Joop

AI dringt door in de zorg

  •  
10-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
988 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine10 mrt. 2023 - 9:21

Er komt uiteindelijk een moment dat een computer prima een scan kan beoordelen, of minimaal de arts kan vertellen waar te kijken. Lijkt me geen slechte ontwikkeling.

2 Reacties
Martin van der Linde
Martin van der Linde10 mrt. 2023 - 12:40

Sunshine, toch heb ik liever dat ervaring en een persoonlijke inschatting van een arts de diagnose bepaalt dan één puur gebaseerd op een statistieke waarschijnlijkheid. Operaties gebeuren wel vaak met computers maar na instructies van de chirurg. En uiteindelijk is de anesthesist de baas in de ok.

Sententia
Sententia10 mrt. 2023 - 15:20

Al ruim 25 jaar werk ik in de zorg, en ik verbaas me erover hoe snel de technische mogelijkheden elkaar opvolgen. Het is iets wat ik met enthousiasme en belangstelling volg. Veruit de meeste medische (soms levensbedreigende) fouten zijn menselijke fouten. Het lukt medici nauwelijks om de almaar groeiende berg aan vakliteratuur bij te houden. Het stellen van een diagnose op basis van beperkte kennis en informatie blijft een moeilijke zaak. Vandaar dat ze steeds vaker gebruik maken van informatiesystemen met beslissingsondersteuning. We zijn nog lang niet zover, maar ik denk dat informatiesystemen over een tijdje beter in staat zullen zijn om een diagnose te stellen dan mensen. Tegen die tijd zien we de huidige medisch specialisten misschien wel zoals we de medicijnmannen van weleer nu zien.

Radio-Head
Radio-Head10 mrt. 2023 - 8:22

De `Genealogie van de Moraal´ loopt parallel aan de `Vooruitgang in de Techniek´ , en de Techniek maakt het mogelijk dat Uw eigen lichaam, een Panopticum van Big Tech wordt. Dus hup gecreëerde Chaos in de Zorg, hup geriaters die vanaf 75 jaar gaan nudgen of behandeling wel zinvol (te duur) is, hup Embryo wet, hup kunstmatige baarmoeders, hup Barbara Baarsma, Vanaf 38 min, Barbara Baarsma, spreekt Tweede Kamer commissie toe over economische groei (marketing truc. Groene Groei), via het Top Down opleggen~knevelen van burgers, wat technisch mogelijk is via de Digitale Identiteit gekoppeld aan de CBDC. https://www.youtube.com/watch?v=mKO5m3_7hHY Internet of Bodies https://www.weforum.org/agenda/2020/06/internet-of-bodies-covid19-recovery-governance-health-data/ Fijne dag. Schopenhauer-> De wereld als Wil en Voorstelling, en dan het vervolg, -Nietzsche -> Genealogie van de Moraal -Heidegger -> Vraag naar de Techniek -Foucault -> Bio Politiek -Byung-Chui Han -> Psycho Politiek ~Neo-Liberalisme en de nieuwe machtstechnieken-(bijv. Nederlandse gedragsunits) -Agamben -> Homo Sacer -Nmembe -> Necro Politiek -Hannah Arendt -> The Origins of Totalitarianism, Human Condition (-Freud-Jung-Reich) - Mattias Desmet -> De Psychologie van het Totalitarisme En oh ja `nie wieder´, hadden we ooit afgesproken, is het niet?

TheunT
TheunT10 mrt. 2023 - 7:46

Ipv met toeslagen symtomwntebestrijden kan er beter geinvesteerd worden in het oprichten van staatsbedrijven, in "essentiele" sectoren, om concurentie aan te jagen en winstmarges te drukken. Vergrijzing is alsk me niet vergis van tijdelijke aard.