Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Ambassade leert Washington DC de les

  •  
02-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
washams300.jpg
VS softer voor drugs dan Nederland
Amsterdam staat in het buitenland vooral bekend vanwege de Wallen en de coffeeshops. Softdrugs en hoeren, daar doen we in Nederland niet zo moeilijk over, denkt men. De burgemeester van Washington DC beloofde zijn inwoners zelfs dat ze niet hoeven te vrezen dat met de legalisering van wietgebruik, hun stad een soort Amsterdam zou worden. Want stel je toch eens voor, wat dergelijke vrijheid zou betekenen.
Amsterdamse vrijheid als een soort doemscenario, dat liet de Nederlandse ambassade zich niet twee voorschotelen. Al snel kwam het met een infographic over de verschillen tussen Washington DC en Amsterdam. En wat blijkt? Wat betreft wietgebruik is Washington DC een stuk toleranter dan wij in Nederland zijn.
In Nederland mag je namelijk maar 5 gram marihuana bij je hebben, in de Amerikaanse hoofdstad maar liefst 57 gram. Ook mag je in Washington DC per persoon 6 planten bezitten en per huishouden 12. In Nederland is bezit en kweek eigenlijk verboden, maar heeft de politie het kweken van vijf planten tot een lage handhavingsprioriteit verklaard.
RTEmagicC_dc-vs-amsterdam.0.jpg

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Warren2
Warren22 mrt. 2015 - 10:50

legaliseren, scheelt gelijk 33% extra politiemacht.

2 Reacties
lembeck
lembeck2 mrt. 2015 - 10:50

Mijn idee. Maar enigszins gênant is het wel...

WendyB2
WendyB22 mrt. 2015 - 10:50

In Amerika, waar justitie grotendeels geprivatiseerd is, betekent dat dus 33% minder omzet voor een miljardenindustrie. De VVD wil dat hier in Nederland ook.

Patrick Faas
Patrick Faas2 mrt. 2015 - 10:50

Typisch een actie van Opstelten, die niet wil dat er nog toeristen naar Amsterdam komen. Waarom geen cijfers over prostitutie?

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen2 mrt. 2015 - 10:50

[Waarom geen cijfers over prostitutie?] Dat zou een onvergelijkbaar beeld geven, niemand kan de cijfers van Washington ophoesten, ze zijn onbekend ze bevatten hooguit arrestaties.