Joop

Het antwoord van de Democraten op Donald Trump: Joe Kennedy

  •    •  
31-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De rijzende ster van de Democratische partij is Joe Kennedy III, erfgenaam van de Kennedy-dynastie. Hij is de kleinzoon van ‘Bobby’ Kennedy en achterneef van John Kennedy. In zijn thuisstaat Massachussetts gaf hij een alternatieve State of the Union, als repliek op het verhaal van Donald Trump. Zijn oproep: Wij kiezen voor álle Amerikanen, en laten niemand achter.
Kennedys verhaal staat lijnrecht tegenover de boodschap die Donald Trump met zijn beleid uitstraalt, maar hij spreekt wel dezelfde groepen aan; de arbeiders en de “gewone Amerikanen”. Kennedy:
Onze partij helpt zowel mijnwerkers en alleenstaande moeders, landelijke gemeenschappen en steden, de kust en het binnenland. Wij kiezen en vechten voor allen, want de sterkste, de rijkste, de grootste natie in de wereld zou niemand alleen mogen achterlaten.
Veel van de ‘blue collar workers’ waar – de overigens van zeer rijke komaf – Kennedy stemden bij de afgelopen presidentsverkiezingen juist op Donald Trump. Kennedy werpt zich nu op als sociaal alternatief op Trump, die eveneens zeer welgesteld is.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (29)

Quibus2
Quibus231 jan. 2018 - 18:52

Weer een Kennedy? Dat lijkt toch op een feodale democratie (met ernstig plutocratische trekjes). Zo mogelijk nog achterlijker dan een koninkrijk...

1 Reactie
Vermoorde Onschuld
Vermoorde Onschuld31 jan. 2018 - 23:33

Het schijnt dat er gebrek is aan linkse plutocraten.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai31 jan. 2018 - 14:27

Lijkt wel of de Democraten geen interesse hebben in het winnen van de verkiezingen. Eerst Hillary Clinton een door steenrijke celebrities omgeven winnares van de verkiezingen met een % van bijna 90% en dan nu Joe Kennedy die moet gaan uitleggen aan arbeiders die een verbetering zien in hun persoonlijke situatie en dat ze op een totaal onbekende miljonair uit een steenrijke familie moeten stemmen. Als over 3 jaar de economie in de VS draait voorzie ik gewoon nog 4 jaar Enfant terrible Trump aan de macht. Let wel, als de economie draait en er genoeg werk is!

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart31 jan. 2018 - 13:08

Wow, wat een geweldig, sterk verhaal; - iets te krampachtig en ietwat te geforceerd in het begin, maar dat gaat goed komen. Wat een kracht, wat een gratie. Die Kennedy's hebben de flair aan hun kont hangen. Interessante tijden liggen voor ons... oh boy, dat zou tijd worden. Hopelijk draagt-ie een kogelvrij vest, want tijd van leven zullen ze 'm niet gunnen, die tempeliers van het neoliberalisme.

3 Reacties
Buzzer
Buzzer31 jan. 2018 - 19:23

De praatjes voor de buhne komen goed binnen bij u begrijp ik. Sprookjes bestaan niet, loze woorden meer dan genoeg.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart31 jan. 2018 - 23:40

Luister: het loopt de reactionairen, de fascisten en het klootjesvolk al dun door de broek. Nee, deze belofte gaat - om met Ludwig Wittgenstein te spreken - ons de weg uit het vliegenglas tonen. Natuurlijk: de marges blijven smal en Elske FiederElske zat op het hek, en Rome en Aken zijn niet op een dag gebouwd, en de hoop is gegeven voor degenen die geen hoop meer kennen, en het mos kruipt over de aardhoop terwijl de wormen de ogen wegvreten... maar deze hemelse bode dwaalt hoog boven zijn antipode.

Jo4Hanna
Jo4Hanna1 feb. 2018 - 1:40

Eens Grietje

Lozerech
Lozerech31 jan. 2018 - 13:03

Na het Clinton-debacle nu aankomen met een Kennedy lijkt me het stomste wat de Democraten kunnen doen. Het idee van een rijke elite bij de Democraten die niets opheeft met de "gewone" Amerikaan zal genadeloos uitgespeeld worden door de Republikeinen.

Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer31 jan. 2018 - 12:34

Het antwoord van de Republikeinen hierop: Ivanka Trump.

Cliff Clavin
Cliff Clavin31 jan. 2018 - 12:34

Ik weet vrijwel niets van Joe Kennedy III - maar in de aanname dat hij intelligent is: dan zou hij dienen te beseffen dat het continueren van de tactieken van Obama en Hillary (het ene zeggen, en het andere doen) neerkomt op zelfmoord van de Democratische partij. Het voordeel van de twijfel, dan maar. Misschien dat hij samen met Bernie Sanders en Elizabeth Warren kan optrekken?

2 Reacties
Vermoorde Onschuld
Vermoorde Onschuld31 jan. 2018 - 23:28

Het lijkt me niet dat die twijfel in dit geval een voordeel is.

Jo4Hanna
Jo4Hanna1 feb. 2018 - 1:46

Mijnheer Lensen, heeft u één herinnering aan Trump waarin hij dit deed? Of Clinton? Ik ben vóór - kom maar op met een verse Kennedy - hij is jong en kan zich laten opleiden door Berny Sanders & Obama

korheiden2
korheiden231 jan. 2018 - 12:11

Ik begreep dat de State of the Union van Trump behoorlijk positief is ontvangen. De president sprak verzoenende woorden al liet hij niet na zichzelf te prijzen voor de aantrekkende economie en de daling van de werklozen. De betrekkelijk stuurloze Democraten hebben voorlopig weinig hier tegenin te brengen. Of de naam Kennedy hieraan wat zal veranderen?

7 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin31 jan. 2018 - 12:20

Wishful thinking, Trump staat niet bekend om consistentie.

Sonic2
Sonic231 jan. 2018 - 16:57

De State of the Union is zeer, zeer negatief ontvangen. https://edition.cnn.com/2018/01/31/politics/state-of-the-union-reaction-poll/index.html Het is algemeen bekend dat de state of the union alleen wordt bekeken door aanhangers van de president. Het zijn dus buitengewoon matige cijfers. Net als Trump zijn poll cijfers heel erg matig zijn. En net als dat zijn overwinning bijzonder krap was. Niet meer als tien duizenden stemmen in de swing states. Zelfs in Alabama winnen de Democraten. In alle peilingen staan ze bovenaan. En dat voor een stuurloze partij. Met de aantrekkende economie( vooral naijl effect van Obama) heeft Trump helemaal niets te maken en ook nog niet met de lage werkloosheid. U moet eens wat minder pro Trump en Wilders berichten schrijven. Dit is wel zeer subjectief.

korheiden2
korheiden231 jan. 2018 - 23:27

@Sonic : Ik citeer hier Arjen van der Horst, correspondent van de Volkskrant : 'Dit was dan ook duidelijk de 'Teleprompter Trump'. De president probeerde de hand te reiken naar de Democraten, die overigens voor het grootste gedeelte van zijn toespraak met strakke gezichten in hun zetels zaten.' en 'Er zaten genoeg onderdelen in waar Democraten het mee eens kunnen zijn: lagere medicijnprijzen, legalisering van 1,8 miljoen Dreamers, handelsverdragen herschrijven, miljarden pompen in infrastructuur enz.' en 'Tot slot. Velen zullen dit een 'presidentiële' toespraak noemen. Maar de reactie erna is even belangrijk. Zal de handreiking en de belofte van eenheid morgen gevolgd worden door een tweet waarin hij tegenstanders uitscheldt? Dat zegt uiteindelijk meer over zijn ware intenties.' Het AD : 'Donald Trump toonde zich in zijn eerste State of the Union van zijn meest onbekende kant, die van de grote verzoener. Nauwelijks populistische uithalen, geen frontale politieke aanvallen, zelfs niet de provocerende toon die hem zoveel bijval oplevert bij zijn toespraken in den lande. ' Het zal eerder zo zijn dat tegenstanders van Trump het een slechte toespraak vonden, zijn fans (waartoe ik NIET behoor) waren tevreden. Bijdeweg : als ik reageer vraag ik mij nooit af wat een politieke partij ervan vindt, maar wat mijn eigen mening is.

Vermoorde Onschuld
Vermoorde Onschuld31 jan. 2018 - 23:30

"Ik begreep dat de State of the Union van Trump behoorlijk positief is ontvangen." Iedereen heeft recht op zijn eigen bubbel.

Davy ????
Davy ????1 feb. 2018 - 9:56

@korheiden Ik ben het met u eens, helaas hebben velen Trump een label gegeven (racist, xenofoob, etc) en zien/horen niets anders meer, alles wat trump zegt/doet is slecht, en dan u beschuldigden dat u in een bubbel leeft... Ik probeer net als u open en eerlijk naar alle kanten van het verhaal te kijken, maar het wordt ons niet makkelijk gemaakt als men niet ingaat op de inhoud en niet verder kijkt dan een label.

Sonic2
Sonic21 feb. 2018 - 21:19

@ Davy Het zijn juist de Trump aanhangers die kost wat kost "hun" president verdedigen. U bent wat mij betreft net zo erg. Eigenlijk net Korheiden. De economie trekt al jaren aan. Dus dat het doorzet onder Trump lijkt me normaal. Er komen al jaren banen bij in Amerika. U doet niets aan inhoud. U steunt gewoon kritiekloos alles wat Trump doet. Dat lijkt me ook een verkeerde insteek.

korheiden2
korheiden21 feb. 2018 - 22:24

@Sonic : de Amerikaanse economie is dit jaar met 3,3% gegroeid, de sterkste groei in jaren. De werkloosheid is lager dan ooit. Het is natuurlijk altijd de vraag of dit alleen dankzij Trump is, of de verdienste van Obama. Ik stel vast dat Obama-bewonderaars voor de laatste optie zullen kiezen. In feite wordt bij elke nieuwe regering steevast de vorige erbij gehaald, ook in Nederland : 'we komen uit een diep dal' , 'we moesten eerst schoon schip maken' enzovoort. U bent sterk in polariseren.

Buzzer
Buzzer31 jan. 2018 - 11:49

Alweer iemand uit een rijke clan die straks misschien voor president gaat, en dat alleen al op basis van de naam en het geld kan doen. Het geeft in ieder geval goed weer dat de politiek in de VS door slechts een aantal clans beheerst word.

jekkahs
jekkahs31 jan. 2018 - 11:20

Blijft toch griezelig, al die dynastiën in the Amerikaanse politiek.

Kwee he ook nie
Kwee he ook nie31 jan. 2018 - 10:59

Wie is de volgende , een nazaat van Nixon , Carter , Reagan of toch maar weer een Bush .

4 Reacties
CarlBarks
CarlBarks31 jan. 2018 - 12:44

Oh, over pakweg 20 jaar komt er een Obamaatje. Misschien zelfs eerder al mevr Obama het bijltje oppakt.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)31 jan. 2018 - 19:38

Ik zie toch zomaar Michelle Obama inzetten.

Anoniempje5
Anoniempje51 feb. 2018 - 7:51

Vergeet Chelsea Clinton niet. En het zou me niet eens verbazen als ze weer met Hillary aan zouden komen zetten. Daarnaast natuurlijk nog Ivanka en Trump jr.

Buzzer
Buzzer1 feb. 2018 - 12:02

Waarschijnlijk zal de volgende een kloon zijn van.

Robert Follon
Robert Follon31 jan. 2018 - 10:53

Probleem met de Kennedy's is dat ze nogal bevattelijk zijn voor een vroege dood. Van moordaanslag tot ski-ongeluk of vliegtuigcrash; de Kennedy's hebben het geprobeerd en zijn er met glans voor geslaagd. Het met een auto een meer inrijden (Chappaquiddick) behoeft nog enige oefening (de verkeerde overleed), maar de aanhouder wint.

Machie**93
Machie**9331 jan. 2018 - 10:35

Ai, doe dat nou niet. Ze lijken niet echt te leren van hun fouten. Zal me verbazen als dit echt iets wordt.