Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Akkoord bereikt over politie-cao, geplande acties van de baan

  •  
14-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BMW_politie_motor_pic1
De politiebonden en de overheid hebben een overeenkomst bereikt in de onderhandelingen over een nieuwe politie-cao. Dat meldt de NOS. Daarmee zijn de aangekondigde acties, die om 6 uur vanavond van start zouden gaan, van de baan.
Minister Grapperhaus van Justitie had een kort geding aangespannen tegen de acties. Volgens de minister kwam de openbare veiligheid in gevaar als gevolg van het staken van de politie. In Amsterdam was al aangekondigd dat de hosts op de uitgaanspleinen, die toezicht houden en ingrijpen bij ongeregeldheden, dit weekend niet zouden worden ingezet omdat hun veiligheid niet kon worden gegarandeerd. In Amsterdam vindt dit weekend ook de wedstrijd Ajax – Groningen plaats waarbij geen politie aanwezig zou zijn. Over andere wedstrijden zoals AZ – Feyenoord en Dordrecht – Twente bestond nog onzekerheid of deze wel gespeeld zouden worden.
De NOS meldt dat de bonden en het ministerie het vanochtend nog oneens waren over vervroegde uittreding van politiemensen en over het capaciteitsprobleem. ‘Vooral bij de opsporing is het capaciteitsprobleem groot,’ aldus Gerrit van de Kamp, de voorzitter van vakbond ACP. Nu er een principe-akkoord is bereikt, is ook het kort geding van de baan.

Meer over:

politie, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.