Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ambulanceteam redt, tussen Russische bombardementen door, kwetsbare kinderen uit oorlogsgebied

  •  
05-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
346 keer bekeken
  •  

Een team van ambulancemedewerkers heeft ,dwars door Oekraïne, een gevaarlijke, twee dagen durende reis ondernomen naar de noordoostelijke stad Soemy. Die plaats, waar ruim een kwart miljoen mensen woonden, ligt voortdurend onder vuur van het Russische invasieleger. Onder de inwoners die niet in staat zijn te vluchten bevinden zich ook kwetsbare kinderen, veelal wezen. Sommige van hen zijn nog maar pas geboren en liggen aan de beademing.

Gebruikmakend van een korte gevechtspauze wist het team 12 kinderen te evacueren naar veilig of althans minder gevaarlijk gebied. De hulpverleners vertellen over de hachelijke reis dat ze inmiddels onderscheid weten te maken tussen het geluid van inkomende raketten, artillerie en bommen.

De medische hulpverleners richten zich in de video van BBC ook tot hun Russische collega's en roepen hen op de oorlogsgruwelen onder ogen te zien en in opstand te komen. "Hoe kun je straks aan je kinderen uitleggen dat je dit hebt laten gebeuren?"

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.