Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het antwoord van de Democraten op Donald Trump: Joe Kennedy

  •  
31-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De rijzende ster van de Democratische partij is Joe Kennedy III, erfgenaam van de Kennedy-dynastie. Hij is de kleinzoon van ‘Bobby’ Kennedy en achterneef van John Kennedy. In zijn thuisstaat Massachussetts gaf hij een alternatieve State of the Union, als repliek op het verhaal van Donald Trump. Zijn oproep: Wij kiezen voor álle Amerikanen, en laten niemand achter.
Kennedys verhaal staat lijnrecht tegenover de boodschap die Donald Trump met zijn beleid uitstraalt, maar hij spreekt wel dezelfde groepen aan; de arbeiders en de “gewone Amerikanen”. Kennedy:
Onze partij helpt zowel mijnwerkers en alleenstaande moeders, landelijke gemeenschappen en steden, de kust en het binnenland. Wij kiezen en vechten voor allen, want de sterkste, de rijkste, de grootste natie in de wereld zou niemand alleen mogen achterlaten.
Veel van de ‘blue collar workers’ waar – de overigens van zeer rijke komaf – Kennedy stemden bij de afgelopen presidentsverkiezingen juist op Donald Trump. Kennedy werpt zich nu op als sociaal alternatief op Trump, die eveneens zeer welgesteld is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.