Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Als de Russen dan toch aanvallen, dan graag vandaag’

  •  
01-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
Marcel van Roosmalen wacht nu al weken op de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. “De chips liggen klaar, maar de lol gaat er ondertussen wel een beetje af”, aldus de anders altijd zo optimistische Druktemaker. “Het duurt maar en duurt maar. De grote duiders in dit conflict zijn Derk Sauer, Wierd Duk en Jaap de Hoop Scheffer. Derk woont vaak in Rusland, Wierd is voor Rusland en met de woorden van Jaap de Hoop Scheffer kun je alle kanten op. Ze noemen mij vaak somber, maar Jaap de Hoop Scheffer is in staat om in z’n eentje de benzine- en gasprijzen in Europa tot recordhoogten op te jagen.”
“En ondertussen bezoeken Mark Rutte en Wopke Hoekstra Oekraïne om in Kiev met de president te praten. En Boris Johnson komt ook. Tijdens Chinees Nieuwjaar. Arme Oekraïners. Alle ellende komt tegelijkertijd. Wat een nachtmerrie. Je staat op het punt om overrompeld te worden door de beste vriend van Wierd Duk en dan komt ook nog het putje van de Europese politiek met je babbelen over vriendschapsbanden en eventuele economische sancties na de overrompeling. Binnenshuis doen ze er alles aan om de democratie om zeep te helpen, maar eenmaal in de periferie spelen ze de trotse boegbeelden van het zogenaamde vrije westen. Kijk naar ons en naar Engeland. Nou, de gouden eeuw is echt voorbij. Als de Russen dan toch aanvallen, dan graag vandaag. Neem ze maar gevangen, Poetin. Bind ze vast. Als we Wierd Duk mogen geloven is het allemaal niet zo vreselijk.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman1 feb. 2022 - 19:54

Het is nu of nooit, de oorlog is nodig om het falen van het economisch systeem te verhullen.

Van woerkom
Van woerkom1 feb. 2022 - 17:44

Mijn moeder vertelde dat ze vroeger al bang waren voor een Russiche aanval toen ze nog een klein kind was. Mijn moeder is 72.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout1 feb. 2022 - 16:32

https://nos.nl/collectie/13888/artikel/2415304-munitie-drones-helmen-steeds-meer-landen-leveren-wapens-aan-oekraine De Nato snákt naar oorlog. US, Polen en UK hunkeren naar heroïsch slagveldvertoon. Het NL kabinet smacht naar deelname aan het oorlogstheater. Het liefst meteen doorstoten naar Iran, want dat zou ook een vijand zijn. .

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin2 feb. 2022 - 7:49

Niets aan toe te voegen!

watcher3
watcher31 feb. 2022 - 13:41

Rusland: we gaan niet aanvallen. De Oekraine: Rusland gaat ons niet aanvallen, de NATO is aan het stemmingmaken. de NATO: oooorlog, ooorlog!

2 Reacties
Peter Stans
Peter Stans1 feb. 2022 - 20:50

Dat laatste kreetje kun je vast wel onderbouwen? Welke NAVO-woordvoerder heeft dat gezegd? Kom maar met het juiste citaat.....Kan de poetintrollenfabriek trouwens niet iets betere kwaliteit afleveren? Dit is zooooo slecht.

zekernietjoops
zekernietjoops2 feb. 2022 - 7:32

Peter stans, U onderbouwt zelfs helemaal niets en roept maar wat. En over "trollen" gesproken: U trolt er zelf weer eens op los door wederom flink te oorlogshitsen.