Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alexandria Ocasio-Cortez haalt fel uit naar immigratiebeleid Trump

  •  
09-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
AOC
Hoewel er niets nieuws te melden was, sprak Trump gisteravond de natie toe in de hoop zieltjes te winnen voor zijn grensmuur. Het idee voor ‘de muur’ ontstond tijdens de campagne als een geheugensteuntje voor Trump om zich op immigratie te focussen tijdens zijn speeches, maar is uitgegroeid tot het centrale issue van zijn presidentschap, omdat hij de mentale capaciteit noch de wil heeft om zich op complexere zaken te richten. Inmiddels is de federale overheid al sinds voor de kerst in shutdown-modus , de langste shutdown ooit en lijkt het einde nog lang niet in zicht. Trump heeft gezegd dat hij bereid is om de situatie nog jaren te laten voortdurend, tenzij hij zijn zin en miljarden voor de grensmuur krijgt. Overigens terwijl nog geen 6 procent van de 1,6 miljard die hij daar reeds voor kreeg, is uitgegeven. Ondertussen meldden al honderden douane-ambtenaren zich ziek, omdat het geen doen is om voor onbepaalde tijd zonder salaris door te werken terwijl de president de overheidsfinancieën gijzelt,
Volgens Alexandria Ocasio-Cortez, het kersverse Democratische congreslid uit New York en rijzende ster binnen de partij, is de vraag echter niet of er meer geld moet naar de immigratiebeperkende maatregelen van Trump, maar waarom dat mensonterende beleid überhaupt getolereerd wordt:
Kijk het hele interview met Rachel Maddow op MSNBC, waarin ze uitgebreid ingaat op de immigratiekwestie, hieronder:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.