Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Almeerse VVD'er opgepakt voor stelen naaktfoto's tientallen vrouwen

  •  
17-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
2865281671_4d6a4efdde_b
De Almeerse VVD-politicus Mitchell van der K. is verantwoordelijk voor het inbreken in de computers van tientallen vrouwen, om daar vervolgens op zoek te gaan naar naaktfoto’s. In veel gevallen lukte dat ook. Dat meldt de Telegraaf dinsdag. De Almeerder is gearresteerd en aangeklaagd.
Volgens het cyberteam van de politie dat onderzoek doet naar Van der K. houdt de VVD’er zich al jarenlang bezig met het kraken van wachtwoorden van vrouwen. Hij deed dat onder meer door zichzelf toegang te verschaffen tot de iClouds. De daar aangetroffen foto’s en video’s werden geüpload en soms verspreid. Van der K. heeft bekend dat hij het beeldmateriaal heeft gestolen, maar zegt dat in opdracht te hebben gedaan. Hij ontkent dat hij de beelden zelf heeft verspreid.
Van der K. liep tegen de lamp in het RTL5-programma Online misbruik aangepakt van misdaadverslaggever John van den Heuvel en presentatrice Nicolette Kluijver. Zij confronteerden de VVD’er vrijdag met zijn daden. Onder de slachtoffers van Van der K. is ook vlogger Laura Ponticorfo , die vorig jaar in het nieuws kwam nadat intieme video’s van haar waren gestolen en op het internet waren verspreid. Ook ex-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo was een doelwit van Van der K., evenals een aantal andere bekende Nederlanders.
Een week geleden al trok Van der K. zich acuut terug uit de lokale politiek, hoewel hij na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen recht had op een zetel. Omroep Flevoland meldde toen al dat het was vanwege een strafrechtelijk onderzoek naar Van der K’s betrokkenheid bij computervredebreuk. Dat had hij voor de Almeerse VVD stilgehouden, maar werd daar een week geleden door zijn fractievoorzitter mee geconfronteerd. Naast zijn werk voor de Almeerse VVD, werkte Van der K. als tekstschrijver, onder meer als hoofdredacteur voor online magazine Manners : ‘de nummer één mannen website met een sterke focus op stijl’. Daar werd hij begin dit jaar op staande voet ontslagen nadat bleek dat hij ook foto’s van vrouwelijke collega’s stal.
Update 12.00 uur: De VVD heeft Mitchell van der K. met onmiddellijke ingang geroyeerd. Een uitspraak van de rechter eerst afwachten is volgens de partij niet nodig omdat Van der K. al heeft bekend. Volgens de VVD is er sprake van ‘een walgelijke affaire’. Ook neemt de partij het Van der K. kwalijk dat hij niet al eerder openheid van zaken heeft gegeven.
cc-foto: Sharyn Morrow
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (36)

Phil2
Phil226 apr. 2018 - 23:32

Mitchell van der Koelen was/is gewoon een publieke figuur, uit hoofde van zijn hoofdredacteurschap van Manners en zijn plek op de Almeerse lijst voor de VVD. Raar dat z'n achternaam dan ontbreekt.

1 Reactie
Phil2
Phil226 apr. 2018 - 23:46

http://leukedingendoen.nl/tips/leukedingen/romantisch/84/mitchell-van-der-koelen

Juppé🎗
Juppé🎗18 apr. 2018 - 19:37

Eindelijk een politicus die wat meer kan met een computer dan twitteren of eigenpijpen op feestboek en linkeding en dan gaat het toch nog droeviger mis...Voortaan voor alle politici..taaltoets, rekentoets, ipadtoets en vooral ethische toets...

Martinel
Martinel18 apr. 2018 - 15:13

Ik snap werkelijk de verbazing niet.. De VVD is toch een soort PVV light geworden met al haar 'integere' bestuurders overal en nergens. Er zullen vast nog wat 'incidenten' aan het licht komen. Ons Rutte kan het niet aan.

Hiltermann
Hiltermann18 apr. 2018 - 8:43

Dat royeren en zo is iets te snel gegaan. Het ontnam Mark Rutte de kans nog even zijn volledige vertrouwen in de man uit te spreken. Graag ietsje langer wachten anders heeft Rutte geen kans zijn vertrouwen in hem uit te spreken.

3 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin18 apr. 2018 - 13:04

@ Hiltermann - haha! Dat is even droog als hilarisch... mooi gesproken!

Martinel
Martinel18 apr. 2018 - 15:20

Rutte zit slechts in buitenlanden, alwaar hij 'zgn' allerlei dealtjes binnenhaalt. (ongecontroleerd).Wanneer komt hij eens op voor minderbedeelden in zijn eigen land? Rutte is slechts bezig zijn eigen program te verwereldlijken. Maar ja, ik snap werkelijk niks meer van Tweede Kamerleden, die nauwelijks meer kennis van zaken hebben. Elkaar slechts de stront afhappen.

melle2
melle219 apr. 2018 - 20:06

@martinel ; niet gek dat een politicus zijn eigen programma probeert te verwezenlijken, je zou denken dat hij daarvoor wordt ingehuurd

Marianne11
Marianne1118 apr. 2018 - 7:13

Ben benieuwd wat de gevolgen zijn voor deze hacker. Er wordt vaak lacherig over gedaan. Maar ongevraagd iemands foto`s of mail bekijken kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven.

Opa2
Opa217 apr. 2018 - 20:07

wat een viespeuk; net als in amerika moet hij een straf krijgen per geval, en niet zoals in nederland als een psychische aandoening

Quibus2
Quibus217 apr. 2018 - 17:41

Moet Rutte niet eerst nog zeggen dat de man wel heel integer hackte? Of heeft hij er daarvoor niet genoeg geld uit geslagen?

Poezenmens
Poezenmens17 apr. 2018 - 14:33

Viespeuken en hun perversiteiten zijn van alle tijden: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=M6PmLTOuwWc

DaanOuwens
DaanOuwens17 apr. 2018 - 13:56

Het boeit mij niet zo dat het een VVD-er betreft. Deze man is meer een voorbeeld van wat "normale" gedachten zijn van veel mannen over vrouwen in de samenleving. Het zal best zijn dat de gemiddelde SP-er een ander gedrag vertoont als de gemiddelde VVD-er. Geen Stijl is de website waar deze figuren zich verzamelen en die club heeft ook een nogal rechts karakter. Extreem rechts zelfs. Maar meer dan de politieke kleur is volgens mij de discussie over het feit hoe een idioot als deze Mitchell tot de conclusie kan komen dat het normaal is om op jacht te gaan naar naaktfoto's van willekeurige vrouwen? Dat je om foto's vraagt van je eigen partner of desnoods partners is wellicht nog verklaarbaar. Maar dit is het gedrag van een ontspoorde man. Een daar zijn er nogal wat van gezien de hele metoo discussie. Dus volgens mij moet het daar over gaan. Hoe vindt je deze gekken voordat ze anderen beschadigen met hun primitieve ideeën over seksualiteit. Dit zijn inderdaad de normen en waarden van de lui die zich tantra masseur nomen. Daar moet iets aan gedaan worden anders is 50% van de bevolking, namelijk de vrouwen, in beginsel wild waarop gejaagd mag worden. Dat is een erg ongezonde samenleving.

omaoeverloos
omaoeverloos17 apr. 2018 - 13:07

Hij kan altijd nog tantramasseur worden.

OlavM
OlavM17 apr. 2018 - 12:19

Het zou eens niet een VVD-er zijn! Hier een aardig overzichtje: http://isereenvvderopgestapt.nl/

6 Reacties
OlavM
OlavM17 apr. 2018 - 12:22

De lijst (gedwongen) VVD-opstappers wordt nu wel erg lang. Premier Rutte ontbreekt nog.

OlavM
OlavM17 apr. 2018 - 12:27

Overigens: de lijst van PVV-opstappers mag er ook wezen: http://www.isereenpvveropgestapt.nl/ En die van FvD-opstappers begin al aardig te groeien: http://www.isereenfvderopgestapt.nl/

Quibus2
Quibus217 apr. 2018 - 17:51

@Tina Het weinig subtiele verschil tussen '(met lof) vertrokken naar een andere maatschappelijk relevante functie', en 'mag zich gaan melden bij justitie' ontgaat je kennelijk?

Klaas Punt
Klaas Punt18 apr. 2018 - 7:34

Hosa - je houd het goed bij. Ik hoop wel dat je zorgvuldig bent in deze want ik zou je niet kunnen noch willen controleren. Zijn dit de kandidaten van jouw tegenpartij?

Cliff Clavin
Cliff Clavin18 apr. 2018 - 13:08

@ Quibus - het verschil zal Tina zeker niet ontgaan zijn, maar ze is daar niet in geïnteresseerd. Haar bedoeling is om op een makkelijke manier wat stof te doen opwaaien, en iets te suggereren dat er gewoon niet is. Op het internet bestaat daar een officiële term voor, ontleend aan de Noorse mythologie, we kennen het woord: Jötun. https://nl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B6tun

OlavM
OlavM18 apr. 2018 - 23:44

@ Quibus, Klaas Punt en Cliff Clavin: Volgens mij zijn jullie nogal verdwaald geraakt. Ik vermag niet in te zien wat jullie comments van doen hebben met mijn linkjes van opgestapte VVD-ers, PVV-ers en FvD-ers.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194717 apr. 2018 - 12:09

Hoe groter een partij in zetels en leden, hoe groter het risico dat de verkeerden daar op afkomen en er iets mis gaat. De ene partij doet er meer aan om dat te voorkomen dan de ander maar denk niet dat dit een probleem is van alleen rechts. Alle partijen kennen het verschijnsel van de rotte appels in de mand. Vandaar ook dat politici vermijden publiekelijk commentaar te leveren op dat soort interne toestanden. Het kan elke partij overkomen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin17 apr. 2018 - 11:51

Sjopperdepop! - er moet wel een heel geraffineerd gecoördineerde hetze tegen de VVD aan de gang zijn, mensen. Er vallen veel meer aardige en ondernemende mensen van deze partij door de mand dan men op strikt wetenschappelijke, statistisch verantwoorde wijze zou mogen verwachten. Zoveel 'outliers' op de naar beneden open zijnde index van integriteit, dat is onmogelijk. Volgens mij is er rondom de heer Mitchell van der K. een onwaar feitencomplex geschapen, waaruit thans onmogelijk iets substantiëels kan blijken van overtredingen met betrekking tot andere burgers, in het bijzonder aantrekkelijke jonge vrouwen.

CharlesdeValois
CharlesdeValois17 apr. 2018 - 11:42

Waarom heeft men naaktfoto´s van zichzelf? Is dat een nieuw fenomeen? Vroeger maakte je een foto op het strand of een foto van het keukenhof, en die deed je dan in een plakboek. Om met iedereen te delen. Of bestaat dat nog steeds en hebben we het hier over gelijkgestemden die kwa vermaak over en weer elkaar zitten (op) te hacken ed?

2 Reacties
simpson_jr
simpson_jr17 apr. 2018 - 13:00

Dat mensen naaktfoto's van zichzelf hebben, het zal. Schandalen als deze bestaan echter al voordat Windows 98 op de markt kwam. Ik snap dan ook werkelijk niet waarom lui het niet enkel bewaren op een plek waar niemand erbij kan. Als het enkel op een USB-stick (of voor de zekerheid twee) staat die in een la ligt, kan niemand er bij.

CharlesdeValois
CharlesdeValois17 apr. 2018 - 15:10

Bart het lijkt een trend zoals het bericht gepresenteerd wordt. At random snuffelen bij vrouwen om de naaktfoto's weg te halen. Vroeger kon je bij de buurvrouw in de keukenla snuffelen wat je wilde, maar dan vond je alleen maar bestek.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai17 apr. 2018 - 11:07

En prison!

bako2
bako217 apr. 2018 - 11:07

Tja, een politicus op het lagere lokale plan wordt meteen de laan uitgeschopt. Het mannetje van Haga die eigenlijk ook best smerig bezig is geweest mag gewoon blijven van de VVD. Politici! Het blijven klootviolen.

Bernie2
Bernie217 apr. 2018 - 11:02

Rutte gooit zijn Almeerder pikmans zojuist uit zijn liberale club zo lees ik elders. Oplichten, frauduleuze praktijken, corruptie en verduistering van miljoenen euro's komen probleemloos door zijn eigen 'integriteitscommissie', maar dit wordt wel zeer walgelijk bevonden. Houzee.

poeslief
poeslief17 apr. 2018 - 10:32

Als de VVD een MC zou zijn dan was het reeds jaren geleden aangemerkt als zwaar criminele organisatie. Die partij zet niet voor niets zwaar in op het infiltreren van het O.M. Trouwens; de top 10 van beroepen met een hoog gehalte aan psychopaten bestaat uit/beslaat de traditionele VVD kiezers en hulptroepen zoals: CEO's, handelaren, juristen, politiebeambten en andere ambtenaren, (geldgeile) politici en media-geile-persoontjes.

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra17 apr. 2018 - 10:27

Alweer een VVD-er die de fout in gaat. Kennelijk vonden de pikante plaatjes stevig aftrek. Ik begrijp echter ook niet waarom er zo’n behoefte bestaat om pikante filmpjes/foto’s te maken en die op een hackbaar medium te poten.

Geesteman
Geesteman17 apr. 2018 - 10:17

Is het raar als je geen naaktfoto's van jezelf heb? Ik vraag me af of die gehackte vrouwen allemaal naaktfoto's zouden hebben. Het is daardoor wel een spannend bericht. Die vvd'er is een griezel.

chwiedijk
chwiedijk17 apr. 2018 - 8:53

VVD, weg ermee!

Bernie2
Bernie217 apr. 2018 - 8:19

Wellicht kan Rutte hier ook nog het eea. weg laten lakken?

vdbemt
vdbemt17 apr. 2018 - 8:17

Aan 'niet integer' raakten we al gewend. Het randje naar dit smerigs is kennelijk smal.

Rockstar2
Rockstar217 apr. 2018 - 7:41

Mitchell van der Koelen.Wat een vuile rat is dat zeg. Uiteraard lid van de VVD.De partij voor criminelen,