Joop

‘Alle VVD’ers liegen’

  •  
06-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
357 keer bekeken
  •  
VVD’ers denken in eerste instantie aan zichzelf, weet Druktemaker Marcel van Roosmalen. “Ze zijn niet afhankelijk van een toeslag of uitkering, ze kennen zelf geen gedupeerden. Alle VVD’ers liegen. Zonder leugen op je CV kom je er niet in. De lijst met onbetrouwbare, frauderende, liegende, bedriegende, onbekwame en jokkende VVD’ers is zo lang dat ik geen zin heb om hem hier op te sommen.”
Van Roosmalen doet het toch, en komt tot de conclusie dat VVD’ers nog het beste te vergelijken zijn met sprinkhanen. “Ze vreten het land kaal en springen, als ze hun buikje vol hebben, gewetenloos verder. Sprinkhanen zijn met teveel, net als VVD’ers. Ze hebben geen bewezen nut.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (56)

a.doorgeest
a.doorgeest16 mei 2021 - 9:29

En tot besluit: in de dagen na het overlijden van dhr. Van Baalen zijn er in delen van de Nederlandse pers nogal wat artikelen verschenen waarin het wederom wemelt van de feitelijke onjuistheden inzake diens zaak. Een volkomen juist en volledig artikel over deze materie is reeds in 1998 geschreven door Yoeri Albrecht en Rob de Lange en op 28 november 1998 in Vrij Nederland gepubliceerd onder de titel "Het zelfonderzoek van Hans van Baalen", een must voor een ieder die wil weten wat er indertijd aan de hand was rond de politieke antecedenten van voornoemd politicus.

a.doorgeest
a.doorgeest10 apr. 2021 - 12:18

In de opsomming van Marcel van Roosmalen ontbreekt de naam van Hans van Baalen, de kampioen jokkebrok van de Vrienden voor Vrijheid en Democratie. Van Baalen werd op 1 april 1998 geconfronteerd met een brief die hij in april 1977 had geschreven aan de toenmalige leider van de Nederlandse Volks Unie, en het leek Van Baalen wel gedienstig het schrijven en ondertekenen van deze brief in het openbaar te gaan ontkennen. In diens brief aan Glimmerveen wemelt het van de zwaar rascistische en neo-nazistische opvattingen, en dat was voor Van Baalen zelf maar ook voor Kameraad Bolkestein, zijn chef en beschermheer, niet prettig om als zodanig bekend te staan. Kortom: er moest gelogen worden, en niet zo'n beetje ook. Van Baalen loog daartoe op schrift zelfs een geformeerde onderzoekscommissie voor, baseerde zich op een schriftanalyse van ene Schneider-Pieters, die integraal weerlegbaar is, en vervolgde al liegend en manipulerend zijn weg door politiek Den Haag en daar buiten. Voor de VVD kennelijk geen enkel probleem. Bolkestein werd electoraal rijk met het moedwillig uitbuiten van een inderdaad problematisch immigratiebeleid, en van Baalen kwam met stip in de eregalerij van liegende en bedriegende VVD'ers terecht.

1 Reactie
a.doorgeest
a.doorgeest20 apr. 2021 - 21:43

En wat het onderliggend bewijsmateriaal betreft omtrent Van Baalens brief aan Glimmerveen: - Er is NOOIT, op geen enkel moment, aangifte van een vervalsing gedaan. Zo'n aangifte zou vals zijn geweest en daarmee een strafbaar feit hebben opgeleverd. - In een werkelijk uitmuntende schriftanalyse heeft het toenmalige Gerechtelijk Laboratorium - thans NFI - ragfijn en langs wetenschappelijke, dus verifieerbare lijnen aangetoond dat de gewraakte brief aan Glimmerveen daadwerkelijk door Van Baalen zelf is geschreven, wat ook zo is. - Voorts, en dat verklaart mijn vasthoudendheid en stelligheid in deze zaak, is het zo dat Van Baalen zijn brief aan Glimmerveen indertijd in mijn gezelschap heeft voltooid en daarna van een paraafachtige handtekening heeft voorzien, om "complicaties achteraf te voorkomen". Ik bezocht Van Baalen indertijd op een avond dat hij diens brief aan Glimmerveen in het net aan het uittypen was; in mijn aanwezigheid heeft hij indertijd het laatste gedeelte van zijn brief aan Glimmerveen uitgetypt. Daarna heeft hij diens schrijven aan Glimmerveen uitvoerig toegelicht. Ik heb de door Van Baalen gegeven toelichting indertijd schriftelijk en zo precies mogelijk aan de toenmalige Onderzoekscommissie overgebracht; - De toenmalige Onderzoekscommissie Vis/Polak/Kosto heeft verzuimd de door Netwerk uitgevoerde analyse van Van Baalens brief aan Glimmerveen op te vragen; ik vond dat een gemiste kans. Netwerk is indertijd de enige partij geweest die het schrijven een bepaalde tijd in zijn bezit heeft gehad en o.a. een analyse op papiersoort - afkomstig uit de jaren '70 en typmachine - idem dito - heeft laten uitvoeren. - In de dagen nadat Van Baalen diens brief aan Glimmerveen had voltooid, heeft hij het schrijven meegenomen naar onze Middelbare School en er uitvoerig mee lopen pronken; iets wat een aantal leerlingen van destijds zich nog kunnen herinneren, een enkeling heeft dat ook op schrift verklaard bij de toenmalige onderzoekscommissie. - Verder heb ik ooit van een gerenommeerd journalist vernomen dat het bij de VVD intern bekend is dat Van Baalens brief aan Glimmerveen gewoon door Van Baalen zelf is geschreven, en dat men dat intern bij deze club niet zo'n probleem vindt. Zelf denk ik daar een slag anders over: de in diens brief geuite opvattingen zijn zwaar racistisch en neonazistisch en niet voor herhaling vatbaar en zowel politiek als maatschappelijk zeer ongewenst. Dat de VVD en Van Baalen zelf al 23 jaar over deze brief in het openbaar lopen te liegen geeft te denken, en getuigt van een enorm gebrek aan integriteit en een fundamenteel gebrek aan politieke en maatschappelijk verantwoorde voelhorens. Neo-nazisme is geen wenkend toekomstperspectief. Nu niet en nergens. Verder laat ik me niet belasteren door kwaadwillende beroepsleugenaars die de waarheid omtrent het gewraakte schrijven op een schunnige wijze geweld aan doen...

Jan Schaaphok
Jan Schaaphok8 apr. 2021 - 15:55

Honderd procent waarheid.

johannn2
johannn27 apr. 2021 - 19:23

Ik durf de stelling aan, dat: "er VVDers zijn die niet liegen" Hoewel het een strikt theorietische execitie is die heel moeilijk te bewijzen zal zijn. .

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout7 apr. 2021 - 17:02

... en spelen rechts-populisten een van bedenkelijk soort in de kaart.

Paul250371
Paul2503717 apr. 2021 - 11:25

Van a tot z waar.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout7 apr. 2021 - 11:14

Een oneerlijke rechtse renteliberaal is een pleonasme, zoals een eerlijke corpsbal een contradictio in terminis is. .

Libertain
Libertain7 apr. 2021 - 8:15

("‘Alle VVD’ers liegen’") Zit ik nu te denken erover - omdat VVD-ers per definitie rechts tot ultrarechts zijn, is bovenstaande zin in de betekenis dat alle rechtse mensen liegen? Omdat voor ultrarechtsen als PVV lieden is dit nul einmaal feitelijk bewezen.

1 Reactie
johannn2
johannn27 apr. 2021 - 19:32

Libertain, Nee, Libertain, dat is logisch onjuist. Hij komt er op neer dat: Alle VVDers zijn rechts Alle VVDers liegen Dus alle rechtse mensen liegen. Alle VVDers zijn rechts wil nog niet zeggen dat alle rechtse mensen VVDer zijn. De verzameling van alle rechtse mensen is groter dan en omvat de verzameling van alle VVDers. :-) .

Gambardella
Gambardella7 apr. 2021 - 6:32

Wat een korzelige onmacht in de commentaren. Iemand citeert zelfs uit het script van ‘Hotel Rwanda’ met zijn vergelijking van vvd’ers met kakkerlakken die hij wil vermorzelen. Chill out, neem een glaasje water!

3 Reacties
Krek
Krek7 apr. 2021 - 7:36

Och, ik stem VVD en als ik alles wat hier aan haat neergeplempt wordt serieus moet nemen, durfde ik niet meer over straat. Gelukkig zijn hier ook heel wat reageerders die met onderbouwde opinies komen, en die maken het waard om te blijven lezen en meeschrijven. Ook al zijn we het vaak oneens, er is niks mis met een stevige discussie op inhoud. De brallende onderbuikjes neem ik dan maar op de koop toe.

Zandb
Zandb7 apr. 2021 - 9:36

Krek Krek.

johannn2
johannn27 apr. 2021 - 19:36

Gambardella, Ik snap niet waarom kakkerlakken nu weer zo negatief moeten worden neergezet. .

The Apple
The Apple7 apr. 2021 - 3:15

Hopelijk komt de VVD nog aan bod in "De Achterkant van het Gelijk". Je weet wel, dat programma met Alexander Pechtold, waarin iedereen mag komen vertellen hoe ze vinden dat ze zouden moeten zijn. Dan zouden jullie tenminste eindelijk eens horen hoe eerlijk VVD-ers zijn.

4 Reacties
harmmeijer
harmmeijer7 apr. 2021 - 9:37

“Dan zouden jullie tenminste eindelijk eens horen hoe eerlijk VVD-ers zijn.” Grijns.

Karingin
Karingin7 apr. 2021 - 10:50

Alsjeblieft niet, ik vind het tot nu toe best een aardig programma...maar Pechtold die VVDers aan de tand voelt en die dan glashard gaan zitten liegen; mijn tenen trekken nu al krom

The Apple
The Apple7 apr. 2021 - 17:08

Karingin: "ik vind het tot nu toe best een aardig programma" Schitterend, -de laatste aflevering is net "de politie is je beste kameraad" voor volwassenen. Ondernemers ben ik ook met hele andere ogen gaan zien. Nee, dat soort kritische programma's moeten vooral blijven op de Nederlandse TV.

johannn2
johannn27 apr. 2021 - 19:39

The Apple, Nee. Er is ook nog zoiets als een overdosis VVD(er). We hebben al te lijden onder corona. .

Nils2
Nils26 apr. 2021 - 17:26

Beetlejuice, kom es uit je bubble. Wie zijn er kampioen belastingontwijking en rulings regelen voor multintionals? Wie voelde in al zijn vezels dat de dividendbelasting moest worden afgeschaft na een bezoek van een geblindeerd busje vol CEO’s aan het Catshuis? Wie laat uitzendbureaus toe die arbeidsmigranten onder het minimumtarief laat werken dat werkzoekenden wel nodig hebben om van rond te komen? Wie is er schuld aan de ontspoorde flexibilisering? Wie houdt in stand dat werken veel meer wordt belast dan vermogen? Wie heeft de huizenmarkt verpest door veel te weinig woningen voor sociale huur en middenklasse beschikbaar te houden of te bouwen en speculanten nog rijker te laten worden (Tegenlicht: laatste 10 jaar is het aantal daklozen verdubbeld). De toeslagenaffaire maakt duidelijk waar en hoe de VVD het wel gaat halen. Iemand moet tenslotte de rekening voor de bankencrisis van 2008 betalen, of de aardbevingsschade in Groningen. De zogenaamde hardwerkende Nederlander waar iedereen baat bij zou hebben, die bestaat niet. Vrijheid om je te verrijken ten koste van de samenleving dus, in plaats van het geld voor de gemeenschap binnen te brengen.

lolleke23
lolleke236 apr. 2021 - 16:40

En ook nog liegen naar eer en geweten.

Tom Lucassen
Tom Lucassen6 apr. 2021 - 16:25

Scherpe en zeer terechte analyse natuurlijk. VVD'ers komen er bij mij niet meer in, of ik trap ze plat als kakkerlakken.

4 Reacties
Zandb
Zandb7 apr. 2021 - 9:41

Tom U bepaalt weliswaar wie er bij u naar binnen mag maar u hebt in het openbaar niet te bepalen, wie het waarom verdient om dood getrapt te worden. Zelfs niet figuurlijk. Ik gun u een aanklacht.

Karingin
Karingin7 apr. 2021 - 10:49

Zandie: Er staat plat, niet dood, en waarom zou je dat niet mogen zeggen als wel duidelijk is dat het eufemistisch bedoeld is? Eufemistisch gesproken is dat wat VVDers doen met iedereen die zichzelf niet kan redden

johannn2
johannn27 apr. 2021 - 19:47

lolleke, Inderdaad, waarom zou dat niet kunnen. Het lijkt me inderdaad wel betrekkelijk. Zeker na de ervaringen van de afgelopen tijd. Die zouden als een bewijs kunnen worden opgevat. .

johannn2
johannn27 apr. 2021 - 21:15

CORRECTIE: Mijn bovenstaande reactie staat op de verkeerde plaats. De goede plaats is hier direct boven: lolleke23 6 april 2021 at 18:40

Deugkeizer
Deugkeizer6 apr. 2021 - 16:16

Interessant dus dat hele rechts liberale gedoe is eigenlijk afgekeken van sprinkhanen?

2 Reacties
Karingin
Karingin7 apr. 2021 - 10:47

Nee, VVDers zijn nep-liberalen

johannn2
johannn27 apr. 2021 - 20:01

Karingin, Klopt. Juist omdat neoliberaal niet liberaal meer is maar anti-liberaal, heeft prof. Frank Ankersmit, jarenlang VVD-ideoloog, in 2009 zijn VVD-lidmaatschap opgezegd. ( Interview in Filosofie Magazine nr 3-- 2009 met Frank Ankersmit door Frank en Maarten Meesters.) .

beetlejuice150
beetlejuice1506 apr. 2021 - 15:28

Nou uhhhh, wat erg. Dan hebben ze in ieder geval nut om de de toeslagen en uitkeringen voor anderen bij elkaar te verdienen.

2 Reacties
Zapata
Zapata6 apr. 2021 - 17:02

Nee dat doen mensen die werken. VVDers parasiteren daar op.

Joe Speedboot
Joe Speedboot6 apr. 2021 - 17:37

Dat valt in het niet bij het geld wat ze aan de samenleving onttrekken en de schade die ze daarmee berokkenen.

Ecclesia
Ecclesia6 apr. 2021 - 14:58

Mensen die PVV stemmen zijn bang. Mensen die FvD stemmen zijn dom. Maar mensen die VVD stemmen... die zijn slecht.

9 Reacties
beetlejuice150
beetlejuice1506 apr. 2021 - 15:29

De nuance is hier wel een beetje zoek geloof ik. Of nuanceer ik nu teveel?

Bouwman2
Bouwman26 apr. 2021 - 15:31

Ik houd van ironie.

Ecclesia
Ecclesia6 apr. 2021 - 15:39

U wenst nuance? Voeg in uw hoofd 'in het algemeen' toe bij alle 3 en het zit wel goed met uw nuance. Mensen die PVV stemmen zijn in het algemeen bang voor het onbekende (de Islam, die enge moslims die onze vrouwen komen wegroven, het grote Europa dat over ons kikkerlandje dondert, etc.) Mensen die FvD stemmen zijn (schijnbaar) makkelijk overtuigd door leuke woorden, daadwerkelijk fake-news (youtube algoritmes, etc.), doen zelf 'onderzoek' zonder te beseffen dat wat ze doen niet onderzoek is maar het moeras van de fabeltjesfuik in wandelen en er niet uit kunnen wandelen. Mensen die VVD stemmen WETEN waar ze op stemmen. Het zijn rijke stinkerds die... zoals Van Roosmalen duidelijk maakt in dit filmpje, doelbewust en zonder empathie het land al decennia lang kapotmaken. Ze zijn niet dom, ze zijn niet bang. Het zijn verschrikkelijke mensen die over lijken gaan. Daarom is in mijn ogen de VVD toch wel de ergste partij van Nederland.

Viso
Viso6 apr. 2021 - 15:57

Ik mis alleen nog "en mensen die ........ .stemmen zijn intelligent en heilig". Kan dat nog aangevuld?

Starter2
Starter26 apr. 2021 - 17:35

Mensen die Ecclesia heten zijn goedgelovig.

adriek
adriek6 apr. 2021 - 21:16

Mensen die links stemmen zijn communistisch Mensen die generaliseren zijn onnozel

Libertain
Libertain7 apr. 2021 - 5:48

@Ecclesie, (“ Het zijn verschrikkelijke mensen die over lijken gaan. Daarom is in mijn ogen de VVD toch wel de ergste partij van Nederland.”) U geeft aan ons land goed te kennen, tevens kijkt u langs de leuke praatjes die normaliter in de media worden verspreid. Inderdaad zijn de VVD en de PVV de echte nuchtere Hollanders.

Karingin
Karingin7 apr. 2021 - 10:46

Ecclesje heeft 't goed geschoten. Mensen die VVD stemmen weten dat de zwakkeren worden uitgekleed, aan hun lot worden overgelaten en zelfs hun rechten worden ontnomen - ongeacht je economische visie ben je dan gewoon een klootzak. Geldt trouwens ook voor bepaalde FvDers, zeker de harde kern die ronduit racistisch is. Met PVVers heb ik hele andere ervaringen, die zijn vaak door ervaring boos of bang en zitten zelf vaak aan de zwakkere kant

Paul250371
Paul2503717 apr. 2021 - 11:26

Alle 3 bang, dom en met name slecht. Slecht als in harteloos.

Eric Minnens
Eric Minnens6 apr. 2021 - 14:43

Als reactie op Vleeshart hieronder, maar dat had u al begrepen.

r d h
r d h6 apr. 2021 - 13:59

Raak. En het enige dat erger is dan een vvd-er is een vvd stemmer.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman26 apr. 2021 - 15:32

Enh niet van populistische praat.

Inspector Frost
Inspector Frost6 apr. 2021 - 13:39

VVD, neoliberalisme, marktterreur, competitie, hebzucht, fraude, en gewetenloosheid... ...bij al deze door mensen bedachte en uitgevoerde inhumane praktijken denk ik aan dit citaat van Wendell Berry: “Rats and roaches live by competition under the laws of supply and demand; it is the privilege of human beings to live under the laws of justice and mercy.” Je zou wensen dat zoveel meer kiezers waar dan ook dit voorrecht dan ook uitoefenen.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman26 apr. 2021 - 15:45

Dat kan je wel willen maar die wil wordt niet in de verkiezingen verdisconteerd. Sometimes you win, sometimse you lose,

vdbemt
vdbemt6 apr. 2021 - 13:33

Het is een beetje als met Martijn Koning: de harde waarheid. En dan is het uitspreken van die waarheid ongehoord. In plaats dat die waarheid ongehoord is.

6 Reacties
Ecclesia
Ecclesia6 apr. 2021 - 15:42

Teunbeun: Uw held Baudet zal bovenaan die lijst staan. Wbt Konings jodenopmerking. Jammer dat u nog steeds niet doorheeft dat die opmerking ging over de hypocrisie van Baudet en zijn volgelingen. Wat kan Koning die vriendin van Baudet nou boeien? Helemaal niets.

vdbemt
vdbemt6 apr. 2021 - 17:41

@teunbeunhaas. Koning ging 'niet achter de religie aan'. Hij stelde slechts vast dat ze Joods is. En dat dat verrassend is als je naar de uitingen van Baudet kijkt. Wat betreft het lijstje liegende partijen. Er is al meerdere malen gebleken dat de VVD dat aanvoert.

The Apple
The Apple6 apr. 2021 - 17:54

Als je met modder gooit dan moet je niet raar opkijken als mensen die modder terug beginnen te gooien. En dat nog leuk vinden ook.

Kuifje3
Kuifje36 apr. 2021 - 21:52

Koning heeft met die ene speech Baudet weer op de kaart gezet. Ik schat dat het pakweg 4 zetels heeft opgeleverd.

Joe Speedboot
Joe Speedboot7 apr. 2021 - 5:15

'maar het feit dat ie achter de religie van de vriendin van Baudet aanging' Die vriendin, Davide Heijmans, presenteert zichzelf in de media anders maar wat graag als de vriendin van. Het misplaatste gejank van huilebalk Baudet & friends dat zij ook werd aangepakt is dan ook tamelijk hypocriet.

Karingin
Karingin7 apr. 2021 - 10:33

Haha Bobbykuif gelooft echt dat een cabaretier (of columnist of whatever) het politieke landschap zo hevig beïnvloedt...nou ja, klopt wel met mijn beeld van de kiezers in die hoek; de stupiditeit is nog erger dan de hypocrisie

Zapata
Zapata6 apr. 2021 - 13:19

Sprinkhanen kan je nog eten. Alhoewel we natuurlijk ook een behoorlijke maaltijd hebben aan de gemiddelde VVDer is het vooruitzicht niet zo smakelijk.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart6 apr. 2021 - 12:36

Het ironische van de ironie, zei Harry Mulisch ooit, is dat zij op een gegeven moment ophoudt ironie te zijn. En zo is het ook met humor en sarcasme: op een gegeven moment is het bittere waarheid. Sprinkhanen, kakkerlakken, al die vergelijkingen vallen negatief uit voor de insecten.