Joop

‘Alleen VVD-leden weten niet dat een belofte van Mark Rutte nog leger is dan de maag van een toeslagenouder’

  •  
05-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3637 keer bekeken
  •  
ellendeckwitz

“Afgelopen zaterdag probeerde Mark Rutte op het VVD-partijcongres aan een woedende achterban uit te leggen waarom er nog steeds asielzoekers bijkomen, terwijl hij in november nog zo had beloofd dat deze instroom zou afnemen”, vertelt Druktemaker Ellen Deckwitz bij De Nieuws BV. “En ik moet zeggen dat het me verbaasde dat al die verzamelde liberalen allemaal zo ontzet waren over het feit dat Rutte die november-belofte niet had ingelost. Ik bedoel: iedereen zou inmiddels wel moeten weten dat een belofte van Mark Rutte leger is dan een maag van een toeslagenouder. Maar ze leken allemaal oprecht onthutst.”

Beluister de hele column hieronder:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Longjack
Longjack6 jun. 2023 - 6:16

Ik snap niet dat die VVDers nog steeds niet begrijpen dat Rutte een historicus is dus alles alleen achteraf kan bekijken, vooruitkijken kunnen die mensen niet. Ik begrijp niet dat mensen nog steeds op de VVD en Rutte stemmen

EUpiet
EUpiet5 jun. 2023 - 21:47

Het lijkt me dat de coalitie snel zal vallen als er geen gedoogsteun van partijen komt die niet deel uitmaken van de coalitie. Natuurlijk is de kritiek op Rutte, de VVD en de coalitiepartners terecht. Maar de gedogers houden ze in het zadel.

Sonic2
Sonic25 jun. 2023 - 20:46

Rutte is de poortwachter van een systeem. Een van de redenen dat Samsom flink won in 2012 was omdat het beeld bestond dat hij weinig blufte en beloftes deed. Het zogenaamde "eerlijke verhaal". Rutte is de ergste. Dat wil ik absoluut daar in nageven, maar Nederlandse politici praten veel te veel. Ze beloven van alles. Doen aan empathische praatjes, maar de daden zijn allemaal 0.0. Ik zal nu niet alleen fake "rechts" aan pakken. Al liegen en bluffen die zich ook heel erg naar een verkiezing overwinning. De mooie praatjes van Kaag over nieuw leiderschap en een progressieve coalitie leidde tot een hele trage formatie. Die van Klaver leidde er toe dat hij zichzelf snel klem zette in de formatie. En Wilders werd in 2012 niet afgestraft omdat hij door het CDA pootje werd gelicht, maar omdat hij al zijn (economische) leugens niet waar kon maken tijdens weer een bezuinigingsgolf in het Catshuis. Dat ultra rechts niet wil regeren is ook omdat ze weten dat ze al die leugens niet waar kunnen maken als ze op het pluche zitten. Veel minder stoere taal en woorden dus. En veel meer daden. En laat Rutte voor de verandering( ijdele hoop) eens het goede voorbeeld geven

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout5 jun. 2023 - 17:04

Goed gezegd Ellen!

Prisunic
Prisunic5 jun. 2023 - 17:02

Proficiat Ellen!

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman5 jun. 2023 - 16:36

Gelukkig heeft Sophie Hermans Rutte de wacht aan gezegd met een deadline aangaande de asiel instroom beperking.

Gimli1955
Gimli19555 jun. 2023 - 15:08

Dat weten ze wel, alleen is het feit in hun geheugen gegrift, dat Nederland een gaaf land is en dat de slachtoffers hun eigen schuld is. Hadden de Toeslagouders maar geen toeslagen nodig gehad en waarom wonen die gaswinning slachtoffers in Groningen. Er is genoeg plaats in Nederland, we kunnen volgens de andere coalitie partij 70.000 vluchtelingen opnemen en 200.000 buitenlandse werknemers. Kunnen die mooi de zakken vullen van al die VVD leden, die de subsidies binnen harken. Zodat ze terecht kunnen zeggen dat Nederland een gaaf land is. Het is gaaf en fantastisch voor hun gemaakt door een neoliberale regering en overheid, waar op cruciale plekken de politici geplaatst zijn, om dit mogelijk te maken. Alle afwijkende meningen en standpunten worden beschuldigd van alle -ismen, of gewoon verboden. Liefst nog met de wetgeving in de hand en dan kan in iedere stad zo'n standbeeld worden geplaatst, net als in Rotterdam. Ooit moest je iets hebben bijgedragen of een onbekende soldaat zijn om een standbeeld te krijgen, maar dat is met de woke en gender identiteit niet meer nodig. Een land waar de Nationale Herdenking en Feestdag maar 1x in de 5 jaar een vrije dag is, dan is het een goed idee om het wel in te voeren voor de Herdenking Slavernij Verleden. Misschien maakt de heksen herdenking ook nog een kans.

Greendutch
Greendutch5 jun. 2023 - 14:27

noch hoe de tranen proeven en de niet geslapen nachten voelen

Gentleman
Gentleman5 jun. 2023 - 13:47

Helemaal eens, mevrouw Deckwitz slaat de spijker op de kop, en niet zo`n klein beetje ook!!