Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Allochtonen, autochtonen en zeepbellen

  •  
17-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Zouden ze dat nou weten in Amsterdam; dat échte zeepbellen kunnen verbinden?
Net even op de fiets, naar de zondagsupermarkt. Flesje wijn halen, u kent dat wel.
Kortom prettig. Niets dat verraadt dat het wijkje in afwachting is van zijn laatste lente; op weg naar de zomer en de al jaren aangekondigde sloophamer.

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

BasVV
BasVV17 feb. 2013 - 18:46

"U kent dat wel. Allochtoon, het woord valt in stilte, in gedachten. In Amsterdam zou ik nu wellicht iets van schaamte moeten voelen." Waarom zou u schaamte moeten voelen. We hebben al jaren sv projecten.

Kimimila
Kimimila17 feb. 2013 - 18:46

Prachtig geschreven! Een lust voor het (lezers)oog. Ik was op zoek naar artikelen over 'allochtoon, a dirty word' maar kwam niet zo veel tegen. Dat is het toch wel, een dirty word. Net zo dirty als apartheid. Beide door Nederlanders bedacht. Makes you think, doesn't it? Het woord allochtoon valt mij op omdat ik lang niet in NL woonde (maar wel heel lang in Zuid-Afrika). Als ik allochtoon genoemd zou worden, zou ik het niet pikken, want het heeft een verwijtend klankje. Afschaffen die handel. Maar goed, verder over jouw schrijftalent. Daar zit toch zeker wel een boek of twee in? In jou?

[verwijderd]
[verwijderd]17 feb. 2013 - 18:46

Wat een onderbuikverhaal weer: een typisch staaltje framen. De kosmopoliet die bewust een achterstandswijk uitzoekt en de bewoners (omzichtig beschreven als getint en getatoeëerd) vanaf zijn rijwiel een heerlijke dag toewuift. Ik ben zelf allochtoon en begin zo moe te worden van moraalridders die willen laten zien hoe goed ze wel niet zijn voor "getinte" mensen. Doet kleur er überhaupt nog toe dan? In Japan zijn ze allemaal getint en daar zijn het gewoon jasjedasje-succesnummers hoor. Wat ze daar nou net niet doen is overdag rondhangen op straat. Ze krijgen dan ook alle respect, zou er een verband zijn?

2 Reacties
BasVV
BasVV17 feb. 2013 - 18:46

Ach. Dat schijnt van alle generaties te zijn. De eerste golven waren nederlanders. Toen kwamen er allochtonen in die mooie woningingen. Nederlanders massaal weg. Die woningen schijnen nu uitgewoond te zijn. Tsja. Het is ook wat als je wilt wokken. Terwijl je net een niew inductie syseem hebt gekregen. Laat staan dat je een bad hebt gekregen als je alleen maar wilt douchen. Je moewt niet willen dat deze mensen iets zouden zillen. Ach. Dat is de PvdA.

Candide2
Candide217 feb. 2013 - 18:46

'In Japan zijn ze allemaal getint en daar zijn het gewoon jasjedasje-succesnummers hoor. Wat ze daar nou net niet doen is overdag rondhangen op straat. Ze krijgen dan ook alle respect, zou er een verband zijn?' Koreanen, zelfs zij die daar al heel lang geboren en getogen zijn worden er niet gediscrimineerd en de baruku en Aino dan? Wat een onbenul!