Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Amerikaans Hooggerechtshof draait strijd tegen klimaatcrisis de nek om

Zeg maar dag tegen een leefbare planeet
Joop

Alkmaarse burgemeester Roemer blij met burgerwacht AZ-supporters

  •  
26-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
roemer
In Alkmaar patrouilleerde maandagavond een groep harde-kernsupporters van AZ. De naar schatting vijftig in het zwart geklede mannen met volledige gezichtsbedekking wilden naar eigen zeggen ‘de stad beschermen’.
De Alkmaarse burgemeester Emile Roemer juicht de aanwezigheid van de supporters toe, zegt hij in een interview met NH Nieuws. Hij noemt het “een heel goed signaal” en “een helder statement” van de burgerwacht die hij geen burgerwacht wil noemen. “Ondernemers hebben het al zo moeilijk. Dan zit je er niet op te wachten dat je stad wordt gesloopt.”
Dat de aanwezigheid van fanatieke jonge voetbalsupporters intimiderend is en kan leiden tot een gewelddadig treffen met andere groepen, gelooft Roemer niet. “Er was geen sprake van een burgerwacht. Dat zijn mensen die een statement hebben afgegeven: ‘Joh, je mag opkomen voor je vrijheid van meningsuiting, maar blijf met je vingers van andermans spullen af’. Ik wou dat heel Nederland dat statement afgaf.”
Fanatieke aanhangers van Willem II, MVV, NEC en Heracles hebben ook al gedreigd in actie te komen tegen concurrerende relschoppers die vernielingen aanrichten.
Beeld: NH Nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (70)

brandhout2
brandhout227 jan. 2021 - 15:06

Dat virus is inmiddels al weer bijzaak geworden.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen27 jan. 2021 - 15:58

beetje wensdenken kan nooit kwaad

Bouwman2
Bouwman227 jan. 2021 - 9:10

Op burgermilities zit ik niet te wachten. Ik vind politie en justitie wel voldoenden de rechtsstaat waarborgen. . Het lijkt een gebaar van de agrariërs dat ze de orde willen gaan bewaren, maar de taak van een boer is een andere, zoals ik geleerd heb in de periode dat ik de lagere land- en tuinbouwschool heb bezocht. . .

Pindaklaas
Pindaklaas27 jan. 2021 - 8:55

Als straks de Hells Angels ook aansluiten om stad en land te redden, zijn we zeker veilig.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout27 jan. 2021 - 8:01

Wat te verwachten viel: Dubieuze types op straat met koppels herders-honden, veelal gekleed in camoeflage-gevlekte army-outfit en uiteraard op laarzen. Voor hen géén avondklok! Met dank aan kabinet! Dat ze extremistisch rechts zijn, lijdt geen twijfel. Onderknuppels van de zelfverklaarde buurtwacht die vast niet te beroerd zijn om de politie te bellen als ze iemand op straat zien. Wedden dat ze minstens een jachtmes op zak hebben, of misschien zelfs wel een schietpistolet.

Libertain
Libertain27 jan. 2021 - 7:19

Burgerwacht is door de Nederlandse wet niet toegestaan. Dat Roemer deze onwettelijke optreden goedkeurt die enkel verdere escalatie kan veroorzaken betekent dat hij behalve geen kennis, ook geen respect voor de Nederlandse wetgeving heeft en mogelijk is per toeval op zijn burgemeester plekje gevallen. In de democratische landen worden burgemeesters door algemeen verkiezingen gekozen. Dan kun je tenminste voor iemand stemmen die de wetgeving kent en respecteert.

6 Reacties
Jozias2
Jozias227 jan. 2021 - 8:10

@libertair In welk artikel is dit strafbaar gesteld? Bepaalde gedragingen kunnen strafbaar zijn maar zolang er niets strafbaars gebeurt kan het toch? En jij denkt dat bij verkiezingen men kiest voor de meeste betekenis? Ik ben heel blij dat in Nederland een burgemeester boven de partijen staat.

Libertain
Libertain27 jan. 2021 - 9:37

@Jozias, openbare orde handhaving, oftewel vigilantes in privé verband is in ons land niet mogelijk. Begrijp ik uit je reactie dat je conservatief ingesteld ben, verwijs ik je naar de plaatselijke politiebureau waar de leidinggevende zou je van antwoord kunnen dienen. Indien je zelf nader onderzoek op dit onderwerp wil verrichten, trouwens is het zeer verbazingwekkend dat je de wetgeving plotseling niet meer kent - verwijs ik je dan naar eerdere discussies waar ter sprake kwam dat moslims wouden in hun eigen wijken zelf de orde handhaven in verband met acties van de extremisten van Pegida en ander extreem-rechtse tuig waar de politie zelf niets mee deed.

Jozias2
Jozias227 jan. 2021 - 20:31

@libertair Nogmaals: stellen is bewijzen. In welk artikel is dit strafbaar gesteld. Ik ken de wet maar dit artikel niet. - Als je een grote demonstratie organiseert wordt je geacht een eigen ordedienst te hebben. - betaald voetbalverenigingen hebben eigen stewards. - winkelcentra huren beveiligers in - in uitgaansgebieden zijn beveiligers en uitsmijters - in heel veel buurten is er toezicht door bewoners. - in sommige wijken zijn er ouderen die toezicht houden op hangjeugd. Etc etc Als deze supporters op straat lopen. Wat op zich is toegestaan en ze zien jongeren vernielingen plegen, plunderen of brandstichten dan zijn ze net als ieder ander volledig bevoegd deze personen op heterdaad aan te houden. Ze mogen zelfs zo’n persoon fysiek beletten om te ontkomen. Dit geweld moet uiteraard gepast zijn.

Libertain
Libertain28 jan. 2021 - 11:25

@Jozias, ("Nogmaals: stellen is bewijzen.") Begin dan voor het goede voorbeeld bij Wilders, heb je zeker al ruim 20 jaren achterstand. Het rest is je eigen conservatief denkbubbel tot zeer ongeloofwaardige proporties opgeblazen.

Jozias2
Jozias228 jan. 2021 - 12:57

@Libertain We hebben het over of dergelijk optreden onwettig is. En dan haal jij Wilders er bij? Wat heeft hij te maken of het optreden van deze supporters wel of niet wettig is? Of met mijn reactie? Ik heb nog steeds geen antwoord op de vraag welk artikel dan overtreden wordt. Misschien sloeg je bijdrage toch nergens op?

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 jan. 2021 - 8:13

Het is geen onwettelijk optreden. Ze mogen tot 9 uur buiten en het ging om het eventueel aanspreken op ongewenst gedrag, meer niet, of het signaleren van vernielingen. Iedere burger mag dat! Meer was het niet. Iedereen die je op een positieve manier mee hebt heb je niet tegen, zoiets.

Archie Bunker
Archie Bunker27 jan. 2021 - 7:15

Ik verwacht dat Halsema en Aboutaleb dit idee ook zullen omarmen, met af en toe een uitwisseling van supporters om sleur te voorkomen.

1 Reactie
Jozias2
Jozias227 jan. 2021 - 8:11

Supoorters slopen alleen de eigen stad niet. Feyenoord heeft rome een paar jaar geleden ook beschermd maat dat ging niet zo goed.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 jan. 2021 - 2:26

Dit is ronduit dom en zeer kortzichtig. En hij maakt het moeilijker voor andere burgemeesters om vriendelijk te bedanken voor dit soort hulp.

Winterdepressie
Winterdepressie27 jan. 2021 - 1:24

Wat zou hier überhaupt fout kunnen gaan? O ja, het godverdomde precedent!

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 jan. 2021 - 0:55

Ze zijn wel strafbaar want allemaal na 9 uur buiten, dus 95 euro boete. Wat voor statement geef je anders af. Ik ben er niet voor ook al pakt het ergens misschien toevallig goed uit. Voor je het weet laat je als supporter vervolgens de jongere even uit i.p.v. de hond!

henk-alexander
henk-alexander27 jan. 2021 - 0:04

Ik kan me mijn oudoom nog herinneren hoe hij met zijn kamaraden een knokploeg formeerde om de WA uit zijn wijk te jagen - niks mis met knokploegen tegen tuig.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen27 jan. 2021 - 14:34

herstel henk, ik was er niet bij maar jij ook niet. Dus: Ik kan me nog de verhalen van mijn oudoom herinneren etc. Dat soort van herinneren is iets heel anders. Dan herinner je mooigemaakte verhalen van je oudoom. En om je oudoom een beetje tegemoet te komen: mocht WA vanwege welke gelegenheid ook zijn dorp aandoen dan mag hij hem van mij meteen het dorp weer uitjagen. Hij hoeft hem niet uit te laten sjoelen. Moch hij midden in eeen volksdans zitten, dan laten we hem dat liefst wel even afmaken.

Paul Spijkers
Paul Spijkers26 jan. 2021 - 23:34

Als je voetbalklub aanhangers nodig zou hebben om de baan van de regering en onze publieke diensten uit te voeren ben je toch echt ver gezakt in capabiliteit. Dan zou je de naam volkvertegenwoordiger niet meer waardig zijn. Laten we het er op houden dat het hier alleen over het gebaar van een uiting gaat.

OlavM
OlavM26 jan. 2021 - 23:14

M.i. is de opstelling van Roemer in deze situatie naïef. Al kiezen de voetbalsupporters in de huidige situatie de "goede" kant, het is een gevaarlijk precedent groepen burgers als een soort "vigilantes" de ruimte te geven om de openbare orde te bewaken, en daarmee nogal gemakkelijk tot eigenrichting te komen, ook al loopt een politieman mee. Dit soort taken moet overgelaten worden aan de wettelijk geregelde "sterke arm" met specifieke bevoegdheden, zoals het gebruik van wapens.

7 Reacties
Jozias2
Jozias227 jan. 2021 - 8:16

Wettelijk is dit toegestaan. En hoe kijk je aan tegen bijvoorbeeld de inzet van vaders in bepaalde wijken om de jeugd in toom te houden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 jan. 2021 - 16:58

Vaders en moeders mogen zich uiteraard op straat begeven. Maar ze hebben geen "bevoegdheden".

Jozias2
Jozias228 jan. 2021 - 9:22

@danielle Iedereen mag een verdachte op heterdaad aanhouden. Dus dat ze geen bevoegdheden hebben is niet waar.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 jan. 2021 - 14:03

@Jozias aanhouden bij een heterdaadje mag; de orde handhaven is wat anders. Buurtouders zorgen voor sociale controle oa. door er te zijn en door jongeren aan te spreken. Dat is geen speciale bevoegdheid.

Jozias2
Jozias228 jan. 2021 - 14:38

@Danielle Wat deden deze supporters dan anders dan er te zijn en in voorkomend geval aanhouden? Ze deden precies wat iedere burger mag en zeker omdat ze na 2100 weer uit het straatbeeld waren.

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 jan. 2021 - 15:46

Misschien ging het hier goed, maar vigilanten zijn in het algemeen. een slecht idee.

Jozias2
Jozias228 jan. 2021 - 17:14

@Danielle, Nou ja. Ik vind buurtvaders geen probleem. Bewoners in de wijk die met elkaar een rondje lopen ook niet. En als vandalen mijn huis proberen in de fik te steken dan hoop ik dat mijn buren daar wat van zeggen. Als er ernstige zaken dreigen te gebeuren dan hoop ik toch wel dat omstanders dat niet links laten liggen maar optreden en het slachtoffer helpen. In de kern is dat wat er hier gebeurde. Ook het feit dat de samenleving laat zien dat er grenzen zijn en dat plunderingen niet geaccepteerd worden is in de kern niet slecht.

The Apple
The Apple26 jan. 2021 - 22:40

De Alkmaarse burgemeester Emile Roemer juicht de aanwezigheid van de supporters toe (...) Hij noemt het “een heel goed signaal” en “een helder statement” van de burgerwacht die hij geen burgerwacht wil noemen. Hoe zit dat nou tegenwoordig in Nederland, is de burgemeester nog steeds verantwoordelijk voor het politiebeleid? En als die burgemeester niet tegen zijn taak is opgewassen roept hij dan milities te hulp, die hij geen burgerwacht wil noemen?

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin28 jan. 2021 - 7:23

De eerste vraag is ja, de tweede nee. Maar dat wist jij al.

Juppé🎗
Juppé🎗26 jan. 2021 - 22:23

Alstjeblieft niet, hoe gaan ze verder? Waar spreken ze ons morgen op aan? Dat ik voor Juventus ben, dat mijn echtgenote een hekel aan voetbal heeft (behalve Barça). Helpen doe je door thuis te blijven en zorg dat je kinderen dat ook doen. Het gaat om besmetting te voorkomen. Laat de politie zijn werk doen. Verder zorgen de media voor de openheid en geniet thuis van je hobbies., dus ook van AZ

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe27 jan. 2021 - 16:55

knokploegen voor het goede doel, doodeng!

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 jan. 2021 - 17:03

Roemer is de weg kwijt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 jan. 2021 - 7:23

Wie praat er over knokploegen? Niet Roemer!

r d h
r d h26 jan. 2021 - 20:54

Ik zie net wat filmpjes waar op verschillende plekken voetbal fans over straat lopen. Die mogen de avondklok ook negeren? Weer een uitzondering of valt dit onder werk? Dan maar een voetbal sjaaltje halen ipv een thuisbezorgd jas. Dit slaat toch allemaal negens op.

2 Reacties
Sikken Berend
Sikken Berend26 jan. 2021 - 21:04

Exact. En Roemer loopt dat dan ook nog goed te praten. Totaal ongeschikt als burgemeester. De treurigste maoist van het Westelijk Halfrond.

Jozias2
Jozias226 jan. 2021 - 21:21

Ik vind dit een lastige: Enerzijds is burgerparticipatie natuurlijk goed, dat inwoners verantwoording nemen voor hun stad, anderen durven aan te spreken. Ze mogen ook ge woon relschoppers aanhouden als ze strafbare feiten en overdragen aan de politie. Enige is natuurlijk wel de avondklok. Alhoewel de meeste beelden van voor 2100 uur zijn. Maar wat is erger. De stad die geplunderd wordt en burgers die de politie assisteren (zolang het strikt nodig is) of ook naar hen handhaven?

Hakkepuf
Hakkepuf26 jan. 2021 - 19:36

"concurrerende relschoppers die vernielingen aanrichten". Dat valt heel erg mee bij AZ. Er is wel een kern fanatiekere supporters, maar geweld, slopen en plunderen gebeurt er nooit. Alleen beroepsmatig. (Een paar fanatieke AZ-ers hebben een sloopbedrijf). Het grote voordeel van AZ is dat ze geen 'beroepssupporters' hebben. Tijdens de training komen er alleen maar bejaarden kijken. Tenminste als ze niet naar de Soos moeten. Beroepssupporters krijgen ook geen kans bij AZ. Ze kunnen meteen aan het werk. Bij de hoofdsponsors is er altijd werk: G.P. Groot: afvalverwerking, benzinestations en aannemerij VeZet: groentesnijder Vomar: Supermarkten Stoop Waarland: Groenvoorziening AZ heeft wel dorstige supporters. Wanneer AZ wint, dan wordt de overwinning gevierd en bij verlies wordt het verlies verdronken. Gewoon de club voor de Noordkoppers.

Sikken Berend
Sikken Berend26 jan. 2021 - 19:29

Ik stel voor dat we als tegenprestatie dan de rellende vandalen voortaan inzetten bij voetbalwedstrijden om hooligans te stoppen.

Aart van de aap
Aart van de aap26 jan. 2021 - 19:24

hahaha dope Roemer pleit voor socialistische volksmilities

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 jan. 2021 - 19:20

Belachelijk idee!

2 Reacties
ton14024
ton1402426 jan. 2021 - 19:30

Zeker, maar minder lachwekkend dan de ´lekker slopen´ ideetjes.

Winterdepressie
Winterdepressie27 jan. 2021 - 1:33

@Ton14024 Het is precies hetzelfde idee. Slopen, plunderen of vechten. Het gaat deze groepen niet om "protest" of "beschermen van de stad". Het is voor allebei een excuus om te gaan rotzooien. Nu gaan burgemeesters van een groep dit voorspelbare gedrag honoreren. Dat kan nooit een goed ding zijn. Dat is een kwestie 1 vinger, de hele hand. Als je dat niet ziet, dan ben je blind!

Thuiszitter
Thuiszitter26 jan. 2021 - 18:59

Hoorde vandaag ook al zoiets vanuit Den Bosch . Slaat kant nog wal vind ik. Nog even worden de mc’s ingehuurd om die jongeren een pak op de flikker te geven .

2 Reacties
Hallahan2
Hallahan226 jan. 2021 - 19:58

Zou ik niet van wakker liggen. Doet me denken aan de mariniers die in 1967 de stationshal van Amsterdam Centraal schoonveegden. Waar de politie in maken niet lukte, deden zij in 10 minuten.

Thuiszitter
Thuiszitter26 jan. 2021 - 20:50

Eerder aan de actie in 1970 met schoonvegen van de Dam , 1967 was tegen nozems die hun meisjes lastig vielen, op de Dam waren hippies de pineut omdat de burgemeester had verboden aldaar te slapen ( vergelijkbaar met avondklok)

Handige harry
Handige harry26 jan. 2021 - 18:58

Grappig, eerst waren het doorgesnoven voetbalsupporters, nu worden ze overal ingezet. Tijden kunnen verkeren

1 Reactie
GHS
GHS27 jan. 2021 - 14:43

Hallahan: Ja, dat weet ik nog. Maar die mariniers mochten dat niet doen en zij kregen dus een straf, moesten in de kazerne blijven enz. Nou, de burgerij heeft ze toen verwend met taarten enz. enz. En boven Rotterdam een reclame vliegtuigje met " BEDANKT JONGENS"

Satya
Satya26 jan. 2021 - 18:04

Ongeschikt. Op internet circuleren genoeg screenshots van voetbal hooligans die bewust op zoek gingen naar rellen. Nu mogen ze straks rellen met toestemming van een SPer. Afzetten per direct.

6 Reacties
Jozias2
Jozias226 jan. 2021 - 19:12

Op zoek naar rellen of relschoppers? Dat laatste heb ik wel gezien.

Satya
Satya26 jan. 2021 - 19:59

Op zoek naar rellen. Eensgezind tegen de politie. Oma Willems wappiehoekje had er geloof ik een paar. Voetbalhooligans die rellen een probleem vinden. Ik geloof daar niet in. Die proberen zichzelf nu te legitimeren om te kunnen rellen. Hoe gaan ze dat trouwens beoordelen wie er een rel schopt? Roemer is ongeschikt.

Jozias2
Jozias226 jan. 2021 - 20:29

Ik heb toch echt az supporters gezien die rustig door het centrum liepen en stelden de stad te willen beschermen

Satya
Satya26 jan. 2021 - 21:22

"Ik heb toch echt az supporters gezien die rustig door het centrum liepen en stelden de stad te willen beschermen" Niet helemaal in voetbal maar harde kern zijn toch hooligans? Geloof best dat er supporters zijn die hun stad willen beschermen maar in hooligans die niet uit zijn op rellen geloof ik niet. Hooligan en supporter lijken mij verschillende groepen. Waarom gezichtsbedekking?

Khalid3
Khalid326 jan. 2021 - 22:51

Satya@ Als ik in de trein Voetbal International magazine lees ben ik dan een hooligan? Als ik op straat loop met een Ajax shirt ben ik een hooligan? Niet elke voetbalsupporter is een hooligan en daarin maak je verwarring. Dat jij alle voetbalsupporters over één kam scheert en Emile Roemer ongeschikt vindt voor zijn functie zegt genoeg over jouw onderbuikgevoelens. Emile Roemer is één van de weinige politici die te vertrouwen is. Hij komt van onderwijs en niet uit het bedrijfsleven waar winst boven menselijke normen en waarden staat. Op het gebied van veiligheid wordt altijd overleg gehouden met burgemeester, politietop en de officier van justitie (Driehoek). Zijn beslissing is dus gemaakt in samenspraak waarin mogelijkheden getoetst zijn aan het wetboek. Deze supporters worden niet ingezet als knokploeg maar om te praten met de jeugd. De jeugd kijkt anders naar voetbalsupporters en dat kan de-escalerend werken. Dat is soms nodig in tijden zoals nu waarin de politie haar slagkracht is wegbezuinigd door de VVD. De avondklok geldt ook voor deze supporters dus er wordt geen uitzondering gemaakt.

Satya
Satya27 jan. 2021 - 8:54

Khalid Volgens mij zijn leden van de harde kern 'supporters' die altijd wat extra aandacht nodig hebben. Waarom gezichtsbedekking als jij slechts mensen aanspreekt? Ik heb wat filmpjes op internet gezien van supporters die zo door de stad trekken. Intimiderend hoor. De overheid heeft hier een taak en niet een burger groep. Roemer is onbetrouwbaar, beloftes gedaan rond vluchtelingen die ze hebben geschonden.

Flix
Flix26 jan. 2021 - 17:53

Je moet die relschoppers maar niet voor de voeten gaan lopen als je je dorp of stad heel wil houden. Blijkbaar moet het dorp waar ik woon er ook aan geloven aankomende avond, hoop dat er dan ook mensen op af komen om het geweld tegen te gaan. En nee dit is geen oproep tot geweld door voetbal supporters nog ben ik rechts.

Roel2
Roel226 jan. 2021 - 17:44

Ze hebben natuurlijk gewoon een boete gekregen voor het overtreden van de avondklok, toch?

1 Reactie
Jozias2
Jozias227 jan. 2021 - 8:13

Was voor 2100 uur

P Haan
P Haan26 jan. 2021 - 17:38

Ehh... Dus als ik met dat doel buiten loop geldt de avondklok niet? Bijzonder.

Grozny
Grozny26 jan. 2021 - 17:30

SP en PVV varen toch in dezelfde wateren qua stemmers?

5 Reacties
vdbemt
vdbemt26 jan. 2021 - 17:38

Dat is maar hoe je het bekijkt. De SP is een sociale partij. De PVV is een racistische partij. Ik zie een SP-stemmer toch heel anders dan een PVV-stemmer, zelfs als het in beide gevallen arbeiders zijn.

Ecclesia
Ecclesia26 jan. 2021 - 17:46

Klopt Grozny, echter proberen ze diezelfde kiezer toch op een andere manier te paaien. PVV via racisme (minder, minder, minder! etc.) SP via bestrijding van armoede, uitkleden van gezondheidszorg, onderwijs, etc

Tom Meijer
Tom Meijer26 jan. 2021 - 20:47

Dat hoor je wel meer maar het is natuurlijk onzin.

MaxMax2
MaxMax226 jan. 2021 - 21:34

@TomMeijer Jij roept dat dit onzin is, maar kun je dat ook onderbouwen?

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout27 jan. 2021 - 11:26

De SP kiest voor een uitgesproken linkse koers, terwijl de PVV een cultureel rechts en nationalistisch beleid voorstaat. We verwachten dan ook niet dat de partijen op alle onderwerpen vaak samen zullen stemmen: ze doen dat in zo’n 44% van de stemmingen, terwijl GroenLinks ruim 80% hetzelfde stemt als de SP en de VVD meer dan 70% hetzelfde als de PVV. https://stukroodvlees.nl/sp-en-pvv-stemmen-heel-verschillend-ook-op-populistische-onderwerpen/ (2013) Niet dat mijn reactie wat uitmaakt. Dat "vissen in hetzelfde water" is een vorm van mentaal wildplassen dat niet uit te roeien is.

JoostdeV
JoostdeV26 jan. 2021 - 17:26

Zijn die burgemeesters helemaal gek geworden. Knokploegen vragen om de openbare orde te handhaven?

4 Reacties
vdbemt
vdbemt26 jan. 2021 - 17:44

Tja. Het is inderdaad heel bijzonder. Dat burgemeesters, die door bezuinigingsbeleid van de VVD-kabinetten met een tekort aan politie zitten, blij zijn met deze bijzondere hulp. Wie moet je dat hier nou kwalijknemen?

Jozias2
Jozias226 jan. 2021 - 18:00

In een land hier ver vandaan noemen ze dit milities.

ton14024
ton1402426 jan. 2021 - 19:23

Wie heeft er wat gevraagd?

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 jan. 2021 - 7:31

Niemand heeft het over uitnodigen noch over knokploegen! Niet ieder supporter van een voetbalclub is een hooligan of behoort tot de 'harde kern' zoals hier genoemd. Dit is eveneens framing. Al ben ik er helemaal niet voor nooit en te nimmer, ik ben sowieso tegen een soort van burgerwachten. Hij wijst ze hier gewoon vriendelijk af maar bedankt voor de aangeboden hulp. Niet meer en niet minder.