Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alwéér een brief zoek op het ministerie van Veiligheid en Justitie

  •  
08-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-06-08-om-15.02.26
Minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) kan de andere versies van de conceptbrief van de Teevendeal niet vinden. Dat schrijft hij in een brief aan de Kamer. De brieven zouden spoorloos verdwenen zijn in het computersysteem. D66-Kamerlid Kees Verhoeven had voorafgaand aan het debat van woensdag om de brieven gevraagd.
De minister schrijft in de brief :
"Naar aanleiding van het verzoek van het Kamerlid Verhoeven is gezocht naar een versie(s) van de Kamerbrief met aantekeningen van het Kamerlid Van der Steur, gestuurd tussen 28 mei en 2 juni. Aangezien deze versie(s) de directeur-generaal rechtspleging en rechtshandhaving nooit heeft bereikt kon deze versie(s) alleen met een ‘restore’ van de mailbox van de toenmalig politiek assistent worden achterhaald. De ‘restore’ over het jaar 2014 is uitgevoerd en heeft niets opgeleverd. "
Tijdens het debat van woensdag wordt de rol van Van der Steur bij de mislukte zoektocht naar ‘het bonnetje van Teeven’ besproken. Van der Steur had het concept van een brief die toenmalig minister Opstelten daarover aan de Tweede Kamer moest sturen op maar liefst 18 punten van commentaar voorzien, waaronder suggesties om passages te verwijderen.
SP-Kamerlid Michiel van Nispen zei tijdens het debat dat het resultaat van zes jaar VVD op het ministerie ‘bestuurlijke chaos’ is. ‘Iedereen op het ministerie is drukker met de vraag “hoe vertellen we het de Kamer zonder politieke schade?” dan de vraag “hoe achterhalen we de waarheid?”’

Meer over:

vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.