snapt mag je net als General Kenobi je schoolgeld gaan terughalen.

Martin108
Martin10830 jun. 2017 - 6:09

Hij valt haar aan op haar uiterlijk ipv haar journalistieke bezigheden, dat doet ie niet bij Joe.

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 7:26

als je dat al niet snapt mag je net als General Kenobi je schoolgeld gaan terughalen. Als jij het kan uitleggen dan stuur ik het schoolgeld direct na je door. Helaas ben ik nog van de ouwe stempel. Ik leerde op school lezen, schrijven en rekenen. Niet hoe ik overal seksisme of racisme in kan vinden.

General Kenobi
General Kenobi30 jun. 2017 - 7:28

Hij valt haar aan op haar uiterlijk ipv haar journalistieke bezigheden, dat doet ie niet bij Joe. Misschien heeft Joe geen facelift gehad?

Robbels
Robbels30 jun. 2017 - 8:53

'Misschien heeft Joe geen facelift gehad?' Waarom is dat uberhaupt een dingetje dat eerst benoemd en vervolgens aangevallen moet worden?