Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alleen met jenever: verslaving als sluipmoordenaar

  •  
26-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
287 keer bekeken
  •  
Documentairemaker Kelly Klingenberg verloor haar in psychische nood verkerende vader. In zijn appartement, tussen stapels post, afval en met niets anders in huis dan eieren en flessen jenever, werd hij dood aangetroffen. Hij lag al weken alleen. Hoe heeft het zover kunnen komen?
Vier jaar later probeert Klingenberg nog altijd antwoord te vinden op vragen over haar vader en zijn tragische relatie met alcohol. Hoe kon het leven van deze ooit vrolijke, succesvolle zakenman eindigen in een vervuilde, troosteloze flat? In de 2Doc Alleen met jenever (BNNVARA) reconstrueert ze samen met haar zussen het appartement waarin haar vader stierf en gaat daar in gesprek met mensen die hem kenden. Een aangrijpend verhaal over het wegglippen van een dierbare, machteloosheid van naasten en verslaving als sluipmoordenaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Rick Hofland
Rick Hofland26 okt. 2021 - 16:56

Ik zapte gisteren toevallig naar de zender toen deze documentaire begon en heb ‘m geïntrigeerd uitgekeken. Zeer indrukwekkend en misschien wel deels herkenbare situaties voor heel veel mensen. Aanrader om te kijken.

Susan Kulka
Susan Kulka26 okt. 2021 - 16:18

idd een sluip moordenaar, al heel jong meegemaakt hoe het is. Vind het een bijzondere documentaire, alles goed naast elkaar gezet. Bijzonder ook dat we ondanks alles toch ondersteunen en het vaak van elkaar niet weten en dat geld niet alleen voor alcohol maar ook bij andere verslavingen die onzichtbaar zijn maar wel grote problemen opleveren bij de liefste mensen...sterkte voor de dochters

Jaco38
Jaco3826 okt. 2021 - 14:08

Gezien, aangrijpend en buitengewoon triest verhaal.

Effie2
Effie226 okt. 2021 - 9:53

Indrukwekkend. Aanvaarden en doorleven lijkt mij de sleutel tot het verwerken van nare ervaringen. Alcohol, gebruikt als medicijn om geestelijke en lichamelijke pijn te verdoven, lost het probleem wat je hebt niet op. Het stelt de pijn slechts uit, die later weer in volle omvang terug zal komen. Je komt uiteindelijk in één vicieuze cirkel terecht, waar je op eigen kracht niet meer uit komt. Als alcohol je beste vriend wordt raak je ook je vrienden, je kennissen, en je familie kwijt, en vereenzaam je. Overmatig alcoholgebruik maakt je langzaam kapot. Diep triest.

Bernie2
Bernie226 okt. 2021 - 8:29

Verdomd heftige en tegelijkertijd sterke docu. Alcohol is een zware en gevaarlijke drug met op zijn gunstigst anti-sociale werking op termijn en er zijn maar weinig mensen die deze verdovende middelen goed kunnen handelen. En eenmaal in handen van iemand met verslavingsneigingen (roken, drugs) zak je al snel wel in gewoontedrinken ofwel alcoholisme. Als artiest heb ik dat vaak regelmatig om me heen zien gebeuren. Het is dieptriest dit aan te zien, zeker als je de sociale context in acht neemt. 'Alleen met jenever', meer dan een aanrader..! Iedereen zou 'm moeten zien.

1 Reactie
Bernie2
Bernie226 okt. 2021 - 8:32

'...met verslavingsneigingen (roken, drugs) zak je al snel wel in gewoontedrinken.. moet natuurlijk zijn 'zak je al snel weg..' etc.